Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a kisebbik fele az ott van, de a többi nem. olyan, mint a 2003, ott is az exe fájlba tették bele.
onnan már kiszedtem, ami olyan volt
de még rentgeteg hiányzik...

football without ultras is nothing

[Jakuza]
Hehe. Biztos ez ?
Nem hiszem a 2004ben sem igy volt, hanem a database.dat fajlon belul voltak a cuccok.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

de még azis elég bénára sikeredett

Aki pedig magyarosításra adja a fejét, annak sok szerencsét kívánok hozzá. Úgy tünik, hogy a tcm2005.exe fájlban tárolja a szövegek másik felét, és abból kivenni érdekes lesz. Legalábbis nekem nem sikerült.
így van

nincsmit 😉

elõre lépés? hát.. az mondjuk tényleg jó pofa, hogy saját klubot alapíthatók, de ennyi, aztán kifújt.
úgy tudom két féle gold demo van, az egyik képekkel, a másik annélkül.

kösz kristof a mentéseket, természetesen ez is ott volt.
ezt talán nem itt kéne!

akkó annyi 😄
robotnyk
3 days 10 hours and 32 minutes
a sztyúberri demoban vannak asszem hangok meg képek is....

már csak 3 nap...
robotnyk
vannak hozzá quickstartok, a fõbb ligákkal (50 mega)
PetruZ
Érdekes, tegnap este olvasgattam az EA TCM2005 fórumait és a többség oda meg vissza van tõle, meg hogy mekkora jelentõs elõrelépés a TCM2004-hez képest... <#rolleyes>

Az FM2005 demót még éjfél körül lerántottam, aztán vmikor 2 körül vettem észre magam. 😊 Szóval addiktív. Akik a CM stílusú menedzserjátékokat szeretik, nem fognak csalódni. A demóval az angol bajnokságban lehet indulni és csak fél évet lehet haladni, de minden mûködik benne (nincs zene, hang, meg csapatképek, jelvények, de minden más igen). Nekem tetszett, apró, de nagyon hasznosnak tûnõ újításokat találtam benne (pl. a taktikánál). És üssetek, de én, aki a FA PLM99-el kezdtem, imádom a felülnézetes 2D-s bogárfocit. 😊
Akkor én elkezdem a pozíciók magyarosítását. Ha valaki már belefogott, szóljon légyszíves, hogy ne csináljam fölöslegesen.
erdekes hogy ez egyre gyakoribb hiba, es szvsz a letoltes nem 100%

robotnyk
akkor passz :/
reloaded

sajna nem tudok segíteni
nekem ment minden gond nélkül
mountolva voltak a cdk
ennyi

robotnyk
milyen verziód van?
roffentsetek mar nekem is valamit plz

hát sok oldalróléle lehez húzni, de én a helyedben megvárnám a fullt... mingyá kijön 😊
mennék
de nemtom lerántani a demot
adjál közvetlen linkt plz

gyertek fm-ezni 😊
én egyelõre szüneteltetem a projektet.... :😞
sry, de ez a gém egyelõre hulladék
majd talán ha kijön a 42edik pacsi is hozzá, akkor érdemes
de a fifahungarys arcok készítik a magyar databézt
szal nyugi 😛

fitutufi
mikor lesz kb kész a magyarosítás ?

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^

nem találtam több szövegfilet... 😞
de hogy õszinte legyek már nem is nagyon keresem. nagyot csalódtam a gémben, és most nem is érdekel
egyelõre
sry

hali
a mentések, ugyanugy mint tavaly
a c:\documents&settings\usernev\TCM2005\games -be kerülnek
szerintem

engem telepitesnel kidob a desktopra, tudjatok a mostanaban divatos "a problem occerued when trying to transfer..."
mi a megoldas??

Kristof megtaláltátok a többi szöveg fájlt?

Jakuza ötletét kipróbáltam, átmásoltam azt a kevés dolgot a 2004-bõl - emailek, újság szövegek, volt még néhány dolog, de arra már nem emlékszek - s voila müködik. Kellett is neki, mivel az emailt leszámítva ugyanaz volt mindegyik. Az email is csak abban különbözött, hogy a végére még hozzácsaptak 3-400 új emailt.
PetruZ külön gombként nem ajánlja fel, hanem jobb oldalon a legördülõ menübõl ki tudod választani a billentyûzet gombjaihoz rendelt parancsot, és ott írja. Természetesen a 3D meccs alatt.

