Wizardy 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Így van.

ollie
Úgy értem: MM7-el

ollie
Hát én próbálkoztam a 7. résszel egy darabig, de a wizardry 8-nak a közelébe sem jöhet.

ollie
Király vagy!
;DDDDDDDD

Amiga
Ja. Az biztos, mind nagyszerû játék. Nightblade szép választékból szemezgethet.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Amiga
De azt hiszem, nightblade eleve az fps szemszögû rpg-kre gondolt. Az izometrikus rgp más kategória.

ollie
Így van.
De játszottál már igazi taktikai játékot, mindjuk Laser Squad?
Akkor tudod mirõl beszélek.

Amiga
Nekem jobban bejött a W, mint az ID. Persze más stílus. Ami nagyon tetszik, az a szintlépés a Wiz rendszerében. NAGYON el van találva.

A harc egyébként egy az egyben lemásolja a Fate - Gates of Dawn c. 1991(?)-es Amiga szerepjátékot, nem is tudnám jobbra elképzelni.

ollie
Szerintem a legjobb taktikai "szerepjáték" az Icewind Dale. Ha igazán taktikát akarsz akkor játsz azzal. Ott még az is számít hogy hol helyezed el a csapatod tagjait, sokat számít a felderítés, stb.
A Wizardry persze sokkal jobb szerepjátéknak.

Amiga
Egy 80 oldalas magyar nyelvû kézikönyv remek humorral és áttekinthetõséggel.

Szal igényes.

gothic1
kb. 80 oldalas magyarnyelvû (nagyon korrekt fordítás)
Olyan A5-ös, méretben fekete-fehér.
A játék irányításáról ír, a szabályrendszerrõl, a fõbb fajokról. Azoknak akik már játszottak már a wizardryval nem sok új infot ad.

Amiga
Igen.

1.: Chaos gömbbel klikk a vezéren.
2.: Beírni: coordinates
3.: Beírni: 10:24.

ÉS Hawaii! És ezutánbármikor beszélni akarsz a vezetõvel, a párbeszéd ablakot a káosz gömbbel nyisd meg. Ez persze azt is jelenti, hogy ezután valszeg manuálisan kell a kulcsszavakat beírni, de én az automatikus jegyzetekbõl puskáztam, a küldetések kulcsszavaival érdemes kísérletezni.

gothic1
Pont ezzel kínlódtam tegnap este!!! :))))

Akkor ez a megoldás, hogy be kell gépelni?
No este megpróbálom én is begépelni a koordinátákat! :))

Amiga
Tegnap Nessie is elesett feldühödött kalandozóim precíz csapásai alatt. Az Excalibur nem volt a ládában, de találtam egy botot, a Doom-staffot. Ez isteni: instant kill, paralízis, összezavarás, ilyenek. A mágus kezében halálos fegyver...

Csak kár, hogy átkozott. :-)

Most Sea Cavesben küzdök a kripta õreivel.

Wizardry rullz!!!

Amiga
Mûködött! De megizzadtam. Odaadtam a gömböt, szabadkozott. Bejött a beszélgetés menü, de nem vette észre az öreg, hogy megvannak a koordináták. Úgyhogy a szövegmezõbe be kellett írnom, hogy "coordinates", aztán meg hogy "10:24". Hát megizzadtam, mire rájöttem! Az eredmény 15.000 arany és 300.000 XP! Most megyek kinyírni Nessi-t!

Amiga
Én szívesen részt vennék a lektorálásban.

ollie
Valaki(k) nem akar(nak) Wizardry 8-at magyarra fordítani?

ollie
Manapság már ezekben a rohadt boltosokban sem lehet megbízni!
;)))))))))

Amiga
Szemét boltos! :-) De Bree tippje tényleg jónak tûnik, este kipróbálom!

Amiga
Help! Leírás szerint ballagok szépen elõre. Most visszamentem a T'hrang vezetõhöz Martens Bluffba, és azt mondták, kém vagyok, meg is támadtak!!!

De miért? Már nálam voltak a teleport koordinátái, és lefizettem a csajt is a kocsmában. A vezetõ azt mondta, láttak az Umpanikkal együtt...

