IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Mindig mondom,hogy tanult embernek nincs párja:)
Gyere lõni spitet. Egyre jobb ez a BF:)
Most láttam egy srác stukával szanaszét szopatja a spiteket:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Na, megnéztem. A Stukánál induláskor (quick missionban) a pedál trimm nincs középen. Bal vízszintes panelen egy szürke tekerõgombot keress, azon a nyílnak pont hátrafelé kell állnia, akkor van középen a pedál-trimm.

Meszánál viszont nem láttam eltérést, annak nincs is ilyen (viszont a mesza függõleges vezérsíkja alapból aszimmetrikus, hogy ne keljen trimmelni az oldalkormányt).

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ne installáld újra, az biztos nem segít. Este majd megnézem, hogy nálam milyen (eddig nem figyeltem ezt)

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Nincs, nem is rendeltem hozzá billentyût.
109-es is ilyen bár nem ennyire látványos

Van az a szutyok kétfedelû, annál is van, nem annyira mint a stukánál és nem jobbra hanem kicsit balra tér el.
Lehet uninstallálom és megint felteszem. Majd holnap, mert nincs kedvem most megint órákat baszakodni amíg letölti.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Nincs bekapcsolva az autorudder? Codban van olyan (controlsban). Elvileg pedál nélküli repüléseket segíti, horizonton tartja a gép orrát. Az elsõ dolog volt amit kikapcsoltam :)

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Valami más lesz itt a helyzet lévén más szimben nem tapasztalok ilyent5, másrészt meg kiiktatott rudderrel (a beállításokból töröltem, nem is reagál sem a pedálra se semmire) is ugyan ez a helyzet.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Kapásból mondanám, állíts nagyobb zónát, de gondolom ellenõrizted.
Nekem volt ilyen mert csak minden 8-10 mozdításra ragadt be a lábkormány, aztán nagyobb zónával megoldódott..de így meg nagyon merev.

LeonSilver
Emberek. Ez természetes (elég erõsen kétlem, de hátha), hogy alapban így áll? Néztem A-110C-ben, BS-ben nincs ilyen csak itt. És hiába állítok neki dedzónt, így marad. WTF?

VO101Tom
Van egy külön gomb, amit megnyomva annyit csinál, hogy a szívótérnyomást megemeli 1.4 ata-ra, majd egy perc múlva automatikusan lekapcsolja. Minél magasabban vagy, ez annál hatástalanabb, viszont alacsonyan egész szép teljesítménytöbbletet ad.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
nade nálam full gázon sem lépi át a 2400-as fordulatot a motor, ezért nem is szoktam gépészkedni a proppal, max egy nagyon kicsit letekerek rajta (3/4 12) azt hali
én már felszállásnál fullra kitekerem a vízhûtõt openre, az olajat egy kicsit, mert az könnyen visszahûl, azt hali...igaz én csak offline próbálgatom, de full reál beállításokkal kb 20-30 perces intenzív doggal sem tudom megfõzni a motort
illetve egy kérdés: a vészteljesítmény az hogy mûködik? olyasmi mint az il2-ben, bekapcsolod és 100% felett mûködésbe lép, vagy mindig neked kell manuálisan ki-be kapcsolgatni? és lehet érezni a hatását? sebesség, gyorsulás, stb?

GOOBY, pls

LCD képernyõn, hogy lehet a teljes képernyõs üzemmódot összehozni ?
VO101Tom
Meszát tudom csak mondani. Amit a nézet beállításokon kívül állítgatni kell (fontossági sorrendben):
- légcsavar állásszög
- magassági trimm.
- motor vészteljesítmény kapcsoló
- vízhûtõ radiátor
- ívelõlap (nagyon lassú, és nagyon ritkán kell, de ha kéznél van az nem árt)
- olajhûtõ radiátor (ezt felszálláskor kinyitod, és nincs vele több gond. Ha nagy magasságból sokat zuhansz, hogy ne hûljön 40 fok alá az olaj, akkor be kell csukni. De ez is ritka)

Igazán ami mindenképp joyra vagy egérre kell tenni az a légcsavar állásszög és a trimm. Minden mást egérrel vagy billentyûzetrõl klikkelve is lehet kezelni, és annyira ritkán nyúlsz azokhoz, hogy simán lehet repülés közben is foglalkozni vele. Én pl a bomba kioldást is bill-re tettem, akkor úgysem foglalkozol mással, simán lehet onnan oldani.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Nekem x52 gázkaron ezek vannak: csúszka a vízhûtõ, a két tekertyû meg a mix illetve a prop piccss. A joyon meg például az egyik HAT szviccsen van az olajhûtõ.

