IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mijki!

Két dolgot ne felejts el. Az egyik, hogy Németországnak több, mint 80 milliós a lakossága, így könnyebb onnan 45 pilótát toborozni, mint hazánk kevesebb, mint 9 milliója esetén.
A másik, hogy egy század alapításánál nem elég valami hangzatos, esetleg a történelemhez hû nevet kitalálni, s nagy terveket szövögetni. Valamivel csábítóvá kell tenni azt a többiek számára a századot, s ami ennél is sokkal fontosabb, folyamatosan foglalkozni kell vele. De azt hiszem, ezt már a többiek is leírták. 😊

Ha a Békákról van szó, akkor igen.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

mijki
Mi csinálnánk századot(a Pulikat), de az hogy szinte senki se ér rá, és hogy csak hétvégén tudjunk együtt repülni, az szerintem kevés. Így nem tudnánk összeszokni, rendes csapatmozgásokat végrehajtani, felállítani a hierarchiát, stb stb stb. De ha megcsinálnánk, akkor is komoly századot szeretnék(nem tudom hogy a többiek errõl hogy vélekednek) olyat, mint amilyet a pumák oldalán láttam. Mindenki kap rangjelzést, az olyan vén rókák mint én(<#nevetes1>) már azért nem zászlósként kezd, mint a kezdõk majd. Lennének kitüntetések stb. stb. stb.

De ha ez nem jön össze, akkor is olyan századot fogok választani ahol azért van szigor és kiképzés, mert egy csiszolatlan gyémánt lakozik bennem(<#banplz>) amit az oktatómnak kell megcsiszolnia.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

VO101Tom
Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot egymással, többükkel együtt is dolgozom, szal a régi csapattal nincs gond. Az online repkedés már más téma. Alig páran repkedünk még, Papi (csak il2 meg Falcon), Tibi, HWick meg én. MMaisternak is megvan, de kétmagos processzoron akad neki nagyon. Isegrim offline repked vele, Shadow meg ahogy hallom már csak jáccós dogszervereken (õ is csak il2-zik). Ikarusz, Nate, és a két Balázs mondta, hogy gépet fejlesztenének miatta, de csak akkor, ha rendbeteszik, hogy normálisan fusson. Lecsonak is gépet kellene hozzá fejlesztenie, Tvr-t nem tudom. Gondolom õ is ez a bugos peccselgetés miatt nem veszi még meg. Yossert és Chewyt viszont elvesztettük, õket már nem köti le ez a repkedés (Chewy WoT-ozik 😊 ), fõleg ha 300+ ba kerülne gyakorlatilag nulláról összerakni egy PC-t monitorral, hotassal, trackir-el együtt. A többieket nem tudom. Szerintem Menyusnak és Mortinak tetszene a bombázgatás, sokkal élvezetesebb mint ilcvóban. De szerintem õk is esélytelenek, Popeye-el együtt, amíg nincs valami online war 😊

www.pumaszallas.hu

olyan emberek tüntek el a virtuális égboltról, akik maguk sem hitték volna pár évvel ezelõtt hogy felhagynak a repüléssel valaha. De ha csak magamat nézem, már engem sem hoz annyira lázba mint egykor, és ahogy elnézem a clodot, nem érzek semmiféle bizsergést sem, hogy ez nekem is kell. Sõt. És itt most a sok szopást amit itt olvasok még csak nem is említem. Már az il2 sem érdekel. Ide is csak megszokásból, meg a jó társaság miatt járok.

Csomó értelmesebb dolgot tudok csinálni amig szép az idõ. Ott a bringám, a haverok, meg az asszony aki mindezt elviseli nekem 😄

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ahha..hát ez szomorú. Na talán ha teljes fényében ragyog majd a CLOD, lehet beindul valami.<#smile>

Sanyo
Abszolút nem vagyunk szétesve, csak nem vagyunk túl aktívak. Tom és talán még Menyus szokott repülni, a lobby nálam fel sincs telepítve.

www.pcpilot.hu

Ha belegondolsz az Il2 sosem volt alkalmas olyan csapatrepülésre mint amilyen a valóság volt. Itt most a vizualitásra gondolok. Ha pl csak leakartad volna olvasni a társad lajstrom számát, ahhoz olyan közel kellett volna hozzá repülni, hogy egy rossz mozdulat vagy lag, és nekimész. Tényleg én is ledöbbentem azon, hogy ha valaki sokat repült adott személy(ekk)el, akkor a gépkezelésébõl megálapította, hogy ki ül az adott gépben.

