Wizardy 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Koszonom

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Átküldtem.
PiszkosFred
Johet nekem is ha nem gond, mailcim az adatlapon 😊 Valahol volt nekem egyszer egy magyar vegigjatszasom, de a fene sem tudja hova raktam... Inkabb legyen meg ketszer mint egyszer sem.

Flamestryke's Wizardry8 Site - itt aztán van minden

Walktrough 1.0 from the-spoiler.com

Ez is egy angol nyelvû végigjátszás

UHS - ez tippekkel vezet rá a megoldásra, így ha minél inkább önerõbõl dolgoznál, akkor erõsen ajánlott, más játékokhoz is

Van még kétféle magyar nyelvû végigjátszásom is, de azok merevlemezemen. Ha privátban írsz egy email címet, szívesen átküldöm. Mellesleg az lenne az igazi, ha valaki feltenné egy ingyenes tárhelyre, és azt be is tudnánk tenni a bannerbe, én emiatt nemigen fogok csinálni egyet.
valakinek nincs véletlenül meg a játék végigjátszása, vagy egy link ahonnan le lehetne szedni? Kérdeztem Google barátom, de csak halott linket adott😞

megnéztem mûködik a letöltéssel úgyhogy hajrá fiúk!
😊
erõsen várom
ja most néztem 3 cd-s nekem csak a 2 , 3 van meg
úgyhogy :
Wizardry 8 in Windows
látom csinálják a magyar fordítását
nagyon helyes...
eee pck re melóhelyre tökéletes választás.
Szabi84
úgy tûnik egyedül csinálja, de majd csak végez vele

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
más topikban is vannak érdekes hozzászólásai😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

envoka
😊
😄
:XD

http://sacred2.hu/

A fordító neki is ülhet megírni a 9. részt 😊

Szabi84
a fordításnak mi köze van a folytatáshoz?

Vass Gábor
Ez tök jó hír nem?
Akkor még lehet folytatása is.

envoka
Az alábbi weboldalon szinte naprakészen követhetõ a fordítás állapota. Az oldal saját fórummal is rendelkezik.
Link

Szabi84

ollie
ÚGy emléxem, hogy dual castos thief -> mage

Szabi84
kösz értem, de mi a helyzet a BG2-vel? ott ha jól tudom kétkasztú

ollie
A BG az AD&D 2nd Edition-re épül, és itt a human faj, nem lehet multiclass, csak dual-class. Abban a pillanatban, hogy átáltasz más class-ra, az eredeti class már soha nem fejõdik tovább, sõt, a class-ra jellemzõ tulajdonságok is inaktívak lesznek egészen addig, amíg meg nem haladod az új class-al a régi class szintjét. Tehát ha mondjuk 8, szinten volt Immoen, akkor az új class 9. szintjén fognak aktíválódni a tolvaj képességei (de persze már akkor sem fejlõdnek tovább). Ez egyébként nem lesz hátrány neked, nem szúrtad el.

Szabi84
Értem, köszi akkor ezt elbaltáztam😄

Ezer éve nem játszottam D&D-t, de nekem úgy rémlik, hogy 2 féle lehetõség van, az egyikben az alap kaszt megmarad a szinten, a másikban megosztva kapja az XP-t.

PiszkosFred
OFF
Sok-sok eve mar, hogy dndztem, de ugy emlekszem, hogy class valtas utan a levaltott class megmarad azon a szinten ahol hagytad. (legalabbis dnd 2nd-ben igy remlik, azota nem tudom valtozott e) Vagyis ezert maradt lvl1 tolvaj vegig. De lehet hogy hulyeseget mondok, nagyon regen volt mar, halovany emlek csupan... 😊
ON

Szabi84
kösz de 5000ezer éves topikban amiben van 100hsz sajna nem találtam meg a választ

Seth

PSN ID.: Beegabor

Szabi84
Sziasztok lenne egy kérdésem igaz nem Wiz8-al kapcsolatos hanem Baldurs Gate! De nem találtam topikot nemértem miért na mindegy! Akik játszottak Wizardryval biztos tolták a BG-t is😄 Szóval a jaték elején csatlakozik hozzám Imoen, aki tolvaj, de asszem a második szint után csináltam belõle egy tolvaj/mágust, namost az a gond hogy csak a mágus fele fejlõdik a tolvajlás megmaradt a 2. szinten, miért van ez?

