1661
Wizardry 8
  • PiszkosFred
    ódehogynem.. ott a pnp, azt az isten sem veheti el tőlünk ;]
  • maxius
    Az a baj az összes RPGvel, hogy mindig tudod, hogy mi a rossz benne, és nem tehetsz ellene semmit
  • maxius
    Az a baj az összes RPGvel, hogy mindig tudod, hogy mi a rossz benne, és nem tehetsz ellene semmit
  • ollie
    Igen nehéz, meg nagyon időigényes egy jó szerepjátékot írni. A jobbakat min évekig fejlesztették (Wizardry8, Morrowind, Baldur's Gate sorozat, Planescape: Torment, az NWN már nem igazi szerepjáték szerintem). És manapság a forgalmazók nem adnak ennyi időt a fejlesztőknek, és nem is adnak elegendő pénzt sem.
  • sárkánylovag
    Sajna nincs, utoljára öcsém csinálta az Ultimának meg, és a Gothicnak (I-II) van még jó oldala. Megnéztem a Dungeol Lords Tailereit hát ki is ábrándultam, üsd vágd másodpercenként 2 fireball meg vagdalózás, nem is értem miért írták hogy wizardry család tagja... :(
    Egyszerűen nem értem miért nincs jó szerepjáték egy éve...
    Olyan nehéz egy ilyet írni ???
    Mindennek ráírják a dobozára hogy RPG közben meg lehet néha venni benne valamit amivel halálra kardozok ezer ellent...
    Üsd vágd akció...
  • maxius
    Ennek a RPGcsodának nincs magyar rajongói oldala? jól jönne...
  • PiszkosFred
    Hát már meg nem mondom neked. Valamikor a 90es évek közepe/vége felé, amikor még internetto.hu-t használta mindenki, akkor csöppentem bele egy ilyen társaságba, és próbáltam ki a dolgot. Nem tartott sokáig - tetszett de időben nagyon össze kellett egyeztetni a dolgokat, és akkoriban a suli miatt nem nagyon ment nekem. Aztán visszatértem a mudokhoz, majd jött a diablo 1-2, nwn, wow, miegymás. Ennek ellenére biztos vagyok benne hogy még most is folynak hasonló próbálkozások ircen, de hogy hol, melyik serveren és milyen csatin, sorry de nemtudom. Talán a gugli, vagy rpg.hu fóruma, vagy hasonló médium megtudja mondani...
  • sárkánylovag
    Fred: ircn hol van ilyen ? Engem érdekelne minden ilyen, bár szerintem emilen nehézkesebb lenne hisz nem tudod, hogy mit csinálnak a társaid a nehézkes "reikcióidők" :O) miatt, és keresztbe cselekednél velük...
    (pl valaki egy fogadóban felgyújt egy padot a beáramló ellenség ellen és a másik emilben az áll, hogy a padot ferdén az ablakhoz támassza és ott menekül ki. Akkor mi van DM úr ? :) )
    Jó öreg TF en is ha szoros szinkronba kellett dolgozni
    főként úgy működött a dolog ha együtt adtuk be a lapokat megsorszámozva.
    Ponki: kösz a segítséget, de sajna nekem egy angol nyelvű teljes líistában így volt írva, ezekszerint semmi sem hibátlan :(
    Ja egypár kérdés ha már itt vagyok ott az umpari bázis alatti barlangban vanak denevérek és drain vérzésben is szenvedek meg nem múlnak el a betegségek, ez most konkrétan a vérzés váltja ki vagy annyira erős betegségeket kapok ?
    Másik hogy már megvan a koponya a nagy fáról de még mindig nem jöttem rá mit kellene ott használni ahol nem lehet varázsolni és egy pici tó közepén egy pagoda van és a négy szélére a parázstartókba lehet valamit speciális tárgyat tenni... hátha valaki.
  • PiszkosFred
    ...és már ircen is régi bevált módszer ;]

