Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ évben sem volt pozitív, kb 100000 veszteség volt. Az új évben annyi a különbség, hogy jött 4-5 új játékos, akik elég jól keresnek, + a 3 tagú segítõgárda is viszi a 14 ezret. Idén még kompenzálhatom a kiesést a saját vagyonomból, de jövõre, ha feljutok, márpedig fel fogok jutni a 3. osztályba, akkor lesznek problémák. <#vigyor>
Ott az lenne a feladat, hogy ne essek ki... mert ez a keret azért nem olyan hûde erõs a 3. osztályhoz. Ha kölcsönbe / eladnám a 36 éves gólvágomat, aki 5 meccsen 9 gólt lõtt eddig (nem minden meccsen játszatom, mert sérülékeny, meg má öreg 😄), akkor kb 3 embernyi fizetést megspórolnék, viszont a bentmaradás erõsen kétséges lenne, mert a többi "gólvágó csatárom" átlagban 20-24 éves és jó, ha minden negyedik meccsükön betalálnak. Van egy szupertehetségem, de õ még nem elég fejlett, kölcsönben van, így nem tudná pótolni. Ezek ám a nagy gondok. Lehet az lesz, hogy félévig kölcsönadom az öreget, ezáltal legalább félévnyi fizetést megspórolok. További ötletek? 😮 Nem lenne jó csõdbe vinni egy ilyen jó kis csapatot.
Szerintem nem alap dolog a világban hogy 2 év alatt 2 feljutást megcsináljon egy csapat (elõfordul, de nem mindennapos) és nem biztos hogy egy ilyen kétes siker reményében csõdbe kell vinni a csapatot. A heti 3500-at keresõ játékos évi fizetése 182 ezer + a bónuszokkal simán lesz 200 ezer. Továbbá újoncként lehet egyszerûbb kiadást csökkenteni, mint bevételt növelni. Illetve nagy kérdés, hogy ha idén a magasabb osztályban vagy ahol elvileg nagyobb pénzek mozognak, akkor tavaly hogy élted túl az idényt pénzügyileg? Ha akkor is veszteséges volt, akkor baj van, és inkább kiadást csökkents, ha tavaly pozitív volt, akkor pedig kövest a tavalyi példát.

A feljutással kapcsolatban pedig valószínûleg a játék az egyenes ági feljutást érti feljutás alatt, és a play-off-os feljutást nem. Emiatt nem bug, hanem concept "hiba" vagy felfoghatjuk feature-nek is. Ez van, így kell játszani.

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Még egy kérdés. 😄 Ez most jutott az eszembe. Nézegetem a pénzügyi helyzetet és év végére minusz 700 000 Eurot jósol (font át van állítva eurora). Most plusz 900 000-em van valamint 1 millió személyes pénzem. A negyed osztályt vezetem 10 forduló után, ahogy néztem a csapatokat, 58-as lehet az átlag szint. Néhány jobb csapatnak van 60, vagy 60+os játékosa. Nekem a legjobb játékosom egy 36 éves veterán 62-es csatár (a liga legjobb góllövõje eddig, plymuthtól vettem), a többi játékosom mind 60 alatt van. Ez a srác heti? 3500-at keres, néhányan 1000+, a többi ezer alatti. Megnéztem a kiadásokat, heti? havi? 14000-et keres a 3 fõs személyzetem (assistant manager, youth team coach, scout), én valami 2000-et. Ha ezeket összeadogatjuk, év végére valóban elfogyhat a pénz. Nos, a kérdésem a következõ: hogyan tudok jelentõs bevétel növekedést elérni? Majdnem 9000 fõs a stadion, majdnem teltházas, de drágítani már nem tudok a jegyeken, mert akkor kevesebben jönnek a nézõk. A szponzor lófütty, még az 5. osztályban szerzõdtem le vele 4 évre, mert nem engedett idõ csökkentést. 180 ezret fizet kb évente... Nos, a lecke fel van adva. Ha eladom a jó játékosaimat, soha nem jutok fel, tehát ez kizárt. Így is kölcsönben van néhány tehetségem, akiknek a bérét már nem akartam fizetni. Tanácsok? 😊
takibalint
"Nem ertem el a kituzott celt, a feljutast" Na igen, ilyen furcsasagok mindig voltak a jatekban, es ugy latom nem valtozott. Remelhetoleg a 10-ben mar nem lesznek.

