IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fáj a szívem, meg csurog a nyálam... De akár hogy akarom, hogy vasárnap gép elõtt üljek, (vagy máskor) ez nekem mostanában nem jön össze. Ez a szimulátoros program nem nekem lett tervezve... Akarom mondani nem túl családbarát. Na, majd 10-20 év múlva... Addigra csak összekalapálják Cod-ot ;-)
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
www.pumaszallas.hu
Itt egy kép az esetrõl, ezen kívül még van egy két érdekes kép az angol nyelvû Wikin a Do-17-esekrõl:Do-17 Viktória pályaudvar
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Sajnos a gépek szárnyai elpusztultak a háború alatt, amikor vagonokat amiben szállították õket azt hiszem bombatámadás érte.😞
Olvastam arról hogy vmelyik múzeumban a 2.vh-t túlélte egy Fokker Dr.I-s is, de mivel hideg volt, a gépet felaprították tûzifának.....
Ha már megint offolok, ígérem mára befejeztem.😊
Egy kis légi akrobatika Ernst Udettõl:
Ha már úgyis off + zombis film is akkor itt a Zombieland címû film zenéje----Metallica - For Whom the Bell Tolls
Egy kis "szépség" a nagy ijedelemre..
Wass Albert: Intelem
Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erõ.
Más ember földjén nincs számodra hely.
Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza õszi lombot,
ha nemzetedrõl megfeledkezel!
Te bús magyar, kit számûzött hazád,
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tûnik, Isten is elhagyott.
A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad õt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:
magyar földön nem lesz új
Magyarország,Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyûlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!
on
(mit szóltok? szerintem fantasztikus!)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
2) Leszarom, hogy ki és min röhög. Amíg nálunk ezek a törvények addig azokat midnenkinek, legyen az jó vagy szar színész, rendezõ vagy kutyafasza be kell tartani. Ha Te kicsettegsz az USA-ba, akkor neked is az OTTANI! törvényeket kell betartanod.
Errõl egy vicc: Rabbi veje elmegy háborúba, de féltékeny a fiatal boltossegédre, és a lelkére köti a rabbinak, hogy nagyon vigyázzon a lányára, nehogy megcsalja õt, míg a harctéren van.
Egy év múlva jön haza, hát a felesége terhes. Kérdõre vonja a rabbit, hogyan vigyázott a asszonyra. A rabbi mentegetõzik.
- Nem értem fiam, hogy történhetett! Ugye aludt a segéd, mellette én, mellettem a feleségem, és õmellette a lányunk, aki a te feleséged. Én éber alvó vagyok, rajtam nem mászhatott keresztül az a galád fiú. De ha én véletlenül nem ébredek fel, hát a feleségem az még éberebb, rajta pláne nem lehet keresztülmászni észrevétlenül.
- De rabbi, a csávó lemászik az ágyról, megkerüli, és máris ott van a feleségemnél!!!
- ...ja, ha csak úgy nem!
ON
A veterán gépek érdekes kérdés. Én is szívesebben látom õket repülve. A múzeum a B terv. És ott is szoktak utángyártott alkatrészeket/elemeket felhasználni, ha szépen akarják kiállítani. Ellenpélda is van, pl a krakkói repülõmúzeum, ahol a VH1 gépek úgy vannak kiállítva, hogy csak eredeti elemek lehetnek (azok restaurálása szabad), ezért a legtöbb gép nem egész, csak torzó, fél szárnnyal, csak törzzsel, stb.
Veteránok hullottak le pilóta, meg mûszaki hiba miatt is. Ez ugyanúgy igaz a nem veterán gépekre is, és azok mégis repülnek.
Sztem ez már ízlés kérdése, mint a mellméret...
Si vis pacem, para bellum.
Az oroszoknál meg a korábbi Yak gépeket gyártó gyárban a mai napig meg vannak a szerszámok, sablonok, úgy hogy mindent le tudnának gyártani, sõt 2/3-os kicsinyítésben gyártottak is USA vevõkör részére.
OFF : Két dolog, amin tegnap nagyon kiakadtam.
Ismét kiderült, hogy mennyire vagyunk egyenjogú tagjai az uniónak, ugyanis megint egy sor termékrõl derült ki ( gyerektápszer, rostos üdítõ ital, mosószerek ), hogy jóval szarabb minõségû a termék, mint amit a Nyugat-Európai országokba gyártanak. Egy pl. : Az 50% gyümölcslevet tartalmazó üdítõben 16%-ot mértek...
