1661
Wizardry 8
  • matyi009
    A T'rangok onnan jöttek rá hogy sztem nem ölted meg sgt lunart a kereskedőt mert ő köp be téged én elkezdtem elörről a játékot ugy hogy kinyirom bár igy hiányzik az a municio menyiség bár mikor berágtak rám a trangok gondoltam hátha ki lehet engesztelni őket valahogy ezért kinyirtam az öszes umpanit, hát ez nem volt elég akkor felmentem a tetőre azzal a kártyával ami lunarnak volt és ott is kinyirtam mindenkit de nem tudtam felrobbantani a rakétákat mert kell valami kód azt meg nemtom xD és nem tudok rájönni az hol lehet vajon..nem tudjátok???
  • matyi009
    Hát igen de aki még nem olyan erős 10 alatt van és nincs neki radar meg nem erős a karija?Nem marad más megoldás.
  • envoka
    Olyan még nem volt hogy elfussak ellenfél elől. Sőt, ha meglátom a radaron a piros pöttyöket, már veszem is arra az irányt, had jöjjön az XP. Bombák, porok eladásra valók, egyszer sem használtam. Juggernaut, Modai-k ellen olvasd el a #1358-as hozzászólásom. Mágusféle támadóvarázslatai a játék végefelé már szinte semmit nemérnek az ellenfelek resistjei miatt, max. a védővarázslatok használhatóak. A csapatomat megnézheted a #1347 - #1348-as hozzászólásban.
  • matyi009
    Én már ott vagyok hogy repax castle 24 es partim van de én a közepén cseréltem le kettő karaktert amikor 16 os szintűek voltak, volt egy lord meg egy szamurály de szarok voltak ugyhogy nem fájt értük a szivem helyettük let egy feire ninja meg egy bishop és megérte!Sose kár a karakterekért olyan hamar felzárkóznak, az erős szörnyek ellen amik az elején gondot okoznak (pierced modais) és társaik nem árt beszerezni bombákat meg porokat.De igen elég hülyeség hogy a játék elejét csak ugy tudod túlélni ha elfutsz mindenki elöl főleg ha éppen kibasz veled a játék és a 10 es partid az arnika road on belefut egy tucat bandita és varázslóba akkor ott anyi neked...Szerintem a partiba a legfontosabbak: Gadgeteer, Bishop, meg pár harcos lélek :D Skill azokat azthiszem 100 is tuningolhatod azután már csak magától tud feljődni nekem gyakoriak a 120 on felüliek.
  • Zóanagyvarázsló
    Én még ott nem tartok, de ez aligha érinti a játék végigjátszhatóságát.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tudtommal az Umpaniknál, a Mt. Gigas tetején van valami rakétakilövő, szerintem arra gondolsz, de biztosan nem tudom, értelemszerűen nem akartam magamnak lespoilerezni a történetet.
  • Drizzthsz
    Valami végigjátszásban azt írták, hogy T'rangok valamijével lehet lelőni a DS hajóját.
  • Zóanagyvarázsló
    Miért lenne baj? Ez az egyik útja a konfliktus rendezésének.
  • Drizzthsz
    Ugye ha a T'rangokat kiírtom, az nem baj? Hiába fizettem le He'li-t, Z'ant rájött, hogy kém vagyok. :S Mondjuk mostmát Umpnaikkal a küldetés a T'rang hajó leszedése. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Elvileg igen.
  • Drizzthsz
    A vampire chain lehet jó lesz a Nunchaka helyett a ninjának. :D
  • Drizzthsz
    Most esett le, hogy ankh of healing, meg ilyesmikkel valószínűleg a cursed dran hp-1-es tárgyak "semlegesíthetők". Jól gondolom?
  • envoka
    DantOr :
    Végül is igen, csak a statok miatt.
    Zóanagyvarázsló:
    Nindzsát én csak kis, 3-4 fős partiban tudnám elképzelni, a sokoldalúsága, és a lassú fejlődése miatt. Pl. az első szintről a másodikra lépéséhez 1 600 XP kell.
    Drizzthsz:
    Muramasa Blade Ferro fegyverraktárában van. A kulcsot megkapod ha odaviszed amit kér. Én legalábbis ott láttam.
    Ha annyira kell a Light Sword akkor... privátüzenet ment.
  • Drizzthsz
    Mondjuk a Muramasa Blade is jó lesz a samurai-omnak talán. :-)
  • Drizzthsz
    Buccaneer ghostokat csak a hajónál lehet találni, Bajyin shallowsnál? Újratermelődnek később, ha már levertem őket? Kéne valahogy a light sword nagyon, kiváncsi vagyok rá! :(
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk én bárddal és gyúrnék valamiylen szinten fegyverekre, ha még am águsommal is azt teszem. Nálam egyébként a nindzsa a zárnyitó, emellett zsebeket metsz, varázsol (úgy ahogy), és egyaránt eredményesen tud harcolni kézitusában vagy távolról. Persze a sokoldalúságnak is megvannak a hátrányai.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem akkor sorsolja, amikor beléptél az adott pályarészre.

