IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Ha jól értem, akkor az nvidiás conspiracy tulajdonképpen az, hogy nvidián a játék rusnya lesz, de legalább gyors, ezért a különbözõ benchmarkokban sokkal jobban teljesít, és akik késõbb ezeket a teszteket nézik, azok így hamis adatok alapján vesznek kártyát? Illetve nem is teljesen hamis, mert TÉNYLEG gyorsabban fog futni náluk a cucc 😉 Persze ehhez csak annyi kell még, hogy soha senki egy screenshotot se mellékeljen a benchmark mellé, mert ha valakinek a sebesség mellett a kinézet is számít, akkor egybõl megvan a lebukás. Óbakker, akkor ezt nagyon elqrták az nvidiás srácok, hány millió dollárt költhettek lefizetni az nfs fejlesztõket, erre tessék, egy szaros magyar weblap miatt bukik a dolog. Pancserek 😄

Tessalate. Ez azért nem kvantumfizika 😊 Egy mai modern játékban a néhány százezertõl a néhány millióig kezeli a poligonokat, de a milliós poligonszám már nagyon durva. Ezt hasonlítsd össze azzal a számmal, amit a 64x-es tessalate-nál kapsz. 34 után harminchét nulla. Egyetlen négyszögre. Szerinted? 😊

www.pumaszallas.hu

A mindenit én meg gépvásárlás elõtt állok és nemtudok dönteni melyiket vegyem fõleg két dologban proci és a videó kártya ! 😞 procinál I5 sandy vs AMD Phenom II X4 955 ,vagy esetleg AMD FX 8150 ) Árban az AMD rohadtúl megéri ! videókártya : GIGABYTE GV-N560UD-1GI 1GB vs Sapphire Radeon HD6870 Vapor-X 1GB itt is az AMD érné meg !

Csak mivel AMD soha nem volt ezért nem tudom hogy megérné e ! :/
Vélemény ? 😊

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Hagyjuk... 😊)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Én úgy tudom, hogy máshogy kezelik vagy más a módszer az AA ra a két gyártónál.Te mondtad, hogy NV nél több volt a lehetõség. Akkor azon is be lehet állítani ugyanazt a képminõséget gondolom. Ha ott lassabb vagy hátrányod származik belõle akkor megértem a felháborodást,ellenkezõ estben ez csak egy mondvacsinált dolog. Tesztekre meg nem adunk továbbra sem😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Itt azon van a hangsúly, hogy amikor tesztek készülnek vele, akkor mindenki csak annyit ad meg, hogy milyen beállításokon ment a játék. Arra nem is gondol az ember, hogy azonos beállítás mellet nem azonos a képminõség. Így a teszt nem lesz korrekt, mert így nyilván több fps-t ad az, ahol gyengébb a képminõség.

www.smart-bus.hu

"NFS PS alatt, mint már említettük, az NVIDIA kártyákon bizonyos esetekben nem jelennek meg az árnyékok egészen addig, amíg át nem nevezzük az exe fájlt. Ezenkívül mintha az NVIDIA esetében az élsimítás kicsit gyengébb minõségû is lenne."

Forrás

Az arma-s példa saját tapasztalat, anno 3870-rõl 8800GT-re váltásnál figyeltem meg. Az tûnt fel, hogy nv alatt több élsimítási beállítás volt elérhetõ, és azonos beállításnál gyengébb volt a minõsége.

Ha foglalkoztat a kérdés, nyugodtan írd meg neki PH-n, tuti kifejti az álláspontját, normális figura. A felvetésedre érdemben nem tudok reagálni, kevés a tudásom ahhoz, hogy el tudjam dönteni melyikõtöknek van igaza! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Akkor ne normálra állítsd😊) Ha sebességben is van különbség ,amikor egyforma az élsimi,már a képminõség,na az már érdekes.Egyik így a másik úgy oldja meg asszem😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Ezek a példák amiket írtál, ezekrõl nem hallottam még. Lehet ezekrõl többet olvasni valahol?