Egy vitorlázó oktató mondogatta nekem, hogy "ha a valóságban úgy látnál mint az Il2-ben, akkor nem hogy a alkalmasságit, de még a zebrára sem léphetnél fehér bot nélkül"

És akkor ne is beszéljünk a hatswitch-es nézelõdésrõl.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

A Puma Század sem repül már sokat? De nem hullottak úgy szét mint itt nálatok(öreg il-esek). Vagy?

Her Laca
Nem azt mondtam,hogy sokszor meghaltál,csak a köd effektust említettem. Akkortájt azért még emlékeim szerint nem volt az a lelövés olyan gyakori😊 Minden esetre jóval késõbbi együtt repülésünk alkalmával is feltünt,hogy ezt az otthagyom szó nélkül a vezérgépet szokásodat nem nagyon vetkõzted le. Mindegy is neked ijen a habitusod, ezt így kell elfogadni. Ezt ne kritikának vedd,elõre bocsátom.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Elismerem, a vörös köd könnyen elöntött, de hogy mindig meghótam az kicsit túlzás 😊 Sokszor kisértelek téged is. Valóban volt, hogy ott hagytalak, de olyankor mindig úgy csatlakoztam vissza, hogy már le is lõttem. Egyszerûbb volt, mint hosszasan magyarázni, hogy merre is van 😊 Igen, ez nem követendõ viselkedés sõt joggal elítélendõ, de amennyit ti repültetek wart, sosem nyílt volna alkalmam, hogy kibontakozzak.

Sanyo
Gyakorolni pedig kell és ehhez a legjobb hely a dogszerver. Volt egy idõszakunk amikor nagyon szarul ment, warról mindenki letiltva aztán gyakorlás kb. 3 hétig. Utána ismét az élvonalba kerültünk és sokáig ott is maradtunk.

Meg kell tanulni fegyelmezettnek lenni és nem folyamatosan nyomni a rádiót, nehogy véletlenül valaki el tudja mondani, hogy ellenség hat órában. 😊 Meg kell tanulni rádiózás nélkül fordulót váltani és csak akkor szólni, ha lát valamit az ember, találatot kapott, menteni kell, stb. Csak a lényeget, a lehetõ legrövidebb módon, de érthetõen. Természetesen mi is ki szoktunk engedni egy kicsit, mert nem vagyunk gépek, de ha harc volt akkor fegyelem és figyelem.

Megmondom õszintén, hogy nem szerettem vezérgében ülni, sokkal jobban ment a kísérõ szerepe. Vezérként át kell látni a teljes légi helyzetet és én ehhez kissé lassú voltam. Kísérõként azt tettem amit mondtak és ebben nagyon ritkán volt hiba.

www.pcpilot.hu

Annó szerettem Muháékkal repülni, mert sosem görcsöltek semmin. Felszálltunk és jót szórakoztunk. És még eredményesek is voltunk. Ha õk beültek egy slotba, akor a veresek kilépdeltek. És nem csak Fibri miatt. Pedig ott sem volt mindenki ász. Volt akit notórius leszedtek. Direkt nem mondok nevet. Vele mindig a következõ volt a rádiózás:

-ajaj azt hiszem forog a lövészem...
-Ok, merre vagy?
-Hoppá tényleg mozog a lövészem.
-Mindjárt megyünk, csak mond meg merre vagy!
-Ööö azt nem tudom.
-Basszus...
-megyek haza... ja, már le is lõttek.

<#idiota>

Her Laca
Szepy komám😊))) Emlékszem én arra ,hogy war on mondtuk,hogy maradj fent velünk,de elöntötte a szemed a veres köd, nyomtad az orosz után cefettül ,oszt pár perc után már csak azt hallottuk,hogy veszettül káromkodsz ,meg ,hogy kéne egy kis help😊 Majd meghótál😊
Persze Blaster meg a másik fele volt,megmondtuk,hogy 3000 alá ne menjen ,erre amikor kellett volna és hívtuk ,õ teljes leki nyugalommal közölte,hogy marad a kijelölt magasságon😊 Ha jól emlékszem Jupival meg is haltunk akkor:XD Elfogyott minden lõszerünk ,meg a benya is😊A kollega meg vígan repkedett 3 ezren😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
A megoldás a Gyakorlás.
A név kötelez . Ha csak szórakozni akar valaki ,ne legyen online század tagja. Fõleg ne 101 es vagy V4 hogy mást ne mondjak. Te is tudod,hogy elég szigorú volt a régi Il2 es közösség , egy egységet hamar behatároltak egyes tagjai teljesítménye után. Ezt el kell fogadni,vagy továbbállni.