Nem tudja esetleg valaki, hogy melyik könyvtárba teszi a mentéseket a játék? Gondolom elkerülte a figyelmemet, de nem találom.
PetruZ
Megette a kutya a kézikönyvet. 😊 De akkor sem értem, miért nem ajánlja fel felületen is... Mindegy, töltöm az FM2005 demót, aztán meglátjuk...
most már én is ott tartok, hogy az FM demoját meg kellene tekinteni, és talonba rakni a TCM-et, míg új patch-et nem adnak hozzá.
Köszi. kipróbáltam, hátha elõbukkan, de nem jártam szerencsével.
robotnyk
/me egyetért.... sajnos ez van. EA üzletpolitika

énis csodálkoztam azon a private life-on....
láttam énis vhol
de ez a gamma, hát. FM2005 demot honnan lehet szedni? 😛

FrezeR
a cseréhez: ha inditványoztad a cserét és nem akarja végrehajtani, akkor lehetõséged van kirugatni a labdát a játékosoddal és akkor máris jöhet a csere. egy bedobást csak megért😊 ezt pedig az O gombbal lehet megtenni.

ha szeretnéd, hogy minden jól menjen a klubbodnál akkor ne bizz meg senkit azzal, hogy személyzetet vegyen fel helyetted ez alapszabály, mert ez nem igazán kifizetõdõ.

ha 3D módban lassúnak találod az idõt akkor használd a gyorsitást F8-as gomb 1x 2x 3x megnyomod és gyorsabb lesz minden😊 de lehet ezt tudtad csak gondoltam hátha nem és segit.

Jakuza: tényleg nagyon sok txt ugyanazokat a szövegeket tartalmazza mint a 2004 ez elég hangulatromboló...de biztos nem volt idejük új szöveget kitalálni😊

[Jakuza]
Szerintem arra nem vettek a keszitok a faradsagot, hogy teljesen uj engine - database-t irjanak.
Siman felhasznaltak a 2004 fajljait, es irtak egy masik kezelofeluletet, meccsnezetet.
Lehet egy csomo fajlt le se kell forditani, mert az elozok is jok lennenek hozza.
Megvallom oszinten az EA itt a TCM2005-el nagyon elasta magat a szememben. Egy silany munka ezt egy sima patchel is ellehetett volna intezni a TCm2004 kereten belul.
Ezek sem akarnak mast mint lesapolni a jatekosokat, rendes munka nelkul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

robotnyk
pcdm
3D módban még mindig nem ismeri a játék az elõny szabályt sem. Kiugró játékosomat elkaszálják, a labda egy még jobb helyzetben lévõ játékosomhoz kerül, mire fel a bíró lefújja, mert õ úgy gondolja, most lapot ad az ellenfélnek. Bosszantó, ha meccsenként 1-2-szer eljátsza ezt. Mondjuk az is igaz, hogy most zsinórban 3 mérkõzésen az ellenfeleimtõl 1-1 játékost kiállítottak.
Kapusoknak meg elsõ szándékból marha nehéz gólt lõni. Ha kipattan róla, és játékosomhoz kerül, akkor már zsír a dolog, mert üres kapuba berúgják, de elsõ szándék az ritka.

Ami hiány érzetet kelt még nekem, az a szabdrúgások és a szöglet variációk. Gondoltam mivel az elözõbe berakták, ami jó ötletnek tûnt, most még finomítottak rajta. Ja, oly annyira, hogy én még nem találkoztam vele.

A 2003-ba mi volt amit be kellett írni, hogy elõ jöjjön a privat life menü? Csak TCM?
PetruZ
Ja, ja, tényleg megtalálható a szerzõdés lejárta, bár a tavalyihoz képest tényleg jól eldugták ezt is. A sötétkék alapon vérvörös sorkiemelések is nagyot dobnak az olvashatóságon...

