IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nohab
"...Ugyancsak agyonlõttek itt a faluban tizenegy szamodi legényt..."

A Szamod legyen inkább Szomód.
Nohab
Nem hittem volna, hogy szóba kerül itt a lakóhelyem (Baj).

Kijutott nekünk a jóból. A falu határában megrekedt a front... Svábok is voltunk...
A XX században miért, és mi lenne más? Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a most csak attól jobb, és idealistább, hogy mi benne élünk. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy szörnyûségek csak valahol messze, vagy régen történhetnek. De ez sajnos nem így van. Megtörtént 200 éve, megtörtént 100 éve, 60 éve, és 15 éve. Megtörténik ma (még) elszórva a vidéki falvakban, és megtörténik bármikor, Veled, velem, bárkivel. És meg fog történni holnap, meg 100 év múlva is. Akik '45-ben még mindig harcoltak, ez ellen próbáltak tenni...
A holland katonák meg pontosan azt tették, amire az UN lehetõséget adott nekik.

HerrLaca: ne haragudj, nincs igazad. Nem szemet hunytak felette, hanem támogatták. Jóska egyik udvari költõje, egy ehrenburg nevû élõlény még verset is írt errõl, ahol erõszakra buzdította a "hõs vörös katonákat".
A hírek szerint a háború vége felé már a szövetségesek is szóvá tették nála, hogy mit tesznek a katonái ("a Vörös Hadsereg végigerõszakolta Európát"). Sztalin válasza: hadd tegyék, megérdemlik...

Si vis pacem, para bellum.

Hja. A történelmet a gyõztesek írják. <#eljen>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Ez sztem nem újdonság. Németországban pl. egy egész menekült oszlopot gyilkoltak le, ott a csecsemõk fejét a szekereknek verték, a nõket pedig elõször a kezüknél, lábuknál szeggel odaszögezték a szekerekhez majd.... Az orosz propaganda amúgy is azt hirdette hogy "erõszakoljátok meg a büszke német nõket". Persze miután ez kiderült német propagandisták ezt kihasználva felnagyolták a történteket és azt terjesztették hogy ez minden elfoglalt német településen megtörtént. Sajnos nálunk nagyon gyakran büntetõ zászlóaljakat vetettek be, akik rendkívül bestiális dolgokat követtek el. Természetesen a szövetségesek is követtek el olyan dolgokat mint pl. fogoly német katonákat kötöttek a harcba induló Sherman tankjaikra, vagy hadifoglyokat mészároltak halomra és raboltak ki, vagy a kozákok kiadása családostul együtt. A cseh felkelõkrõl nem is beszélve.... A magyar katonák viszont szinte mindig tisztességesen bántak a hadifoglyokkal és lakossággal is, persze nekünk is van újvidéki hideg napunk, az ott megölt 3-4 ezer megölt szerbért Titóék 30-40 ezer magyart öltek meg. Ez természetesen nem volt bûncselekmény, mivel amit a gyõztesek követnek el az sosem bûncselekmény......

Természetesen mindkét oldalon voltak nagyon tisztességes emberek, csak vmiért a vörös hadseregben jóval kevesebben.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Magára az egész balkáni háborúra gondoltam, nem csak egy részére. Volt ott állami szinten jóváhagyott holokauszttól kezdve a hadüzenet nélküli háborúig minden és azért annak a háborúnak volt egy pár éves elõjátéka, amit szépen végignézett ölbe tett kézzel a únió, sõt még titkon dörzsölgették is a kezüket vszeg, hogy milyen jól befûtenek a muszkáknak megint. Hiába, no. Mégiscsak a világháború és a hidegháború alatt szocializálódott az únió elitje, nem bírtak akkor sem kibújni a bõrükbõl. Hogy ez közben, pár százezer ember életébe került? Lényeg, hogy dübörögjön a nyugati gazdaság, a többi meg le van...
Az a hollandok sara volt, a Junijónak semmi köze nem volt hozzá. Max az UN-nek, de az meg nem a Junijó 😊