<#worship><#vigyor2>

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Rázni a túlmelegedéstõl és a túlhajtástól ráz. Vadászoknél annyira nem tûnt föl, de bombázóknál pl ész nélkül nem lehet elöretolni a gázkart, simán szétmegy. A manualban a 90. oldal környékén vannak az üzemeltetési korlátozások, milyen fordulatszámot és milyen feltöltõnyomás értékeket nem szabad huzamosabb ideig átlépni (kicsit koplexebb mint az il2- overheat-nem overheat megoldása :P )

www.pumaszallas.hu

Hecker007
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a joy-ra mit érdemes beállítani a hûtõk, prop pitch és stb. motorvezérlési dolgok közzül, eddig még 1x próbáltam úgy hogy be volt kapcsolva az motor menedzsment, de úgy nem nagyon tudtam figyelni az ellenre meg a motorra is :S most viszont szeretném megtanulni azt is hogy a motorra is figyelni kell, de annyi minden van a beállításoknál hogy nem tudom mit kéne joyra és mit billre beállítani ebben kérném a segítségeteket (Cyporg X joyom van és a CloD-ról lenne szó).
Elõre is köszi, és sorry hogyha hosszúra sikerült a hsz :)

VO101Tom
Hátöööö... ja :)
Na, majd ha lesz idõm, összedobok egyet (a héten nem ígérem)...

www.pumaszallas.hu

mijki
E-4-ben már lesz automatika nem? Onnantól sima liba.<#zavart1>

Amúgy én is kérdezni akartam hogy mitõl ráz a gép, de most már tudom. Nagyon köszi.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Lassan összeállna egy új faq... <#whatever><#smile>

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Meszánál a hajtómû fordulatszáma 2300-2400 között legyen, 2700-at semmiképp ne lépje túl, zuhanásban sem. A légcsavart úgy kell állítani, hogy ennyire fogja le a motort. Ha doglosz, akkor ez elég sok figyelmet leköt, állandóan állítgatni kell (ezért lesz majd jó az automatika)! Késõbb majd motor hangja alapján is menni fog.
Felszálláskor azonnal nyiss olajhûtõt, az hamar felforr, ha csukva marad, és szétnyomja az olajat a szélvédõre (ami az álmoskönyv szerint sem sok jót jelent <#zavart1>).
A cod-ban több ilyen kapcsoló is van, ami -ha a valóságban sem gombbal mûködött - nyomva kell tartani. Messzer ívelõ, trimm, Heinkel bombatérajtó nyitás, vagy a hûtõradiátorok.

Ami még elsõre kétértelmû lehet, a kis visszajelzõ csíkok az engine info ablakban. Ott azt mutatja, amit a pilóta érez. Kezed a gázkaron, érzed, hogy hogy áll, nem kell lenézni. Kezed az olajhûtõn, érzed hogy áll, nem kell lenézni. Azok a akarok és kapcsolók azonban, amiknél így nem érezheted, hogy hol áll, azokat csak középállásban jelzi, meg azt, hogy fel vagy lenyitod épp. A mesza vízhõtõ radiátor állását pl a szárnyra kinézve, a szárnyfelületbõl kilógó kis pöckökön látod. Zu-csukva, 1/4, 1/2, 3/4, Auf - nyitva. A prop pitch kapcsolón sem érzed hol áll, ezért ott is a mûszert kell figyelned. Stuka vízhûtõ radiátor nyitását szintén a mûszerfalon lévõ jobb felsõ jelzi. Ezekre figyelj, mert középen mutatja, mégis csukva lehet.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Leszól a kapitány a gépházba:
- Mennyi?????
Válasz:
- nyóóócc!!!!!
- Mi nyolc???
- De mi mennyi?????