Nem ismerem ki ez az Abu, látom, hogy régi tag, és a ProHW is komoly oldal, el is hiszem, hogy sok dologhoz ért, de amit itt leírt, azt hülyeség. Teljesen mindegy, hogy saját cikk, vagy csak lefordította másét, nem ellenõrizte le. A 3x tessalate teljesen átlagos, a 64x-est viszont mai PC-kkel képtelenség kiszámoltatni is, nem hogy játékban real time-ban kezelni.

A tessalate egyébként egy tök alap mûvelet, 3D-s modelleknél alkalmazzák (tessalate, subdivision surface, különbözõ smooth módosítók mind ezt használják) annyit csinál, hogy egy polygon oldalainak felezõpontjából a geomtriai súlypontjába húz egy vágási élt. Ezzel egy négyszögbõl pl. négy darab négyszöget csinál. 2x tessalate az 1 négyszög polygonból 16-ot, 3x-os 64-et, és így tovább (így: kep).

www.pumaszallas.hu

Ott vannak példának az exe átnevezõs sztorik. NFS szériánál kevesebb fps-t kaptál NV kártyán, ha átnevezted az exe fájlt. Ergo az NV driver grafikai "csalást" alkalmazott a több fps érdekében, mégpedig a képminõség rovására.

Vagy ott az ArmA példája. Ha minden beállítás ugyanaz a két kártyán, akkor NV kártyán randább az élsimítás. Beállítod mondjuk Normal-ra, és a két vga-n eltér a képminõség. Gondolom nem kell megjegyeznem, hogy mondjuk egy tesztnél ez mit jelent...

Hogy õszinte legyek a cikk mélységében én nem értek ehhez a dologhoz, de azt tudom, hogy Abu eléggé elismert tekintély ezekben a témákban. Nehezen tudom elképzelni, hogy túl nagy marhaságot írna... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Én szkeptikus vagyok ezekkel az összeesküvés elméletekkel kapcsolatban, ezek a mindenki tudja, de senki sem bizonyítja dolgok mindig megbuknak ott, hogy: oké, mondj példát.

Legutóbb a crysisrõl olvastam egy több oldalas cikket crysis 2 rejtett geometria. Amit a tessalate-rõl összehord hülyeségeket, az kiboító, pedig annak egy külön oldalt szentelt. A 64x tessalate egyetlen (!) polygonból csinálna 4^64-en db polygont, és ezt még mutogatja is, többször is leírja, nem elírás. Ez akkora szám, hogy írni is fölösleges, hogy mekkora f*ság amirõl beszél. A 3x tesslate persze, ami tök átlagos, és amirõl valószínûleg szó van (az csinál 1 polygonból 64-et) az nem lenne hírértékû... :/

www.pumaszallas.hu

Szevasztok,tudom hogy nem itt van a helye annak mire segitseget kernek,de a
Lock on forumon eleg halvany a jaras, annyit szeretnek kerni,hogy nallam a flaming clifs 1 van fent, erre tehetek valami fele modot vagy akar misziokat termeszetesen single-ben vagy uj gepeket,es hol kapom meg ezeket, honnan tudom letolteni a FC2-t , a letoltos verziot online-n es hogy tortenik ennek kifizetese,eleg furan hhalszik de meg nem csinaltanm ilyent, kuldnek egy cont szamot es erre teszem a penzt akar melyik bankban,vagy fene tudja,bank kartyam nincs, a felesegemnek van de ot nem szeretnem be avatni...hat eleg fura, idonkent be be nezek az oreg il-2 szervereire,de mar nem ugyanaz . van nemi mozgas ott, de mar sokan elvandoroltak. Udvozlom a regi baratokat,Atat nen nagyon latom minden este atolvasom a forumot ,most mindenki EGY jatekkal van elfoglalva, mar varom en is hogy . v.mikor be kapcsolodjak, de meg egy kis ido el fog telni addig, Koszonom , mind mind annyiszor a segitseget es jo repulest
Úgy legyen mester! 😊) Bár én ezt nem a CloD miatt vettem, de azért remélem majd itt is látható lesz az oroszlánkörme! 😊)

Oldásnak:

Kiderült, amit már régóta sejteni lehetett. TGM egy robot!