Igen, Vértes-Gerecse találkozása.
Nyilván, amikor a durva dolgok messze történnek tõlünk, mint pl. Afrika, az ember annyira nem foglalkozik vele, mert a távolság miatt nincs semilyen kapcsolata vele. A Jugó eset, az már térben és idõben is megrázóbb volt, megérne egy misét, hogy a híres Únió ezt hogy engedhette meg itt Európa közepén a XX. század végén.
Akkor Te nem lakhatsz olyan messze tõlünk sem 😊

Agostyán felé szoktam kivinni a kóbor macsekokat, hogy új életet kezdhessenek 😊

Igen, ez így volt. De ennél sokkal durvább dolgok is megestek, mindkét fél részérõl. De persze mindenki azt mondja, hogy az ellenség ilyen barbár, a mieink a Genfi egyezmény példaképei!

Sokkal komolyabbakat olvasni mondjuk Sven Hassel könyvekben (tudom tudom, nem történészek írták), vannak olyanok amiket nem lehet kitalálni, ép ember nem képes ilyenre, úgyhogy tuti megtörténtek.

Azt mindenki tudja, hogy ezek a dolgok mentek a háború alatt, de senki sem beszélt róla, viszont családos emberként ez mindig nagyon mellbe vág, ha valahol elõkerül a téma, legyen bármelyik oldalon is a szenvedõ fél. Egyébként, a cikkben említett települések is itt vannak a szomszédban, ez csak fokozza a rossz érzést.
FMB - Object Browser-ben található Local Weather néven. Ugyanúgy lehet használni mint bármely más objektumot, repülõt, épületet, stb.
A cumulus field helyett néha csak a thunder-t engedi de talán az eredmény ugyan az, lévén félkész még a dolog (három fajta overcast is opció lesz).
A terület méretén és az alap magasságán túl van esõ és dinamikusság kapcsolón valamint hol 5 hol 10 paraméter állítható csúszkával a turbulenciától a termik aktivitásig (Ha ez egyszer mûködik majd...).

Mivel ez így gyakorlatilag statikus, ezért gondolom, hogy talán ezek fogják meg a gépet. ATAG három célpontja közül kettõ felett vannak pamacsok, nekem ott a világvége. Legközelebb csekkolom az alap magasságát, ha ezeröt feletti akkor elvileg ilyen objektum(?).

Her Laca
A történelemben végig követhetõ ez az emberi magatartás. Felégetett ,szó szerint kiírtott városok,kegyetlenkedés.
Az idézõ jelbe tett civilizációs fejlõdéssel ugyan csökkent valamelyest az ilyen esetek száma, de meg nem szûnik. Lásd a közelmúlt dél szláv eseteit. Az oroszoknál eleve szemet is hunytak ezek fölött, míg más nemzetek hadseregeiben büntették,és az jelentett valami féle vissza tartó erõt.
Kár ezen rágódni én ammondó vagyok.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ha már említve van a II. vh-ú, ezt a két cikket most olvastam. Ne legyen vita tárgya a portál, ahol a cikkek találhatók, viszont a bennük leírt brutalitás az minden képzeletet felülmúl és valószínûleg nem is egyedi jelenség volt.
Olvasva, elbizonytalanodik az ember azon, hogy ki is szenvedett többet a háború során, a frontkatona, vagy az itthon maradottak.

Cikk1
Cikk2

Mellettünk van egy kis falu, a közeledõ front elõl õk sem lettek kitelepítve és sajnos az egész falu, ugyanígy így járt.
Her Laca
Meg akkor lenne,ha összeálnának és támadnák a bombázókat,nem pedig 1000 alatt éles jobb illetve bal fórdulókba rángatnák a gépeket. Semmivel sem rosszabb gépeket repülnek,nem is értem õket.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Akkor passz. FMB-vel ritkán foglalkozok, de nem rémlik, hogy ilyesmit találtam volna. Ez melyik kategóriában van?
Online repülésekkor viszont biztos, hogy nincs, a BoM-hoz mondják, hogy az egyik újítása a mûködõ dinamikus idõjárás lesz.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm!