Dant0r: Szívesen segítek, ha bármi kérdésed van, de az elmúlt néhány oldalon (lényegében az #1107-es hozzászólástól) számos részletes csapatépítős, skillfejlesztős tippet írtam már én is, mások is, szóval elsősorban úgyis ugyanazt ismételnénk.
  • Drizzthsz
    Valahogy egy chestnél el lehet érni, hogy újra sorsolja a benne lévő tárgyakat, ha nem nyitod ki?
  • Dant0r
    :)
    Megkérdezhetem, hogy miért van 3 hobbit és 2 dwarf a csapatban? "pusztán" statok miatt?
  • envoka
    Mindenki a saját lovát dícséri...
    Csak úgy megemlítem, lejebb megtalálod a 6 fős partimat (képekkel).
    Biztos van ennél jobb is, de ezzel gond nélkül haladtam.

• Deajka
    Na, ja! Amikor nincs semmi újdonság mindig előkerülnek a klasszikusok!
  • Dant0r
    Ah, teljesen meghoztátok a kedvemet hogy negyedszer is elkezdjem:D
    Csak mondjatok egy FULLOS buildet, amivel az elején sem kell szopni, és van benne faerie ninja =D
  • envoka
    Az igaz. Viszont ha harcosnak nevelem, nemnagyon fér bele a Locks&Traps.
    Elsődleges a Dagger-Close Combat-Dual Weapon-Stealth.
    Később hozzájön még a Power Strike-Reflextion.
    A Bárdnak kevesebb skillt kell fejleszteni (Music-Artifact), jobban belefér.
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk a tolvaj bónuszt kap a lockpickre, tehát én már csak ezért is őt erőltetném. Gondolom a lentebbi csatához már nem csak magas skillek, de némi szerencse is szükséges :)
  • envoka
    Régebben írtam egy másik fórumba. Idézet :

"... Nemrég indítottam egy csapatot. Még csak lvl. 9/10-esek, de már szar*rá vernek mindenkit. Egyébként is inkább "ütős" csapatot szoktam indítani. A mágiát nálam a pap és a bárd képviseli. A csapat érdekessége, hogy van tolvajom, mégis a bárd tanul zárnyitást a zene és az artifact mellett. A tolvajnak meg harci skilleket és lopakodást tanítom.
    A Ranger már 5. szinttől lövi a kritikusokat, a Monk is már kezd alakulni. A legutóbbi csatánál azt hittem nem jól látok. Jött 7 Juggernaut (240 HP). Ebből 3-at a Ranger, 2-őt a Monk végzett ki kritikussal, Teljes HP-nál (Isten a tanúm). A hatodikat a Harcos lebénította, így már könnyű volt. A hetedik összefo*ta magát, megpróbált elmenekülni, de ő sem úszta meg. Elötte nem sokkal meg volt egy olyan csatám, 1/1/1 Sige varázslóféle 6/5/4 Modai. A Pap a három mágusnak befogta a száját (Silence), a Bárd altatott (Sleep), a többiek meg szépen egyesével leverték őket. Ennyit a Bárdról..."
  • Drizzthsz
    Megvan a Dulcimer of mending is, úgyhogy mostantól a bárd a gyógyító. Egyébként elég izgi, hogy a legelején talált poet's lute milyen hasznos tud még mindig lenni. Jó ez a bard.
  • Drizzthsz
    Hát, nekem most nincsen mágus, de a ninjám alchemy-je, meg divine spellje 30 felett van, neki se adtam rá pontot, csak ő lett a gyógyító. :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Én azt hittem, hogy 100 a plafon, leszámítva a karakter speciális skillét. Én mondjuk nem feltétlenük rakok ezekre, a mágusom olyan gyorsan fejlődik, hogy inkább közelharcra költök :) (Mondjuk talán már nincs is olyan mágikus képessége, ami nem lépte át a 75-öt.)
  • Drizzthsz
    Mármint szintlépésnél is lehet neki pakolni 100 felé. Az összes skillel elérhető a 125, csak trainnel fejleszthető 75 felett, vagy 85 felett asszem. Valahol nincsen leírva a teljes wizardry szabályrendszer? :)
  • Zóanagyvarázsló
    Illetve a Bishoppal papíron elérhető a natúr 125-ös Artifact skill.
  • Drizzthsz
    Hát, én most szégyenszemre easy-n vagyok, hármas partival ha 10 körüli szörnyet látok, főleg 2-nél több csoportba osztva, akkor futok, mint a nyúl. :D Azok a juggernaughtok/modaik tényleg nagy köcsögségek, de a greater seakerekből kevés is tud pl.: rendesen szivatni a paralyze attack effect-tel. :S