A másik pedig, mi szerint rajtunk röhög a világ, hogy attól, hogy egy kivehetõ dugó van betekerve a kb. 100 db fegyver csövébe, attól az már hatástalanított fegyver, így Brad Pitt-ék simán behozhatták volna Magyarországra akkor, amikor ugyan azon országokba repülve, még egy körömcsipeszt sem vihetsz fel a gépre, vagy ha a Slavia légpuskába beleteszed a dupla rugót, máris vétesz a fegyvertörvény ellen és alapból jár érte a 2-tõ 8 évig terjedõ segbe-kuki.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A P-38 pedig egy elszakadt csûrõkormány vezérlés miatt orsózott tovább, ezt a vizsgálat is megállapította. A pilóta nem vagánykodás hanem mûszaki hiba miatt vesztette életét.
Mielõtt megtalálod a de Havilland Mosquito lezuhanását, az egy külsõs cég által rosszul beépített és nem a típusnak megfelelõ karburátor miatt esett le, a kritikus pillanatban kihagyó motor miatt dugóba esett, a kis magasság miatt pedig már nem tudták kivenni belõle.
www.pcpilot.hu
A Black 6 is repült, a pilóta ebl@szta, az angolok úgy megijedtek, hogy be is dugták a múzeumba. Hiba.
Ha jól tudom a Red 7-nek becsuklott leszálláskor a jobbos futója, amiatt sérült meg, de ismét összerakták. <#eljen>#eljen>
Néztem én is videókat, általában pilótahiba miatt zuhannak le ezek a gépek.
Tehát csak azért ne repüljenek, mert a pilóta f@sz volt, vagy csak nem ismerte a repült típust?
Lásd a Mig 15 UTI-t. Ott sem a gép volt a rossz.
P 63-at úgy visz a madár loop-a, hogy se magassága, se sebessége:
P 38, ez az orsó sem jött össze:
Újítanak fel gépeket, sõt van olyan amit hamvaiból támasztanak fel, és tesznek repképessé.
És igenis örülök neki, hogy ezek repülnek, és itt nem arról van szó, hogy rosszul esik-e, hogyha összetörik a gépeket, mert természetesen rosszul esik.
Ha repképessé tudnak tenni veterán repülõgépeket, én azt mondom igenis tegyék, és repüljék azokat.
Ajánlom, hogy nézd meg a One Summer - Two Messerschmitt-s címû dokumentumfilmet, és ha tetszett, akkor egy pillanatra gondolj bele, hogy melyik éri meg jobban, nézegetni a múzeumban egy Meszát, vagy filmen, esetleg ha lehetõség van rá, akkor élõben látni egyet repülni.
~S!~
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
www.pumaszallas.hu
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Az unokáink akkor tudják meg, hogy milyen egy gép, ha látják mûködés közben. Hallja, szagolja és érzi a mûködõ szerkezetet. Engem speciel teljesen elszomorít a Vasút történeti parkban látható mûködésképtelen gõzösök látványa. Nem hiszem, hogy egy repülõmúzeumban mást éreznék. Egyszerûen azt látom, hogy ez hulla. Nehéz elképzelni (fõleg tapasztalat hiányában) gõzös durva, de ugyanakkor édes illatát. Nem érzem a föld remegését, ami végigjárja az egész testem, így keltve bennem félelmet és tiszteletet egyaránt. Nem hallom, hogy megfeszül az rengeteg lovacska odabent... Felkerülni a konyhára (vezetõfülkébe) és mindezt ott megélni... egyszerûen felejthetetlen. Hosszasan vezetni EGYÜTTMÛKÖDVE A géppel pedig élet egyik legfelemelõbb legmeghatározóbb érzése. S õszintén szólva: telibaszárnám a digitális kijelzõt egy száz éves mozdonyon is. Ha ez kell, hát legyen.
A szimulátorok pedig olyanok, mint a guminõk... akárhogy baszhatod, soha nem leszel olyan büszke és örömteli, mint egy igazival...
Tom : Levettem a táblát én is, de ha jól látom, csak korlátozott ideig free a program ?
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A gépeket azért építették, hogy repüljenek. Amíg repül, addig minden rendszere mûködõképes, "élõ" géprõl beszélhetünk, függetlenül attól, hogy hány alkatrésze eredeti. Az, hogy az elhasználódott alkatrészeket újra legyártják és azokkal pótolják a tönkrement alkatrészt szerintem egyáltalán nem baj.
Ha egy régi gép repül, sokkal nagyobbat "üt", mintha egy replika lenne.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Tegnap még nem kellett, de akikkel elkezdtük, Skype címet cseréltünk, és feltettük ezt a plugint: http://www.idroo.com/
Ez olyan rajztábla, amit minden felcsatlakozó egyszerre lát, tényleg úgy magyarázhatsz mintha órán lennél. A taktikai részeknél lesz majd értelme.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Én meg a rádiomagasságmérõ-leszállás segítõ szabályozási automatikáját tanultam a minap, kár, hogy nem megy il-2be, hasznos dolog.
Itt egy másik link is, amin talán jobban látszik a tiszti keresztje.(a legalsó képet kell nézni)
Lipfert 2