IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
ne offoljuk szét a totyikot 😄
nagyon röviden:
-sem a Koránban sem a Bibliában nincs benne a gyilkolás (az iszám Sariá-ban (vallási törvény) a dzsihádnak van védekezõ és támadó formája, Oszama a támadó formát folytatta, vallási alapon, ez az ami a keresztény világban nincs
a keresztény vallás nem épült bele a politikai/társadalmi rendben és nincs is benne szent háborúra való buzdítás
az iszlámban van, de ez többfokozatú, kezdve a hitetlenek megtûrésétõl egészen a fegyveres harcig

Solt, ne ragadj ki mondatokat az Ószövetségbõl mert ennek semmi értelme. Igen, így látszólag gyilkolásra buzdít a szöveg és mai fejjel tényleg azt mondja mindenki hogy húúú vazze Isten több ezer embert legyilkoltatott
az akkori társadalomban mindennapos volt a gyilkolás, kb 3000éve, semmiféle maihoz hasonló etikai törvény nem volt, gyakorlatilag az emberélet semmit sem ért
erre jött JHVH aki kb. 600 törvényt adott nekik kezdésnek hogy mit szabad és mit nem
aztán a többit...

GOOBY, pls

Mestermû!Tök jól néz ki az a légcsavarkúp!<#finom>

D9

L Viper
Az Ószövetség Istene, teljesen más, mint a Jézusi Istenkép.
Az Ószövetség istene bosszúálló, nem megbocsájtó és kirekesztõ.

Azért ez gondolatokat ébreszt...

"Ne ölj!" - ez nem kíván különösebb magyarázatot.

"Isten utasítást adott arra, hogy minden népet irtsanak ki az Ígéret Földjén."

A gibeoniták "megúszták" örök rabszolgasággal, stb...
Ezt õk állítják magukról... hogy ez ószövetség néven, hogy és mikor került a Bibliába... egy biztos, aki egyszer is elolvasta az újszövetséggel együtt, annak felmerül a kérdés, hogy Jézus atyja, és ez az atya biztos egy és ugyanaz? Szerintem nem...

Ha belegondolok, hogy a ma forgalomban lévõ Biblia változatok mennyire eltérõek, akkor abba bele sem merek gondolni, hogy a zsinatokon mik kerültek ki belõle, és mik kerültek bele... Már a II. században elkezdõdött a vita Jézus szavainak értelmezésén... a jó Isten sem tudja már az igazat szerintem! 😊

Ha engem kérdezel, én biztos nem fogadnék el egy olyan atyát istenképnek, aki ilyenekre uszít... akkor sem, ha a római pápa mondja. Pont ezek miatt nem járok én sem már templomba... az a vallás, ami ilyen alapokra épül, jóra nem vezet... elég csak megnézni az elmúlt századokat, és a mai jelenségeket.

A katolikus vallást pedig nem véletlenül nevezik judeo-krisztián vallásnak... utóbbihoz, legalábbis annak a Jézusi vonalához vajmi kevés köze van...

www.smart-bus.hu

Ejha, mégis van felsõbbrendû nép? Pedig mintha ezt a gondolatmenetet Nürnbergben problémaként hozták volna fel, vagy rosszul emlékszem...?

Si vis pacem, para bellum.

Willenbrock
Igaz az Ószövetségben vannak ilyen ígértek és bíztatások a zsidók felé.Ezek mind arra épülnek hogy õk Isten választott népe.Nálunk a református templomban a tiszteletes szájából is halottam ezt-márminthogy õk a kiválasztott nép.Ezek szerint ha valaki keresztény akkor egyben el is kell ismernie ezt?Megkeverik az embert rendesen-mert ilyen alapon el kéne fogadnunk azt is hogy nekik lehet azt is csinálni amit másoknak nem.Mondjuk én már jó ideje nem is járok templomba-a magam módján vagyok vallásos.

V Domino
Ez nagyon szép.Meszához nincs véletlenül ugyanezekkel a szinekkel?