Her Laca
Küldtem privátot. Ts 3 om kell.

Köszönöm az invitálást, megkeresem a szervert és felteszek egy ts-t!

Mijki filmet nem találsz,de még könyvet sem nagyon,volt ott pár olyan dolog amit nem akarnak reklámozni...
Az akkori katonai vezetés csinált pár nem túl dicsõ dolgot,amit a katonák sínylettek meg leginkább.
Ajánlom ezt:
Itthagy-lak
Ez egy nagyon jó könyv,érdemes elolvasni.

A Béna.

Her Laca
Gyere a 77 esek ts ére és ott lehet egyeztetni ki hol van

Szerintem valami grafikai beállítás lesz a ludas. Nálam majdnem minden lehúzva és játék közben még soha nem fagyott le, pedig volt hogy három tankot is kirepültem ATAG-on. A Mission Builder-t már sikerült kiakasztani valami lehetetlen paraméterrel azt az egy fagyást tapasztaltam.

Sajnálom hogy nincs skin letöltés, szinte mindig látok honfitársat a pilóták között és jó volna összeverõdni az égen! Mondjuk az, hogy az ellen gépeiben keressem õket, na az eszembe se jutott! <#csodalk>

Her Laca
Majd fogsz😊)Ha nem ,akkor te vagy a kivétel😊)

Hát nekem van, bugzik/nincs kész de csekkold a Full Mission Builder-ben az Object-ek között. Talán csak Cumulus Field-et sikerült eddig csinálnom -ez nem az a max 1500-as alappal bíró foszlányok- de ezen belül a szép karfioloktól az összeállásig mindent, csak az én minimál vasam nem bírja (amint beérek a területre, akadozik.) . Alapból kör területre pakolja õket, aminek mérete (X-Y tengely) és még jó pár paraméter állítható! 😉

DonZorro
Köszi Tom Mester!!! <#worship><#worship><#worship>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

VO101Tom
olaj 40-80 között, víz 100-110 fölé ne menjen.
PP-t fel és leszálláskor 12:00-ra kell állítani, minden más helyzetben meg úgy, hogy a hajtómû fordulatszáma 2300 körül legyen.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
VO101Tom
Local weather biztos nem, mert olyan nincs 😊

www.pumaszallas.hu

i robot
Tehát ha jól értem, amennyiben sikerül legyalulni a 3 célpontot akkor vége és új kör jön.

Az ATAG stat hogyan mûködik? Rákerestem de nagyon amatõr vagyok és nem találom.

DonZorro
Srácok segítsetek picit please!

CoD: Az olajat és a vizet mekkora értéken kell tartani? 80-80fok??? A PropPitch-re van valami hasznos infó? Pl. milyen helyzetekben (felszállás, leszállás, harc, zuhanás, emelkedés) hová kell állítani?

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

3-3 célpont van oldalanként és egész jók az erõviszonyok! A legutóbbi rund nekem is tetszett, a depóra hajtó öt Wellington-ból hármat levakartam és vissza is fordult a többi! 😊
Én fagyást sosem tapasztaltam, a sziget felett néha képregény (talán a local weather felhõi miatt) de nagyon állat!

Her Laca
Persze. Most is nyertünk. Blu win!!😊

VO101Tom
ATAG stat oldalon számolja a földi célokat is. Ha jól emlékszem (igazán sosem figyeltem) itt nem, de a Spit vs 109 Clod szerverén van olyan, hogy akkor van vége a térképnek ha az egyik oldal kidobja a céljait. A német bombázófölény miatt viszont ez elég egyoldalú az ilyen csata, angoloknak csak akkor van esélyük, ha a németek közt nincsenek bombázó pilóták.

www.pumaszallas.hu

i robot
Az ATAG szerveren van olyan hogy vége? Számít a földi célok bombázása?