Tegnap egyébként ismét játszogattam vele, további tapasztalatok:
-Ha a zene ki van kapcsolva, nincs kék halál, nincs desktopra dobálás.
-Aki a meccs 3D nézetét választja, készüljön fel rá, hogy amikor legelõször az eszébe jut cserélni, már elkésett. Ugyanis 3D nézetben hiába kattintasz a Substituion gombra, a játék addig nem fog cserét engedni, amíg a pályán olyan helyzet nem alakul ki (kimegy a labda, v. szabálytalanság). Egyszer és utoljára próbáltam ki a 3D módot, mikor a 60. perc környékén rátapadtam a cserére és a 87. percben végre lehetõségem is támadt rá... Még valami: 3D módban nincs lehetõség melegítésre, nem mûködik. 3D-ben az idõ is sokkal lassabban megy.
-Az Assistant Manager-re ne bízzuk rá a staff-ok keresését (sem). Angol ötödosztályú csapatnál, ahol örülök, ha van 11+5 játékosom, akikkel ki tudok állni, rögtön felvett egy 3-mas szintû tartalékedzõt két évre - miközben egy darab ember sincs a tartalékban, de van kb. egy csapatnyi ifjonc, akiknek kellene külön edzõ.
-A kapusok a régi TCM-es hagyományoknak megfelelõen továbbra is brillíroznak, a világon mindent kifognak. Bár a játék néha azt is "brilliant save"-nek veszi, ha egy csigalassúságú vánszorgó labdát fog meg a kapus. Rengeteg a 2-1-es, 1-0-ás meccs.
-A csapat az átlag fitnessz értékével benne van az összes angol klub top20-ban (volt 5. is), ennek ellenére egy játékos sem bír ki 90 percet 20% felett maradó értékkel (10% körül marad nekik egy-egy meccs végén). Ja, és továbbra is rettentõen zavar, hogy sehol sem lehet megnézni a pillanatnyi fitnessz állapotot, csak a maximumot. Meccs közben, csere elõtt érdemes Pause-t nyomni, memorizálni, hogy kiket kell lecserélni és csak utána átlépni a csereképernyõre.
-A játék nem szól, ha több, vagy kevesebb cserejátékost jelölsz, mint a megengedett, akkor sem, ha lenne még szabad játékosod. Ha több, akkor önkényesen kidobálja a felesleget, ha kevesebb, akkor némán kussol. Ugyan kiírja a line-up képernyõ oldalán, de tapasztalatom szerint az is hibás: ha volt barátságos meccs, végig hét csereembert jelöl lehetségesnek (helyesen), majd pontosan az elsõ ligameccs napján átvált ötre. Ez is helyes, de a line-up képernyõn azért már a következõ meccs szerint kellene mûködnie, nem az elõzõ szerint...
Az hagyján, hogy kamu playerek vannak benne, de ami benne van, sok helyen még az sem stimmel. Pl, gondolok Gerára, aki a játékban 32 éves.

Egy kicsit nézegettem az angol text fájlokat és feltûnt egy privat life nevezetû. Úgy néz ki, hogy ebben is elõ kell csalogatni, mint a 2003-ba?
Én õszintén szólva nem tudok nyilatkozni a játék közbeni hibákról, mert annyira felbosszantottak a kamuplayerek, hogy hagytam a francba. Egy dologra viszont tegnap este rájöttünk Joke-val, mikor megnéztük a gamét mégegyszer. Mégpedig arra, hogy a kamujátékosok nagyrészét akkor "rakja" be a játék amikor felrakjuk a patchet. Ha figyelmesen nézitek miket változtat patchelés közben akkor láthatjátok, hogy belenyúl az editorba. Én csak arra tudok gondolni, hogy az EA nem állapodott meg a neveket illetõen, ezért adtak ki gyorsan egy patchet ami szépen eltûnteti ezeket a neveket. Ez persze ettõl függetlenül gáz, de lehet, hogy ha kimenti az ember a régi database-t és patchelés után újra berakja akkor nagyjából normális nevek lesznek. A szépséghiba az, hogy ha valaki elkezdett játszani úgy, hogy kapásból patchelte (mert patch nélkül instabil a crackelt verzió) akkor kezdheti újra az egészet. Másrészt ha olyan patchet adnak ki ami javít valami hibát az adatbázisban akkor ez a dolog szivatós...
Lényeg, hogy nehéz ügy 😊

Jakuza: robotnyké a pont 😊 Egyébként a link amit írtál ráadásul a 2004es verzióé, namármost a Football Manager-nek a 2005 lesz az elsõ része. Egyébként abban igazad van, hogy tényleg félreérthetõ az FM2005 kifejezés

robotnyk
jah, volt egy kis kavarás az FM fórumban is emiatt.

a TCM Németországban Fussball Manager címen jelenik meg, a Football Manager 2005 (Amerikában World Wide Soccer Manager 2005) a SiGames játéka, akik eddig a CM sorozatot csinálták ugye, csak elhagyták az eidost, és új cím kellett.
[Jakuza]
Csipjetek meg de en ugy tudtam, hogy az FM az a TCM nemet valtozata.
http://www.fm2004.de/

fitutufi
micsoda bõséges íromáyok ! 😉

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^

Üdvözlet!

Rég írtam már a fórumba, de most hogy megjelent és kipróbáltam, leírnám a véleményemet pár órai játék után.
Miután AMDFan eléggé lehúzta a játékot korábban, egy kicsit odzkodtam a beszerzésétõl, de végül csak meggyõztem magam. Gondoltam, biztos csak nem jött be AMDFan-nak - hisz ízlések és pofonok -, oké, rossz az adatbázis, de azt tudtam, hogy az sosem volt erõssége a TCM sorozatnak. Most, hogy játszok vele, így kimondatlanul is elnézést kell töle kérnem, elfogulatlan volt a véleménye.

Összeségében: annak aki kemény 12000 forintot akar kiadni a játékért nem ajánlom, hogy megvegye, sõt még a feléért sem. Inkább maradjon a TCM 2004-nél.