R.I.P. White Europe

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
5 Móz. 6,10
És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felõl megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
5 Móz. 6,11
És minden jóval telt házakat, a melyeket nem te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szõlõ- és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel:
5 Móz. 7,1
Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendõ vagy, hogy bírjad azt; és sok népet kiûz te elõled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erõsebbeket;
5 Móz. 7,2
És adja õket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és <4 Móz. 33,52. Józs. 6,21. 11,11.> megvered õket: mindenestõl veszítsd ki õket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok.
5 Móz. 7,5
Hanem így cselekedjetek <2 Móz. 23,24. 34,13. Bir. 6,25-32.> velök: Oltáraikat rontsátok le, oszlopaikat törjétek össze, berkeiket vágjátok ki, faragott képeiket pedig tûzzel égessétek meg.
5 Móz. 7,6
Mert az Úrnak, <2 Móz. 19,5. 1 Pét. 2,9.> a te Istenednek szent népe vagy te; téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén.
2 Móz. 34,13
Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.
4 Móz. 33,52
Ûzzétek ki akkor <5 Móz. 20,16-18.> a földnek minden lakosát a ti színetek elõl, és veszessétek el minden írott képeiket, és minden õ <5 Móz. 7,2. 3. 5.> öntött bálványképeiket is elveszessétek, és minden magaslataikat rontsátok el!
Józs. 6,21
És teljesen kipusztítának <5 Móz. 7,1. 2. 1 Sám. 15,3.> mindent, a mi csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektõl az öregig, sõt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel.
5 Móz. 7,16
És megemészted mind a népeket, a melyeket néked ád az Úr, a te Istened; ne kedvezzen a te szemed nékik, és ne tiszteld az õ isteneit; mert tõr gyanánt volna az néked.
5 Móz. 7,22
És lassan-lassan kiûzi az Úr, a te Istened e népeket te elõled. Nem lehet õket hirtelen kipusztítanod, hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened!
5 Móz. 7,23
De az Úr, a te Istened elõdbe veti õket, és nagy romlással rontja meg õket, míglen elvesznek.
5 Móz. 7,24
Az õ királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az õ nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted õket.

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Okéj. Sanyoval megbeszélem, mert az Õ szerverén van a cucc és meg nem férek hozzá.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Willenbrock
A Biblia sem bíztat sehol ártatlanok meggyilkolására és mégis hányszor megtették keresztény országok is.Ahogy a Bibliát is úgy a Koránt is lehet nyilván többféleképpen is értelmezni vagy bele lehet ezt-azt magyarázni.Az állam irányítóinak ez sosem probléma.

Benne van a Koránban a terrorizmus és az ártatlanok meggyilkolása is? Én ugyan nem olvastam, de sztem nincs. A terroristák mégis a Koránra hivatkoznak. Bin Laden-t ugyan ki támadta volna meg? Ha vki úgy érzi hogy elnyomás van, akkor az elnyomás ellen nem mindig fegyverrel kell harcolni. Ha jól tudom õ Afganisztánban harcolt az oroszok ellen amcsi fegyverekkel és amcsi segítséggel, azután nem tetszett neki a nyugat, ezért a terrorizmus eszközéhez nyúlt, neki nem volt joga dzsihádot hirdetnie. Sztem.
Sztem dzsihádot hirdetni max. a táliboknak van joga, mert a NATO "megtámadta" Afganisztánt.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Sanyo
Bizonyára meg lehet oldani, ahogy megtették pl. Irak esetében is.

www.pcpilot.hu

Willenbrock
Hát erre gondoltam de úgy tudtam hogy az elsõ csapást a légvédelemre épp emiatt a tengeralatjárók szokták mérni amennyiben lehetséges.Aztán lehet hogy csak regényekben van így.

OFF: 😊 Aha, en is mintha egy interjuban olvastam (talan pont nalad) volna lesz elobb, utobb.

VO101Tom
Megcsináltam zmok bannerét, Leon, ezt add majd hozzá plíz:

Ja, csináltam Skint stukához, innen leszedhetõ akinek kell:
lajstromjeles
lajstrom és felségjel nélkül

www.pumaszallas.hu

Sanyo
Az irániaknak is vannak radarjaik, készültségi vadászaik. Nyilván idõben leesne nekik a tantusz, ha egy Arleigh-Burke osztályú hadihajó Tomahawk rakétákat kezdene lõdözni az iráni partok elõtt. Egy B-2 lopakodót is lehet észlelni, csak nagyon nehéz. Egy ilyen gép a perzsa légtérben pedig már nyílt háború. Már elég nagy égés volt az RQ-170 Sentinel elvesztése, pedig abban még ember sem volt.

www.pcpilot.hu

Pogi az alábbi könyv neked kötelezõ!

A Béna.

Duncan Shelley-Az elme gyilkosai.

Egy politikai\thriller\sci-fi\kalandregény.
Igen összeesküvéselméletes de piszkosul meg van írva és rohadt izgalmas.

A Béna.