a dogszerver az homokozó. Persze hasznos, hiszen ott tanul meg a gyerek lõni, de ott nincs tétje a dolognak. Az olyan mint a kocsmai verekedés, vagy aki kapja marja alapon. Az igazi csapat munka ahol tényleg megmutatkozik a jó vezetõ és a jó csapat játékos az a war. Ott érezni a nyomást, és sokkal életszagúbb minden.

Sanyo
Dogszerver.

www.pcpilot.hu

ja ez jó taktika. Lelövik mert nincs elég tapasztalat. Erre letiltják hogy ne is legyen <#idiota>

Her Laca
Szerezz tapasztalatot. Mondtam már Mikiéknek is. Csinálni akarjátok,akkor tessék csinálni. Senki sem úgy kezdte ,hogy mindent tudott, elõbb utóbb ti is belejöttök. Különben egy Virtuális repülõ század vezetéséhez ,nem elég az ,hogy jól repkedjen az ember,oda más is kell, sõt.
Baráti társaságból,ahol a szórakozás az elsõ nehéz ütõképes egységet csinálni. Egy jó vezetõnek szigorúnak kell lenni , az alárendeltekkel és önmagával is. Pl a ricsinél,nem is engedtek online warra akárkit, de ha mehetett is és a kia aránya rossz volt ,le is lett tiltva. Persze ez a szórakozás rovására is ment ,hiszen állandó teljesítmény kényszer volt.
Nehéz az összhangot megtalálni ám.De pl a Pumákoknál is ha wart repültek olyan kuss volt a rádióban ,hogy csak na. Messerharcos és Miki meg folyamatosan jártatja a száját:XD sokáig nem húznák egy normális vezetõ mellett😊

Her Laca
Bezony. Volt,hogy asszem Gida úgy be volt rúgva,hogy alig értettük mit mond. Fetrengtünk a röhögéstõl,valaki fel is vette a mûsort,aztán sokszor visszahallgattuk😊 Nem volt ritka amikor 15 en voltunk a századból egyszerre. KP ment bombázni,megkerülte a földet,és hihetetlen magasságból képes volt pontosan célba találni. Védeni sose kellett,megoldotta,nem volt ritka,hogy több enemit lõtt le a heinkellel,mint mi a vadászokkal.

LeonSilver
<#eljen>
Na ezt most becsülöm benned! Nem sok tenáger tud bocsánatot kérni.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

mijki
Rendben bocsánat.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

LeonSilver
Semmirõl nem maradtál le. A mein kampf-ból idézett, nekem meg nem tetszett. Ennyi a történet 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nem egészen. Ha nagyon idézgetni akarsz belõle tedd spoiler közé.

Imádom amikor lemaradok mindenrõl....

acidrain
Off:

Chuck Norris fõszereplõ volt a Csillagok háborúja összes részében!
Õ volt az erõ! <#idiota>

On:

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

mijki
Hát ez biza ki lett törölve. Pedig csak egy könyvbõl egy mondat. Ez olyan mint ha a Pál utcai fiúkból kiemeltem volna hogy: Nemecsek meghalt. Kb.

A #45059-es hozzászólást csak én nem látom? Ezüstoroszlán azt törölte?
LeonSilver
Nem fogok mégeccccer szóni.

Amúgy csak az eredeti pl. németbõl lefordított ilyesmit fogadj el(persze nem szó szerint), mert a saját' kedves szélsõjobboldali mûfordítóink,igen sokszor kicsit máshogy fordítanak. Na, nem mintha sokat olvasnék ilyet, de hobbiból tört. foglalkozok, és igen igen sok baromságot olvastam már tõlük.

mijki
Semmi 😊 Csak kíváncsi voltam. Valaki ezt mondja, valaki azt, csak megnéztem és gondoltam megosztom veletek is 😊

Mi bajod neked Mijki???<#alien>

acidrain
Megegyezel azzal a Tobzossal, aki a 101/9-nél volt kadét?