Amit leírtál, az talán a 90es évek elejének egyik nagyszerű levelezős szerepjátékának, a Túlélők Földjének és társainak az ötlete. Aztán jött az internet, és az egész átment elektronikusba...
  • Noodlee
    Mi ilyet kezdtünk el, csak fórumon !
  • ponki
    Hello!!! Most csak az figyeljen, aki szereti a hülye ötleteket. Ez kb 5 perce jutott eszembe, úgyhogy semmi konkrét, csak egy felvetés. Abból amit írtatok, úgy tünik, hogy sokan szeretítek a fantasyt. Miért ne csinálhatnánk egy szerepjátékklubbot? Mondjuk E- mailon. Ha lennénk vagy hatan, választhatnánk egy kalandmestert, és generálhatnánk karaktereket. A kalandmester hetente elküldene a szereplőknek egy töredéket a történetből. Azok válaszolnának, hogy az adott hejzetben mit csinálnak. A kalandmester ezt elemezné és következő héten válaszolna, hgy mi történt, és hogy folytatódik a cselekmény. A játékosok e- mailen is megbeszélhetnénk egymás közt, hogy mit tegyenek, kivéve persze a kalandmestert. Ha nincs más, akár én is elválalnám a kalandmester hálátlan és nehéz szerepét, - igaz, semmi gyakorlatom - de ha esetleg sikerűlne egy nálam profibbat találni, akkor nagyon szeretnék egy mágus karakter lenni. Ha valaki játszott már szerepjáték könyvekkel, az segíthetne a kezdeti lépésekben és a folytatásban játékos, kalandmester, vagy egyserű szemlélő ként. Ha valaki még nem játszott, ideje elkezdeni. Én kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet.
    Ha valakit érdekel, vagy kérdése van, írjon nekem az e- mail címemre, vagy akár ide a lapra is, aki tud, az szóljon a barátainak is, még ha nem is érdekli. Lehet, hohy mást fog. 5- 6 személlyel el lehetne indítani a dolgot. Természetesen az egész csak hobbi szinten, önmagunk szórakoztatására. Bármilyen ezzel kapcsolatos kérdéssel, vagy tanáccsal fordúljatok hozzám bizalommal. A netem több ilyet is indítottak. Természetesen jó sok pénzzét. Mi viszont amatőr szintem magunk is megcsinálhatnánt ingyen.

Itt a címem: [email protected]

VÁROM A JELENTKEZŐKET!
  • ponki
    Csá Sárkánylovag! Ha nem bánod, megpróbálok segíteni. Egyébként régen írtam már. Hiányoztam valakinek? Nem? :-((((((((((((
    Na nem baj, azért segítek: Kedves barátom, te igencsak félreértettél valamit. Annánál az elektródákon kívül, semmit nem találsz a Gadgethernek. Nem azt írták, hogy Annánál van, hanem azt, hogy Arnikában. Ezeknek a tárgyagyaknak a legnagyobb része nem megvásárolható. A térképen össze- vissza vannak elszórva. És ha összerakod őket, akkor kapsz valami szuperfegyvert. Így inkább nézz be minden rejtett zúgba, és minden fúrcsa tárgyat próbálj párosíttatni az ezermestereddel. Remélem, hogy segítettem!!!!!!!!!4
  • PiszkosFred
    Szerintem a targyak teljesen random kerulnek a kereskedok nagy reszehez. Illetve a keszletuk tartalma random. Altalaban a hatso sorban vannak nalam a papok, magusok, es egyeb nem "golyofogo" karakterek. De hogy tudjanak ok is esetleg onnan melee harcban segiteni ha kifogy a nafta, akkor jo ha van naluk quarterstaff. Na ezt peldaul egyszer lehet venni akar a legelejen is, de masik jatekban mar ugyanott nem lehet. Gondolom a tobbi "kommersz" cucc, ahogy az egyes osszetevok is random kerulnek kiosztasra.

...aztan persze lehet hogy nem igy van, de en ilyesmit tapasztaltam anno.
  • sárkánylovag
    Miért nem érted a kérdésemet?
    Van sok tágy a gadgeteer számára ami a listám szerint a kereskedőknél lehet beszerezni, de akkor konkrétan:
    Anna (Arnika): Electrodes , Duct tape
    Crog: Large prism, Magic polish,Voltage Amplifier
    De bizony nekem egyenlőre semmi ilyesmi nincs náluk...
    Erre kérdeztem rá hogy eseményfüggően jelennek-e meg náluk vagy hogy ?
    Abban teljesen igazad van hogy a Morrowind akkora hogy sokkal több letőség van benne mint a wizardryba, de ez wizardry fórum :O)
    Egyébként láttad a Dungeons lords kezdő képeit ?
    Amikor meggyújtja a fényeket, hogy tudja sebezni azt a lényt? Én nem írnám le, hogy az nem szerepjáték lesz. Remélem kellemesen csalódunk :O)
  • DonnieBrasco
    "növesztettek házat" :)) hát akkor a Telvannikhoz állt be.

