Wizardy 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mûködõklépes ez a csapat. De mindenféle csapat az lehet, ha utána megfelelõen fejelsztedõket, és jól taktikázol. (Lehet szólózni, hallottam már csak varázstudókat felvonultató különítményrõl is, a lyukakat pedig RPC-kkel be lehet tömködni átmenetileg vagy huzamosabban.)

A gadgeteert viszotn hiba lebecsülni, az omnigunja nagyon szépen fejlõdik, erõsebb lövedékekkel igazán veszélyes tud lenni, de a gadgetek sem rosszak magas engineering skill mellett.

A ninja is jó, hiszen sokoldalú, brutális AC-je van, az instant kill pedig nagyon is kellemes. De a psionicnak is vannak anygon kellemes varázslatai, összességében pedig talán több mágiája is van, mint a többi kasztnak. Igazság szerint az összes karakterosztály nagyon jól használható, persze kezdetben mindenképpen egy jól kooperálni képes csapatot érdemes összeválogatni. Erre megfelelõ lehet az általad leírt összeállítás is, rajtad múlik, hogy tényleg mûködni fog-e.
envoka
Persze. Mûködõképes. A mágust én ki szoktam hagyni, mert a végefelé a sebzõvarázslatai nemsokat érnek, az ellen resistjei miatt, max. a védõvarázslatokat érdemes használni.
A #1347-es / 2008. jan. 29 05:56 / hozzászólásomban leírtam a csapatom, még képeket is mellékeltem.

http://sacred2.hu/

eddidi tapasztalataim alapján.fighter a leghasznosabb csapattag,a priest is elengedhetetlen nem csak a gyógyítás hanem az ellenállások okán is ez a 2 fix csapattag.
tolvaj kérdésben mint tudva levõ 4 lehetõség állhat fenn:ninja vagy tolvaj vagy gadgetter vagy bárd.Tolvaj egész türhetõ harcos de elõre nem állíhatom ezért a tõrrel nem mindig van haszna,sõt a tolvajlás is felejtõs mert limitált szintenként,meg amúgy is sok a pénz van.
ninja:nyomoronc karakterosztály elég béna egyetlen ok hogy ha inditanék az a Cane of Corpse lenne,mert egészen addig szánalmas.
bard:a camping bonusza jól jön,a riválisánal a gadgeternél sokkal erõsebb
gadgetter:gyenge a bardhoz képest,sok fele is kéne figyelnem.
a varázslók közül egyértelmû a választás:A mágust találtam a legütõsebbnek nagyon jó mágiák,az alkalmista jönne utána mert jó pénz keresés de a spelljeire hamarabb imunisok a lények,a bishop harmadikként a sorban jó csak hogy lassan fejlõdik.a psionic a leggyengébb a varázslatai nagyrészére hamar imunisok lesznek a lények...
szóval én így gondoltam a csapatot:2 fighter,1 valkür,1 bard,1 mágus,1 pap.Ez müködõképes lenne?de ha valki tud jobbat szóljon...

PiszkosFred
Korabban mar volt szo rola, par oldalt erdemes visszaolvasni, szepen ki lett targyalva a kerdes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

valaki tudna mondani egy jó csapatösszeállítást?

Hello, az enyém eladó ha érdekel...
Eredeti dobozos, magyar kézikönyvvel; full jó állapotban van mindegyik cd, 1 db karc nincs rajtuk; 1szer játszottam vele pár hetet miután megvettem
Ha érdekel dobj 1 pü-t...
Üdv
Sikerült, megbizergáltam az egyik oszlopot és ömlött még sóder a lávába <#falbav>

11:20 Catti-bia [131]: imádom amikor valaki olyan hülye mint te :DDD

A WinXP SP3, ha a vindózon nem is, a Wizardry 8-on javított, megszûntek a fagyások, és nem hypersebességben fut a játék .)

Cserébe elakadtam a Rapax Riften, a gõzfürdõ melletti szakasz szépen beomlott és átlátok a másik folyosóra, de az egyik tégla a láva közepén van, és mindig beleakadok, nem jutok át rajta :/
(már próbáltam a láva mindkét oldalán, sõt a lávában is, de nem megy)

Használtan szokott lenni, például online aukciós oldalakon.
Tényleg nemtudjátok hol lehet kapni meg menyiért a wizz8 at? me lehet megvenném :D

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Nekem a pc gurus volt meg amit az újsághoz mellékeltek és az hibátlan volt bár nemtom mien mert elveszett.. :(

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Randal
A lift az néha rakoncátlankodik, de egyébként mûködik rendesen a cucc.

Nekem is eredeti van, alapból 1.24-es verzió.

Akkor vagy a proci túl gyors neki, vagy valami videokártya bug lesz.
(keresek frissítéseket a driverekhez, bioshoz, hátha javul)

Köszi az infot.

Milyen verzióval játszol? Állítólag a szûz US verzió elég bugos, idehaza már a végleges 1.2.4 jelent meg, azzal semmi problémám nem volt. A játéknak nincs baja az XP-vel, és nem DOS alá írták.
Üdv, nekem van egy kis gondom WinXP alatt, a lift nem egészen mûxik, ráállok, megnyomom a gombot, a lift felmegy én meg leesek róla.

