IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaj Tom!
Fáj a szívem, meg csurog a nyálam... De akár hogy akarom, hogy vasárnap gép elõtt üljek, (vagy máskor) ez nekem mostanában nem jön össze. Ez a szimulátoros program nem nekem lett tervezve... Akarom mondani nem túl családbarát. Na, majd 10-20 év múlva... Addigra csak összekalapálják Cod-ot ;-)

Gyönyörû szép madár ! 😊 A2 vagy A3as!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
Nem volt nagy hírverés csapva neki, mert hirtelen ötlettõl vezérelve kezdtem el Mijkiék kérésére, de természetesen bárki jöhet, akinek kedve van. Lennének mások is, akik most kapcsolódnának be? Mert ha igény van rá, akkor pótelõadást szervezhetünk az 1. órából, és így nem marad le senki már az elején.

www.pumaszallas.hu

Isteni videó.Az utolsó jelenet azt ábrázolja, amikor egy Do-17-es a Viktória pályaudvarra zuhan.A gép magányosan hazafelé tartott, a személyzet 2 tagja kiugrott, másik kettõ pedig holtan feküdt a gép fedélzetén, a pilóta viszont nem ugrott ki, hanem hazafelé tartott, talán azt hitte, hogy még megtudja menteni a két bajtársát.Vesztére viszont összefutott egy Hurri-val, de a pilótának vagy már korábban elfogyott a lõszere, vagy mûszaki hiba miatt felmondták a szolgálatot a géppuskái(erre nem emlékszem pontosan) ezért elhatározta hogy nem hagyja futni a gépet és nekirepült, leszakítva a Do farkát.Mind a sebesült német, mind a brit pilóta kiugrott.Az angol megúszta kisebb sérülésekkel, a német viszont meghalt, ha jól emlékszem a bombázások miatt feldühödött helyiek meglincselték mire a katonák odaértek.Ezt egy Top Gunban olvastam, már elég régen, ezért ha vhol tévedtem javítson már ki vki legyen szíves.

Itt egy kép az esetrõl, ezen kívül még van egy két érdekes kép az angol nyelvû Wikin a Do-17-esekrõl:Do-17 Viktória pályaudvar

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Oda de elmennék 1x!Azok de csodás, gépek, már rengetegszer néztem róluk képeket a neten.Ott van Udet 36-os olimpián használt Curtis gépe is:Udet gépe
Sajnos a gépek szárnyai elpusztultak a háború alatt, amikor vagonokat amiben szállították õket azt hiszem bombatámadás érte.😞
Olvastam arról hogy vmelyik múzeumban a 2.vh-t túlélte egy Fokker Dr.I-s is, de mivel hideg volt, a gépet felaprították tûzifának.....

Ha már megint offolok, ígérem mára befejeztem.😊
Egy kis légi akrobatika Ernst Udettõl:

Én azért sajnálni fogom amikor bezúzzák õket, fõleg hogy láttam közöttük Walther és Luger pisztolyokat is, az AK-ért nem kár, de ha a régi cuccok eredetiek azokért bizony kár.Tényleg hiba volt ide behozni õket és azt sem értem hogy minek egy zombis filmbe Luger, Magyarisztán fegyvertörvényei szerint tényleg élesek a fegyverek, pedig állítólag lett szólva a rendõrségnek is hogy jönnek.Azt sem értem hogy miért nem lehetett sima kellékfegyvereket behozni, olyanokat amiknek be van hegesztve a csöve és csak vaktölténnyel mûködnek.Volna még mondandóm, de inkább megtartom magamnak.😉
Ha már úgyis off + zombis film is akkor itt a Zombieland címû film zenéje----Metallica - For Whom the Bell Tolls

V Domino
Indul a bevetés:

R.I.P. White Europe

Erre a szerverre csatlakozhat akkor majd mindenki ? A tábla mûködik, skype címmel hol lehet esetleg csatlakozni ? A címeket te hívod meg körkapcsolással ? A TS-en melyik szobába kell belépni az elõadás alatt ? Még annyit A harcászatról .ntrk videókat nem lehetne készíteni oktató jelleggel?
Pár éve volt az MTV-n egy vetélkedõ, a legjobb könyvekrõl.Igazából csak a vége felé nézegettem és ott kaptam kedvet Wass Alberthez, mert "A Funtineli Boszorkányok" elõkelõ helyen végzett, meg aztán a sajtóban meg is kezdõdött egybõl a lejáratás az író ellen. Aki jó könyvet akar olvasni, nyugodtan kézbe veheti, vagy az "Adjátok vissza a hegyeimet" címût, nem fog csalódni. A másik dobogós, a "Zabhegyezõk" lett, azt most szereztem meg nem rég, majd sorra kerül az is.
LeonSilver
off

Egy kis "szépség" a nagy ijedelemre..

Wass Albert: Intelem

Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erõ.
Más ember földjén nincs számodra hely.
Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza õszi lombot,
ha nemzetedrõl megfeledkezel!
Te bús magyar, kit számûzött hazád,
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tûnik, Isten is elhagyott.
A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad õt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:
magyar földön nem lesz új
Magyarország,Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyûlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!

on

(mit szóltok? szerintem fantasztikus!)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Akkor lehet, hogy félreértettelek. Meg igazából nem rád voltam mérges!!!! Csak tele van már a faszom, hogy mindenféle jöttment (nekem ez a pritt is csak az, semmivel nem különb mint Te, én vagy bárki más, ugyan olyan büdöset szarik mint a többi ember) idejön és azt gondolja, hogy õ hozza a fényt a setétbe. A médiák meg megint más tészta. Én szinte az összeset felakasztanám, közvetlenül a politikusok mellé. A belem kifordult (pedig nem vagyok finnyás) attól amit a stollal meg a hasonlókkal mûvelnek baszki. Sima, köztörvényes szarokat emelnek a piedesztálra...

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Lehet, hogy én írtam félreérthetõen, de én is úgy gondolom, hogy ha engem cseszegethetnek egy tuningolt légpuska miatt, akkor nehogy már más meg rohangálhasson már 100 db géppityuval és még neki álljon feljebb ! Este a Hír Tv beszélgetõs mûsorába meg még meg is akarták védeni a filmeseket, hogy túlzó volt a TEK reagálása, biztos nem akartak õk semmi rosszat a mai Blikk elején is hasonlókat írnak.

LeonSilver
1) Attól, hogy egy szaros dugó bele van tekerve a csõbe, még korántsem hatástalanított. Sõt! Akkor se maz ha (szokás szerint) a tûzváltót vagy a szánt lehegesztik. A csövet kell, több helyen, kellõ mértékben összenyomni. Vaktölténnyel akkor is lehet vele lõni de élessel már nem és azt megfúrni sem lehet már mert annyira elvékonyodik a csõfal.

2) Leszarom, hogy ki és min röhög. Amíg nálunk ezek a törvények addig azokat midnenkinek, legyen az jó vagy szar színész, rendezõ vagy kutyafasza be kell tartani. Ha Te kicsettegsz az USA-ba, akkor neked is az OTTANI! törvényeket kell betartanod.

Minket (sem) egyenjogú tagnak vettek fel, hanem gyarmatnak. Ócsó kõccség, meg minden szar felvevõpiaca. A körömcsipesz meg halálos fegyver, ha valakinek elcsíped az ütõerét, a dugó meg hatástalanít, mert utána nem lehet lõni a fegyverrel, nem tudtad?
Errõl egy vicc: Rabbi veje elmegy háborúba, de féltékeny a fiatal boltossegédre, és a lelkére köti a rabbinak, hogy nagyon vigyázzon a lányára, nehogy megcsalja õt, míg a harctéren van.
Egy év múlva jön haza, hát a felesége terhes. Kérdõre vonja a rabbit, hogyan vigyázott a asszonyra. A rabbi mentegetõzik.
- Nem értem fiam, hogy történhetett! Ugye aludt a segéd, mellette én, mellettem a feleségem, és õmellette a lányunk, aki a te feleséged. Én éber alvó vagyok, rajtam nem mászhatott keresztül az a galád fiú. De ha én véletlenül nem ébredek fel, hát a feleségem az még éberebb, rajta pláne nem lehet keresztülmászni észrevétlenül.
- De rabbi, a csávó lemászik az ágyról, megkerüli, és máris ott van a feleségemnél!!!
- ...ja, ha csak úgy nem!

