IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
hejj Laca milyen telefonod van? Defy?

GOOBY, pls

Her Laca
Miki fiam! Hogy a görcs állna a kezedbe amikor tömegével, nagyipari mennyiségben teszel be videókat. Elég csak a link,az okostelefon az még nem teljes értékû pc. Én jelenleg most azt használok. Meg amúgy is😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Rosszul emlékeztem, Domján Pálnak sikerült kiugrani.

D9

Összeütköztek, és sajnos mindketten meghaltak. 😞

D9

mijki
Mi történt velük?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

VO101Tom
Na, volt kis idõm, bepótoltam pár elmaradt frissítést a pumaszálláson, kitettem az Okt. 28-i, v. Szentgyörgyi Dezsõ sírkõavatásán készült galériát.

galeria

www.pumaszallas.hu

Itt az elõzetese:

PhantomAss
aha azaz

GOOBY, pls

Sanyo
Ha 2010-es film, akkor én is megtaláltam. 😊

www.pcpilot.hu

PhantomAss
most nézem a breszt erõd femnt van torrenten, de oroszul, felirattal
letöltöm és meglesem, most már kíváncsi vagyok 😊

GOOBY, pls

PhantomAss
úgy értem hogy maga ez a párbaj, stb, ami kitaláció
egy "sima" mesterlövész volt akibõl a propaganda hõst faragott
persze sok németet kinyírt és tényleg jó lövész volt, de a film egy levéltöredéken alapul amit egy orosz levéltárban találtak, egy német katona írta hogy a ruszki lövészek milyen veszélyesek, a tisztekre vadásznak, stb, látták Zajcevnek milyen respektje van és innen a filmötlet
legalábbis ezt olvastam..

GOOBY, pls

Sajnos nem tudok róla,hogy a Breszt Erõd jönne majd szinkronosan. A DunaTV vásárolt korábban új orosz filmeket(pl. Tarasz Bulba) meg õket jellemezte,hogy általában mintegy kivételként nem kizárólag amerikai filmeket nyomtak állandóan. Sõt például még iráni filmeket is leadtak.Mióta azonban a legújabb vezetõt küldte oda a párt (mert Ókovács elment az Operaház élére) azóta ez a trend jelentõsen megfordult. Elkezdték ott is tömegével nyomni az amcsi filmeket és sorozatokat,ahogy az összes többi csatornán.Szóval nem tudom lehet-e reménykedni bennük. A filmforgalmazókban sem hiszek,mert jelentõs részük külföldi tulajdonban van és orosz filmet akkor hoznak be,ha mondjuk egy amerikai forgalmazó megvette a FÁK-on kívüli forgalmazási jogait(lásd pl. FOX-Éjszakai Õrség),vagy akkor se(Bjelka és Sztrelka 3D). Ha mégis akkor is elsõsorban a kevésbé jó vagy érdekes alkotásokat hozzák be. A legjaváról így sajnos lemaradunk.Valószínû nem is akarják felvenni a kapcsolatot az orosz gyártókkal, forgalmazókkal pedig, úgy valószínû,hogy olcsóbban megúsznák a dolgot mintha az amerikain keresztül hozzák be. De az is lehet,hogy a külföldi anyacég nem hagyja nekik.Azért reménykedjünk,hátha mégis lesz szinkronosan.

Alapmû: Vaskereszt

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

"Soha többé háborút!"

Ez egy jó film címe is.Én nem hiszem hogy túl sokat foglalkoznánk a háborúkkal.Én azt mondom hogy inkább a hadtörténelemmel foglalkozunk, mert van akinek pl. ez a hobbija vagy a munkája.

Azt hiszem most jól megutáltok hogy ennyire tele írtam a fórumot.😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Georg-Peter Eder és Erich Rudorffer õk pl. sokszor nem lõtték a sérült, füstölgõ gépet.

De azt olvastam Heinz Knokkénál* hogy õ is szurkolt az angol felderítõ Spit pilótájának hogy ki tudjon ugorni.😊 Ki is tudott, de késõbb a Nagy szõkésben való részvétele miatt a Gestapo meggyilkolta......

