1046
Civilization 3.-Kinn van! Érdemes leszedni, ki játszik már vele?
  • KH
    Hali
    nem tudjátok, már megkezdett játékot lehet editálni? most tartok az 1700 évek közepe felé, de eccerűen működésképtelenek a gyarmataim a korrupció miatt (demokrácia) a FP meg 300 kör mire felépítik
    (majd trükközök a fákkal, de akkor is lassú lesz...)
  • Guriga
    xtaki nem írtál át véletlenül valami egység nevet magyarra?
    Attól is kifagyhat, ha nem szakszerűen csináltad...
  • xtaki
    nalam lapozasi hobaval elszall... page fault azon a gyonyoru general protection error uzeneten ;((((
  • Efreet
    xtaki: nem fagy ki. csak NAGYON belassul... várj türelmesen 8-10 perceket, és megy tovább.
  • Guriga
    Nehéz megmondani, de elég sok elkészült belőle.

xtaki: még egyszer sem fagyott ki...
  • xtaki
    masnal is elofordult a crack verzional hogy az indutrial korba lepve kifagyott??? van ra megoldas?
  • Guriga
    Az nekem is kéne....
  • Efreet
    http://www.civ3.com/patches.cfm

nem sok... 22 újítás, 25 változtatás, meg vagy 40 javítás :)
  • Guriga
    Az új nvidia driverrel végre normálisan scrolloz a képernyő. (23.11) Érdemes kipróbálni.
    Az 1.16f patch már letölthető.
  • KH
    ez azért érdekes, mert én a második "nehézségi" fokon próbálgatom szárnyaimat, és belekeveredtem egy kétfrontos állóháborúba, ami szó szerint évtizedekig, sőt évszázadokig tartott
    és republic vagyok (ami elvileg szintén nem szereti a háborút)

vártam az általad említett hatást, de nem jelentkezett (csodálkoztam is), ha némelyik városom elégedetlenkedett az csak azért volt, mert nem volt meg a megfelelő népbutító intézmény (templom, colosseum, katedrális)

persze ez az egész cirka a milleniumtól indult, és most vagyok 1250 körül, az egyikkel már békét kötöttem (hogy levegőt vegyek ), és ráuszítottam a másikra, de a germánokkal még "elvileg" mindig hadban állok

igazából egy koszos puskapor alapanyagért indult a dolog, amit nem is sikerült megszereznem, mert befagytak a frontvonalak (szóval folyt. köv. attól tartok... és majd híre megy milyen álnok vagyok )
  • skorpio7
    Akkor a legkirályabb lesz az eddig látott logók közül ( szerintem ) .
  • Efreet
    szerepel a tervek közt :)
  • skorpio7
    Efreet !
    Király az új logód ... de nem lehetne a hóesést animálni ? Úgy mégjobb lenne .
  • Efreet
    lesz hozzá javítás :) mindenhez van :)
  • Efreet
    szombaton jön a peccs... lásd SG apróhírek
  • KH
    ez az a háború ellenesség, vagy mifene
    a fejlettebb államformákra igaz (meg gondolom a komolyabb nehézségi szintű játékokra)
    azt hiszem, ha megépíted a nem tudom milyen Suffrage nevű csodát, akkor csökken ennek az esélye (vagy később jelentkezik, nem tudom)
    azt hiszem egyébként, hogy igazán republicnál és democracy-nál jelentkezik ez a dolog
    (bár szerintem nehézségi szinttől is függ)

milyenen játszol, milyen államforma mellett?
  • Guriga
    Hi!

Én XP alatt használom, viszont Hercules videokártyám van, és a Hercules driverét használom. Ez a 21.81es detonatorra épül. Tökéletesen műxik.
  • Guriga
    Helló!

Egy kicsit megint frissült a magyarítás.
    Nézzétek meg!

Ha hibát találtok, írjatok bátran!!!
  • Guriga
    Hi!

Azt hiszem, mindegyik államformában van korrupció. Csupán a mértékük változik. Demokráciában a legkisebb. (kommunizmusban elég nagy...)
  • KH
    A forbidden palace épp arra való, hogy a nagy birodalmak esetében a birodalom másik felébe telepítve csökkentsd a korrupciót

ööö, a demokrácia nem olyan államforma, hogy nincs korrupvió, pontosabban nincs olyan államforma, ahol nincs korrupció? (lehet hogy a szócializmus ilyen)
  • Bith
    Több palotát nem lehet építeni, abból csak 1 lehet, és ahol van az a f?városod. Létezik ugyan egy másik palota is, ami a forbidden palace, de ebb?l is csak 1 lehet.
    Ha máshol építesz palace-t, akkor oda csak átkerül, és a régi helyén mex?nik, attól fogva az lesz a f?városod (csillagos).
  • Guriga
    Hi!