Ha esetleg úgy megyek vissza, hogy visszaviszem az emberüket (Zeric? Deric?), akkor lehet, hogy megkapom a nyomkövetõt?

Amiga
A bank fogadópultjától két szobába is be lehet menni. Ha kérsz egy autotérképet és rázoomolsz, biztos megtalálod a másik liftet is.

A fõtrezornál ugyan nem láttam ilyen visszateleportáló gombot, de én is úgy gondolom, hogy ez az. Viszont kényelmesen ki lehet menni az utcára... fel a liften és ki...

Ha már itt tartunk, egy sunyi alak kérésére kirámoltam a bankot... még a városi õrség is segített :-)))... de hol a sunyi alak? Valami Ratthus. A quest-listámban még ott van, hogy menjek vissza hozzá...

Amiga
Ez nem az az ajtó, azt kinyitottam, valami gólem õrizte, a kard tényleg mögötte volt. De az az ajtó egy olyan folyosón volt, ahol még 4-5 ajtó várta a feltörést.

Ehhez az ajtóhoz a másik liften lehet lemenni (merthogy két lift van a bankban).

Amiga
Tegnap láttam, hogy nincs is már mentésem a patkány kivégzése elõtt, úgyhogy szeva Cane of Corpus. Szerencsére nem ismertelek, nem tudom, mit vesztettem veled!

Azért a party így is egyre ütõsebb, és mindenkinek megvan a maga haszna.

Arnikában a bank alatt találtam egy széfet, aminek 8 zárnyelve van. A harcosom 1 % eséllyel erõvel ki tudná nyitni. A gatgeteer és a ninja csak szórakoznak, de reménytelen. Van értelme a harcossal force-olni, amíg ki nem jön az 1 %, vagy van más megoldás annak a trezornak a kinyitására? Ehhez a trezorhoz külön lift vezet, tehát ezen a folyosón nincs is több széf.

Menet közben is lehet szintet váltani.

Amiga
Windows 95, 98, or 2000
Pentium II/Celeron 233 or better
64 MB of RAM
4x CD drive
A soundcard
A 3D graphics accelerator is required

Szóval nagyon barátságos.

Cane of Corpus vadul hangzik, ennek ellenére lehet, hogy nélküle folytatom, ha már noviceben kezdtem.

Hello!
Mi a Wiz8 gépigénye? Játszik valaki néha még a Wiz7-tel?
üdv

Amiga
Hááát, bevallom, hogy novice-ban kezdtem, ennek egyszerû gyakorlati oka, hogy egyáltalán nem ismertem a rendszerét és nem akartam rögtön túl nehéz feladat elé állni. De így is össze-vissza szívok. :-)

Azt viszont eldöntöttem, hogy ahogy vége már kezdem is újra egy másik partyval. Ilyet utoljára a Mafiával éreztem, elõtte mega Diablo 2-vel, még elõtte a Half-Life-al.

JA és persze expertben,remélem te is csak ugy izgalmas.

Bizony hogy nem :-)már végig vittem de nosztalgiábol én is fel raktam,és a régi savéval mászkálok hátha találok még valamit.Az én csapatom 25-24-es szintü.További jó hentelést :D

Amiga
A fene, akkor bizony nem kéne kihagyni... :-(

Érdemes lesz ide visszanézni, mivel Barlone-nál van a Wizardry sorozat legjobb fegyvere, a Cane of Corpus, amelyet csak a faerie ninja használhat. Ezt a fegyvert mindenféleképpen meg kell szerezni, nagyon sokat fog segíteni a késõbbi küldetésekben.

Szeritnem érdemes lenne,minden ütése paralizál és altat.Én csak ez miatt tettem faerie ninját.Mondom ez egy szuper fegyver.

Amiga
Mit tud az a fegyver? Érdemkes miatta visszatöltenem egy régebbi állást?

Szivesen egyébbként csak ellopni lehet az a legjobb fegyver,nekem sikerült elcsorni a faerie ninjám örült neki:-)

Amiga
Köszönöm! :-)

Tegnap levertem Bartlonet, hát irdatlan munka volt, kb. 10x töltöttem állást a 12. szintû partymmal. Aztán elkezdtem egy újabb teljesen reménytelen csatát, és a faerie ninjám elsõ ütésre megölte (Instant kill). Na nem volt semmi. Meg is van az AD, de a cane of corpus nem volt nála, errõl lecsúsztam. :-(

Aztán vissza Arnikába és átvettem az elkészült Steelhide Armort Antone Rapaxtól.