Még mindig a 08-al játszok, a 09-et már nem veszem meg, hisz nemsokára itt lesz a 10. Létezik, hogy szivat a játék? Nem engedi, hogy egynél több menedzserként játszak. Eddig mûködött, de most, miután 1 hónapnyi meló után megszerkesztettem az összes létezõ csapatot, reálisan, 3 menedzseres játékot terveztem, egy angol 5. egy francia 4., egy magyar 5. ligában. A csapatokat meg is kreáltam, és amikor oda jutok, hogy player manager leszek-e vagy más, az elsõnél beállítom, és mikor a második menedzsernél kérdez rá, a windows hibát észlelt és kilép a játékból. Mi lehet a gond? 1 játékos módban simán megy minden, így kezdtem el, mert máshogy ugye nem bírtam, angol 5. osztályban 4. lettem, és most vezetem a 4. osztályt. Itt lenne egy másik kérdésem is. Szezon elején azt ígértem az elsõ idényben, hogy feljutok a csapattal a 4. osztályba. Év végén 4. lettem, de a rájátszást megnyertem, így feljutottam, mégis a játékosok bizalma gyengült, mivel NEM ÉRTEM EL a kitûzött célt, vagyis a feljutást. Ez mi??? 😄
Na ennyit mára.
takibalint
Adj el par jatekost, ha igy folytatod, akkor vagy irugnak, vagy csodbe viszed a klubbot.

Sztem transfer-el 😞!!! Most igyekszem nagyot alkotni a Catania-val,fair-play végett indulhattunk az UEFA kupában és még az olasz kupában is állok 1enlõre!!! Az UEFA kupában má bejutottam a csoportba!!! 3 selejtezõ után 😊😊😊
matthias92
én a svájci hatodosztályban kezdtem az Fc Zweisimmennel. Úgy gondoltam, hogy miután feljutottam az ötöd/negyedosztályba, és a b csapatom is résztvesz a bajnokságokban, elmegyek egy másik csapathoz. mondjuk németországba/spanyolba, majd a másik országba is beköszönök. és a végén esetleg visszamehetek svájcba. 😊😊😊

-21 millió az rengeteg. De nagyon rengeteg. Hogy sikerült összehozni?

matthias92:
Szerintem a spanyol/német harmadosztály vagy a svájci másodosztály jó kiindulási pont. Esetleg kipróbálhatod a magyar nb3-at, ha nagyon nagy kihívásra vágysz, a #9475-ös hozzászólásban ott a tesztadatbázis, nem árt neki némi tesztelés.

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Nincs mit.BÁR volt már néha nálam hogy mínuszba szaladtam évvégén pl. a fizetésekben is,vagy nem teljesítettem azt amit megígértem,de akkor sem volt problémám.Csapat válogatja... 😊

matthias92
nembaj, 2012ben jön a Planet X, majd akkor amiatt fogunk meghalni <#wow3>
kezdek egy játékot, szerintetek spanyol, német, vagy svájci alsóosztály (mondjuk heted, vagy hatod) legyen?

Üdv! Köszi a segítséget mindenkinek!!! opalzoltan: a Calcio Catania-val vagyok és sajna az ígéreteim se jöttek be az elsõ évben,de azért köszi,a második évben már lejjebb adtam,így remélem a következõ,3. idényben majd plusszos leszek!! még1x köszi nektek
...bocsi,a választ van der vaart-nak címeztem 😊

Próbálj meg pénzt kérni,éspedig a financial status-on belül,Ask for additional money.Nekem szokott segíteni.Mert én már a 2. idényem kezdem -15M-val és az elõzõ szezonban is kihoztam plusszosra.Ja,persze ehhez kell némi siker is és túl teljesíteni amit év elején megígértél.Bár ez függ az osztálytól is.Hol játszol?
Én azért vagyok mínuszos,mert építettem jó pár youth camp-ot 😊
üdv,pal

Nem hinném,bl döntõ?😄 Nekem 20 m eurót hozott a konyhára...