Kicsit részletesebben: Petruz ugyan már sok mindent leírt elöttem, de az ismétlés sosem árt.
- A játék sokkal szebb lett, csicsásabb. Ez egy jó pont. Bár aki foci managerrel játszik, ugy sem ezt nézi elsõ sorban.
- menü rendszert elég hamar meg lehet szokni, de indokolatlanul tele zsúfolták a képernyõt. Kérdezem minek? Az elözõ részekben jól bevált menüt meg kellett volna hagyni.
- egér kurzor kezelése csapni való, az hagyján, hogy a left/right villogás nem müködik jól, de jobb kattintásnál szinte mindig kétszer kell rákattintanom az adott menüpontra, hogy megnyíljon.
- Nekem még kék halálom, és desktop kidobásom nem volt, de tetû lassú a játék. Igaz a mentést és a töltést felgyorsították, de a weekly progress alatt nyugodtan elmehetek malmozni. Ez még tud lassabb is lenni, ha élõben nézem a meccset, és utána generálom a hetet. Azt pedig végképp nem értem, hogy mitõl ilyen lassú a gyors eredmény generálása. Értem én, hogy manapság el kell egy izmos memória a gépben, na de álljunk már meg egy szóra...
- email fogadása katasztrofális. frissen igazoltam egy játékost, beállítottam a kezdõ csapatba, és lejátszottam egy barátságos meccset. a következõ héten pedig kapom a mailt, hogy a szóban forgó játékos most már elérhetõ a csapat számára. igen? akkor múlt héten ki a jó isten játszott helyette? talán parafenomén a drága szentem?
- a játékos szintek ugyancsak hagynak kifogást maguk után. néhány játékost túl erõsnek találok, néhányat alaptalanul gyengének. Pl. nem értem, hogy Torghelle mitõl rendelkezik ugyan olyan magas play. level-lel , mint Alan Smith? Kezet csókolnék neki, ha a tudása megközelítené Smith-ét. Torgehellével még egy érdekes dologba futottam bele. Ingyé leigazoltam a Crystal-ból a Chelsea-be. Érdekes szerzõdése lehet, ha igazából is ilyen.
- az élõ mérkõzés megtekintése nekem bejön, egy kicsit lehetne nagyobb ugyan a mérkõzés képernyõje, na de ne legyünk telhetetlenek, hisz sok újdonságot kaptunk, és csak kapkodjuk a fejünket.
- Lapokkal kapcsolatos tapasztalatom, hogy a hátulról becsúszó szabálytalan szerelést rögtön lappal büntetik.
- lest szokás szerint nem kezeli jól a játék. mind addig, amíg egy néhány méteres távolság van a kiugró és a passzoló játékos között nincs gond. Azonban abban a pillanatban, amikor fél pályát átívelõ a passz, elfelejti beinteni a partjelzõ.
- Assist man.-nek ne engedjétek, hogy cseréljen játék közben. Hülyeségeket cserél. Az éppen egyik legjobb formában játszó játékosomat ( LM poszton ) lerántotta, és behozott helyette egy Strikert arra a posztra. Már miért? Ja mert vezettem 1-0-ra és ráadásul minöségibb cserém ült a kispadon az LM posztra? Ezt detó eljátszotta az egyik CD posztra is, bár oda legalább bal hátvédett hozott be. Még jó, hogy élõben ment, és valamennyire tudtam korrigálni.
- Az viszont tetszett, hogy weekly progress alatt mutatja, hogy mennyi jegy kellt el a köv. meccsre, és egy rangadóra már hetekkel elötte elfogy a jegy. Bár gondolom, ez a jegy árak drasztikus emelésével változtatható.
- Az egyik legjobban bosszantó dolog az a pillanatnyi forma kijelzése. Ne kelljen már nyílakkal jelölni, hogy most csökkent vagy nõtt. Miért nem maradhatott meg a régi jól bevált számmal jelölt módszer? Most ha kiváncsi vagyok a számszerû értékre, egyenként végig kell kattintgatni a játékosokat. Illetve a formation menüben a kezdõ 11-ét megtudom tekinteni, ha elötte egy nyíl segítségével beállítom.

Végezetül: egy letöltést megér, de biztos nem ez lesz az év manager programja.

Petruz, a szerzõdés lejárta csak elkerülte a figyelmed. Igaz már ezt is megbonyolították, régen elég volt bemenni a contract menübe és egy kattintással az összes játékost megmutatta. Most ebben a menüben csak más színnel jelöli a lejáró szerzõdéseket. A játékos lapon pedig a contract menüben jobb felül a status mezõbe írja a szerzõdés végét jelentõ dátumot.

Boccs ezért a hosszabb szöszenetért.
nos ezt olvasva bennem is felmerül, h lehet h FM2005 lesz a vége
énis várom már a 1.2es pacsit, de elég sok patch kell ennyi hülyeség kijavításához.... 😞
hát, EA: no comment