IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bakker, lemaradtam valamirõl? Volt még egy háború itt Európában és a németek elfoglalták Izraelt? Az asszony is mondta már, hogy ne üljek annyit itt a gép elõtt, mert mindig lemaradok valamirõl.
Nem vagyok egyedül a problémámmal... ÍME
Tom!
Ha esetleg ezzel kapcsolatban valamit olvasol a hivatalos fórumon, légy szíves jelezd, ha van valami ötletük... vagy, ha esetleg beírnál a nevemben, azt is megköszönném. ( tõlem az angol távol áll! 😊 )
www.smart-bus.hu
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Akkor is ez marad minden idõk egyik legjobb filmje !!!!!!!!!!!!!!
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Gondolj bele. És TORRENTE! Mondjuk Norris után.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ez mindent elmond
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
www.pumaszallas.hu
- nem volt marakodás
- nem volt veszekedés
Továbbá nem volt anyázás sem. És Mijki ha megengeded egyelõre én vagyok a házigarázda <#duhos2>#duhos2> Ha veszekedés, marakodás lesz, akkor le fogom álltani. Én roppant élvezettel olvastam minden egyes posztot és azt is megmondom, hogy 47 éves fejjel TANULOK a hszekbõl! Ez pedig nagyon fontos!
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Hogy kell beállítani azt hogy egérrel is tudjak fejmozgást végezni?
Jobb mint egy töri óra nem?
És legutolsó sorban sajna el kell viselned ezt is😊))))
E van😊<#puszi>#puszi>
Majd, ha mindenkién fog futni, akkor el fog fogyni a mellékes téma is.<#vigyor4>#vigyor4>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A dollár ereje az olajalapú gazdaság elszámolási rendjébõl fakad. De, mennyi is az olajtartalék a világban ? 20-40 év ? Utána mi lesz vele ?
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
DE a berendezkedésük a hódításra épült. Hadizsákmány új földek, új piacok 😊, rabszolga utánpótlás, az olcsó "nagyvállalati" munkaerõhöz. Amíg ez biztosítva volt nagy volt a gyarapodás és a gazdagság. Ugyan egyes rétegek elkezdtek szép lassan lecsúszni, hiszen a rabszolgákkal megtermelhetõ élelmiszer és egyéb termékkel annyian nem tudtak versenyezni, mint elõtte. Az se baj, legalább megvolt a katonai utánpótlás, miután megtörténtek a hadseregreformok a zsold és föld fizetése.
Persze ettõl még sok szegény tengõdött a nagyvárosokba, munka nem volt (nem volt annyi), miért is lett volna hiszen a legtöbbjét rabszolgák csinálták. Nem baj államnak volt pénze, a nép nem lázong még kenyér és cirkusz biztosítva van. (Ez van ma is, csak egyre kevesebb a kenyér és ezt csak egyre több cirkusszal lehet kompenzálni..😄)
Na most, amit te is említettél, elérték a túlterjeszkedés határát. Innentõl kezdõdött meg a hanyatlás. Olyan ellenfelekkel is szembe találták magukat, akikkel csak erõs hadsereggel, társadalommal és pénzügyekkel lehetett volna felvenni a harcot. Egyébként régen is voltak ám komoly ellenfelei a rómaiaknak.
A barbár betörések akkor érték a birodalmat, mikor komoly hatalmi válság volt, korrupció, kevés adó!! Pont a társadalmi egyenlõtlenségek miatt nehéz is volt adóztatni. Mégis kit? A gazdag arisztokrata a 3000 rabszolgájával nem fog, mert igaz, hogy van pénze, de hatalma és befolyása is van. A szegényeknek meg nincs mit. Középréteg nem nagyon van. És egyre kevesebb adóból kellett finanszírozni a légiókat, akiknek annyira megnõtt a hatalmuk, hogy azt tettek császárrá akit akartak.
A párhuzam nem sok, csak annyi, hogy USA gazdasága erõsen épít arra, hogy õk világhatalom. Világpénz, politikai befolyás, kedvezõ gazdasági feltételek kiharcolása, amirõl mások csak álmodhatnak.
Bocsánat a sok OFF-ért, mentségemre legyen szólva, szeretem a repcsiket (azért is szoktam olvasni ezt a topicot) és én is tolnám a játékot, ha lenne hozzá gép meg joy. 😄 Na majd egyszer, addig is figyelemmel követem milyen a játék állapota.