Most meg kéne valahogy a light swordot is szerezni, cask az nagyon a mákon múlik. :S
  • Drizzthsz
    Hmmm, ez az ötlet tetszik, mármint az eladom, s újra megveszem. 60 felett van a Bardom artifactja, de így is vannak azonosíthatatlan cuccok, sőt flamestryke-on azt írják, hogy van amihez a 100-as se elég, csak ha vannak artifactra adó cuccaid.
  • Dant0r
    3x estem neki a végigjátszásnak közepes nehézségi fokon, de egyszer sem sikerült befejezni.
    Hogy miért?
    Már kalandoztam egy ideje, teljesen jól haladtam, a harcok változatosak voltak, stb-stb.
    Ám egyszer (vagyis 3x:D) Arnika Road-on elkezdtek termelődni azok a genyó tüskekarú lények (nem emlékszem a pontos nevükre).
    Ilyen 5-6 jött egyszerre, amikkel még el tudtam bánni, de harc közben generált pár karnyújtásnyira még 5-6-ot, amikkel már nehezebb volt felvenni a harcot, de sikerült. Aztán mentem volna tovább, és hopp megint 5-6 ilyen dolog. Na vissza Arnikába, de a visszaúton is belebotlottam vagy 10-be. A városban el tudtam bújni, de ahogy kijöttem megint ott volt az az 5 amelyik kergetett, meg a 10 másik.
    Azokkal már nem bírtam..

Mindhárom végigjátszásnál ugyanígy jártam, mintha direkt akart volna szopatni a játék :-\
  • Zóanagyvarázsló
    "Véleményem szerint a Bárd felér egy mágussal."

Azért a mágus igazi erejét a Power Cast adja, azzal nem tudom, hogy mennyire lehet felvenni a versenyt.
  • envoka
    Javítás :
    Monk

Mellesleg : 85-ös Artifact+tekercsel is van olyan tárgy, amit nem tud azonosítani. Bosszantó.
  • envoka
    CD GAMES / 2002/2 Február. Az újság már megszünt.

Nálam az alap : Harcos / Pap / Bárd.
    A másik három karakter változó.
    Mágusfélét nem szoktam indítani. A jelenlegi csapatommal Ascension Peak-en tartok. Most éppen szüneteltetem a játékot.
    Felállás :
    Elöl : Monk (Dwarf) / Tolvaj (Hobbit) / Harcos (Lizardman).
    Mögöttük, a középső szekcióban : Pap (Dwarf) / Bárd (Hobbit) / Ranger (Hobbit).
    A Tolvaj is megállja a helyét a harcban, de azért kezdőknek nem ajánlom.

Monk
    Kezdés : Mínuszban.
    Stat pontokat : SPEED / STR. --- Majd : VIT. / PIETY.
    Skillek : Martial Arts / Close Combat / Critical Strike.
    Utána : Stealth / --- Throwing & Sling / Ranged Combat.