*Knokke könyvének a címe: A führerért repültem, magyarul a hazámért repültem címmel jelent meg.😉

Király lesz.Végre nem kell attól tartani hogy leszed a saját lgv. ami elõfordult már velem egy párszor......
Szerencsére viszont az ejtõernyõsök lelövésérõl már leszoktak.😊

Nekem a Das Boot rendezõi változata van meg ami 200 perces és tényleg kicsit hosszú, nekem kicsit csalódás is volt a film.De attól még nálam 5-5.😊

Kulikov biztos létezett és a politruk elvtárs Danyilov is.König õrnagy viszont nem biztos hogy létezett, bár a puskatávcsöve megvan és ki van állítva Zajcev puskája mellett.Állítólag Zajcev elvette a zsoldkönyvét a halott németnek és abban Heinz Thorwald név állt, de az a legvalószínûbb hogy Zajcev csak egy nagyon jó némettel került szembe.Viszont azt is olvastam hogy állítólag Kulikov ismerte a németet.

Köszönjük! 😊

www.smart-bus.hu

Az Spit le nem lövés nem csak legenda?Mert felettünk csak felderítõ, fegyvertelen Spitek jártak.Én is olvastam róla, de én azt hittem hogy ez csak egy legenda vagy pedig amcsi géppel történt az eset, csak angolnak(angolszásznak) írték.

De hogy ne csak mindig szidjam az amcsi pilótákat itt van a Domján Pál és Horace S. Hudson esete, amikor Hudson felzárkózott Domján gépe mellé és jelezte hogy ugorjon mert ég a gépe.Kár hogy egyikõjük sem érte meg a háború végét és ugye sajnos Hudson sorsa a tragikusabb.😞

Kizárólag arról a korszakról (I.-II. vh.),és vadászpilótákról beszéltem. 😊

D9

Nekem az a rész tetszik a legjobban, amikor a "mesterlövész" lövéskor becsukja a szemét...
Annak idején sokat gondolkodtam rajta, hogy az angolok miért vártak annyit a kitüntetéssel. A legenda szerint úgy történt a dolog - de ezt biztos jobban tudjátok - hogy Szentgyörgyi valamikor a 60-as években egy menetrend szerinti Malév géppel érkezett Londonba (õ volt a pilóta) és amikor kiszállt, rezesbanda, díszszázad, stb. várta, és akkor adták át neki az érdemrendet. De hát a Spiti pilótája majdnem 20 évvel azelõtt jelentette az esetet, a magyar Messzer oldalszámával együtt, a pilóta azonosítása jóval korábban megtörtént.

Aztán rájöttem: ha az angolok mondjuk 1950-ben adják át ezt a kitüntetést, akkor Szentgyörgyit azonnal kivégzik. Kevesebbért is járt kötél annak idején. És ezt az angolok is tudták.
Sanyo
Zajcev írt egy könyvet, már régóta tervezem, hogy elolvasom de még a beszerzésére sem tettem kísérletet. Remélem, hogy angolul is kiadták, különben kénytelen leszek megtanulni oroszul. 😊

www.pcpilot.hu

Sanyo
Szentgyörgyi Dezsõ.

www.pcpilot.hu

PhantomAss
csak annyi a megtörtént belõle, ogy volt egy Vaszilij Zajcev nevû mesterlövész, a puskája ki van állítva a gyõzeli múzeumban Stálingrádban.
A többi kitaláció
Egyébként valósághû vagy nem, nekem az egyik kedvenc filmem
Én úgy vagyok vele hogy szórakoztasson
A "Das boot"-ot pl nem szeretem, tudom sokaknak az a kedvence mert élethû, de engem nem tudott lekötni, nekem vontatott volt az egész
Dehát különbözõek vagyunk és ez nem is baj

GOOBY, pls

Bocs, helyesen:

Azzal is ...
Azért is lehetett lovagiasnak lenni. Például nem használták. :-)

Ki is volt az a Puma pilóta, aki kikísért egy Spitet a légtérbõl, amikor annak elfogyott a lõszere? Az angolok késõbb ki is tüntették érte.
Her Laca
Én tegnap is repnapot tartottam,lévén ráértem,és mondhatom, hogy semmi probléma nincs az ATAG al. Ha jól számoltam vagy 5 spit II est amortizáltam le abbol 2õt dog közben.Egyszer kellett kereket oldanom de ott 3 spitII és egy hurkány abajgatott ,a hurri leesett de a spitik már nagyon szorongattak.Megléptem de vissza is fordultam és az egyik engem vadul keresgélõ II est még leselejteztem.Szóval nincs ezekkel probléma,én azt mondom. Ha okosan csináljuk mindegy mivel jönnek,pláne ha többen mennénk egyszerre.Amúgy megértem õket mint már mondottam,szar is lehet célt repülni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Az ATAG fórumon elég sokat lógtam ma, a Spit IIa biztosan marad, azt nem tudni, hogy limitálják-e a számukat (délután ilyenrõl nem volt szó, este már az olvastam hogy limitálva van). Az ATAG-osok szerint semmi sem változott a szerveren, és szegényeknek így is küzdeni kell a "T-model" karburátorral, meg a kiskalibernek csúfolt "légpuskával" ("E-4 magic bullets"-ek ellen), (mingyá' elsírom magam hogyrohadnameg) szóval semmi esélyt nem látok arra, hogy visszavonnák ezt a planesetet. Ha nem lesz limitált a számuk, akkor részemrõl hanyagolom ezt a szervert, marad a Repka, ott legalább csak 5db van ebbõl az izébõl.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Persze, majd dobok linket, az egyiket újra fel is veszem, mert pár dolgot pontosítanék benne.