Itt a végleges bizonyíték is! 0:19-tõl látható ahogy egy valószínûsíthetõ driver hiba miatt hosszú másodpercekre lefagy. Az elhangzott kérdésre nem volt elõre telepített válasz, és emiatt egyszerûen lefagyott. Hiába no, régi konstrukció már... 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nálam sem😊 Figyu. Sajnálatos,de jelen pillanatban,nem jobb az a szörnyeteg a Clod ban ezt lássuk be. Persze ha az ígért optimalizáció,új grafikus motor megjön akkor nincs kétségem ,hogy megmutatja az erejét.
Már ha kell majd akkorra ilyen bivaly cucc. Szeretném ha egy közepes kártyán 560-6870-6950 en tökéletesen futna,mert ez a közösség érdeke,hiszen nem mindenki elmebeteg,hogy 100 ezres kártyákat vegyen. Legyen ez a végszó😊)

Mert! Lássuk be azt is,hogy grafikailag semmi nem predesztinálja ezt a retek játékot arra,hogy ilyen hardverigénye legyen.

Semmi gond nem lenne akkor, ha ez a szponzoráció nem arról szólna, hogy a konkurencia gépein szarabbul fusson. Ha a reklámért támogatnának fejlesztõket, egy szót nem szólnék... de nem igazán errõl van szó. Más kérdés, hogy ebben a fejlesztõk is ludasak...

www.smart-bus.hu

acidrain
Nem vagyunk egyformák.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

😄

Csak egy példa... nálam például semmi különbség sincs, ha kapcsolgatom az epilepszia szûrõt... tök mindegy hol áll, ugyanannyi az fps...

www.smart-bus.hu

Azért még egyet ne felejtsünk el. Ha egy játék, amit szeretek, jobban fut valamelyik cég kártyáján, akkor hihetetlenül érdektelen számomra, hogy ezt natívan teszi, vagy szponzoráció keretein belül. Nem a kártyámhoz keresek játékot, hanem fordítva.

Si vis pacem, para bellum.

Her Laca
Mondom ,hogy nincs különbség,max annyi,hogy nálam wery high van😊)Mondjuk az élsimi 4X esen van.Tudom én ,hogy ez a játék hibája mielõtt bármit mondanál. Vagy ennyire jóóóóóóóóóóóóóóó a gtx:XD És nekem csak I5 van ugye. Bár azt mondják,hogy játékoknál mindegy.

Bazzeg... miket írok, pedig nem is ittam... 😄

Szóval "hosszú távon".

Van még bõven, úgyhogy mára inkább hagyom a fórumozást... 😊))

www.smart-bus.hu

A múltkor néztem, 1920x1080, gyári high beállítás, élsimítás maxon. London sightseeing, leborítás és át Tower bridge "alatt", a Temze felett pár méterrel végig a Westminsterig, majd élesen jobbra a Hyde park irányába, aztán végig a házak felett...

Na így a minimum fps 35 alá nem ment...

De szerintem a CloD még mindig nem mérvadó ilyen téren, mert a grafikai motorral vannak nyûgük. ArmA2 iszonyat jól megy, ott durva a változás... pedig az sem az optimalizációról híres.

www.smart-bus.hu

Her Laca
Viccelsz?😊 Különben gyanítom a Clod ban semmivel sem jobb mint egy 580 . Már a játék miatt 😊 jegyezném meg. De kíváncsi vagyok az új rendszerrel mit produkál neked.
Bár most el tudnám adni az 580 ast:XD és kb abból vehetnék egyet . De hát ugyi még egyszer nem húztok a csõbe😊))))

Normálisan szerintem nem... ráadásul ami hõt ilyenkor ez termel, nem biztos, hogy jót tesz hosszú egy laptopnak. Az úgynevezett gamer laptopok hûtésével is akadnak gondok, pedig azok 300000.-Ft környékén indulnak! 😊

www.smart-bus.hu

Ott a 6990... 😄

@tothgyorgy: Én most adtam el egy ud3r+q9550+4gb ocz ram triót 65000.- Forintért... eléggé ár/érték bajnok cucc volt! 😊

Hajvágás meg muszáj volt, mert az asszony már bele tudott kapaszkodni, és bizonyos szituációkban az nem biztos, hogy jól jön! 😄

www.smart-bus.hu

fecska
És milyen erõsnek kellene a kütyünek lennie ahhoz, hogy fusson rajta? :-)
fecska
"iPhone-on"
szeretem ha szépen helyesen leírják a telefonom nevét 😊