Tolvaj
    Kezdésnél : SPEED / DEX. / STR.
    Ennél az egy karakternél alkalmaztam a 2/2/2 statpontos elosztást, a többieknél mindíg 3/3 pontot teszek 1-1 tulajdonságra szintlépéskor.
    Utána : SPEED (2) / STR. (2) / DEX. (2).
    Később : VIT. (3) / PIETY (3).
    Skillek : A Stealth minden szintlépésnél kapja meg a 3 pontot.
    A többit arányosan elosztani (vagy mindíg arra, amelyiken a kevesebb van) : Dagger / Dual Weapons / Close Combat.

Harcos
    Kezdésnél pontokat : VIT. / STR. / SPEED.
    Utána : VIT. / STR. --- Majd : SPEED / DEX. --- Utoljára : PIETY.
    Skillek : Close Combat / Sword / Shield.

Pap
    Kezdésnél : VIT. / PIETY / INT.
    Folyt. : VIT. / PIETY --- Majd : SPEED / STR. / INT.
    Skillek : Elsősorban : Diviniti (mindíg kapja meg a 3 pontot).
    Ami lényeges : Divine / Water / Air Magic.

Bárd
    Kezdésnél : DEX. / VIT. / INT.
    Folyt. : DEX. / VIT. --- Majd : SPEED / STR.
    Skillek : Music / Locks & Traps / Artifacts.
    Véleményem szerint a Bárd felér egy mágussal. Életerősebb, jól nyilazik, és ha kell kardal is odab*sz elég szépen. Zárnyitásban is kiválló. Mostanra már a 10 reteszes zárakat is nyitja segédeszköz nélkül, csak skillel.

Ranger
    Kezdésnél : SENSES (max.) / VIT. (annyit, hogy a 14 HP. meglegyen) / DEX. (hogy 60 legyen) / többi STR.
    Utána : SENSES / STR. --- Majd : VIT. / SPEED.
    Skillek : Ranged Combat / Bow / Scouting (ha már van...)
    A Ranger a legjobb kritikus lövő, már alacsony szinten is (kb. 5. szinttől).

Tipp :
    Ha a Bárd már "tudja" a Magic Screen-t, mindíg legyen fent. Itt van egy trükk. A progi random dönti el hányas szintű Magic Screen-t tesz fel. Elötte mentsünk, és ha nem 7-es szintű, töltsük vissza a mentést.
    Lovak ellen :
    A Pap Silence-t varázsol rájuk, a Bárd meg egy Freeze All-t vagy egy Freeze Flesh-t. Oszt vagy menekülnek, vagy lebénulnak...

Rynjinek ellen
    Silence-t nem komálják. Ilyenkor közel jönnek, az ütősök meg lecsapják őket.

• Zóanagyvarázsló
    Magas Artifact skill szükséges a tárgyak beazonosításához, de abból nehéz sokat összeszedni, én komolyabb mennyiségű pontot sajnálok költeni rá. Esetleg fel lehet fogadni egy papi varázslatokat ismerő RPC-t rövidebb vagy akár hosszabb időre. (Persze mást is át lehet képezni, akár az alap csapat tagjait is.)

Azt még nem próbáltam, hogy egy azonosítatlan tárgy az eladása után, miként kerül be a kereskedő listájába, talán elvégzia piszkos munkát heleyettünk. Persze ez anyagilag óriási veszteség lenne, de bizonyos fontosabb tárgyaknál legalább ez is egy lehetőséget szolgáltatna az azonosításra.
  • Drizzthsz
    Identify hogyan lehetséges, ha nincsen papi varázslóm? Tekercset boltokban csak 3-as szintűt találok, s van cucom, amit nem tud azonosítani. :-(
  • Drizzthsz
    Igen, ebben van valami, amit mondassz, csak éppen írtam ami eszmbe jutott, nem törekedtem a mindenre kiterjedő elemzésre, majd legközelebb. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Grat! Sajnos nincs faerie ninjám, így én legfeljebb majd nézegethetem.

De ha már az RPG-k fejlődését vetted szemügyre, furcsállom, hogy az egyre inkább élővé válásukkal nem foglalkoztál. Ez nagy erőssége a Witchernek is, de én például ezért kedveltem meg a Gothic sorozatot is.
  • Drizzthsz
    Jóccak, ln még élvezkedek picit a Cane-nel. Egyetlen para benne, hogy cursed miatt nem tudok parittyával szórakozni mellette.