Üdv mindenki!! -21m a cash!!! Ki tudom e vhogy 1enlíteni??,mert kéne 1 jó cserekapus,a transfer-re van vmennyi pénzem,de mivel minuszos vagyok így nem vásárolhatok!! (Loan-ba,pedig csak 4m enged) 😞
Kamu, mert az inkák naptára ha véget ér, újraindul az elejérõl. 😊 No para ecsém. Amúgy meg mi a franc az, hogy novemberig kell várni az új játékra? 😄
matthias92
de buta vagy, tudhatnád hogy 2012ben itt a világvége. az inkák is megmondták. <#szomoru1><#nevetes2>

"...már végre.." Ha ezt kihagytad volna sokkal, de sokkal kellemesebb lett volna olvasni a hsz-ed.

Most jöhet a tippeljük meg Yurij életkorát: a smiley-k ból én 13-14 évre következtetek. Tehát nem te veszed meg a játékot, hanem apucit megkéred, hogy ugyan már legyen oly kedves. Ha idõsebb vagy akkor meg csak neked ciki hogy a magyaron kívül semmit nem értesz.

Mert 13-14 évesen igazán makoghatnál már valami idegen nyelven. Orosz, német, angol, olasz, francia mindegyik rendelkezésre áll a játékhoz. Mások nyelvvizsgát csinálnak 13-14 évesen, neked úgy látszik csak alpári fórumhozzászólásra telik.

Alulinformáltságod meg már csak hab a tortán, hogy olyanba sikerül belekötnöd, aki évek óta abban segédkezik, hogy elkészüljön végre egy magyarosítás. Nem baj Yurij, egyszer majd eljön a te idõd és sikerül a porba gyaláznod valakit, ami után verheted a melled.

Ha ilyen a következõ generáció, ki fogja a Fifa Manager 2025 magyarosítását megcsinálni???

takibalint
Addig is kezdj el tanulni angolul, vagy nemetul.

akkor ezt nem fogod meg venni ebben az esetben, mert nem lesz újabb magyarítás a játékhoz...
andretti meg azért írta amit írt, mert te az x edik ilyen egyszer felírok a fórumra mikor lesz magyarítás gyerek vagy, és õ rengeteg energiát feccelt a magyarításba, nem sokan segítettek, de kérni, sõt követelni mindenki tudott...

az FM hez azért van magyarítás, mert évek óta mindig megcsinálják hozzá, míg ehez 5 éve volt utoljára és annyi az új szöveg, hogy a rendelkezésre álló fordítók számára képtelenség volt a feladattal megbírkózni...
egyébként ha adhatok tanácsot augusztusban ne vedd meg a játékot, novemberben jön az új a fifa manager 10...
Andretti:
Nehogy már te mond meg mikor veszem meg,kisgyerek.
Kérdeztem nem követeltem te fogyatékos!!! <#gunyos1><#boxer><#violent>
Ha követelõzni van kedved, akkor ne is vedd meg...

Mikor lesz már végre magyarositás a teljes játékhoz?Mert mig nincs addig nem veszem meg.
Köszönöm szépen a segítséged!

Üdv

Azt hiszem csak az aktuálisan menedzselt klubot veheted meg, azt pedig a Career menüben valamelyik menüpont alatt. Az biztos hogy valahol a bal alsó sarokban van egy "buy this club" gomb. Egy negyobbacska csapat 200, 300 millió euró, egy kisebb angol 4. 5. osztályú klub nincs olyan sok, csak 20-30 millió euró körüli. De lehet nem tökéletesen emlékszem.

nem tudom láttátok-e,de kijött 1 FIFA Manager 10-es trailer,igazából csak azt mutatja be,hogy lesz benne multi 😊
katt

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

sziasztok!!
van egy kérdésem hogyan lehet megvenni egy futball klubot aki már vet az kérlek írja nekem le nagy vonalakban legalább miket csináljak és kb mennyi zsé kell hozzá!!! várom a válaszotokat!!! Elöre is köszi!!!!
Hali!
Merchandising,kit,shirt number alatt a jobb oldali kis 10-es mez,és utána ott tudod cserélgetni a mez számokat.
Üdv,pal

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:az egyik játékosom az év végén azt kérte tõlem,hogy a következõ idényben adjam oda neki az 1-es számú mezt.Meg is ígértem neki,viszont fogalmam sincs,hogyan és hol kell ezt beállítani.Szóval ha vlki tudja az írja meg.Köszönöm

ui.: 09-es manager,csak azért írom,mert vannak akik 08-ról is szoktak beszélni.

