1661
Wizardry 8
  • Zóanagyvarázsló
    Az általam (is) már sokszor linkelt oldalon is van végigjátszás, de minden szempontból az a legalaposabb, amit eddig találtam ;)
  • biomage
    kisebb utána nézésel ezt találtam :)
  • Randal
    Na, arra még én se jöttem rá:)
    Körbe kell nézni nekem is, hogy mi merre hány méter:)
    Most éppen a Rapaxokhoz néztem be, meg találtam egy templomot ahol volt 2 Demon Lord, meg pár varázsló. Tűztem is elfele:)
  • biomage
    kösz:)

Lenne még egy kérdésem.
    A leszáló pályánál van két ház, mit is kell oda vinni hogy a küldetés meglegyen? azt tudom hogy az egyikbe bekell rakni a black boxot de az megsérült ugy hogy kidobja a gép magából.
  • Zóanagyvarázsló
    Néhány nap azért szokott kelleni - egy táborozás ugye 8 óra. Én általában el szokatm addig mászkálni haladni dolgommal, és amikor legközleebb jövök beszélgetni, vásárolni, eladni, akkor veszem meg a spéci cuccokat is.
  • Randal
    Ok:)
    Azt hittem van más város is.
    Kicsit picike ilyen téren a játék. Baromi hosszú utak, kevés város.
    Fellépett egy kisebb probléma. Fizzfaz-nak vagy kinek, kellett egy Blue Feather, elvittem neki, odaadtam, azt mondta köszöni szépen, megcsinálja a bombát, csak adjak neki időt. De mennyi kell neki? 1 táborozásnyi nem volt elég. Aztán ha rákérdezek, emgint hiányolja a tárgyat.
  • Szabi84
    Arnika
  • Randal
    Lehetne egy kicsit pontosabban? Nem tudom melyik a nagy város:D
  • Szabi84
    Persze hogy használd, egy ideig ez lesz a legjobb fegyver, mire találsz jobbat már bőven le tudod szedni!
  • biomage
    na a nagy városban vagyok :) és itt a nagy kérdés, merjem ezt a kardot használni? Bloodlust, és kb mikor lesz a priestem olyan jó hogy képes legyen levenni?
  • Randal
    Nagyjából teljesen mindegy, hogy milyen felállást használsz, ha van 2-3 közelharcos embered és 1-2 mágiahasználód. A másik 2 már csak adalék, azért is, mert NPC-ket (RPC-ket) tudsz felvenni amilyenre szükséged van.
    Ebből a szempontból segít a játék.
  • Zóanagyvarázsló
    Talán az elején nem a Gadgeteer vagy Bard muzsikál a legjobban, de azért annyira nem rosszak akkor sem, az Alchemist pedig egy teljesen korrekt varázshasználó.
  • steweee
    hát én már játszottam ezzel korábban annak idején, de most direkt ilyen zsedett vedtt karikkal nyomom, mert kíváncsi vagyok a különlegességeire a játéknak. arra is hgoy a bárd milyen zenéket tud zenélgetni, arra is hogy a gadgeteer milyen cuccokat használhat, az alkimistának milyen extra varázslatai vannak (kár hogy a psionic már nem fért a csapatba)a samurai és a ninja meg kötelező darab

de korábban lizardman fighter, lord vagy valkűr, ranger, thiet, pap és varázsló volt a felállás. azzal ment is könnyen a tűzhangyákig