Sanyo
OFF: 😊 A bétában benne volt, de a véglegesbõl kikerült. Ha jól rémlik, ígérték hogy vissza fog kerülni, de hogy mikor arról fogalmam sincs.

www.pcpilot.hu

Willenbrock
Dehát a légvédelmüket nem tudnák kikapcsolni a mai távirányítású fegyverekkel?Cirkálórakétákkal vagy kis robot repülõkkel?A mûholdak pedig szinte mindent látnak ma már,még hõképet is alkotnak stb.

Ha jol emlekszem, annak idejen volt arrol szo, hogy lesz repulheto Szu-26. Errol nem tud valaki infot?

Sanyo
Nem az hogy nem tetszik, hanem józan paraszti ész. Nem vagyok négycsillagos tábornok, hogy átlássam az egész hadszínteret. Éppen ezért meg sem próbálom megérteni a Nagy Egész Képet, sem képzettségem, sem pedig elég háttér információm nincs hozzá.

Én csak azt kértem, hogy mutass egy linket vagy egy könyvet, rengeteget olvasom. Most éppen a vietnami háborúról, F-105 és UH-1 pilótáktól, speciális egységekrõl. De olvastam könyvet attól a delta parancsnoktól is, akik elsõként mentek Oszama után Afganisztánban.

És igen, aggódom, de józan ésszel egyik oldal sem lehet akkora barom, hogy nekimennek Iránnak. Az izraeliek talán, de nem hiszem hogy lenne ott annyi nagyon képzett, ugyanakkor nõtlen pilóta, aki vállalná. És olyan politikust, aki vállalná ilyen sok gép és gépszemélyzet elvesztését.

Talán még él bennük az emlék, hogy az Irak-Irán háborúban mit csináltak egymás hadifoglyaival.

www.pcpilot.hu

Az atomfegyvereket az fogja bevetni aki elõször rájön a sugárzás semlegesítésének módjára...
De akkor rögtön egyszerre az összeset<#ijedt>

A Béna.

Ez így nem ér Sanyo!

Nektek ott van az ultimate weapon... Ha valami nem teszik amit mondunk, azt csak egyszerûen leösszeesküvéselméletezitek és nem vagytok hajlandóak elgondolkodni rajta...
Én meg érveljek meg bizonyítsak meg forrásmegjelöljek???
Lesz itt még sírás kérem...<#violent>

A Béna.

Willenbrock
Amúgy ha lenne is Iránnak bevethetõ atomfegyvere csak nem hülyülne meg hogy bevesse.Pont ez volt a hidegháború nagy dilemmája hogy hamar kiderült hogy megnyerhetetlen egy ilyen háború mert az atomcsapást azonnali megtorlás követheti és akkor senki nem nyer vele semmit.Szerintem elrettentésnek fejlesztik Izrael és az USA ellen hogy azok ne zsarolhassák vagy ne diktálhassanak nekik egyoldalú feltételeket.

Pillanatra álljunk meg! 😊 A nyugati világnak mi köze van ahhoz, hogy az iszlám országokban mi zajlik? Mi mit szólnánk hozzá, ha õk lennének az erõsebek, és ide jönnének osztani az észt?

Foglalkoznánk velük akkor is, ha nem olajon csücsülnének, vagy nem Izrael nyakán lihegnének?

Szerintem kb annyira érdekelné a nyugati világot, mint a Tuszi-Hutu ellentét...

Vallási fanatizmusból pedig van nálunk is bõven... csak ennek nincs hírértéke.

www.smart-bus.hu

Nem neked szántam. De már vagy két oldat szét offoltunk'.<#alien>
Csak az a bajom ,hogy sokszor áthallom a vélekedéseken a sok mai sorozatfilmet, és youtube-os összeesküvés fosokat. Nem az a baj ha más a vélemény, hanem ez.

Willenbrock
Gondolom eleinte mûholdakról felderítik a légvédelem elhelyezkedését aztán tengeralattjárókról indított robotrepülõkkel megsemmisítik õket.Ezután már mehetnek a B-2 esek és egyéb bombázók.Azért hátha nem lesz támadás,majd valami más megoldást találnak,nyugatbarát puccs vagy ilyesmik.

PhantomAss
na ez az amiben nem értünk egyet
és pont ezért nem akarja a nyugat az iszlámot
a vallási fanatizmus miatt
pont emiatt van hozzá közünk

GOOBY, pls

Sanyo
Nem veszem bántásnak ha valaki jobban vágja a témát, szóval csak nyugodtan.

www.pcpilot.hu

Az, hogy az iszlám jogrendszer hova vezet, ahhoz nekünk semmi közünk. Nem a jogrendszerük miatt terroristák, hanem azért, mert mi innen ezt mondjuk rájuk. Nem õk piszkálnak minket, hanem mi, a kereszténynek mondott nyugati világ õket... ha otthon nyugton lehetnének, nem jönnének ide...

