1661
Wizardry 8
-
Zóanagyvarázsló #1221 "Egyébként a régi stílusú dungeonben mindig ilyen rohadt erősek az ellenfelek?"
Attól függ mikor mész, mert ott talán fix szintjük van az ellenfeleknek, én legalábbis 12-13. szint körül nem szakadtam meg a temető alatt.
"A Heal All és az Instant death mennyire jó varázslatok? Illetve melyiket válasszam?:D"
Szerintem mindkettő jól használható, de egyértelműen az előbbit érdemes választani, rengeteg időt lehet spórolni a Heal All-lal csatában, ha az egész banda sérült akkor pedig manát is. Az Instant Death sem rossz, d eahhoz képest elég drága, hogy akár semmit sem sebezhet, igazán kemény ellenfelek ellen pedig úgyis csak magas szinten érdemes elsütni. Röviden: a Heal All kötelező, az Instant Death csak simán jó. -
#1220 A Heal All és az Instant death mennyire jó varázslatok? Illetve melyiket válasszam?:D
A varázslómnak megtanítottam a return to portal varit könyvből, mostmár csak a másik fele kell. Minnyá meg is nézem hol található;) -
#1219 Nem kértem én:)
Amúgy is már megnéztem milyen RPC-ket lehet összeszedni, pont amiatt, hogy hova tudom magammal vinni.
biomage: Azzal a csapattal én is összefutottam egyszer-kétszer.
Azokat úgy tudod legyőzni, hogyha nyomsz rájuk egy silence varázslatot meg valami olyat ami lemerevíti/elaltatja őket.
Ha legalább az egyiket sikerül és nem az idézte az elementált akkor jó. Ugyanis ha egy kisebb kerülővel odaérsz a másikhoz azt lecsaphatod, aztán marad az uccsó, viszont akkor már nem lesz elementál. 1-2 karakter meg is halhat közben, de az nem probléma:)
Jelzem nekem még nem sikerült, csak majdnem:D
Egyébként a régi stílusú dungeonben mindig ilyen rohadt erősek az ellenfelek? -
Zóanagyvarázsló #1218 Annyival egészíteném ki, hogy a cuccokat automatikusan átadjáka csapatnak, tehát annak manuális átpakolásával nem kell vesződni, illetve a fellelhetőségüket nem befolyásolja, hogy a saját vagy a játékos döntésének eredményeképpen távoztak átmenetileg.
Myles valóban az arnikai szökőkút körül járkál körbe-körbe, Vi Domina pedig a barátnője fogadójában múlatja az időt. Szóval nem feltétlenül az első találkozás pontos helyére mennek vissza, de annak a közelébe. Egyébként van olyan karakter is, aki tényleg mindig ott marad, ahol kiraktuk.
Lenne egy RPC-s kérdésem, de nem szeretek spoilerkedni, ráadásul Randal direkt kérte, hogy ne tegyünk a későbbi felvehető karakterekről említést.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!RFS-81-nek van valami előnye robot mivoltából? Általában sokan dícsérik, de amellett, hogy tényleg viszonylag magas szintű alapból, valamint szinte mindenhova elkísér minket (gondolom ez az egyik legfőbb előnye), inkább csak az tűnt fel, hogy nem konyít a mágiához. Tapasztalataim szerint szinte mindenféle káros állapotot el tud kapni ő is. Mellesleg én vizsonylag későn szedtem fel, így akadnak a kéznél magasabb szintű RPC-k is. -
#1217 Myles, ahogy a tobbi csatlakozott npc is, ha lelep a csapatbol, altalaban visszamegy oda, ahol eloszor talalkoztal vele. Myles eseteben Arnika kapujanal a szokokut. Ha te rugod ki az npct, akkor - sajnos nem emlexem mar pontosan - vagy ott marad, ahol kirugtad, vagy szinten visszabaktat a megszokott helyere. De a lenyeg, hogy ha le akar lepni, akkor le is fog, ezt jelzi azert elore mindig. Cuccokat erdemes ez idore elvenni toluk, majd visszakapjak ha ujbol csatlakoztak. -
Zóanagyvarázsló #1216 Ja, az véletlenszerűen generált csapat lehet, talán többet nem is találkozol velük. Látatlanban értelemszerűen nem tudom megmondani, hanyas szintűek lehettek. -
#1215 az umpaniba egy hidon kell átnemmi :) nem mész át a hidon, hanem mész tovább az utton és aszem 5 törös és kettö varázsló vár téged na azzok -
Zóanagyvarázsló #1214 Ez hol van? Szerintem nekem ez még kimaradt. A Northern Wildernessben van egy híd, de azt a Marble Golem őrzi, lassan már ideje is lenne a körmére néznem... :) -
#1213 Upsz az average ac 10 :) -
#1212 kösz, akkor még két level :(, ja lenne mégegy kérdés umpani hid után találkoztam egy nagy csapatal, volt benne kettö varázsló és tudod summonálni egy szellemet, azt hány levelen probáljam meg legyözni? azért kérdezem mert a szellem egy ütésel fektete a gadgeteeremet ami jelenleg 10 base ac van :) és a varázsló egy rakétával szépen sebzet -
Zóanagyvarázsló #1211 1. Legalább 11-es szint és 60-as Effective Skill Level* kell az 5-ös szintű varázslatokhoz.