VO101Tom
Csapatban repülve sokkal egyszerûbb, több felé figyeltek, és ha valaki bajba kerül, akkor annak segítenek a többiek. He meg eleinte csak kísérõ vagy, abból is qrva sokat lehet tanulni. Meg ugye ott vannak az 1v1-ek, gyakorolni mindig kell.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Teeeeeee
Ne tanítsd nekik hogyan kell, jöjjenek rá maguk! 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Éppen ma volt egy talán Japó srác atagon, rángatta a hurkányt össze vissza ,esett kelt vele,aztán kérdezte mit csinál rosszul. Mondom neki,hogy ne cibálja a vasat,és próbálja megtartani az energiáját.
És láss csodát. Azt nem mondom,hogy nem lõttem le,de sokkal nehezebben mint elõtte,lesz vele még bajunk ahogy nézem. Ügyesen csinálta a vége felé.

Her Laca
Ugyan már mesterem😊
Csinálunk gyorstalpalót😊) amúgy én módszeremmel.
A lényeg,hogy a célkereszt megfelelõ pontjára kalibrárd az ellent ,oszt nyomd a gombot. Kb ennyi.
A reptechnikát ,meg úgyis csak gyakorlással lehet elsajátítani.
De felballagunk magasra és mint a keselyûk lesünk,ha egy óvatlan enemi alánk keveredik,lecsapunk rá és lelõjük.
Azt kell megszokni,hogy a PP-t mindig állítani kell ,de egy idõ után már hangról állapítja az ember ,hogy hova tekerje és nem kell nézni az órát.

LeonSilver
Mennék én kolléga úr, de jelenleg csak és kizárólag célt tudnék röppenni. Szeretem ezt a szart minden hülyesége, hibája ellenére is de nem vagyok vele különösebben jó pilóta. Az ájerben maradás nem jelent gondot, de a harcz az nekem még kínai ezekkel a gépekkel. Majd talán eccccccer belejövök. Vagy nem. 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Különben mostanában kiegyensúlyozottabb az ATAG is,kevesebb a fagyi,meg az akadás.

VO101Tom
Egyetlen infó van, amin mostanában CloD népszerûségét valamilyen szinten le lehet szûrni, az az ATAG szerver stat. Arra azt írta az admin srác, hogy másfél hét alatt közel 2000 különbözõ pilótát regisztrált az oldal, ami már most sokkal több, mint amit a ROF produkál (asszem õk ott is üzemeltetnek valamit). És ez csak egy szerver, igaz, nincs is ilyen nagy másik (talán a Spit vs 109, de az nagyon új még)...

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Hááát, szerintem nem is veszi ott normális ember. 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
* game.co.uk helyesen

VO101Tom
Vannak itt-ott leértékelések, de a Steamen még mindig 50 EUR.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
A gamers.co.uk -nál is csak 9.99 font. Mondjuk tudni kellene, hogy hogyan fogy, de gondolom annyira nem kapkodják mint mondjuk a Call of akármi aktuális részét.

LeonSilver
Nem. De ha itt 3k akkor gondolom máshol sem drágább. Nem?

VO101Tom
Na persze. Mert a magyar eladások döntik majd be az 1C-t az UBI-val együtt mi? <#zavart1>

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Drága kollegák. Leon te is.Izzítsátok be a gépeket ,oszt este felé irány az ATAG! Nem rossz az,ahogy Tom is mondja néha kifagy ,de ha össze jövünk 3-4-5 en lelõjük az angol légierõt az égrõl. Én már megbékéltem a sorsommal😊 ma pl hurkányba ültem. Kicsit esetlen vagyok még vele ,de 3 gépet csak lelõttem . Ha valakinek nem fut jól akkor a config ban írja át azt a ShadowMapSize=5 öt 3 ra. kicsit csúnyább az árnyék de ennyi.

LeonSilver
Neeeee. Már csak 3 ropi?? Lófasz lesz itt, nem peccs. Ennyi pézé..

Willenbrock
Tavasz,nyár környékén felújítom a gépem,akkor én is meg fogom venni 😊