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

SgtChris
Okés...hamutszórok a fejemre... Rájöttem, hogy folyamatosan kell nyomni a gombot, ha a légcsavar állásszögén változtatni akarok... Mondjuk még ki kell tapasztalnom, hogy hova állítsam, mert elég erõtlennek tûnik a moci, vagy szétráz a levegõben...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

A nemnormális kollegáim vitatkoznak valami méretezésen, de dimenziót nem mond egyik sem. Erre az egyik szórakozottan megkérdezi, hogy

- mi is az ellenállás mértékegysége?
- partizán/négyzetméter

<#idiota>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Én úgy oldottam meg, hogy két helyen van il-2, lobbyn indításkor variálhatom, ha kell. Lobbyn rág voltam, nemtom UP3 után (végleges ugye 1-2 héten belül) egyáltalán van-e (lesz-e) UP2.1-es szerver még...

www.pumaszallas.hu

Szóval akkor ha valakinek fel van rakva a 3.0, már nem is tud visszalépni 2.01-re?

Komolyan mondom, ezzel a folytonos variálgatással elveszik még azt a csepnyi maradék kedvemet is a repüléstõl!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

PhantomAss
ne is mondd, a 2006-ban felvett kocsihitelem akkor 25e volt, most majd 40...még egy fél év és vége..alig várom

GOOBY, pls

VO101Tom
Legújabb patch fent van? Hol áll a légcsavar állásszög? Mennyi a hajtómû fordulatszáma? (vagy tegyél fel a printscreent) Több helyen is be lehet állítani féket, lehet gombon, lehet tengelyen, lehet külön a jobb és balt, van olyan gomb, ami egyszerre fékez mindent. ezeket nézd át. A COD-ban nincs kerékbak egyik reptéren sem. Il2-be is a repgéphordozók, meg az ideiglenes repterek miatt került.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nemtop UP uninstall megy-e, sosem próbáltam...

www.pumaszallas.hu

SgtChris
Ugye jobb oldalt mindig kijelzi, ha akár a gázkar állásán változtatok, vagy a féklapot kiersztem, vagy visszahúzom..., de erre a kapcsolóra semmi se történik, már a szemem kinéztem a controls-ban, sehol se találom.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Igen, ez CoD probléma, már néztem ezt a toggle chocks opciót is, de csak egy olyan találtam, ahol a földi személyzetnek lehet szólni, hogy távolítsa el. Namost ezt már a 3. gombra próbáltam, de semmi hatás...

szekelyland
Akkor szívás.... Nekem van 4.10.1 -em, de az Up 2.01 update-jén keresztül.... Esetleg nem lehetne leinstallálni az ultrapackot, ú. h a 4.10.1 maradjon meg rajta? Azért, mert nincs itt a Dvd-m, és nincs kedvem egy 4 gigás virágbótit letölteni a mobiltelefos nettel, amin 500 mega limitem van... Az UP 3,0 -át letöltöttem még otthon a szüleimnél de nem volt idõm feltelepíteni emeddig....

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Egy igazi kis gyöngyszem... a Székelykõnél kétszer kell fel a nap, érdemes ott éjszakázni háznál, és megnézni a napfelkeltét... :) No meg ajánlom a múzeumot is, csodálatos! :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Asszem ezt már kérdeztem, de nem emlékszem a válaszra, ez il-2 vagy COD probléma nálad?

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Szégyenletemre legyen mondva még sose voltam Torockón.... De mihelyst lesz idõm megnézem a helyet. Imádok kirándulni, eddig az anyagiak akadályozták meg, most meg az idõ hiánya....