2. Myles visszamegy Arnikába, az RPC-k bizony nem mennek mindenhová a csapattal, vannak területek, melyeket kerülnek.
*
The Effective Skill Level is determined by the Mastery Skill + 10% of the Realm Skill. -
#1210 Nem tudja valaki mikor tudom megtanulni a Return varázskönyvet? a maget sem és a Priestem sem tudja felvenni :S, ja és ha beakarok menni az umpani basebe leakar csatlakozni myles :( és ha bemegyek és viszajövök már sehol nincs myles hová ment? -
bree #1209 Nem árt ha az ember előre veszi az Old Mine Tunnels-t, tekintettel az androidra, ami elég ütős NPC. 7-8. szinten el lehet oda vergődni, persze előtte felszerelkezni a "csodakenőccsel". -
Zóanagyvarázsló #1208 Set Portal és Return to Portal varázslat. Szintlépésnél elég az egyiket megtanulni, megkapod a másikat is, viszont könyvből kell mind a kettő. Ötödik szintű mágia (levegő), minden varázshasználó meg tudja tanulni idővel. -
#1207 ezt hogy érted portál? a mage-m tudni fogja? és mi lesz a neve a varázslatnak -
Zóanagyvarázsló #1206 Nagyjából úgy, ahogy Randal is mondta. Szabadon lehet császkálni a játékban, és az könnyebbé is válik, ha a varázstudók tudnak portált nyitni.
Én egyébként a következő sorrendben mozogtam eddig: Monastery - Arnika - NW - Umpani Base Camp - Trynton - Swamp - bekukkantottam a Southern Wildernessbe és a Wildernesss Clearingbe - Marten' Bluff - Old Mine Tunnels - Mt. Gigas
De ezekhez tényleg nem kell dogmatilusan tartania amgát az embernek. Mellesleg néhány helyszínre elég sokszor visszamentem. -
#1205 A paptól kapsz egy küldetést ami visszavezet a Monasterybe. Plusz Mylestól egyet ami azon túl visz a North Wildernessbe asszem a gyémántért.
Talán érdemes arra menni vagy elsőnek Tryntonba, aztán vissza.
-
#1204 Még1 kérdés :)
Milyen sorendben menjek a városokban?
Monastery-Arnika-Trynton- hogyan tovább? menjek North Wildernessbe? vagy inkább a swampba? -
#1203 Amint Zó is mondta, nem kell túlbnyolítani. Az elöl állókat pakold meg rendesen, de a hátul állók se legyenek gondban.
Ajánlatos Arnikában elkölteni úgy 10e pénzt a +10-es páncélokra, így a harcosod már jó lesz, plusz még a többire is vehetsz egy-két dolgot, ha nálad nincs olyan szintű. A többit meg elpasszolod.
Mégvalami. Figyelj arra, hogy egyik karaktered teherbírása se legyen kék színű, mert akkor emgterhelted és lassul.
Állandó varázslatok amiket 3-as 4-es erősségként rakj fel:
Magic Screen (asszem ez az amelyik a varázslatok ellen véd), Armorplate, enchanted Blade és a végére a lövedékek ellen védő varázslat.
Varázskönyveket is vehetsz nyugodtan, de csak olyat amire biztosan nem költenél mágiapontot, viszont esetleg hasznos lehet.