Szerintem feküdj neki mégegyszer a Morrowindnek, mert amit leírtál, az alapján kb. a negyed %-át sem láttad még - pedig nagyon megéri!

A Wiz8-as kérdésedet pedig konkrétan nem értem, pedig végignyomtam a Wiz8-at úgy, hogy Gadgeteerem is volt...

(jellemző, hogy azóta se jutott akár eszembe se, hogy megint játsszak vele, a Morrowinddel pedig a mai napig játszom!!)

DB
  • sárkánylovag
    Esetleg kérdezhetnék egy wizardry-sat is ? :O)
    MIért van az hogy a listákba mindenféle dolog van írva Annához meg Croghoz is, mint alkatrészek (mérnöknek), és közben én nem találok náluk semmit ??? Történet előrehaladtával jönnek elő tárgyak, vagy hogy is vannak ezek ?
    Visszatérve a hack and slash dologhoz, én a Diablót se tartottam szerepjátéknak, csak csak egy erős fantasy beütéssel megáldott üsd vágd és mégis a nagy tömegek mint hű de jó szerepjátéknak tartja...
    A Morrowind finomságára meg annyit, hogy az elején a topicban sokan szerettek volna benne saját házat, ahol nem vesznek el a cuccok, ami szerepjáték szempontjából is elég kellemes meg a kiürülő aranyú kereskedőkkel is megkönnyíti a dolgot, és sokan kiirtottak valakit a városba, és a házába költöztek be, sokan progikat töltöttek le hozzá kiegészítésnek (a hátas kiegészítésen én is gondolkoztam, mert hozzátesz az élményhez) és most évek múlva tudtam meg hogy egyik barátom beállt valamelyik klánba és bizonyos küldetések után növesztettek neki házat... Nagyon tetszett.
  • DonnieBrasco
    Jaja, nagyon várjuk már az Oblivionos elemzéseit :))))

DB
  • EqUiNoX
    Eheh, hat apostol semmikepen, csak egy mezei rajongo jo csapattal es kozosseggel a hata mogott ;]

Olvastam a korai kommenteket, az egesz topik le van mentve valahol. Illetve az 1-2 evvel ezelotti állapot.

Sipocz mester pedig nalam a profizmus jelkepe (mindenfele tulzas nelkul) NWN, Morrowind, Sims2, es meg kitudja mennyi topikban olyan szinten elemezte a dolgokat - es fogja is remelhetoleg tovabbra is - amilyen szinten talan maguk a keszitok sincsenek tisztaban a jatekokkal. Szerintem nem tud rola, de rengeteget segitettek a kommentjei es "elemzesei" nekunk. Ezuton is koszonet erte az evek tavlatabol ;] Siman ki lehetne adni egy konyvet a kommentjeibol, rengeteg playernek segitene.
  • Noodlee
    "Elder Scrolls hazai apostola"

Ez jó ! :DD
  • DonnieBrasco
    Nekem nem kell bemutatni Fred-et, az Elder Scrolls hazai apostolát :)))... csak nem hinném, hogy a Morrowind topic legelejét túl gyakran olvasgatná :) pedig vicces!
    Később pedig Sipőcz mester beírásai miatt érdemes olvasgatni..

DB
  • Noodlee
    Asszem PiszkosFred elég aktív a Morrowind topicban is, nem kell bemutatni neki a sok lámát :)
  • DonnieBrasco
    Sokan VAGYUNK, igen :)))
    Na jó, de fent említett "egyszerű" ütömvágom játékosok minden játékból hack'n'slash-t csinálnak ezen az alapon, szóval nehogy már egy 11 éves hülyegyerek döntse el, hogy egy játék milyen stílusú (csak egy példát mondtam ezzel).

Ja, érdekességképpen elkezdtem olvasgatni a Morrowind fórumot a 3000. beírás körülről kezdve, és nagyon durva, mennyi "letöltőjancsi" esett neki az első napokban, miután feltörték, és hogy miket kérdeznek... komplett kabaré, neked is ajánlom olvasásra :)) el kellett ott telnie 6-7 ezer hozzászólásnak, mire az igazi fanok vették végre birtokukba a topicot... :)

DB
  • PiszkosFred
    "A Morrowind a legszerepebb- szerepjáték, soka offline MMORPG jelzővel is illették, annyira határtalan, sokoldalú és kötetlen."