Másik, Arnikában valami miatt behal a játék, amikor a város közepe felé megyek és a lezuhant hajót már nem látom meg, amiben a Valkyr néni van.

Mi lehet a megoldás, dosbox, vagy más emulátor ?

Köszi a segítséget.

ollie
Hát itt kõkemény stratégiára/taktikára van szükség harc közben. Ha nem szeretsz gondolkodni, nem a te játékod.

Randal
Igen és ezt utálom legjobban. Fõleg amikor lenyomok vagy 8-10 nehezebb ellenfelet és se továbbmenni nem tudok, se pihenni, mert ott a következõ.
Szerintem ez rosszul lett megoldva, mert sokszor emiatt töltök csak vissza, hogy elkerüljem ezeket a csatákat.

Nem vészes ez ennyire, egyszerûen csak nem lehet olyan lazán leülni elé, mint például egy FPS elé. De aki könnyedebb élményre vágyik, annak egyébként sem ez a játék való. Gondolok itt arra, hogy szinte lépésenként csatába bonyolódunk - van ahol szó szerint, alig lehet megszökni a területrõl olyan gyors a respawn.
Lehet állítani 3 szint van a beállításoknál van én a legkisebben jáccotam de ugy is elég brutál ha nincs kitartásod akko felejsd el ezt a játékot

Lehet állítani a nehézségi szinten, nem? Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy aki kevésbé tudatosan épít csapatot, karaktert, annak jogosan nehezebb a dolga. RPC-kkel, esetleg átképzésekkel egyébként ki lehet pótolni a lyukakat.

Na meg a csatákban nagy segítséget nyújthatnak a varázstárgyak, -porok, -italok és a bombák is - van lehetõség a hiányosságok pótlására.
Randal
Egyetértek az elõttem szólókkal, bár a játék kárára válik, hogy viszonylag rosszabbul összerakott csapattal nagyon nehéz tud lenni a játék.
A monostoron belül még oké, de ha kijön az ember akkor csapatostul mennek rá a banditák, késbb meg a boszorkányok. Pfejj. És ezt csak úgy lehet kikerülni, ha 2-3 szintet folyamatosan fagyasztunk:(

Az alkimisták - és értelemszerûen mindneki, aki magas szinten ismeri a papi vagy alkimista varázslatokat - is tudnak feltámasztani a késõbbiekben. De a titok valóban megelõzésben rejlik (megfelelõ formáció, ütésálló karakterekkel/valkûrökkel, gyógyítás, boostok stb.), az elején pedig a 'Resurrection Powder' számít elérhetõnek.
envoka
Nem nehéz az, csak gondolom Te vagy még kezdõ.
A Papnak van feltámasztó varázslata, csak elég késõn kapja meg. De lehet hogy van ilyen tekercsben is, porban biztos van. Ilyen por van a kezdõ monostorban, a páncélszekrényben 3 db.

PiszkosFred
"Ressurection powder" vagy kesobb Ressurection spellel. De legfokepp gyogyitani oket harcban, es akkor nem halnak meg :)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pokoli nehéz ez a játék. A halott karaktereket hogy lehet feltámasztani?

Hát nekem ugy volt hogy megcsináltam az umpani feladatot hogy hozzam el bayin ból a csávót aztán mentem zent hez és jött ott neekm hogy kémek kémek megölni és nemtudtam miért, de akkor mégis hogy kéne mgcsinálni? Mert lehetetlen lunart meg kell ölni mert beköp és nem jutsz el addig a quest ig de akkor baszhatod mert nem ad kártyát legalábbis én nem emléxek semmien kártyára áh...

envoka
Pedig bent van. T'Rang küldetés : "Az Umpani hajó felrobbantása".
Ha elválalod, a T'Rang vezér ad egy kártyát, a kódot pedig Az Umpanis Kunartól lehet megszerezni (feltéve persze ha még életben van). Ha elötte már kinyírtad, a küldetésnek lõttek.

Nincs benne meg nekem még azon kivül vanmég egy végigjátszásom de abbasincs benne pedig vagy háromszor elolvastam

Ja :D én az Xray re gondoltam!!

envoka
Nézd meg a #1337-es hozzászólást, hátha ott megtalálod a választ.
Radarja meg van mindenkinek. A képernyõ bal alsó sarkában. Ott lehet látni ha jön valami ellenfél.

A T'rangok onnan jöttek rá hogy sztem nem ölted meg sgt lunart a kereskedõt mert õ köp be téged én elkezdtem elörrõl a játékot ugy hogy kinyirom bár igy hiányzik az a municio menyiség bár mikor berágtak rám a trangok gondoltam hátha ki lehet engesztelni õket valahogy ezért kinyirtam az öszes umpanit, hát ez nem volt elég akkor felmentem a tetõre azzal a kártyával ami lunarnak volt és ott is kinyirtam mindenkit de nem tudtam felrobbantani a rakétákat mert kell valami kód azt meg nemtom xD és nem tudok rájönni az hol lehet vajon..nem tudjátok???