Vallás félreértelmezése? Szerintem az ószövetség elég egyértelmû alap... pont az a baj, hogy mindhárman szófogadóak... csak nem annak akinek kéne.

www.smart-bus.hu

Kapkodtak mint a hülye gyerek a konyhában...amit írtam (volna) inkább töröltem, nem akarok bántani senkit. Így van Sanyo ahogy írod.

Nem ilyen egyszerû ez. És ez kb. a százból 1!!! Ami éppen bejött a cégnek.
A helyzet az, hogy a titkos szolgálatok sokkal szarabbul állnak, mint ahogy az(igenis) összeesküvés elméletekben szerepel. Az egész iraki témából olyan szarul jöttek ki az amik, hogy annál szarabbul már nehéz.

Sanyo
Meg tudod mondani, hogy ezt hol olvastad?

Az tény, hogy Khomeini hatalomra kerülése után Irán kiesett a pikszisbõl, hirtelen nem lettek akkora haverok. Az amerikaiak ezek után Irakot támogatták, Rumsfeld konkrétan lekezelt Szadi bácsival, bár õk nem kaptak F-14 vadászgépeket.

www.pcpilot.hu

A Hold sötét oldalán települõ nácikok laboratórium feltalálta az idõutazást, és visszamenõleg beépítették Neked az új kvantum-ionágyúkat. Ezek ilyen speciális kocka lövedékeket lõnek ki.

Si vis pacem, para bellum.

PhantomAss
nézd, én nem mondom hogy nekem van igazam, mindenkinek igaza van egy bizonyos szemszögbõl
de olyan nincs hogy van az "igazság", és ahhoz viszonyítunk
mindenki a maga igazságához méri a másikat
én ismerem az iszlám jogrendszert, az arab országok is szépen tükrözik azt, meg lehet nézni hogy hova vezetett
terrorizmus, stb (nekünk meg ott voltak a keresztes háborúk, inkvizíció ..)
holott ez mind a vallás félreértelmezésébõl adódik
pl Mohamed alapvetõen a békés hitterjesztést hirdette, viszont a védekezõ dzsihad lehetõvé teszi a fegyveres harcot ha az arabok úgy érzik megtámadták õket, és Oszama így értelmezte

GOOBY, pls

Áhhhá... driver hiba! 😄

www.smart-bus.hu

Egy pillanatra gondold magad az õ helyükbe... 😊

www.smart-bus.hu

Nanana,ki beszélt összeesküvésrõl?
Ezek tények.
Mint az Irak Iráni háború elõtt,amikor Szadamot felhívták...

Mer ugye a CIA elemzõ részlege riasztott,hogy Irak meg akarja támadni Iránt!
Azonnal telefon Szadi báttyónak ,hogy hát mégis mit képzelsz nem ebben állapodtunk meg!
Szaddam persze mosolyogva állította,hogy csak egy röpke gyakorlatra mennek a fiúk.
Vissza is szóltak az elemzõknek,hogy vaklárma, de azok továbbra is kötötték az ebet a karóhoz ,hogy itt márpedig háború készül!

-Mitõl olyan biztos ebben? Tették fel a kérdést a részlegvezetõnek.
-Túl sok benzint visznek magukkal,egy egyhetes gyakorlathoz nem kell ennyi benzin,ezek legalább 2 hónapra valót pakoltak fel...Mondta az elemzõtiszt.

Persze kitört az ordítozás,hogy mégis honnan a prostituált édes mamájából tudja maga,hogy mennyi benzinjük van???
Erre az elemzõ kiborította a kezében tartott papírdobozt az asztalra amibõl több száz légi felvétel esett ki:
-Megszámoltuk uram!
Na ilyen egyszerû ez.

A Béna.

Her Laca

Emmá valami. Kockákat lövök,és biz isten mintha ujságpapirok lettek volna.Csak 1 esek és 2 esek meg szavak voltak rajtuk😊
Újraindítottam és megszûnt. Mi volt ez?😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyo
Olvastad, hogy Oszama hogy kommunikált a külvilággal és végül hogy találták meg? Az ilyen idõbe és nagyon-nagyon sok pénzbe kerül.

