1046
Civilization 3.-Kinn van! Érdemes leszedni, ki játszik már vele?
  • Hmuda
    Megint csak kösz minden bíztatást. Nem szívesen tömörítem be, mert csak az idő megy vele. A civilipédia a legnagyobb file és mégsincs 400k. És az extrán is szivesebben hagynám, mert már van fent egy pár dolgom és nem akarok belekavarodni a dolgokba. Akit még érdekel a tutorial fordításom (teljes és elméletileg nincs benne helyesírási hiba, de ha van ide írjátok be, hogy mi, berakhatom a helyet.
  • Efreet
    nem csak a számok számítanak. a dobókocka is.
  • Bew
    hmuda, most szedtem le a foritásod és biztos használni fogom, remélem minél többet sikerül leforditanod, perpillanat nekem a diplomáciával és a külömbözö korok ( demokrácia, monarchia, stb. ) általános infioval van gondom, mert nemnagyon tudom melyik korra mi jellemzö, pl miben jobb a kutatás, miben a gyártás ......
    lehet hogy ezek már bent is vannak :)), az eddigi munkádban, mertmég nemnéztem, meg..most fogom kipószálni

naszal, kösz a belefektetett idöt és a munkát, remélem minél hamarabb játszhatunk magyar Civ 3 -mal:)
  • I.C.ram
    szamit az hogy honnan hova tamad es hogy hol vedekeznek! (fortify, varos, hegy, stb)
  • Wendol
    Hali
    Orulok, hogy el kezdted forditani. Csak igy tovabb. Kiprobalni meg nem tudtam, mert a tar megint halott. Nem lehetne-e a file-okat betomoriteni mielott felrakod? Talan igy hamarabb lejon. Esetleg tobb helyre foltenni? Pl: http://www.extra.hu/gmiki/hun.html Tovabbi sok sikert a forditashoz.
    Udv Wendol
  • Hmuda
    http://www.tar.hu/hmuda/Civilopedia.txt

Kultúra
    Nemzetiségek
    Ellenálási mozgalom
  • Hmuda
    Egyszerű: olvasd el a lefordított civilopédiában a területi védettséget és máris felvilágosodsz.
  • Efreet
    úgy nehéz lesz játszani. rengeteg minden van ami nincs kiírva a játékban, csak a civilopedia-ban szerepel. (extra prancsgombok, kereskedelmi alapok, embassyk, flood plain-ek gondjai...) szóval olvasgass csak...
  • Efreet
    viszont amikor megépíted a workert 1-el csökken... tyűűű :)
  • I.C.ram
    hu bazz nekem nincs turelmem rekeresni a disease-re
  • Hmuda
    Ajánlom letöltésre a fordításom. Abban le van írva a járvány.
  • I.C.ram
    a fovarosomban hatalmas jarvany tort ki es allandoan pusztit mitevo legyek!! a lakossag nem eri el soha a 6-os szintet! Ja a sebesseg megjavult az volt a hiba hogy 150 mb ures helyem volt :)) Win xp-nek meg kell 200mb :)) szoval ertheto mostmar a lassulas! Szerintem lassan lehet fejlodni csak ebben a jatekban de javitsatok ki a ha tevefnek
  • Hmuda
    Mostmár ha frisstés van, mindig így láthatjátok. Leítom a frissűlt fájl helyét és a fordított címszavakat.

Város hatóköre
    Járvány
    Diplomásiai egyezmének
  • Hmuda
    Neke is hasonlo a konfigom. Akkor jelentkezett a hiba, mikr nagy területen sok ellenfél volt. Kisebb területen kevesebb ellenféllel milliószor gyorsabb volt.
  • I.C.ram
    nekem az a gondom hogy kurvara beszaggat a rip verzio kikapcsoltam a zenet is ami nem allt masbol minthogy egy Safri-Duo Style-os urge verte a dobot mint allat! De ez sem valtoztatott semmit! konfigom P3 600MHZ 330MB ram GF2 deluxe gts 64mb-s Sound Blaster Live value hangkartya! mi lehet a baj mert nem hinnem hogy a konfigommal barmilyen problema is lehetne hisz a Max Payne is tokeletesen futott rajta 60-70 FPS-sel 1024*768-ban max kidolgozattsagon is es minden be volt kapcsolva szoval nem tudom mi lehet a gaz!! pedig nagyon vagyom mar egy kis birodalom epitosre!! es hive vagyok a CIV srozatnak (nem a kamunka alias call to power)
  • Efreet
    ott lehet, ahol Civ3 mondta 111-ben, de kell hozzá embassy is. azt meg az írás megtanulása után duplaklikk a fővárosod "csillag"-jára (a városnév mellett jobboldalt), és csinálni kell a célnéphez Embassyt (követséget). ezekután lehet sok szép dolgot csinálni a diplomáciánál. meg illik utat kiépíteni a 2 főváros között is, kereskedelmi okokból.
  • Hmuda
    Civ3: amire te gondoltál, az nem a város szintje, hanem a lakosok száma. tényleg a kulturális szintől függ.

Más: valóban a kormányzattól függ az épületek vásárlása.

Megint más: igyekszem ma is fordítani. Frissítem a legutóbbi munkámat.