Ez válasz RomeoOne-nak is, a mostani elõadásban egyrészt a mesza mûszaki rajzait néztük át, megismerni a gépet kívül-belül, második részben a CloD-ban felvett videókat néztük meg, kabinbelsõ felszerelése, hajtómû indítás és bemelegítés (nem a játékban, hanem a valóságban mit és hogyan kellene), és egy iskolakör. Ezeket a videókat lehet majd letölteni.

www.pumaszallas.hu

A tudatos, "kulturált" énünk elutasítja a háborút, mint a pusztítás egyik módját. A lét- és fajfenntartás atavisztikus ösztöne viszont épp ellenkezõleg, közel visz hozzá, hisz ettõl vagyunk mi is itt, hogy õseink harcoltak, és ettõl lesznek a leszármazottaink is itt, ha (adott esetben) mi is harcolunk. A harc pedig, bármennyire is lovagias, mégiscsak az ellenség elpusztításáról szól...

Si vis pacem, para bellum.

elgondolkodtat. Furcsa és ellentmondás egész létem. Feleslegesnek érzem a háborúkat ha õszinte akarok lenni. Mert minden ember egyedi, nincs két egyforma ember mindenki egy külön világ, mindenki tele van lehetõségekkel, hogymondjam, valahol mindenki egy mûalkotás, és itt nagyrészt a lélekre gondolok, de, valahol az állat jön elõ az emberbõl mikor feleslegesen egymás torkának ugrik és, minden ember halálával egy világ és egy lehetõség semmisül meg. A háború ennek a tömege ezért primitiv és elborzasztó számomra. Ugyanakkor harcal és háborúkkal, fegyverekkel kelek és fekszek, és milliószor képzeltem már el magam, hogy én magam is mndjuk a világháborúban vadászpilóta vagyok, hogyan gyõzök, vagy hogy hanék meg, hogy lennék a csúcson, lennék-e? stb. Életem része az egész de ellentmondásban vagyok magammal. Talán mert bizonyitani akarnék az életem árán is a világnak... Nem értem, és ti közületek is, általában ellenzitek a háborút akkor miért foglalkozunk mégis a harcal ennyit? Most félre értés ne essék nincs ezzel bajom csak nem értem. Ti hogy vagytok ezzel? Nem tudom hogy megtudtam-e jól fogalmazni mit akarok.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Az ellenség a kapuk elõtt-ben nekem az eleje jött be nagyon. Amikor azt ábrázolták, hogyan hajtják az oroszok a sajátjaikat a halálba.
A Breszt Erõd nem lesz szinkronosan?

OFF
Hogy a ráspoly egye le a körmit az összes kockafejû köcsögnek, amelyik rosszindulatú kódot klimpírozik a billentyûzetén. A kis micsodájukkal, krokodilcsipesszel, meg zsemplámpaelemmel játszanának inkább. 6 gép, mindegyiken nod S.S., napi frissítéssel. Az egész miskulancia egy linuxos tûzfal mögött. Erre ma egy rendszerösszeomlás után kiderül, hogy összesen 97 db malware grasszál a hálózaton. De az esetes programozók is a konnektorba pisilhetnének, hogy ennyire képes a szarjuk, pedig még fizetünk is érte. Reggel kilenctõl este fél tízig ezzel szívtam.
na, kidühöngtem magam....

ON

Valaki nem vette fel véletlenül Tom elõadásait? Vagy dolgozom, vagy nem vagyok itthon/gépközelben, itten meg életbevágóan fontos dolgokról van szó.

A Paths of Hate meg nagyon jó kis filmecske. Nem csak a repülés miatt, ennyi erõvel tankokat is rajzolhattak volna. Hanem mert megmutatja, mivé lehet az ember.