ON
A veterán gépek érdekes kérdés. Én is szívesebben látom õket repülve. A múzeum a B terv. És ott is szoktak utángyártott alkatrészeket/elemeket felhasználni, ha szépen akarják kiállítani. Ellenpélda is van, pl a krakkói repülõmúzeum, ahol a VH1 gépek úgy vannak kiállítva, hogy csak eredeti elemek lehetnek (azok restaurálása szabad), ezért a legtöbb gép nem egész, csak torzó, fél szárnnyal, csak törzzsel, stb.
Veteránok hullottak le pilóta, meg mûszaki hiba miatt is. Ez ugyanúgy igaz a nem veterán gépekre is, és azok mégis repülnek.
Sztem ez már ízlés kérdése, mint a mellméret...

Si vis pacem, para bellum.

Állítólag a BMW motorokat az oroszok a gyártósorral és a munkásokkal együtt magukkal vitték a háború után, majd a licencet a kínaiaknak tovább adták, akik a mai napig gyártják a motort. Régebben volt cikk a Top Gun-ban, hogy ilyen motorral és Romániában gyártott sárkányból építenek FW-190-eseket.

Az oroszoknál meg a korábbi Yak gépeket gyártó gyárban a mai napig meg vannak a szerszámok, sablonok, úgy hogy mindent le tudnának gyártani, sõt 2/3-os kicsinyítésben gyártottak is USA vevõkör részére.

OFF : Két dolog, amin tegnap nagyon kiakadtam.

Ismét kiderült, hogy mennyire vagyunk egyenjogú tagjai az uniónak, ugyanis megint egy sor termékrõl derült ki ( gyerektápszer, rostos üdítõ ital, mosószerek ), hogy jóval szarabb minõségû a termék, mint amit a Nyugat-Európai országokba gyártanak. Egy pl. : Az 50% gyümölcslevet tartalmazó üdítõben 16%-ot mértek...

A másik pedig, mi szerint rajtunk röhög a világ, hogy attól, hogy egy kivehetõ dugó van betekerve a kb. 100 db fegyver csövébe, attól az már hatástalanított fegyver, így Brad Pitt-ék simán behozhatták volna Magyarországra akkor, amikor ugyan azon országokba repülve, még egy körömcsipeszt sem vihetsz fel a gépre, vagy ha a Slavia légpuskába beleteszed a dupla rugót, máris vétesz a fegyvertörvény ellen és alapból jár érte a 2-tõ 8 évig terjedõ segbe-kuki.
mijki
Majd ha megnyerem a lottót, építek(vagy építtetek ez biztosabb) egy FW-190-A2-est(után gyártott BMW motorral) és minden széppel-jóval, mint az igazi gép. Vagy pedig egy Messer-t. DB motorral. Majd eldöntöm, ha eljön az idõ!<#hawaii>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sanyo
Nos, egyedül a P-63 volt pilótahiba. A fekete 6-os motorhibával küzdött, azonnal le kellett tenni. Mivel túl magasan volt, sajnos hosszúra jött és túlfutott a pályán. A gép átvágódott, a tûzoltók ki a törzsön keresztül akarták kivágni a pilótát, aki kereken megtiltotta nekik. 😊 A gépet rendberakták és akár repülhetne is, de a motor annyira öreg már, hogy orrán-száján dõl belõle az olaj, már nem kockáztatják meg.