Ej Kopasz, Kopasz 😛

hello, elakadtam a repax kastélyban annál a résznél ahol már csak válaszolni kell és templomosok leszünk, kérdezi hogy mit ajánlok fel neki, a végigjátszásban azt mondja hogy öltöztessük fel a kapott ruhákba és a leggyengébb emberünket adjam, na de mégis mit irjak? a karakter nevét nem fogadja el....???

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

ollie
Szerintem már nincs rá esély. Jó esetben párszázan játszhatnak még vele magyarok, és valszeg jó részük tud is angolul. Nem éri meg foglalkozni a maygarosítással.
Pedig valóban, az egyik legjobb, valaha megjelent CRPG.

PiszkosFred
Remeljuk hogy csak te gondolod ezt igy 😊

minek?aki játszik vele már úgyis érti.fölösleges munka lenne

Soha nem lehet tudni, de jelenleg valóban nem tûnik túl valószínûnek. Pedig nem lehet azt modnani, hogy kifejezetten a párbeszédekre, elolvasható könyvekre épít, tehát nem lenne kiemelkedõen nagy munka.
Szerintetek ezt az eszméletlenül jó játékot soha senki sem fogja magyarítani?
Tudna valaki segíteni, hogy lvl 40 felett hol érdemes tápolnom a faerie nindzsámat, Ascension Peak-ben már elég szotyi lények jönnek 😞 ?

11:20 Catti-bia [131]: imádom amikor valaki olyan hülye mint te :DDD

valóban a szûk helyek az még jó is.persze még a tryinik is hasznosak nehéz csatában de egy rövidben kifejezetten szenvedés.sajna nekem a folyamatos respawn elvette a kedvem a játéktól.meg ez csak azért is idegesítõ pihenni sem tudok elején ez meg gáz,jó megoldom de akkor is..az utazás kifejezett szenvedés tehát.a másik ami igazán nem tetszett hogy tulajdonképpen nincsenek is igazi városok még arnika is olyan kihaltnak tünik..van vagy pár npc és viszlát.

Szabi84
jaja az a lényeg hogy addig kell 1 helyen aprítani az ellenfelet míg automata módban is lazán lenyomja õket a parti, és utána fedezd fel az új helyeket! Legalábbis így valamennyivel könnyeb!

Azt hiszem a többség egyértelmûen ezt nevezné legidegesítõbb hibának. De Trynton még nem annyira vészes, mert egyes helyeken sokkal gyorsabb a respawn (szó szerint alig lehet haladni, mert mire egy adaggal végzel, jön a következõ...), a szûk helyek és a szövetségesek pedig legalább megkönnyítik harcokat.
a játék talán legnagyobb hibája a folyamatos respawn 5 centit megyek jönnek a kreatúrák és ez a legroszabb tryontonban,mert a szövetséges tryinik vvagy hogy írják azokna kis ki kell várni a mozgását idegölõ....

Szabi84
Ezek a játékok nagyon kis rétegnek szólnak, ezért sem nagyon készítenek sajnos, wizardry meg már hardroce kategóriába tartozik!

A fejlesztõ megszûnt, nem tudom, hogy mi a helyzet a jogokkal. Mindenesetre ha valaki egyszer fel is akarja használni brandet, nem túl valószínû, hogy a régiekhez hasonló játékot publikál.
ez a része kb:majdnem 7 éves.lehetséges hogy lesz folytatása de például erre a részre ha jól tudom 11 évet kellett várni.

Vass Gábor
Ennek a játéknak nem is lesz folytatása?
Ez a része milyen régi?

a mágus is tiszta sõt tisztább mint a fighter.csak int meg pie.az int után hp.azt szeretem ha tiszta hogy mire rakjak,ne kelljen szétesni.a bardot vagy valkürt is azért kedvelem.