na lehet félreteszem az érdekességeket és egy könnyebben játsznató csapattal még nekivágok egyszer
  • Zóanagyvarázsló
    Ööö, én a bárdra, mint kasztra gondoltam. Tény, hogy nem hasznontalan karakter, de én nem bontanám meg miatta az egyensúlyt, elég távolsági karakternek a Ranger és a Gadgeteer. Különben is, a maradék két helyre még lehet felvenni különböző kasztú RPC-ket.
  • biomage
    a csapatomba kinek tudnák adni bárdot? vagy inkább ugy kérdezem váltsak valakivel hogy bárdos legyen?
  • Zóanagyvarázsló
    Tényleg, én nem tudok ilyen időkorlátról, bár egyébként is csak akkor szoktam táborozni, ha mindenki kifogyott már SP-ből. Ezért is hasznos a bárd, az ő segítségével kétszer olyan töltődik a csapat táborverésnél.
  • biomage
    amugy most a harmadik helyen vagyok :) a fa háznál :)
    Ja tényleg ugy emlékszem nem szabbad az idöt elpazarolni mert van egy ajto amin nem tudok bemenni ha elkések, vagy sokszor használhatóm a táborozást?
  • Zóanagyvarázsló
    Azt nem én írtam. A Fire Ball tényleg nagyon jó lesz, de egy tiszta varázstudónál szerintem mindegyik birodalmat érdemes fejlesztgeti, mindben vannak jó varázslatok. Nekem fejlődött is gyorsan mind.
  • biomage
    olvastalak, csinálj olyan képet mint én az öszes karakteröl, hátha valamit elrontotál :) nekem az a csata olyan gyors volt hogy megütni sem tudod egy rák sem
  • Zóanagyvarázsló
    Tévedtem, legalábbis utánaolvasva ezek is mind növelik az SP-t, sőt a különböző realm skillek az ellenállást is a hozzájuk tartozó varázslatoktól. Mindenesetre nem lehet olyan szintű SP-t elérni, mint egy Diablóban.
  • biomage
    és ara irtad azt hogy ott fire töltsek?
  • Zóanagyvarázsló
    Azokra írtam:

"A különböző magikus skillek a varázslatok megtanulhatóságát teszik lehetővé, illetve a hatékonyságot növelik."

Legalábbis szerintem nem adnak SP-t, de lehet, hogy tévedek. Hidd el, azért fontos képességek ezek!
  • Zóanagyvarázsló
    Meg kell figyelni, ki ellen milyen varázslatok a hatékonyak, de vannak varázstárgyak, -italok és -porok is. (Mondjuk én ezekkel mindig spórolok.) Emellett megfelelő mágiák is kellenek, legyenek boostoló, védelmi, pusztító és gyógyító mágia egyaránt. Távolsági karaktereknek erősebb lövedékeket érdemes bekészíteni a keményebb csatákhoz stb.

Szintén fontos a megfelelő alakzat, illetve vigyázni kell arra, hoyg ne kerülhessen a csapat hátába az ellenég. Igaz, én nem a hátsó sorba pakolom a varázstudókat, hanem középre, így nem keresek mindig falat, hanem rohamozok :)

Majd elfelejtettem, a Priest tud még csodáért imádkozni is minden csatában egyszer - legalábbis gondolom úgy működik, mint a Dispel Undead, nekem csak Bishopom van.
  • biomage
    félre érteted vagy én nem értem azt amit mondani akarsz nézd meg ezt a képet link bal oldalon van a magic és divinity azok mire vannak ja és a magenél divinity helyet wizardry van az is mi?
  • Zóanagyvarázsló
    SP-t eléggé kis mértékben növeli a Piety, nagyobb mértékben pedig a birodalmon belüli varázslatok száma. A különböző magikus skillek a varázslatok megtanulhatóságát teszik lehetővé, illetve a hatékonyságot növelik. Az Intelligence nem ad plusz SP-t vele csak gyorsabban fejelszthetőek a mágikus képzettsége - no meg kell a Power Casthoz.
  • steweee
    hát én nagy vehemenciával vetettem bele magam ismét, na modnom most aztán végigjátszom majd.

hát sajnos még mielőtt a templomba bejuottam volna elment a kedvem az egésztől, mert simán kinyírtak a nyomorult rákocskák normálon.

samurai, ninja, gadgeteer, alchemist, priest, bard volt az összeállítás, aszerint kiválsztva klassz és hogy mire tegyek pontokat, ami itt korábban elhangzott

hihetetlen
  • biomage
    jól tudom a magic a SPt növelik? és akkor a wizardry mit növel?
  • Zóanagyvarázsló
    "A Magenél ajánlatos a Fire osztályra pakolni, ne nagyon szórogasd a pontokat össze-vissza, plusz tartalékolj egy-egy pontot varázslatokra, meg majd vehetsz könyveket is."