A P-38 pedig egy elszakadt csûrõkormány vezérlés miatt orsózott tovább, ezt a vizsgálat is megállapította. A pilóta nem vagánykodás hanem mûszaki hiba miatt vesztette életét.

Mielõtt megtalálod a de Havilland Mosquito lezuhanását, az egy külsõs cég által rosszul beépített és nem a típusnak megfelelõ karburátor miatt esett le, a kritikus pillanatban kihagyó motor miatt dugóba esett, a kis magasság miatt pedig már nem tudták kivenni belõle.

www.pcpilot.hu

acidrain
Ami most a múzeumokban van kiállítva, az valószínûleg már ott is marad.

A Black 6 is repült, a pilóta ebl@szta, az angolok úgy megijedtek, hogy be is dugták a múzeumba. Hiba.
Ha jól tudom a Red 7-nek becsuklott leszálláskor a jobbos futója, amiatt sérült meg, de ismét összerakták. <#eljen>
Néztem én is videókat, általában pilótahiba miatt zuhannak le ezek a gépek.
Tehát csak azért ne repüljenek, mert a pilóta f@sz volt, vagy csak nem ismerte a repült típust?
Lásd a Mig 15 UTI-t. Ott sem a gép volt a rossz.

P 63-at úgy visz a madár loop-a, hogy se magassága, se sebessége:

P 38, ez az orsó sem jött össze:

Újítanak fel gépeket, sõt van olyan amit hamvaiból támasztanak fel, és tesznek repképessé.
És igenis örülök neki, hogy ezek repülnek, és itt nem arról van szó, hogy rosszul esik-e, hogyha összetörik a gépeket, mert természetesen rosszul esik.

Ha repképessé tudnak tenni veterán repülõgépeket, én azt mondom igenis tegyék, és repüljék azokat.
Ajánlom, hogy nézd meg a One Summer - Two Messerschmitt-s címû dokumentumfilmet, és ha tetszett, akkor egy pillanatra gondolj bele, hogy melyik éri meg jobban, nézegetni a múzeumban egy Meszát, vagy filmen, esetleg ha lehetõség van rá, akkor élõben látni egyet repülni.

~S!~

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

3:43-nál érdekes dologgal foglalkoznak az urak és az egyik még oda is csapja a fedélzethez!😄

Egy kis emlékezés: 2:52-tõl amikor szétlövi a gép fülkéjét, az vmi nagyon nagy lövés, 7:17-nél pedig az a szemétláda a kényszerleszálló gépet lövi.

Nem értünk egyet.Neked nem esik rosszul, amit látod hogy egy régi vas(pótolhatatlan) darabokra szakad v. kigyullad midõn lezuhan?Megmondom õszintén nekem belesajdult a szívem amikor láttam az angolok G-2-es Messerét átvágódni.A youtub is tele van olyan videókkal amelyen 2.vh-s gépek zuhannak le B-17, P-38, P-39, Spit stb.Én szeretnék közelrõl látni egy régi gépet élõben és nem a youtubon darabokban.Ha a népnek régi gép kell, akkor építsenek eredeti tervek alapján másolatokat.Sztem.

0:55-tõl látjátok hogy mi van a G4-es Betty-k hasa alatt? Ohka kamikaze repülõk!A Zero-k hasa alatt is sztem nem póttartályok vannak(mert légi harcban ledobták volna õket) hanem bombák, így ezek is kamikazék lehetnek.

VO101Tom
Nem olvastam ilyet, pipáld be, hogy nem kéred a nyitóképernyõt, és akkor többet nem jelenik meg. Az üzleti felhasználása fizetõs csak.

www.pumaszallas.hu

mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki

Nohab
Ilyen videokameránk van.
mijki

Nohab
Én már csak ilyen szókimondó vagyok. 😛 Egy hosszabb idegen elleni 1v1 esetén önfeledten köpködöm rá az áldást. (Mijkiék nagy örömére)
Hú ez elég naturál' hasonlat volt a guminõvel..<#nevetes1>