Üdv

Sziasztok. Andretti Csak érdeklõdnék, hogy a fordítási munkámmal nem vagy elégedett vagy csak lassan dolgozom :-)) mert nem kaptam tõled új anyagot illetve a leveleimre se reagálsz...
Szia!

Szeretnék veled este beszélni, mert lenne egy-két dolog, amit tisztázni szeretnék... Köszi az eddigi adatbázisos segítségeket, de ha van egy kis idõd, légyszi szánj rám pár percet

Köszi:

Qkacka
Nézegettem, de most nincs kedvem meg idõm azzal foglalkozni, úgyhogy majd legközelebb... például ha kijött a 2010 😄

Feltöltöttem a HFM tesztadatbázist, és a hozzátartozó címereket.

Tudnivalók:
-Ajánlott hozzá az update 2, de nem szükséges.
-NB1, NB2, NB3 kicsit módosított 1-2-8-as verziója, de csapatok szintjén 100%-os.
-Az adatbázis a játékhoz igazodva 2008 júni 1-én indul, de van pár fix igazolás benne (félévkor, évvégén), így frissul idõközben az adatbázis.
-Pénzügyek szintjén közel vannak a reálishoz a magyar költségvetések.
-Megjelenõ nézõk szintjén is közel vannak a reálishoz a várható nézõszámok (7 eurós (2000 Ft-os) jegyárak mellett!).
-A játékoserõsségek nagyjából valóságosak az NB1-ben. Az NB2 erõsen, az NB3 nagyon erõsen túlértékelt.

Több nem jut eszembe. A hibákról írjatok ide, nem volt tesztelve, bármi elõfordulhat, felelõsség csak a használón van.

andretti olvasom másik fórumon, hogy meg akarod fejteni a kupa scriptet?
a tcm 2004 scripje miatt (nincs uefa csoportkör) én is fejtegetem, ha gondolod cseréljünk tapasztalatot...
nem várható magyarítás frissítés a játékhoz...
a fordítók száma oly csekély volt (bár aki fordított, az dolgozott lelkesen)a fordítandó anyag olyan hatalmas, hogy nem lehetett siker...
elõre mondtam, hogy a Fifa Manager 2010-nek a magyarításához lehet alap, de szerintem a mostaniakat látva abból se sok várható...
aki magyarul akar játszani beéri ennyivel, vagy játszik a részletesebb Football Manager 2009-el magyarul...
ez van...

Andretti!
Légyszi írj majd, hogy hogy állsz az adatbázis scripteléssel, vagy mi a helyzet. Nem siettetni akarlak, csak érdekel , hol áll a projekt?

köszi

Qkacka
akkorra, amikor lesz elég fordító, aki csinálja rendesen.

matthias92
Newport SC eredményei:
3-3 döntetlen a Stoke cityvel, a középmezõnybõl a rájátszókig (3-6) ugrottam fel, a csapat jól játszik mostanság. Kiejtettem a Cardiffet a FAkupából, az isten megint valami elsõosztláyúval hozott össze, szerintem azis meglesz😊
Ismét továbbfejlesztem a stadionomat, most 27000 fõ befogadására lesz lehetõségem. Körül-belül három hónapig fog tartani a bõvítés. Remélem legalább rájátszással sikerül elsõosztályba jutni.

Andretti de kb. mikorra várható a teljes magyarítás?
Visszaolvasni tudni kéne...

#9406:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip
Letöltöd, és a benne lévõ translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak.