Igaz, de tegyuk hozza, hoyg ehhez kell egy megfelelo jatekos is. Nagyon sokan csak fogjak magukat, utnek vagnak osszevissza, olvasni nem olvasnak es 2 het alatt megunjak. Elotte meg csalnak maguknak penzt, csinalnak god modot es kiirtjak a nagyobb varosokat. No az ilyen embereknek Hack&Slash, es tudod mit? Nem is baj, legalabb megunjak es nem rontjak az elder scrolls forumokon a levegot ;]]

De aki jol jatszik: esszel, es SZEREPJATSZVA, annak evek multan is elvezetes a jatek. Szerencsere sokan vannak az ilyen tipusu jatekosok.
  • Noodlee
    +e

Nincs mit.
    :)
  • steweee
    szerintetek érdemes MOST letölteni a baldurs gate 2-t? mert a leonovon most rajta van +a két bónusz cd.izgatja a fantáziámat, csak az egygyel és az icewind daléval játszottam. de nem tudom hogy most is fog e tetszeni mondjuk egy nwn után. és kicsit hosszú a letöltés, feleslegesen nem akarom
  • DonnieBrasco
    Na, te se játszottál a Morrowinddel soha, ha ilyen marhaságot állítasz :P. A Morrowind a legszerepebb- szerepjáték, soka offline MMORPG jelzővel is illették, annyira határtalan, sokoldalú és kötetlen.
    A hack'n'slash-ek alapvető jellemzője a linearitás, és a kidolgozatlan karakterek.

DB
  • sárkánylovag
    Noodle ezer hála ! ha lesz egy sárkány a körzetedben csak szólj bátran megoldjuk :O)
    igazad van hogy csak hack and slash, de ha így vesszük akkor a morrowind is az volt, és azért elég kellemes tudott lenni az.
  • DonnieBrasco
    Jah, azt is D.W. Bradley papa készítgeti többedmagával. Egy baja van: hack'n'slash lesz, nem RPG :((
    Akárcsak a Bard's Tale :(((((((

DB
  • Noodlee
    Neked is elküldtem.
    Ha mégsem érkezne meg, akkor szólj.
  • sárkánylovag
    Már kértem Noodlit, de bárkit kérek hogy dobjon már meg egy magyar leírással.THANKS !
    [email protected]
    a Trynton fát aki végigjátszás nélkül leküzdi annak le a kalappal, én ma se tudom milyen tárgyak kellenek oda csak a szelemmel tudtam elbeszélgetni. Don mondja hogy majd hozza azt az egyébként fake tárgyat. Most akkor őt nem szabad megölni? Nem mertem neki menni nehogy ne lehessen végigjátszani a gamet. Azt mondja majd hozza, de mikor???
    az umpari bázison van az ranger akit felvettem és akinek megvettem a 22 ezerbe kerülő puskát , 2-42t sebez.Ez jó.
    Van a végigjátszásra hatással hogy kit mikor veszel fel a csapatba ?
    Mert majd azt a robotot akarom felvenni és kirúgni VI-t mert annyira nem erős kari. Csapatösszeállításról meg annyit hogy először nagyon gyenge volt az indított mérnököm de mióta megcsinálta a láva lámpát (triyntonban) azóta megkedveltem, nagyon morbid elképzelni számomra hogy a dobozból kiugró bohóctól megijednek a 300 ép feletti brutál lények is :O)
    Kérdezte valaki vannak e hasonló játékok.
    Aki tudja ne figyeljen ide:
    mostanában jön ki ( a WOW-on kívül, de ugye nem mindenkinek van rá 12ezre, korlátlan net, meg végtelen szabadidő :O))
    Szóval a DUNGEON LORDS !
    http://www.gamespot.com/pc/rpg/dungeonlords/index.html
    "include games in the Wizardry and Wizards & Warriors series "!!!
    Reménykedjünk... elder scroll IV.-ig és a gothic III.-ig elleszünk vele.
  • Noodlee
    Ott a pont !
  • DonnieBrasco
    Ja, és a két játék engine-je közötti különbség pedig vagy másfél év, valamint ég és föld :)) a világon semmi közük egymáshoz!!