Nohab
Pontosan!
Az unokáink akkor tudják meg, hogy milyen egy gép, ha látják mûködés közben. Hallja, szagolja és érzi a mûködõ szerkezetet. Engem speciel teljesen elszomorít a Vasút történeti parkban látható mûködésképtelen gõzösök látványa. Nem hiszem, hogy egy repülõmúzeumban mást éreznék. Egyszerûen azt látom, hogy ez hulla. Nehéz elképzelni (fõleg tapasztalat hiányában) gõzös durva, de ugyanakkor édes illatát. Nem érzem a föld remegését, ami végigjárja az egész testem, így keltve bennem félelmet és tiszteletet egyaránt. Nem hallom, hogy megfeszül az rengeteg lovacska odabent... Felkerülni a konyhára (vezetõfülkébe) és mindezt ott megélni... egyszerûen felejthetetlen. Hosszasan vezetni EGYÜTTMÛKÖDVE A géppel pedig élet egyik legfelemelõbb legmeghatározóbb érzése. S õszintén szólva: telibaszárnám a digitális kijelzõt egy száz éves mozdonyon is. Ha ez kell, hát legyen.

A szimulátorok pedig olyanok, mint a guminõk... akárhogy baszhatod, soha nem leszel olyan büszke és örömteli, mint egy igazival...
A háború alatt, mikor jó pár IL2-es lepotyogott magától, elkezdtek vizsgálódni, hogy mi lehet az oka. Háború ide, háború oda a vizsgálat megállapította, hogy a farokrészt rögzítõ csavarok menet közben eltörtek, amitõl a levegõben leszakadt a farokrész. Ez még nem elég, azt is kinyomozták, hogy hol, mikor, melyik mûszakban és személy szerint ki készítette a hibás csavarokat. Egy tizenéves kis srác hõkezelte õket, de valami miatt nem olajban, hanem vízben hûtötte a hõntartás után a csavarokat, amik ettõl megrepedtek, vagy csak túlfeszültség keletkezett bennük és egy nagyobb igénybevételnél megadták magukat. A srácra ráfogták, hogy egy szabotõr és ennek megfelelõen is végezte. Az más kérdés, hogy akik golyófogónak küldtek tízezer számra gyalogosokat sokszor értelmetlenül a harcmezõre, õk ezért plecsniket kaptak a mellükre, de hát az emberek már akkor sem voltak egyformák.

Tom : Levettem a táblát én is, de ha jól látom, csak korlátozott ideig free a program ?
Her Laca
<#eljen>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
Nem értek egyet.
A gépeket azért építették, hogy repüljenek. Amíg repül, addig minden rendszere mûködõképes, "élõ" géprõl beszélhetünk, függetlenül attól, hogy hány alkatrésze eredeti. Az, hogy az elhasználódott alkatrészeket újra legyártják és azokkal pótolják a tönkrement alkatrészt szerintem egyáltalán nem baj.

Ha egy régi gép repül, sokkal nagyobbat "üt", mintha egy replika lenne.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

LeonSilver
Ááááááááááááááááá de fini!

Nagyon jól néz ki, de én nem vagyok annak a híve hogy egy gépet rep. képessé tegyenek, mert ha lezuhan és szénné ég(ált. pilótával együtt) akkor csak sajnálkozunk miatta.Sztem egy gépnek a múzeumban a helye, hogy még az unokáink is megcsodálhassák.Nem beszélve arról, hogy egy ilyen rep képessé tételnél egy csomó eredeti alkatrészt kiszerelnek a gépbõl, ha a nép akar régi gépet látni, akkor építsenek másolatokat és kész.Hallottam hogy azt a G10-es Mersu-t is repképessé akarják tenni, ami a Pumásoknál szolgált és Franz Götz(63 gyõzelem RK.) FW-190 D-13-sát is.Agyrém!

Her Laca
Mi ez az élsimítási dolog? Nálam jónak tûnik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
Akik eddig kipróbálták online még nem kaptak BAN-t érte,de nem írnak egyenlõre semmi biztosat.