-
Zóanagyvarázsló #1202 Heater Shied az :) -
Zóanagyvarázsló #1201 Nem misztifikálod túl egy kicsit ennek a fontosságát? Vagy ha ennyire nagy jelentőséget tulajdonítasz neki, miért bíznád másra? Ne érts félre, nincs problémám azzal, hogy segítséget kérsz, de te tudod, hogy melyik karakterednek vannak túlélési gondjai.
Nyílván annak kell a lehetőségekhez mérten legjobb páncélt adni, aki vezsélyeztettebb, illetve könnyebben is sérül, mindemellett tartani a kiegyensúlyozott osztogatást, ne maradjon senki se pőre! Ha a Dwarf Fighter megkapja az Iron Skint, könnyebb csaták idejére öltözhet lazábban, ugyanis a bekapott sebzés függvényében fejlődik ezen képessége. Egy idő után nem győztem eladogatni a közepes szintű páncélokat, így nálam már szinte mindenki ugyanabban mászkál, persze a harcos és a valkűr visel extrább vasat. A custom itemekre viszont érdemes lehet rámenni, vannak köztük kellemes cuccok. Armorplate varázsla tszintén hasznos, jó adag bónusz AC-t ad az egész partynak. A Gadgeteernek is lesz ilyen masinája, egész hamar össze is lehet szerelni. -
#1200 kihagytam azt hogy a fighternek van egy Healer Shieldje ami alapból a base és a Average ACt megdobja 5 re -
#1199 abban segithetnél melyik karakternek milyen ruhát rakjak? -
#1198 Végülis jó a felállás, csak én a Gadgeteer helyett a priestet raknám ki oldalra.
-
#1197 csapat formácio
Ja nem irtam oda azt hogy a bekeretezet rész Fighter (116)<-- ez a HP :) -
#1196 igen amik macsak jelben vannak azzok a karakterek amikre lehet az addot cucot rakni :) -
#1195 Fú, a +10 Heavyt értem, de az utánna lévő számok a karakterekre vonatkoznak?
Egyébként egyértelmű szerintem.
A nehezebb és legjobb páncélokat az elöl lévő harcosokra pakold, aztán a priestre (őt érdemes kirakni oldalra), aztána gadgeteer és a mage.
A felállás, mivel ha jól vettem észre az enyémet veszed alapul, ez legyen:
Fighter,Fighter, Valkyrie
Priest I gadgeteer,Rouge(vagy a Valkyrienél) Mage I Valkyrie (alatta Rouge)
-
#1194 Hali :)
Nos egy kisebb agy fárasztós kérdésem lenne :) remélem érthetöem irom le :)
1xü kérdés kinek mit adjak? remélem valaki segit :), ha valamit kihagytam volna elnézést
01=Rogue (67)/ 02=Valkyrie (79)/ 03=Fighter (116)/ 04=Ranger (63)/ 05=Gadgeteer (58)/ 06=Valkyrie (79)/ 07=Priest (62)/ 08=Mage (30)HP
Páncélok
2x Chain Hauberk:+9 Medius "2+3+4+5+6"
2x Leather Hauberk=+7 Light"1+2+3+4+5+6+7"
1x Bronze Cuirass=+6 Heavy "2+3+6"
3x Leather Cuirass=+5 Light"1+2+3+4+5+6+7"
1x Suede Doublet=+3 Minimal :) mindenkire jó ugy hogy a 8 kapja
Nadrágok
1x Plate Mail=+10 Heavy "2+3+6"
2x Leather Greaves=+6 Light "1+2+3+4+5+6+7"
3x Leather Legging=+5 Light "1+2+3+4+5+6+7"
1x Quilt Legging=+4 Light "1+2+3+4+5+6+7"
1x Fur Legging=+4 Minimal 8 kapja :)
Cipök
4x Leather Boots=+5 Light "1+2+3+4+5+6+7"
3x Buskins=+3 Light "1+2+3+4+5+6+7+8"
1x Sandals=+1 Minimal "1+2+3+4+5+6+7+8"
Kesztyük
1x Steel Gauntless=+10 Heavy "2+3+6"
1x Copper Gloves=+8 Heavy "2+3+6"
2x Chamois Gloves=+3 Light "1+2+3+4+5+6+7" itt nincs magere valló :(
Sapkák
4x Leather Helm=+3 Light "1+2+3+4+5+6+7"
1x Skullcap=+1 minimal "1+2+3+4+5+6+7+8"
1x Poseurs Cap=Trap +10 "2+3+4+6+7+8"
Köpeny
Forest Cap=+3 "4"egy értelmü kinek mehet :)
Hunters Cape=+2 (senses +5)"1+2+3+4+5+6"
Shadow Cloak=+1 "1+5"
Oilskin Cloak=+1 (20% vs. Water) "1+2+3+4+5+6+7+8"
ékszerek
1x Amulet of Static / 1x Amulet of Stillness / 1x Ring of Breezes / Aqua Ring / 3x Ring of Protection / 1x Ankh of Speed "ezek mindenkire jó a csapatomból" / 2x Necklace of Endurace "2+6+7+8"
Enyi -
#1193 Én nem, mert nem ártottak semmit:)
Egyébként marha nehéz a lenti zárat kinyitni, nem is sikerült, még varázslattal se.