Her Laca
Hogyne futna. Csak megfelelõen erõs legyen az a kütyü.😊

Értem a tréfát, csak nem szeretem! :-)))))
Iphonon.<#smile>

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Nem akarom megzavarni a konstruktív szellemû polémiát, de még mielõtt eldurvul: laptopon vagy notebookon fut a Clod?
acidrain
Szerintem nem az AMD drivereivel van a gond, hanem azzal, hogy az Nvidia arra sarkallja a játékgyártókat, hogy az õ kártyáikra optimalizálják a szoftvert. Legalábbis régebben sok ilyen volt.

Pl a játékok indításakor vigyorgó NVidia logó a szponzorált játékokon.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Igen. Én is hasonlóan csinálom. Néha meg elõveszem régi játékaimat, és ful grafikával még egyszer végigjátszom.

LeonSilver
Nekem 4870 volt vagy 2 évig. Qrva jó kártya!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

repvez
Hamár témánál vagyunk én mindig is a középkategóriát céloztam meg mint az elérhetó célcsoport és a 4850es széria ota nem volt még egy olyan középkategoria amit a megjelenéskor 35k ért lehetett megvenni és több mint 3 éven keresztül teljesiti az elvárható szintet.
A driverekkel soha nem volt bajom, kivéve hogy nem lehet egyszerüen játékrpofilokat létrehozni mint NV alatt.
ÉS lehet hogy bennem van a hiba, de amig egy olyan játék nem jön ki ami már el sem indul a gépemen teljesitmény hiánytol addig nem biztos hogy cserélek , a CLOD is elmegy a gépemen, igaz le kell hozzá venni a grafikát, de megy. A BF3 és az uj COD is akadásmentesen ment.
Csak azt akarom mondani ezzel, hogy ha lejebb adná az igényeit mindenki és nem csak a full grafika létezne számára akakor nem lenen a fél éves ciklusok a VGA-knál hanem mondjuk 1 éves vagy több ami a játékokra is hatással lenne.Mert rákényszeritené a kiadokat az optimalizálásra .
Igy bármilyen kodot összecsaphatnak mert ha nem megy rendesen majd a következö generácios kártya izombol javitja .
LeonSilver
Én ugye nem rég újítottam a 6950@6970 2GB-t. Nem igazán adnám oda egy de még két nv kártyáért sem. AMD vagy akármilyen fórumon még soha az életben nem jártam, amikkel játszok simán komálják a karit.

De!
A pénzével mindenki azt csinál, amit akar!! Ez a legfontosabb! Én kb. leszarom, hogy kinek milyen kártyája van 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Most hajat vágatni? Lefagy a fejed.<#mf1>
Én egyébbként gépfelújítás elõtt vagyok. Egy új 775 proci és hozzá való kártya a terv. És ócsón. Ha lehet.

Her Laca
Persze,hogy meg. 6970 a legerõssebb, nem volt jobb alternatíva.580 volt ami jobb. Namost hajátszani akarok akkor ez van. A reteknek nem csináltak erõsebb hardvert😊

Nekem régóta csak ati kártyám van. Az elõzõ kártyával rendszeres összeomlás, az új nem szereti az xp-t. Mióta w7 van fönt, nincs gond.
Összességében az ati azonos ár mellett többet nyújt, és kevesebbet fogyaszt. Cserébe tényleg macerásabb.

fecska
nekem az van toxic gyári oc
e8400 all high mindennel elmegy ha felegyek egy nagyobb szerverre akkor szoktam az effecteket levenni mediomra és tökéletes árnyék, fû, út erdõ minden (4 giga ramal)

Na jó, legyen 15%! 😊 De tudod mit, legyen 20%... megér ez plusz 50000.-Forintot? @6950 esetén plusz 75000.-Forintot? 😊

( megyek borbélyhö, visszajöttem folyatjuk! 😄 )

www.smart-bus.hu

Her Laca
Azért szabadultam tõle mert szar hangos lassú egy teremtmény volt.😊 Na jó kicsit sarkítok,de hogy nem 10% a különbség Solt mester, legalábbis Clod ban az hótziher.😊 Azt észre sem vettem volna. Mondjuk az tény,hogy nem is lógok a fórumokon mióta nincs ilyetén cuccom,de az is, hogy volt saját hülyeség miatt is gondom.