Sziasztok! Egy kérdésem lenne: vett már meg valaki valamilyen csapatot? Ha megveszek egy csapatot, attól függetlenül menedzselhetek más csapatot? A megvásárolt csapatot el tudom adni?
Köszi, sziasztok.
Üdv!

Magyaritás van hozzá? ha van honnan tudom leszedni?
sziasztok nekem lenne egy kérdésem hozzátok nem tudtok valami meg oldást arra hogy minden csapathoz legyen megfelelö cimer mer sajna eleég sok csapathoz nincs ha van valami patch vagy más lehetöség kérlek benneteket osszátok meg velem elöre is köszönöm

http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png

matthias92
nemsokára énis visszajövök játszani!😊 Hajrá Newport!

Így világosabb köszi!

A pénzt is megértem, h minuszba rakta a fõnök! Bár kb. 2 hónap telt el a szezonból és amit költekeztem az nem sok, csupán kicseréltem a kispadot jobbra semmi más! A klub is inkább profitált eddig, sõt ha most bejutok a UEFA kupába akkor még remélem kapok kis pénzt is... Itt is vannak hasonló pénzdíjak mint a bajnokok ligájában? V az ott szerzett pénzt csak a szezon végén kapom meg? Amúgy a Koppenhágával vok.
Akkor picit magyarosabban:
Ez az igazolás pénzügyi szempontból értelmetlen. Még ha meg is engedheted magadnak, hogy szerzõdtesd a játékost, az sok problémát vetne fel a csapaton belül. Vedd figyelembe azt is, hogy lehetnek még befejezetlen tárgyalásaid más játékosokkal. Ha azok sikertelenül zárulnak akkor esetleg visszatérhetsz ezen játékos szerzõdtetéséhez.

chriss21:
A csapat, illetve a tulajdonos meghatároz egy általad felhasználható budget-t (büdzsé-t), pénzügyi keretet, amelyen túl nem nagyon költekezhetsz. Ha egy területen túlléped a meghatározott összeget, akkor szankciókkal (korlátozásokkal) válaszolnak. Mivel az igazolásokra szánt pénzen túl még sokat költöttél, ezért a csapat most nem engedi, hogy újabb játékost igazolj. Vedd figyelembe, hogy év közben a jegyeladásokból nem tudod fedezni a játékosok fizetését, annak nagy részét a szponzori pénzekbõl állod (amit év elején egy összegben kapsz meg, kivéve a nemzetközi tv-s díjakat, a kupasorozatok jutalmát, és a több részletben kapott egyéb bevételeket), és ha azt elköltöd év elején, akkor év végére csõdbe megy a klubb, ezért van a budget.

A csapat aktuális pénzével nem te rendelkezel (maximum befektetési szinten) hanem az igazgató (chairman). Nem egy teljhatalmú uralkodó vagy a csapatnál, hanem egy manager, vannak feletteseid.

Persze ha cheat-el az ember a pénzzel, akkor az más, de akkor meg felesleges játszani és értetlenkedni...

Érdekes... köszi!

Csak a -2.5 milliót nem értem ettõl függetlenül mert majdnem minden játékosra ezt írja ki!
This singning does not make financial sense. Even if you can afford to sign the player, this would cause a lot of trouble in the team. Bear in mind that you also may have unresolved offers on the table for other players. If they don't come off then you might be able to go back in for this player.

Ennek az igazolásnak nincs pénzügyi értelme. Még akkor is, ha meg tudod engedni magadnak, hogy megjelöld a játékost, ez sok gondot a csapatban okozna. Figyelembe veszi azt neked szintén másik játékosoknak lehetnek megoldatlan ajánlataid az asztalon. Ha nem esnek le, azután lehet, hogy képes vagy, hogy menj, hátrálj be ennek a játékosnak.
Sziasztok!

Tudja vki ez mit jelent? Pedig van 1.2 milkám vásárolni de a transfernál az van, h -2.5 millió...<#conf>

This singning does not make financial sense. Even if you can afford to sign the player, this would cause a lot of trouble in the team. Bear in mind that you also may have unresolved offers on the table for other players. If they don't come off then you might be able to go back in for this player.