4-5 kombinációs zár. hurrá.
Zóanagyvarázsló:
Na ja. A gothicok ill. a TES sorozat még tartja valamilyen szinten a frontot, de ott is nagyon nagy a graf igénye.
Ilyet talán csak fanatikusok készítenének, hisz semelyik cégnek nem érdeke egy gyengébb grafikájú, de hatalmas területtel rendelkező játékot készíteni. -
#1192 ti is megöltétek a patkányt, és a banki alkalmazotat is? meg a biztonsági öreit a banknak? mert én igen :) -
Zóanagyvarázsló #1191 Nem vesztettél semmit, kár agggódni. -
#1190 nem a bank rablásról beszéltem :D, a fegyvert és a többit megkaptam, de nem kérdeztem tölle semmit, ere értetem -
Zóanagyvarázsló #1189 Az ő küldetését nem is lehetne teljesíteni (bug?), szerintem semmit nem buktál vele.
Randal:
Na igen, rá is férne mostanság pár ilyen RPG a piacra (pontosabban ránk, rajongókra), sajnálom is a SirTech bukását. -
#1188 Szerintem folytasd tovább a játékot. Elméletileg túl sokmindent nem tudsz meg tőle. Legfeljebb pár küldetés bukik. -
#1187 csináltam egy nagy hibát :( rattus rattust megöltem és nem kérdeztem tölle semmit, csak elvettem ami jár :D, ötlet? mit csináljak -
#1186 Káosz az van benne rendesen.
Az nem baj, hogy sok küldetést megismersz, de tényleg amennyit mászkálni kell. Csak egy nagyon-nagyon halvány főküldetés van, azon kívül meg mászkálhatsz össze vissza. plusz mint mondtam a terület kihasználtság sem a legjobb. Mondhatni marha kicsi a pálya egy TES: Arenahoz képest.
Azért itt még nem volt 3D meg anyámkínja, szal lehetett volna jóval nagyobb pálya, több várossal meg egyebekkel.
Amúgy meg tudná valaki mondani, hogy a holy water vagy milyen varázslatnak mi értelme van? Elolvastam, de nemigen tudok rájönni. Illetve nem nagyon feszítettem meg magam vele:)
Most így eszembe jutott, hogy a Wiz 8 motorjával, vagy másik hasonló játék motorjával elég jó játékokat lehetne készíteni.
Nekünk annyira nem baj, hogy nem csili-vili a játék szóval nyugodtan fel lehetne használni ezeket a textúrákat és létre lehetne hzni egy Morrowindnél nagyobb méretű világot. de mondjuk akkora nem is kellene, viszont lehetne jóval nagyobb kiterjedésű és méretű városokat létrehozni, stb. stb. -
Zóanagyvarázsló #1185 Na igen, ez tényleg az a játék, ahol véletlenül sem célirányosan mászkál az ember, néha azt sem tudom, hogy mit akarok.
De ez a káosz legalább teljesen élethű, és őszintáén szólva eddig enm is zavart :) -
#1184 de a térképek sokat segítenek -
#1183 Van ennél jobb végigjátszás is:)
A Flamestryke quest rendszere nem a legjobb, de igazság szerint az egész játék quest felépítése egy rémálom.
Ahhoz, hogy egyet meg tudj csinálni kb. 5 másikba kapcsolódsz be... -
#1182 megnéztem a Flamestryke's weblapot, és nem tetszik a quest rész, nem értetem meg