Direkt ezen feltételezések alapját vizsgálandó követtem azt az elvet, hogy minden vga váltásnál gyártót váltottam! Egyikkel sem volt semmi jelentõs problémám sem telepítés terén, sem használat terén.

Viszont találkoztam a hírhedt nv féle "mókákkal", lásd átnevezett exe fájl utáni teljesítmény csökkenés kép javulás mellett, illetve a "szponzorált" játékok sajátosságaival...

És akkor még a vga átnevezésekrõl nem esett szó... no meg ugye, ha jól emlékszem nem az amd írt olyan drivert amitõl megfõhettek a vga-k 😄

FLÉÉÉÉÉÉM! 😄

www.smart-bus.hu

PhantomAss
kezdõdjön a FLÉÉÉÉÉÉM 😄D

GOOBY, pls

PhantomAss
csak egy megjegyzés:
valahogy az amd oldalán sokkal több az user error mint a zöldekén
sõt tovább megyek, szinte csak amd-nél van ilyen
sõt tovább megyek, errõl az nvidia tehet mert õk lefizetnek mindenkit
sõt tovább megyek, az ati sokkal jobb mint az nv csak nem tudnak drivert írni
sõt tovább megyek, az ati tud drivert írni, csak ugye az user error
a kör bezárult 😄
<#integet2> csak vicc ám! (de minden viccnek van alapja)

GOOBY, pls

Nem tudom Laca miért adta el, de nekem személy szerint semmi bajom az amd driverekkel. A 3 kék csík is a játék hibája, amit nagy unszolásra javítottak is... ezen kívül semmi különbség pl CloD alatt...

De személy szerint például nekem semmi bajom az amd driverekkel... és szerintem vagyunk ezzel még így egy páran innen is. Pedig játszom pár játékkal... 😊

Egyébként, ha szigorúbban kellene vennem a költekezést, akkor én személy szerint 50000.-Forintért bevállalnék pár driver cserét, ha lenne ilyen gond...

Minden bántás nélkül, a magam és a fórumos tapasztalatok alapján állíthatom, hogy a nyûgök 90%-a júzer error mind nv, mind amd oldalon. Kezdjük ott, hogy a felhasználók döntõ többsége még a hivatalos install - uninstall procedúrával sincs tisztában. Ahogy olvasom, a gondok java része így kezdõdik: "telepítettem az új drivert, de hibát ír, nem sikerül, stb" Sokat mondó tény, hogy az amd kénytelen volt kiadni egy automatikus detektáló programot, mert sok júzer odáig nem jutott el, hogy az oprendszerének megfelelõ drivert szedjen le... aztán habzó szájjal küldik a log fájlt, hogy szar a driver! 😄 És akkor még a buhera driverekrõl, meg a különbözõ okosságokról szó sem esett... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
"Tehát 10% többlet, 50% felárért."
Azért a kép kicsit árnyaltabb ennél. Ha az AMD driverekkel nem lenne semmi gond, akkor aláírnám, de így...? Kinek van kedve két hetente azzal szívni, hogy melyik driver melyik játékhoz jó, ha kijön egy új, miért kell fórumozgatni, hogy kinél mit qrt el? Laca sem azért adta el az övét, mert faszán mûködött rajta minden, és unta a tétlenséget...

www.pumaszallas.hu

Most persze, hogy nem látod, mert már kialakult "trendek" vannak pár éve. Nagy ugrás árban akkor volt, amikor az NV kiadta a 8800GT nem egészen egy évvel a 8800GTX után, kb ugyanazzal a tudással, fele annyiért! Maguktól soha nem tettek volna ilyet... ha nincs a 3870 ára és teljesítménye, akkor gyanítom 8800GT sem lett volna annyiért, amennyiért...