Na igen, ki is hagytam, hogy a varázslatokat ésszel kell összeválogatni, nem muszáj mindig kihasználni az összes lehetőséget, ugyanakkor a varázslatok száma egyszersmind növeli is az adott mágiabirodalmon belüli SP-t. A Fireball tényleg egy ütős tömegpusztító varázsalat lesz a mágusnál, hasznos mellé a Freeze Flesh is, sokkal jobb, mint a Sleep, Magic Missiles pedig szerencsére már van. A Missile Shied pedig egy kellemes védőmágia, nem csak csatában lehet elsütni, de de képes teljesen kivédeni a lövedékeket (és ezáltal védi a csapatot a negatív hatásoktól is), így rengeteg ellenféltípus ellen tehet jó szolgálatot, még magasabb szinten is.
  • Randal
    Kb én is ezekkel értek egyet:)
    A Gadgeteernek és a Rangernek jobb lőszer kell, majd lesz, ne aggódj.
    Adig legfeljebb adj a Gadgetnek is íjjat.

Magenél és priestnél a főbb tulajdonságok mellett (Int, Piety, Vitality) a Speedre és a Sensesre is rakj.

A Magenél ajánlatos a Fire osztályra pakolni, ne nagyon szórogasd a pontokat össze-vissza, plusz tartalékolj egy-egy pontot varázslatokra, meg majd vehetsz könyveket is.
  • Zóanagyvarázsló
    Fighter: Először Strenght (Power Strike) és Vitality (Iron Skin), utána jöhet Dexterity és Speed is.

Ranger: Nem kell miatta aggódni, nála nem annyira a damage a lényeg, majd idővel sokszor fog sokat lőni, és pontosan - távolra is. A sebzést fejlettebb efgyver, és főleg fejlettebb lőszerrel lehet nála fokozni, de ő az instant killel fogja majd ritkítani az ellenfeleket. Senses (Eagle Eye), Dexterity, Speed, Vitality fontossági sorrend.

Gadgeteer: Nos igen, most még talán gyengus, de nála is a gyorsasság és potnosság játszik inkább szerepet, majd fejelsztgeti szépen a fegyverét (a repeater után már kvázi sorozatokat eresztget), megfelelő lőszerekkel elég hatékony. De ott elsznek majd a műszerei is, a játék elején tényleg nem a legütősebb karakter. Senses (Eagle Eye), Speed, Dexterity, Intelligence/Vitality.

Valkyrie: Erősebb lándzsa és több kraft kell neki. Strenght, Vitality, majd Dexterity, Piety/Speed.

Priest: Piety, mellette Intelligence/Vitality, persze a Speed sem árt a magas kezdeményezés miatt.