VO101Tom
Nem megy rá! Én ki sem próbáltam, de minden fórumon ezt írják.
Az UP 2.1 alapja a 4.09m patch volt, ezért nem lehetett rá hivatalos patcheket telepíteni, ezért kellett az UP-t frissíteni.
UP3.0 val csak annyiban más a helyzet, hogy ez 4.10.1-re készült, csak tiszta 4.10.1-re telepíthetõ. Ha jön majd bármi frissítés il2-höz, az szintén csak up frissítéssel lesz elérhetõ.

www.pumaszallas.hu

Torockóra én elég gyakran megyek... onnan már nem vagy messze! :)

www.smart-bus.hu

szekelyland
Ahol most lakom kissé necces a meszelés - elõzõ lakók, (jó román szokáshoz híven, a porcelángyárból "szereztek" kaolint és azzal kenték le a falakat. Most én meg le kellett vakarjam az egészet a vakolatig, mert a diszperzit nem tapad meg rajta, az egész lakás malterrengeteg, joy meg a gépem vmelyik doboz alján pihen, még semmit se tudtam kipakolni.
Amúgy ha vkinek útja van ragyogó országunkban, szívesen várom legalább egy napos pihenõre nálunk (3 szobás családi házban lakom) Torda város, 30 km-re Kolozsvártól (az E60 -as országút)

"Lakásfelújítás nálunk is játszik."

Nekem már vége. De még 7.5 évig csengetem a felvett hitelt.
Felvettem 2 millkót, és a CHF-változásnak köszönhetõen 5-öt fizetek vissza. Valamelyik blankoltpöcsû nagyot szakít rajtam(tunk)...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Kerékbak...
(Toggle chocks)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Hol láttad, hogy nem megy rá a 2.01-re az UP3? Én csak leszedtem, de idõ és kedv hiányában nem foglalkoztam vele. 4.101-el betudok menni azokra a szerókra amik érdekelnek.

Lakásfelújítás nálunk is játszik. Tavaly a nyílászárók cseréje, elõtte nyáron kpi fûtés kiépítés, most meg burkolás meg festés. Nincs is nagyon kedvem hazamenni...

mijki
Nekem ugyan ez online. Bár nekem gurul lassan, de nem gyorsul.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

LeonSilver
Szívem csücsökje :)

SgtChris
Üdv Urak! Új post, de a problémám a régi! Multiban sehogy sem tudom gurulásra bírni a masinákat... Prop.pitch bekonfigurálva, a kerékféket is ki be tudom kapcsolni, de ennek ellenére se kezd el gurulni, még max. gázon se. Viszont így meg pár perc alatt a hûtõ túlhevül és elfüstöl a motor. Mi az amire még nem gondolhattam?

szekelyland
A héten sajna nem jön össze a repülés.. Még mindig költözésben vagyok és ráadásul nekifogtam meló mellett az új lakhely meszelésének, ezen a héten nem hinném h végzek vele...
Meg aztán még az UP3 -at nem tettem fel, gondolom azzal megy mindenki már...
Apropó - UP3 -at ha jól értettem nem lehet feltenni az UP 2,01-re? Még úgy se ha letelepítem aztat?

???<#eplus2>

samsung123
Végre fasz a Banner! GRAT

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

fáradok, amit akartam nem mondtam el. Én az összes fókát a következõ kép használom:

prop pitch: 100%
radiator: open
Vészteljesítmény állandóan megy, és hogy ne melegedjen túl, csak akkor teszem 100% fölé a gázt ha nagyon kell.

Hát kb. ennyi. Nem fordulásra lett kitalálva (legalább is Oleg szerint, de ebbe már kár belemenni, kitárgyaltuk a 2 hét alatt :))) ) de az elsõ két fordulót nagy sebességgel jól bírja. Alacsonyan kis sebességgel kiszolgáltatot.

Na Safi kisegített :)) Köszi még1x.

Gundark 1 1
Köszi!
pardon, Drebilék TS címe megváltozott? Ma próbáltam volna feljönni, de nem jött össze. Ha valaki kisegítene offline azt megköszönném.

Ata, nem akarsz repülni valamelyik nap? A hétvége nem jó, mert tekerek meg az asszonyhoz megyek.