Hát igen de aki még nem olyan erõs 10 alatt van és nincs neki radar meg nem erõs a karija?Nem marad más megoldás.

envoka
Olyan még nem volt hogy elfussak ellenfél elõl. Sõt, ha meglátom a radaron a piros pöttyöket, már veszem is arra az irányt, had jöjjön az XP. Bombák, porok eladásra valók, egyszer sem használtam. Juggernaut, Modai-k ellen olvasd el a #1358-as hozzászólásom. Mágusféle támadóvarázslatai a játék végefelé már szinte semmit nemérnek az ellenfelek resistjei miatt, max. a védõvarázslatok használhatóak. A csapatomat megnézheted a #1347 - #1348-as hozzászólásban.

Én már ott vagyok hogy repax castle 24 es partim van de én a közepén cseréltem le kettõ karaktert amikor 16 os szintûek voltak, volt egy lord meg egy szamurály de szarok voltak ugyhogy nem fájt értük a szivem helyettük let egy feire ninja meg egy bishop és megérte!Sose kár a karakterekért olyan hamar felzárkóznak, az erõs szörnyek ellen amik az elején gondot okoznak (pierced modais) és társaik nem árt beszerezni bombákat meg porokat.De igen elég hülyeség hogy a játék elejét csak ugy tudod túlélni ha elfutsz mindenki elöl fõleg ha éppen kibasz veled a játék és a 10 es partid az arnika road on belefut egy tucat bandita és varázslóba akkor ott anyi neked...Szerintem a partiba a legfontosabbak: Gadgeteer, Bishop, meg pár harcos lélek :D Skill azokat azthiszem 100 is tuningolhatod azután már csak magától tud feljõdni nekem gyakoriak a 120 on felüliek.

Én még ott nem tartok, de ez aligha érinti a játék végigjátszhatóságát.

Tudtommal az Umpaniknál, a Mt. Gigas tetején van valami rakétakilövõ, szerintem arra gondolsz, de biztosan nem tudom, értelemszerûen nem akartam magamnak lespoilerezni a történetet.
Valami végigjátszásban azt írták, hogy T'rangok valamijével lehet lelõni a DS hajóját.

Miért lenne baj? Ez az egyik útja a konfliktus rendezésének.
Ugye ha a T'rangokat kiírtom, az nem baj? Hiába fizettem le He'li-t, Z'ant rájött, hogy kém vagyok. :S Mondjuk mostmát Umpnaikkal a küldetés a T'rang hajó leszedése. :)

Elvileg igen.
A vampire chain lehet jó lesz a Nunchaka helyett a ninjának. :D

Most esett le, hogy ankh of healing, meg ilyesmikkel valószínûleg a cursed dran hp-1-es tárgyak "semlegesíthetõk". Jól gondolom?

envoka
DantOr :
Végül is igen, csak a statok miatt.
Zóanagyvarázsló:
Nindzsát én csak kis, 3-4 fõs partiban tudnám elképzelni, a sokoldalúsága, és a lassú fejlõdése miatt. Pl. az elsõ szintrõl a másodikra lépéséhez 1 600 XP kell.
Drizzthsz:
Muramasa Blade Ferro fegyverraktárában van. A kulcsot megkapod ha odaviszed amit kér. Én legalábbis ott láttam.
Ha annyira kell a Light Sword akkor... privátüzenet ment.

Mondjuk a Muramasa Blade is jó lesz a samurai-omnak talán. :-)

Buccaneer ghostokat csak a hajónál lehet találni, Bajyin shallowsnál? Újratermelõdnek késõbb, ha már levertem õket? Kéne valahogy a light sword nagyon, kiváncsi vagyok rá! :(

Mondjuk én bárddal és gyúrnék valamiylen szinten fegyverekre, ha még am águsommal is azt teszem. Nálam egyébként a nindzsa a zárnyitó, emellett zsebeket metsz, varázsol (úgy ahogy), és egyaránt eredményesen tud harcolni kézitusában vagy távolról. Persze a sokoldalúságnak is megvannak a hátrányai.
Szerintem akkor sorsolja, amikor beléptél az adott pályarészre.

Dant0r: Szívesen segítek, ha bármi kérdésed van, de az elmúlt néhány oldalon (lényegében az #1107-es hozzászólástól) számos részletes csapatépítõs, skillfejlesztõs tippet írtam már én is, mások is, szóval elsõsorban úgyis ugyanazt ismételnénk.
Valahogy egy chestnél el lehet érni, hogy újra sorsolja a benne lévõ tárgyakat, ha nem nyitod ki?

:)
Megkérdezhetem, hogy miért van 3 hobbit és 2 dwarf a csapatban? "pusztán" statok miatt?<#nemtudom>

envoka
Mindenki a saját lovát dícséri...
Csak úgy megemlítem, lejebb megtalálod a 6 fõs partimat (képekkel).
Biztos van ennél jobb is, de ezzel gond nélkül haladtam.

Na, ja! Amikor nincs semmi újdonság mindig elõkerülnek a klasszikusok!<#mf1>