• Ebola
    Szerintem a kulturatol... pl a teplom 2t termel koronkent, ha eleri a 10et (5kor) akkor novekedni fog...
    De ezt ne vedd halal bisztosra... lehet hogy tevedek...
  • Ebola
    Koszonom az infot...
  • Efreet
    despotizmusban emberkébe kerül, más államformában másba.
  • EqUiNoX
    Aggyisten! majd ha lesz pénzed elég, akkor azt fogja felajánlani. amugy nemtom, de mintha az aktuális rendszertől függne..nem figyeltem, de a amiota váltottam monarchiára, pénzért lehet venni a dolgokat. ám lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.
  • Ebola
    Hali!
    Meg csak par orat jatszottam... de nem talaltam azt a gombot, amivel meg lehetne venni az eppen termelt egyseget/epuletet...
    Vagy az a szarnyas cipo akar az lenni? Penzert nem lehet megvenni? Mert nekem mindig egy emberkebe kerul...
    Mi a rakot csinaljak akkor a penzel?
  • skorpio7
    Örülök , hogy más is hasonló véleményemen van , mint én .
    Multi nélkül már nem is igazán érdekes egy játék .
    Pl. HALO .
  • I.C.ram
    szerintem ez a leggyengebb resze a CIV sorozatnak Call to Powereken kivul (azok nem is voltak CIV-ek) Nekem a ketto meg az egy jott be nagyon! Az egybol is a MAC-es valtozat mert kurvaszep volt! De a PC-s valtozat meg kegyetlen ocsmany :)) A 2-vel nagyon sokat nyomtam. Sajnos rengteget rontott a velemenyemen hogy nincs multiplayer a 3-ban pedig mulit meg az egyben is volt!! Nagyon birtam amikor ketten osszefogtunk a gep(ek) ellen es leigaztuk oket (egyre nehezebb fokozaton volt olyanis hogy nagyon megizzadtunk) :)) szoval szerintem a mai vilagbol a multiplayer valahogy nem hianyozhat ez a valosag de ez igy van rendjen mert ha nem lenne multi talan nem is erdekelnenek annyira a jatekok...
  • Cobra11
    Ez így van.
  • Hmuda
    Ok. Tökmindegy, mert mindig minden benne lesz a legújabb fileokban is.
  • Cobra11
    Ok, de én csak a heti frissítéseket tudom letölteni mivel csak hétvégén tudok internetezni. De a többiekre való tekintettel frissíts naponta.
  • Hmuda
    Van egy jobb ötletem. Minden nap legalább egyszer frissítek. Ha lehet akkor többször is. Így ok?
  • Cobra11
    Köszi.
  • Hmuda
    Mostantól csak annak a filenak a címét írom be, amelyik frissült.

A hibák kijavítva + hozzáadva a légi küldetések, szállítás, kémkedés meg az űrhajó. jó olvasást.
  • Cobra11
    Nem tud valaki egy magyar szervert, ahonnan le tudnám tölteni az ISO-t?
  • Cobra11
    Ok.
  • Hmuda
    Szóval:
    Igen szólok, ha frissül. Nem láthatom előre, hogy mikor lesz kész. Max egy 3 hónap.
  • Cobra11
    Egyébként kb mikorra leszel készen teljesen a magyarosítással? 3-4 hónap?
  • Efreet
    ok, egyelőre ennyi :)
    az Aegis-nek utánanéztem, neked van igazad, bocs.
    így átolvasva ennyi, majd ha frissíted belenézegetek még.
  • Cobra11
    Akkor írsz ide a fórumba is ha frissült a txt?
  • Hmuda
    Kössz. Pont az ilyesmik miatt kelletek. Viszont.
    Szerintem kell az 'üzem' szócska a manufaktúra elé, mert ez egy épület, és nincs a világon olyan épület, hogy manufaktúra. A manufaktúra egy gyártási mód. Egy fogalom. Az Aegist sem írnám nagybetűvel, mert nem rövidítés. Tldképpen Égisz cirkáló, csak így hülyén néz ki. Más valami?
  • Efreet
    belenézegettem... pár beledumálásom lenne, ha szabad :)

Város átpártolás

...más, erősebb, sokkal imresszívebb civilizációkhoz.... impresszívebb

MFG Plant.. Manufaktúra üzem... szerintem nem kell az üzem szó bele... magyarul egy kicsit túlhatározottnak hangzik így.

Mobilizáció

Hogy mobilizáldd a gazdaságot, használdd a "Mobilizáció" gombot a szociális tanácsadónál.
    szerintem nem kell dd egyik szóba sem.
    (a GCON_Keypad-nál is van gondoldd)

az AEGIS cirkáló mozaikszó, így illene csupa nagybetűvel írni
  • Cobra11
    Én ,ég nem tudtam ellenőrizni, mert nem otthonról netezek. Egyébként ide is írhatnál, amikor frissíted a text fájlt. Előre is Big THNX!
  • Hmuda
    Cobra11: ok, 15. de akkor legközelebb 30-nál frissítek.
    Mindenki: Kössz minden bítratást. Élvezem amit csinálok. Élmény látni, hogy alakul át az egész játék nekem köszönhetően.

Ja és igen. Ellenőriztétek már a szövegeket?