Lovagiasság: na, azért ne felejtsük el, amikor Douglas Badert lelõtték, és fogságba esett, akkor egy angol gép odarepült, ledobta a mûlábait a táborba, és senki nem lõtt rá sem ott, sem hazafelé.

A film amibõl Her Laca linkelte ezt a videót annak a címe "Mesterlövészek- a megtorlás fegyverei" a film fehérorosz,de játszik benne több orosz színész is.Volt szerencsém még tavaly látni angol felirattal. Nekem jobban tetszett mint az Ellenség a kapuknál. Fõleg az elején amikor Sztálingrádban voltak,lehetett látni,hogy nappal van de elég sötét volt minden a bombázások következtében szálló füst miatt.A többi rész meg egy jól megcsinált,érdekes sztori,ami vagy igaz vagy nem. Az Ellenség a kapuknál viszont kissé túlerõltetettnek tûnik néhol.Mindenesetre annyi igazságalapja van,hogy Vaszilij Zajcev élõ személy volt. Hogy a mesterlövész nem lõ combon senkit? Ha annyian vannak mint ott,és gyorsan kell dolgozniuk a terület védelme érdekében akkor szerintem viszont simán elõfordulhat még a legjobbakkal is,nincs nagyon hova menniük,hát lõnek ahogy csak tudnak. A filmben az tetszett még,hogy attól függetlenül,hogy belarusz készítésû (és ott jóval kevésbé érvényesülnek az emberi jogok mint az oroszoknál) nem sztárolták agyon az NKVD-s embert,hanem egy hihetõ karaktert adtak neki. A fimben a biztosan 100%-ig valódi egyenruhák és fegyverek is tetszettek.És bár nem a németeknek szurkoltam azt azért megjegyezném,hogy Berta a német mesterlövészcsaj igencsak javította a látványvilágot😊 Az fehérorosz csaj is lehet,hogy jól néz ki,de nem így rövid hajjal😊 Szóval szerintem egy jó film. Viszont ami ennél is jobban tetszett az a Breszt Erõd címû orosz-fehérorosz együttmûködésben készült film. Nagyon klassz látványvilága van és nagyon visszadja azt,hogy milyen amikor egy megtámadott egység távol a központtól ellenséges túlerõben csak magára számíthat. Az utóbbi évek egyik legjobb háborús filmje szerintem. Nekem nagyon tetszett,gyakorlatilag elsõszámú kedvenc a Blach Hawk Down-nal holtversenyben.

Dobsz majd valami linket?

www.smart-bus.hu

Her Laca
Szerintem ez téves elképzelés. A légi hadviselésben elõfordultak lovagias megnyilvánulások,hisz akik akkoriban repülõre szálltak eleve romantikus alkatú egyének voltak. Õk alakították a szabályokat stb. No de a lövészárkokban,a rohamok alatt micsoda mészárlás fojt.Ott ez a fogalom ismeretlen volt gondolom.

Sanyo
LeonSilver
Bizony, hogy jó. És tanulságos.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
Ez de jó kis film. 😊 Voltam vagy 14 amikor láttam.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

mijki
Oké, már töltöm. 😊

LeonSilver
Mijki. Ha nem láttad még, sürgõsen pótold. Sokat tanulhatsz belõle, pedig "csak" egy film.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

"Belegondolok ,hogy egy MK108 assal hogyan tud valaki lovagiasan lõni,úgy ,hogy csak a gép sérüljön😊" A szándék a lényeg!<#nevetes1>

D9

Sanyo
Michna Gyuribácsi szava szerint "az MK108 már nem volt fair", bárhol is talált, az egész gép felrobbant. 😊

www.pcpilot.hu

Igazad van, azért hoztam fel példának, mert én erre tudok "felnézni"! A lovagiasság valahol abban a korszakban veszett el.

D9

Her Laca
Ritka dolog is volt amit õ csinált.Nem is tudom volt e más is aki így viszonyult a dologhoz mint õ? No de a második VH-ban már még a lovagiasnak mondott pl Galland is szemrebbenés nélkül lõtte ronggyá az ellent. Orosz frontról ne is beszéljünk.

Belegondolok ,hogy egy MK108 assal hogyan tud valaki lovagiasan lõni,úgy ,hogy csak a gép sérüljön😊

Nem Neked szántam!😊 A hozzászólásokat nézve kicsit félreérthetõ.

D9

ittebei Kiss József, példa a lovagiasságra.

D9