Her Laca
Minden tiszteletem az öné😊

VO101Tom
VAC nem bannol érte?

www.pumaszallas.hu

110-essel repültem e hóban 14 bõl 12 repülést, 1 bõl disconecktelnem kelett, a maradék 1-et fókával, és igyis hogy 110-essel toltam 2/1-es a kill deaht arány hogy le ne kopogjam.<#nyes> Egyáltalán nem érzem azt hogy nagyon erõs lenne a mezõny. Aztán lehet csak én nem futok össze olyanokkal. Amugy sajt néven tolom ott ki tudjátok keresni😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Zpogi
Itt egy megoldás az élsimításra a CoD-hoz.

LINK

VO101Tom
Igen, saját szerveren. Csak úgy lehet gyakorolni, ha a szabályokat te hozod.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A képzés lényege épp ez lenne, hogy külön századokból összeverõdött emberek is tudjanak úgy repülni, mintha egy századból lennének. Ehhez kell az elméleti rész, a gyakorlati rész és a fegyelem! De azt kár tervezned már most, hogy hogyan söpröd majd ki a Spit vs 109-et. Mert valszeg sehogy, ott sem kezdõk repülnek 😊 De hogy kill/kia arányod javulni fog, az biztos 😊

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Restauráltak egy Il-2-est:

VO101Tom
A felvétel szóba került most is, szerintem video nélkül fölösleges. Amíg egy-egy könyvet lapozol át, addig követhetõ is lenne, de késõbb a harcászati, gyakorlati résznél, vagy ha valamit pl a skype táblára* felskiccelsz, belinkelsz, már borul a dolog. A játékban repülõs gyakorlati részrõl nem is beszélve. Akinek fontos, az alakítsa úgy az idejét, hogy itt van. Elõfordulhat, és ezt mondtam is, ha valaki végkép nem tud egy-két alkalommal itt lenni, annak elmondom hétköznap is, azon nem múlik. Ha meg valakinek kérdése lenne, nem értett meg valamit, késõbb jön rá, hogy mégsem érti, akkor itt a fórum, és megkérdezi.

Tegnap még nem kellett, de akikkel elkezdtük, Skype címet cseréltünk, és feltettük ezt a plugint: http://www.idroo.com/
Ez olyan rajztábla, amit minden felcsatlakozó egyszerre lát, tényleg úgy magyarázhatsz mintha órán lennél. A taktikai részeknél lesz majd értelme.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Átérzem, hasonló okból nincs hétvégén estére tervezve a 2. óra. Végigpofázzak egy X-faktort? Esélytelen <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Igen van,Hetti a Dongóktol.

Vogel
Hajrá Tom! Átérzem a tudás átadásának a súlyát 😊 Én itt Szolnokon vettem szárnyaim alá egy tehetséges leendõ légirányítót, mint il-2-es pilóta. A poén az, hogy fõállásba tanulja az aerot, meteot, navigációt így ezeket csak át kell ültetni a "gyakorlatba".
Én meg a rádiomagasságmérõ-leszállás segítõ szabályozási automatikáját tanultam a minap, kár, hogy nem megy il-2be, hasznos dolog.

Helmut Lipfert(203 gyõzelem Tölgyfalombos Lovagkereszt) Ezen a képen Helmut Lipfert nagyon jól látszik az Elsõ osztályú vaskeresztjétõl balra a Magyar Érdemrend Tiszti keresztje, a gallérhajtókáján pedig a II/JG 52 szárnyas kardos jelvénye mellett pedig én egy Puma jelvényt vélek felfedezni.

Itt egy másik link is, amin talán jobban látszik a tiszti keresztje.(a legalsó képet kell nézni)
Lipfert 2

Nohab
Mivan? Én is olvasom a humiarit...

Illetve nem kéne nagyon megszórni az emberek mínuszokkal, mert el fogja rejteni a fórummotor a "szerencsés" kiválasztott üzeneteit.