Mage: Intelligence, Intelligence, Intelligence. Egyébként ízlés függő, Speed/Senses jó a kezdeményezés miatt miatt, Vitality ellensúlyozza a gyenge életerőt, Piety ad egy kis manát, staminát, illetve gyorsabban fejlődik mágia terén is. Szerintem főleg Int és Pie kell neki, mellette pedig kevesebbet adni másra is. A kulcs a Power Cast elérése (100 Int), de idő előtt nem szabad, lehet majd szerezni 5 Intelligence-t az egész partynak.
  • biomage
    Ja ha valamelyik karakternél rosz fegyver lenne azt is irjátok meg.
    köszke :)
  • biomage
    OKÉ :) legyen
    Fighter:(01 / 02) Átlagos ütés vele 10 körül van és a berserkel pedig 20 föllöt szokot ütni a kardal, bár néha hibázik és gyöngét üt mindkettönél, ijjal pedig átlagosan ha van esélye akkor 09 körül sért :) szerintem elég jól állitotam be :)
    Ranger:(01 / 02) Átlagos sebzése 12 felett van,de néha kevesebb, úgy gondolom valami nem jó mert hát a harcos is majdnem anyit üt ijjal, és nekki nincs ijjas skillje, amit használ a ranger az Bundle of Quarrels és legtöbbször bejönn a spéci attackje
    Gadgeteer:(01 / 02) Nos hát igen ö a legsiralmas mind közt :) közelre 4 el nagyon közelre 2 sebbez átlagba, talán inkább kardal kéne harcolnom legalább nagyobbat sértene az ellenfélbe vagy nem tudom, az az érzésem valamit elcsesztem.
    Valkyrie:(01 / 02) Úgy érzem ez is kicsit elállitotam volt hogy csak 5 és volt hogy 12 felett üttöt, ijjal pasz nem tudom menyit üt
    Priest:(01 / 02 / 03) Az SP a legnagyobb probléma, töltöm a piet meg az intelligencet de ugy látszik a magicre is kéne töltenem, most épp azokat probálom feljebb vinni, jól sebbez és mindig bejönn a make wounds meg a paralyze.
    Mage:(01 / 02 / 03) Mit kéne fejlesztenem a vitalityn kivül? legtöbbször elalszik a kijelöt csapat még mesze is müxik, bár néha egy kettö nem alszik el,de ez csak akkor ha mesze van, úgy hogy a célzás és varázs eröség megfelelö szerintem

Nos milyen skilleket töltsek a következö 4 levelben?
  • Randal
    Jaja, elég érdekesek:)
    Egyébként meg a kicsinyke tündérekkel is vigyázni kell.
    Tudnak olyan szép 40-es sebzéseket bevinni, hogy csak na.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez elég vegyes, mert függ a party átlagos szintjétől is. Ettől függetlenül a koraibb helyszíneken általában alacsonyabb szintű lényekkel találkozni, de futottam már bele 16-os varázslónőkbe is az Arnika-Trynton Roadon, akik elementálokat sétáltattak.
  • Szabi84
    Valaki meg tudja azt nekem mondani hogy, a területek milyen szintekre vannak szabva?
  • PiszkosFred
    Hat ja. Ez egy forum, egyszerubb egy kepet beszurni (feltolteni a sajat sg-s galeriaba, majd onnan linkelni ide), es rakerdezni a dolgokra. Akar 10-15 kerdest is lehet egyszerre. Aztan aki tud, valaszol. Millioszor lezajlott ez mar, nem tudom msn-t miert kell belevenni. Foleg hogy forumot tobben latjak, tobben tudnak valaszolni, mint f2f msnen.
  • Randal
    Nem probléma, csak macerás. MSN-en a címeket meg úgyis le lehet tiltani.
    Ha felrakod a képet, akkor mindenki látja és mindenki tud segíteni.
    Másrészt nem tudni mi a problémád így senki nem tudja, hogy milyen problémára számítson:)
  • biomage
    ettöl féltem, nem mer megszólalni a legjobb és lapul a füben, mert még a végén kiközösitik :) roszul csináltam, hát ez van
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem már kaptál volna választ, de nyílván tudod, hogy miért jobb így, én nem erőltetek semmit. Csak az a baj, hogy így nem derült ki, milyen jellegű a probléma, mennyire nagyon Wizardry játékosra van hozzá szükség, s lehet, hogy emiatt többen inkább szemérmesen lapulnak :)
  • biomage
    tudtam hogy valaki ezt fogja tanácsolni, a vállaszom az hogy, nem jó mert lassú a forumon, és az msnen gyorsabb, szal ha nem nagy kérés, fel vennék egy nagyon wizardry játékost az msnemre.