Most mindent üt nálam ez a game!

Szia! Küldtem neked e-mailt,remélem hasznodra lesz:))

Amiga
Hát remélem ott a COC. Azt hiszem, az AD csak azután lesz Barlone-nél, miután Dark Savanttal találkoztunk a mocsárban. Ott õ ki van akadva, hogy ellopták az AD-t. Akkor hagyja ott a hamis AD-t (nyilván erre cserélte ki Barlone az eredetit). Ha Barlonet azelõtt öljük meg, mielõtt ellopná AD-t, akkor alighanem megöljük a játékot is (?). De aki elõbb kérdez, aztán üt, az már hamar rájöhet, hogy nem tanácsos kivégezni B-t, ha nincs nála AD. :-)

Amiga
Megnézem, köszi! :-)

Amiga
Jaj de jó! Este felhentelem!!!

Amiga
Várj, te arról a gömbrõl beszélsz, de az nem az AD, hanem valami Chaos Mistri, vagy mi. Az AD-t a patkánytól meg lehet venni, de nincs annyi pénzem (majd százezer arany). Ezért nem tudom, hogy leverhetem-e azelõtt, hogy megvettem tõle az ADt.

Amiga
Akkor a Cane of Corpust kiverjük Barlonéból, de az Astral Dominaehoz is hozzá lehet ily módon jutni? Mert anélkül nehezen hiszem, hogy sokáig elboldogulok. :-)

gothic1
Köszi! :)

Amiga
Én most nagyon szívok, Patkányfalván kinyírtam azt a két fejszés melákot meg az íjászait. Most lépten nyomon patkányharcosokba botlok, és erõsek ám! Egy csata után mehetek pihenni. Így is meg tudom szerezni az Astral Dominaet? Vagy az a patkány is automatikusan nekem támad majd? És ki kell fizetni a 96.000 aranyat, vagy ha leverem, akkor is hozzám kerül az AD meg a Cane of Corpus???

Evil
Keress valami w8 faq ot.Mar en se emlexem.
www.dlh.net itt van tuti.
De lehet homalyosodik valami.Talan a mine bol lehet lejutni oda a csillevel.Vagy nem?A fene se tudja mar. :(

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

gothic1
Már vagy egy éve játszottam a wizardryval nem emlékszem... :(

gothic1
A következõ a gondom:

Fel kellene venni a Marten's idolt a Marten's Bluffben de nem tudom, hogy lehet eljutni hozzá. Az az idol kéne amitöl majd az egyik hõsöm eltûnik. Biztos tudjátok. Már a csapdával kinyírtam a rapax assassint, meg minden, és rohangálok az martens bluff udvarán, de sehol sem találok egy ajtót amin bejuthatnék a idolhoz. Mi a búbánatot csináljak. Hol kell bemenni?
Talán lentrõl a Trangoktól lehet feljutni vagy hogy?

Evil
en pofanvertem, masnak is el lehet adni a konyveket.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

gothic1
No épp ez a gondom.

Egyszer lopni próbáltam az arnikai paptól. Valamiért nem tetszett neki :), majd nem töltöttem vissza a játékállást, tehát rosszban maradtunk, így most már csúnyán néz rám és nem áll szóba velem.
Nem lehetne valahogy kibékülni vele?
El kéne passzolni neki a fölös varázskönyveket... :)

gothic1
Ugye ez az új "gyári" wizardry 8 fel lett javítva a régi warezos verzióhoz képest?

Nem emlékszek arra, hogy 1280-ig fel lehetett vinni a felbontást és hogy támogatta volna a EAX2-t.

Amiga
Ja...

Én meg a T'rang vezetõt hátulról megszólítottam :-), nem a kis ablak felõl, hanem bementem a fülkéjébe, hát nagyon ki volt akadva, ezren jöttek rám. Volt utána állástöltés. :-)