Gadgeteernél dex/speed a nyerõ, mellettük mehet egy kicsi az intre (Engineering, Ranged Weapons miatt), illetve Vitality nem árt senkinek.

Igazság szerint Fighter esetében is kellemetlen lehet a drasztikusan alacsony Intelligence és Senses, mert úgy nagyon lassan fog fejlõdni a Close Combat, esetleg a Ranged Weapons. Ettõl függetlenül ténylet STR/VIT kell neki dögivel, de mindenkinek fér egyéb képességeire is pont. Egyébként én is úgy fejlesztem, ahogy írtad. (STR/VIT 12-14 szint körül már max körül lehet egyaránt, így a játék hátralévõ részében lehet kozmetikázni a többi képességet.)

Talán még a Mage is viszonylag tiszta sor, bár ott is el lehet gondolkodni, hogy INT mellett minek érdmees nekifeküdni (PIE - plusz mana, gyorsabban fejlõdõ realm skillek, ráadás stamina, VIT - plusz HP, stamina sosem árt, Speed/Senses - nagyobb kezdeményezés). Én INT/PIE mellett döntöttem, de mivel az INT már jóformán a játék elején ki lett maxolva, hamar akad felszabaduló 3 pont, így könnyebb beosztani.
a rangerben az nem tetszik hogy olyan szétesõs kaszt,úgy értem rengeteg tulajdonságra kell egyidejûleg figyelni.csak példának a fighter pofon egyszerû:strenght,vitality 3 a maxig,utána dex max,utána speed.míg a rangernél vagy például a gadgetternél többfelé kell esni például erre a tulajdonságra 1-t a másikra 2-t satöbbi.

De a Power Strike nem csak közelharcban mûködik? Mellesleg mivel a Ranger legnagyobb fegyvere az instant kill, talán a nagyobb tûzgyorsaság (magas Speed+Bow skill=sorozatvetõ, Modern Weapon a "tár" kapacitása miatt felejtõs ennek a kasztnak) talán többet érhet, mint erõvel rásegíteni a sebzésre. Ettõl függetlenül egyik sem rossz út, lehet lavírozni az arányok között.

Rundstedt17: Lásd amiket írtunk, de az elmúlt pár oldalon is rengeteg szó esett a csapatépítésrõl, karakterfejlesztésrõl, hasznos linkek is vannak, tehát érdemes lehet visszaolvasni, olyan kérdésekre is választ kaphatsz, melyek még meg sem fogalmazódtak benned.
envoka
A Ranger érdekel ?
Látom nem nézted meg a csapatom, amit régebben beírtam.
Ranger
Kezdésnél : SENSES (max.) / VIT. (annyit, hogy a 14 HP. meglegyen) / DEX. (hogy 60 legyen) / többi STR.
Utána : SENSES / STR. --- Majd : VIT. / SPEED.
Skillek : Ranged Combat / Bow / Scouting (ha már van...)
Én nem szeretek két irányba fejleszteni, úgyhogy nálam csak lövöldözött.

hogy kell fejleszteni?mármint melyik tulajdonságokra koncentráljak?

Én is csatlakozom, én is ranger-hívõ vagyok 😊
Az egyik legjobb - kvázi kötelezõ - kaszt.
envoka
Ja... a Ranger a legjobb kritikus lövõ 😊)))
Ezt egy régebbi hozzászólásomban írtam :
"...A Ranger már 5. szinttõl lövi a kritikusokat, a Monk is már kezd alakulni. A legutóbbi csatánál azt hittem nem jól látok. Jött 7 Juggernaut (240 HP). Ebbõl 3-at a Ranger, 2-õt a Monk végzett ki kritikussal, Teljes HP-nál (Isten a tanúm). A hatodikat a Harcos lebénította, így már könnyû volt. A hetedik összefo*ta magát, megpróbált elmenekülni, de õ sem úszta meg...."

Szabi84
én rangert mindenképp viszek, critical hit-je sokszor kihúzott a szarból😄