De egyébként abba gondolj bele, hogy a te GTX580-s kártyád mezei halandó számára jelenleg 150000.-Ft(!!!) körül érhetõ el újonnan! A kb 10%-al kisebb teljesítményû HD6970 100000.-Ft körül érhetõ el. Tehát 10% többlet, 50% felárért... és akkor még nem ejtettünk szót a HD6970-re moddolható HD6950-rõl, ami 75000.-Ft újonnan... ebben az esetben 10% többlet teljesítményért 100%-l kell többet fizetni... azért ezek szerintem nem elhanyagolható számok... 😊

A steam-s adatokat azért nézd azzal a szemmel is, hogy még nyugaton sem cserélgetik a gépeiket évente... ergo a felhasználók jó részének 2-3 éves, vagy annál öregebb gépe van... ( 2 magos gépek aránya 48%! ) ezek az adatok szerintem majd 3év múlva lesznek érdekesek! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Sok igazságod vagyon,de én nem így látom az árak alakulását.
Csúcs NV 100 K vagy afölött volt mindig is. Intel procik is.
Na most hogy az alatta levõ szegmenseket is be kell árazni az evidens,de én nem látom,azt amit te mondasz,hogy azért ennyi mert az AMD -é annyi.
Jó biztos van egy megközelítése ,de pl rendre drágábbak az ugyanolyan teljesítményû (most pár százalékot ne nézzünk) termékeik mindkét gyártónak. Félre értés ne essék,kell ez a cég mint egy falat kenyér ,jók a termékeik nincs velük semmi gond,de abban biztos vagyok hogy piac vezetõ cég nem lesz belõlük. Ez fõleg az intel érdeke,muszáj egy ilyen cégnek is lennie,nem lehet monopólium ugye ,van valami megállapodásuk,hogy 5 évig igen magas összeget fizetnek az AMD nek valami licenc miatt. Ha ez nem lenne lehet veszteségesek is lennének.Amúgy meg pont nem is érdekes ez az egész😊 Mi csak szegényedünk ebben az országban.

De itten van a steam felhasználók milyen hardvereken nyomják.
Tessék.
Szóval ez azért elég reprezentatív szerintem,lévén igen komoly tömeget érint világszerte.

Önmagához mérten értettem a sarokba szorítottságot. Pár évvel ezelõtt szinte egyeduralkodók voltak, ez most megszûnt. Pár éve még arra verték a mellüket, hogy övék a leggyorsabb vga a világon. Ez sincs már... most arra verik magukat, hogy övék a leggyorsabb egy gpu-s vga... ezek után meddig? 😊 Arról nem beszélve, hogy folyamatosan megy a duma, hogy elhagyják a vga a piacot, ehhez képest azért csak milliókat öltek a GTX590-be, hogy az legyen a világ leggyorsabb vga-ja, de ez nem jött össze...

Szóval az NV egyeduralom megszûnt, és aki nem Nv "megszállott" ilyen-olyan okból, az bizony talál magának olcsóbban ugyanolyan teljesítményt.

Ez az egész meg nekünk jó, mert leverik az árakat... már kérdés, hogy ilyen euro árfolyam mellett ebbõl mi itt abszurdisztánban nem sokat érzünk meg.

www.smart-bus.hu

Az AMD-nek ott van nagy elõnye, hogy van CPU és GPU tapasztalata is, míg az Intel és az NV csak egyikkel rendelkezik.

GPU-k terén bizony jóval nagyobb az árverseny mint volt 3-4 évvel ezelõtt, és ez bizony az AMD-nek köszönhetõ. Emlékezz csak a 8800GT-re... azelõtt nem kaptál ilyen teljesítményû NV vga-t olyan áron, mint amennyibe az anno került... ez pedig a HD3870-nek volt köszönhetõ... Most is ez van, nem lenne GTX560 ilyen jó áron, ha az AMD nem szórta volna tele a középkategóriát ilyen jó ár/érték arányú vga-kal.

De megkockáztatom, hogy i5k sem lenne ilyen jó áron, ha nem lett volna a 955BE. Eleve a szorzózár mentes tuningot is azért engedte az intel a középkategóriában, mert ott voltak az AMD "BE" szériás processzorai elérhetõ áron.

Az átlag, nagy többség által játszott játékokhoz pedig még mindig inkább kell a gpu, mint a cpu, ergo egy 955BE egy GTX560, vagy egy 6950 mellett ugyanazt tudja kb mint egy i5k, ráadásul jóval olcsóbban. 😊

www.smart-bus.hu