Bocs, hogy nem frissült a magyarítás, de 5 napig nem voltam gépközelben...
  • Efreet
    a nagy korrupcióval nem lehet mit kezdeni, óriásbirodalmat nem lehet fenntartani.

népátállítgatás: jobbgomb az arcra, és át lehet állítani, melyik népet akarod ott látni
  • KH
    #357 ööö
    hát szerintem nézd meg, hogy mennyi pénzt hoznak be, aztán döntsd el, hogy érdemes-e
    gondolom azt is számításba kell venni, ha egy boldog manuszból adószedőt, vagy tudóst csinálsz, akkor változik az egész város "hozzáállása", mert van amikor az egy boldog ember miatt ugrik az unhappy content állásba...
  • Efreet
    lejjebb már van válasz: duplaklikk a fővároson neve mellett a csillagra, és párszáz aranyból meglesz midnenkinél az embassy
  • Guriga
    Ok! Köszi!
  • Mighty_
    Nem tudok epiteni...Pedig lehetne....Mar kifejlesztettem az ahhoz szukseges dolgokat...
  • Guriga
    Kell militari akademi asszem....
  • Mighty_
    Sracok! Nekem ezzel a leaderrel van a gondom!

Mi a bubanatot kell csinalnom, hogy hostettet vigyen veghez? Mar egy csomo csatat nyertem elit egyseggel es megse lettek beloluk hosok...!

Tud valaki receptet a vezetove valasra?
  • Guriga
    Hali!

Frissítettem a magyarítás oldalt.

Üdv! Guriga
  • Guriga
    Azért, mert a kishajóval csak partközelben tudsz hajózni. Ha felfedezted a navigációt (asszem) akkor kimerészkedhetsz a nyílt vízre is.
  • Guriga
    Hali!

Igen, sajnos nekem is kevés az időm, de egy kicsit mindig előrébb tartok. Valahogy össze kellene hangolni a fordítást. Elküldöd majd amit lefordítottál? Felrakom a weblapra.
    Egyébként más modok is letölthetők lesznek a weblapról, most van folyamatban a frissítés.
  • Remetix
    AFAIK, az egysegek korlatja azt jelenti, hogy mennyi egyseget birsz ingyen fentartani. Demokraciaban ez 0, tehat minden egyseg 1 aranyba kerul.
    Nyersanyagok idonkent eltunnek, de idonkent meg is jelennek. Egyszer ert egy kellemes meglepetes, amikor egyszercsak megjelent egy szenlelohely a teruletemen; ez koronkent 30 aranyat jelentett pluszban, mert addig annyiert vettem egy masik civtol.
    Ket varos a vizen keresztul akkor van osszekotve, ha mindkettoben van kikoto es van koztuk felderitett viziut. Ezenkivul ha ez a viziut nem csak part menten megy, akkor kell meg par talalmany is ahhoz, hogy mukodjon.
  • KH
    itt is felteszem a kérdéseimet
    1. elfogyhatnak a nyersanyagok? vagy csak akkor "szűnnek" meg, ha elfoglalják azt a területet, ahol vannak?
    2. valóban úgy működik, ha megszállok egy másik szigetet, és mindkét területen van egy-egy városom kikötővel, akkor tusok építeni pl. lovas egységet akkor is, ha az egyiken nincs ló, a másikon meg van? és ha ez így működik, szükséges, hogy egymás felé nézzenek ezek a városok?
    3. honnan lehet látni azt, hogy mennyi egy egység fenntartási költsége, a régi civekben volt egy kis pajzs, meg kaja ikon a hadseregeken, meg lehetett rajtuk látni, hogy melyik városhoz tartoznak, én most ezt nem látom...vagy rosszul nézek valamit?! mintha azt olvastam volna a manualban, hogy despotizmusban egy város négy katonai egységet tud eltartani...vagy összesen négy egységet (workerekkel, settlersekkel együtt?) és ez mit jelent, a városban kell lenni az egységeknek, vagy mi van? és a többi államformánál ez a szám hogyan módosul??
    köszi a válaszokat :)
  • Bew
    végre diplomácia:), ezt kértem az ota aiota tudom forditják civet:)m habár azota kb megtanultam mi mi, de jobb ha ez is hun:)
  • Ebola
    Ez a nyersanyag dolog eleg fura... akarmi jott elo az en teruletemen sosem volt... mindig kellett menni kotekedni...
  • Remetix
    Ebola: Aha,lenyegeben igen. Valamelyik rivalis allam megepitette a UN-t, aztan volt egy valasztas, amin az tud indulni, aki megepitette a UN-t, illetve a vilag valamilyen szazalekat iranyito allamok (mar nem emlekszem pontosan a feltetelre). Az en esetemben ez azt jelentette, hogy a UN-t epito es en versengtunk a valasztason, es mivel az osszes eletben levo uralkodoval nagyon jo viszonyban voltam (akik nem kedveltek, azok mar eliminalva lettek ), 3:1 aranyban ram szavaztak; mi akik versenyben voltunk, magunkra szavaztunk, ezzel 4:2 -re nyertem.

Kovetkezo cel: deity fokozatban is megnyerni...
  • Remetix
    Megjelennek.
  • KH
    ööö, na jó, de ha ennyien vannak egy seregben, akkor csak egyszer tudnak támadni, tehát csak ellenséget vernek le, nem?

más
    nem tudjátok, az új nyersanyagok megjelennek a már beépített területeken is? vagy csak a szűzföldeken?
  • Ebola
    ha epitettel Pentagont akkor ugytom 4