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Sanyo
Az emlékezés jegyében beáldozok egy doboz jéghideg sört, egészségetekre. 😊))

www.pcpilot.hu

Sanyo
Ahhm, azok a régi szép idõk. 😊 Yosser az elején elmondta a taktikát: "mindenkit lelövünk". Felszállás elõtt kinyitottuk a söröket és rettentõ jól szórakoztunk. 😊

Szerintem a COD akkor indul be igazán, amikor beindul az elsõ online war, mint anno az IOW, VEF, Bellum, csöcsvár és effélék.

www.pcpilot.hu

mijki
A 102./1. Pulik skinjeit feltöltöttem SG szobába(CloD-hoz) kezdetnek jók, aztán majd lesz komolyabb is. Addig is érjétek be ezzel. 😄

Sziasztok. Tobzos vagyok. Én már elkezdtem egy század bizonyos részeit felállítani. Csatornapatkányoknak hívnám a századot. Faterom már biztosan töltött fel pár képet. Skinekkel még nem állok sehogy. mert magamnak már alkottam néhány skint, de a századjelvényt már véglegesítettem. Már csak egy tényleg tapasztalt pilóta kéne, aki vezetné az alakulatot^^

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Vogel
Én is nagyon szívesen repülnék, de nagyon be van osztva az idõm és tanulni is rengeteget kell... Igazán akkor hagytam abba, amikor megismerkedtem a kedvesemmel.

A 45 pilóta kicsit már sok, az már egy Gruppe, egy staffel pedig 12-16 pilótából ált.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Sanyo
8-)

www.pcpilot.hu

Csak az lesz a ciki, ha elfelejtjük, hogy melyik oldalon szálltunk fel... :-)))
Én is az Il-2 alatt lettem "szingli"-bõl kétgyerekes apuka. Mondjuk már nagyon várom a nyugdíjas éveket. Megint ott fogunk ülni a hyperlobbi elõtt. És nem lesz olyan enemy aki lelõ bennünket, úgy remeg majd a kezünk a joyon, a lábunk meg a pedálon. :-)))
Sanyo
Így van, továbbra is nagyon szeretem a repülést, legyen igazi vagy szimulátor, de egyszerûen nincs annyi idõm mint régen. Napi 8-10 óra munka után jön a család, utána a saját kis tennivalóim és csak utána a repülés. Régen simán ültem 2-3 órát a hiperlobby elõtt bevetésre várva. Ez ma elképzelhetetlen lenne.

Mindannyian megöregedtünk egy kicsit, talán bele is fáradtunk, de a társaság továbbra is együtt van és összetart ahogy régen. 😊 Egy század létrehozása viszonylag könnyû, de egyben tartani miután elmúlt a kezdeti lelkesedés, már nem olyan egyszerû.

www.pcpilot.hu

Her Laca
Egy normalis repülõ egység emlékeim szerint olyan 20 fö körül kezdõdik. Aztán mi már unjuk a századosdit, ti akartok olyat, akkor csináljatok. Akik régen aktívak voltak,mára más egyébb elfoglaltságaik miatt ilyen dolgokra nem érnek rá. Úgy hogy ez a feladat szerintem rátok vár. Jelzem igen idõigényes dolog ez,oda már elhivatottság is kell.

Én már gondolkodtam rajta hogy csinálok egy külön századot, ahova 4-en 5-en jöttünk volna valószinû alapból, de az ugye más mint ez az ötlet, namost egy ilyen nagy századot ahol mindenki ott van szerintem nem nekem vagy Mikinek kéne vezetni, hanem közületek az egyik tapasztalt rókának. Szerintem elõbb mondja valamelyikõtök hogy "majd én elválalom" aztán utána lendüljön be a gyûjtésbe Miki.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Ennél a videónál rögtön az jutott eszembe, hogy nincs bejelölve a realistic gunnery. Ilyen gyorsan nekem nem törnek az ellenségek.

Van valami hír a rendes' patch megjelenésrõl?

Her Laca
Az van Miki fiam,hogy késõn kezdted az IL2 õt😊 Vagy késõn születtél😊
De adott a feladat ,gyûjts össze sok embert😊

Her Laca
Ez már tetszik😊 Nagyon is.<#pias>