És mi történne akkor ha nem lenne szükség ehhez dollárra? 😊"
Kadhafi kollega szerinted miért ment a levesbe?😊 Így hirtelen mennyi ellensége lett belföldön:XD
Amúgy mikor húztam párhuzamot a makedón/mongol birodalom és a MAI usa között? Példaként említettem, de szerintem is hagyjuk. Mindenki elmondta már amit akart, innentõl már csak értelmetlen szófosás az egész.
www.pumaszallas.hu
Ma kipróbáltam az 1946 4.11-es patch-et és tetszik. Sokkal szebb lett a gépek textúrája(fõleg a Messereknek) és tetszenek a repülhetõ bomberek is.😊
Bár már a Hs-123-as is repülhetõ lenne, nagyon szép gép, valóságos mozdony kinézete van. A Kuban térképen csak most vettem észre hogy vannak többtornyú T-28-as harckocsik. Ezek régebben is voltak vagy csak ezzel a patch-el jöttek? Érdekes a Tse-tse Mosquito ágyúja is, fogja magát és néha magától elakad. Az is jó hogy ki lehet kapcsolni a bomba gyújtó szerkezeteket, én ki is kapcsolom, addig amíg meg nem tanulom használni a beállításokat. Érdekes ez az új fejmozgás is, de már meg is szoktam. Ami viszont ijesztõ, hogy ma leszedtem egy Catalina-t és a zuhanó gép szárnyán keresztülrepültem, de a gépemnek semmi baja sem lett..... Kiugrásnál habár ledobom a kabintetõt de az a külsõ nézetben úgy látszik, hogy még mindig a gépen van, a légvédelem még mindig lõ cefetül ha az ell. gép közvetlen közelében vagyok, azok a rohadt fák kaphatnának már végre ütközésmodellt és az sem ártana hogy ha összeütközöm a lelõtt géppel, de a gépem elõbb ér földet attól még igazolhatnák mint gyõzelmet, ha már én lõttem le vagy miattam zuhant le. Ezeket még mindig nem csinálták meg, pedig sztem nem egy ördöngõs dolog lenne.....
Jelzem ,csak annyira mennénk csõdbe mint õk ,én egy igen boldog ember lennék veletek egyetemben😊
www.pumaszallas.hu
<#zavart1>#zavart1>
Az Brit birodalom hanyatlásába is belejátszott a tõke hiány. Elég sok pénzzel tartozott az USA-nak cserébe azért, hogy beszálltak a háborúba mellé, sok támaszpontját is átadta. A franciák ugyanúgy elszegényedtek, nem tudtak fenntartani semmilyen gyarmati birodalmat. És ott a Szovjetunió esete is.
A gazdasági és társadalmi problémák majdnem mindig belejátszanak a bukásba.
49704: Ezek nem végleges dolgok. Az államcsõd azt jelenti az állam nem tudja töreszteni az adósságait. Ekkor mélyrepülés kezdõdik. Erre mondhatjuk, hogy vég. Igen egy ideig. Senki nem azt mondja, hogy USA végleg eltûnne a térképrõl, ahogy a 20-as évek válsága után se tûnt el, és ahogy Európa is megmaradt.
A vezetõ státuszát viszont elvesztheti. Ez folyamatosan változik a történelemben, amióta világ a világ. Ez nem USA utálatról, orosz, kínai, utálatról szól vagy szeretetrõl szól.
Milyen jót is tenne nekik! Sokkal kevesebb lenne a kurvanagyseggû amcsi luvnya.
És nem vagyok rasszista, semmi bajom a feketékkel, de az ember esze megáll, hogy 10 negroid amcsi picsából 12-nek akkora segge van mint az állat. Nálunk zömmel ezek a népbutító csatornák mennek (NGC, Diszkóveri és társai, vagy 8 vagy 10) és a nejem mit szokott szörnyülködni 😄 😄 😄 egy-egy ilyen dagadt picsán.
www.pumaszallas.hu
Nem kell mindenhez érteni nem is lehet. De ha az embereknek van egy veleszületett intelligenciája azért ráérez olyan dolgokra, hogy itt azért nincs minden rendben. A devizaalapú, hitelezés megnevezésénél nem véletlenül szerepel az alapú utótag. Ugyanis ez ugyanolyan forint hitel. Hiszen a hitelt forintba kaptad nem svájci frankba. Az ELSZÁMOLÁSA deviza alapú. Ha jó az árfolyam akár még jól is ki lehet belõle jönni. HA elszabadul viszont, akkor az adósok nagy bajba kerülnek. Nem mellesleg a banknak ez nem kár, hanem extra profit. Õt nem érinti az árfolyam zuhanás, hiszen a magyar betétesek forintjait hitelezte, ki deviza elszámolással. Egyébként ez ellen indult is bírósági ügy, mintha ítélet is született volna, hogy jogtalan (elsõ fokú). Részletesebben itt van, ha valakit ez érdekel.
A másik kérdésben is érdekes dolgok vannak. Véletlenek nincsenek, ahogy Solt is írja. Azt tudni kell mikor a nemzetközi pénzügyi befektetõket hangoztatják mindig, tv-ben híradókban, akkor egy nagyon szûk csoporttól beszélünk. Például ilyen a Goldman Sach Magyarország is tartozik feléjük nem kevéssel.
Az ilyen tõkeerõs pénzügyi társaságok úgy mozgatják az árfolyamot ahogy akarják. Például hitelt nyújtanánk egy országnak, ahol az állampapír kamata 4%. Egy kis válság egy kis leminõsítés miatt a pénzügyi bizalom megrendül. Magasabb alapkamatot kell adni, hogy a befektetõk hitelt nyújtsanak az adott országnak. Így már a kihelyezett hitel után nem 4% a kamatunk haszna, hanem 8-10% is lehet. Jó üzlet.