DB
  • DonnieBrasco
    Nem ugyanazok csinálták, sőt.
    Egyetlen közös alkotó van. D.W. Bradley, aki a Wizardry sorozatot is készítette (sok más emberrel együtt).
    Ő egyedül ment el másik céghez a SirTech Canadától (akik a Wizardry-kat csinálták, a 8-ast is), és az új céggel készítette a Wizards and Warriorst, ami jóval a Wizardry 8 előtt jelent meg egyébként.

DB
  • ollie
    Wizards & Warriors, ugyanazok csinálták, mint a Wizardry-t, ugyanazzal az engine-el (Wiz 8).
  • steweee
    jót nem.én MINDEN játékot kipróbáltam az elmúlt 4 évben, hogy van netem és le tudok mindent tölteni. egyébként is fantasy rajongó vagyok.ami igazán említésre méltó az a nwn és a morrowind, ha még esetleg nem próbáltad volna őket. a wizardryt csak azért nem vittem végig, mert rohadtul idegesítő volt egy idő után hogy a távolban csúszkáló mindenféle selejt szörnyek miatt is átváltott harci módba és lassította a játékmenetet. ebből az egy szempontból jobb volt a might and magic sorozat, ott lehetett turn based és continous módokat választani. nyilván a komolyabb ellenfelekhez körökre osztott csatával volt érdemes, amiket meg már "túlnőttél" amellett mikor elfutottál egykét gyors csapás.most így visszagondolva ha még meg lenne végigvinném, de akkoriban nem volt hozzá leírásom, és elakadtam a relytvényeknél
  • ponki
    Ha valaki tud, egy a wizardryhoz hasonló játékmenetü játékot, légyszi írja már ki a címét! Előre is köszi!
  • ponki
    Cső! A gond nem azzal van, hogy honnan közelítjük meg a bankot, hanem azzal, ha úgy pakoljuk ki, hogy nem mutattunk kártyát a csajnak. Ha így próbálunk kijönni, meg fognak támadni!
  • Mazsy
    Szasztok!

Nem akarom én leszólni a leírást, először mindenképp nézegetem játék közben, de már tervben van a második végigjátszás. Így, hogy már nagyjából tudom majd, mi hol van, ki kivel van stb. Másodjára még érdekesebbnek ígérkezik. Egyébként is kapok mindig jegyzeteket, amik alapján valamennyire lehet tájékozódni. A csapatomba is jó lenne még egy varázyló, vagy valami gyógyító. Csak a LORD-om tud igazán jól gyógyítani, de őt sajnálom nem üttetni. Király harcos, biztos lesz egy a következő csapatomban.
    A játék tényleg király! Igaz, az english knowledge még hagy kívánni valót maga után, de azért általában elég.
    A bankban nem tudom, mi a baj, eleinte nem akartak harcolni velem, aztán meg olyan régi mentésem volt, hogy nem volt erőm újra karaktert fejleszteni. Jóval az Rattkin's Tree után mentem vissza a gyémánttal, és addigra elég ütős lett a csapatom. Az Arnikai mentés meg még eléggé a játék elején volt. Na de semmi gond, majd másodjára.
    De T'rang-ékhez még visza megyek.
  • PiszkosFred
    Ja ertem. Sz'al a leiras kisse elhamarkodta a banki dolgot, es ezt kovetve Mazsy is konfrontalodott a biztonsagiakkal. A gyemantra meg mar igy hogy emlitetted Mylest, emlexem, legalabbis remlik valami ;]

Nagyszeru a jatek, szerintem meg lehet probalkozni vele nyugodtan leiras nelkul. Az csak akkor erdemes lapozgatni, ha esetleg nagyon elakad az ember. De ha ilyen jol sikerult a leiras - ami persze nem jelenti azt hogy a cikk tobbi resze nem kivalo - akkor keress par angol nyelvu infot a gamefaqs.com-on. Vagy irj egy mailt Noodleenak.
  • Noodlee
    Ha valakinek kell végigjátszás hozzá, akkor írjon privátot, és elküldöm.
    Nem tudom már, hogy honnan van, talán ez is a GURUból.
    MHT kiterjesztés.

Esetleg küldhetek angol nyelvűt is...