Nem kell minden mögött világot átfogó összeesküvést gyanítani, ezeket bonyolult módon megmagyarázni. Általában a legegyszerûbb dolog a valós.

www.pcpilot.hu

Komolyan elhiszitek-e,hogy hét évbe telet elfogni Osamát?
Ha igazán akarták volna egy hét alatt elõszedik,A "terrorszervezetek" már csak olyanok,hogy kell kiképzõtábor,meg ellátmány,meg logisztika,meg minden fiszim-faszom hozzá,és ezek mind világosan lekövethetõ nyomok,innen meg már csak eljutnak odáig hogy elkapnak valakit aki tud infót...Arról meg ne legyen kétségetek,hogy vannak már olyan módszerek amivel azt is kiszedik belõled,amirõl már te is elfelejtkeztél...
Komolyan elhinni,hogy Irakba vegyi fegyvert kerestek?
Meddig tartott volna igazolni a világ elõtt a megszállást?
Csak le kellett volna fotózni egy rakat hordót,hogy ime az Iraki vegyifegyerek,és máris lett volna ok a megszállásra.
Hogy miért nem tették egyiket sem? Mert akkor nem lehet ott maradni évekig és bábkormányt kiépíteni😄
Ne legyünk már naivak gyerek<#nezze>

A Béna.

De had idézzem az egyszeri desznyó esetét amelyik minden nap boldogan falta a moslékot és fetrengett a ganéban,aztán persze igen csak vísitott mikor a böllér megcsiklandozta a nyakát...
Létünknek egyetlen lételeme ,hogy gazdaggá tegyünk másokat,nem vagyunk mások mint disznók akiket más javára hizlalnak😄

Ahhoz ,hogy valahol magas életszínvonal legyen ahhoz biza valakinek keményen szopnia kell.
Amikor az akciós okostelefont szorongatod,meg a plazma tv-t bámulod ejts egy gondolatot,a gyermekekrõl akik a nyersanyagot bányásszák hozzá,és gondolkodj el rajta miért ilyen olcsó...

És amíg van elég moslék a vájúban addig a disznók nem kérdeznek semmit csak boldogan fetrengenek.
De egy dolgot ne felejtsünk,a gyermekeink jövõjéért mi vagyunk a felelõsek!

A Béna.

PhantomAss
ebbe most ne menjünk bele...
fanatizmus mindenhol van, de pl. Törökországot sem véletlenül nem akarják felvenni az Unióba
húzzák-halasztják ameddig lehet, elsõsorban azért mert iszlám ország
persze a politikusok nem ezt mondják, de ez van a háttérben
egyre égetõbb probléma az unióban is az iszlám terjeszkedése, és ez a sajátságos vallási törvényeik miatt van, ami ellen már ma is nagyon nehéz védekezni
de ez most tényleg nem fórumtéma, én csak a szakdogához vagy húsz könyvet elolvastam, kötzük a Koránt, muszlim írók könyveit, stb

GOOBY, pls

Iránban van ,rosszul írtam,de ott is azért mert már túl nagy a külföldi befolyás.
De Líbiában igen csak jól éltek az emberek...

A Béna.

Akkor nem értem miért csak az egyiktõl félsz...

www.smart-bus.hu

PhantomAss
tudom hogy közös az alap
ebbõl írtam a szakdolgozatomat
teológus vagyok...

GOOBY, pls

Svenhassel
Köszönöm a választ!
Tudtam én, hogy a németeknek nem játszik a tippelés 😊

A kézi pumpát meg mintha olvastam volna a pumaszallás-on lévõ doksiban. Meg elég egyértelmû is, hogy üzemanyagpumpa. Nyomkodtam is én indítás elõtt de láttam, hogy nem nõ az üzemanyagnyomás, szóval hagytam a francba...

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

VO101Tom
Hogyhogy nincs ellenzék? Iránban?

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ebben a két témában már írtam a fórumra, mert mindkét dolog hibás a clodban.

Elsõ az ívelõlap. Elvileg 8 teljes fordulatot kellene forognia keréknek, 4 fordulat a 20 fok, 8 fordulat a 40. Ez rossz, most nem tudod számolni. Másik rossz dolog, hogy a valódi gépeken volt festés az ívelõn, jelezve 10 fokonként. Ez hiányzik a default skinekrõl, saját skinre fel tudod tenni (pic1), itt egy psd errõl a jelzésrõl (nem üres, csak a kis vonalak vannak benne): flap markings psd 1C-re tettem már fel az eredetikrõl is képeket: flap markings

A másik kérdés a kézi pumpa. A valóságban ez arra szolgált, hogy az üza tankból jövõ csõben az üza nyomást felpumpáld indítás elõtt. A játékban teljesen rossz módon viszont ezt a futómû vésznyitóba kötötték bele, ami valóságban csak egy huzal lenne, a hidraulika körben nincs vésznyitó pumpa. 1C-re tettem fel pár mûszaki rajzot errõl is, kíváncsian várom javítják-e majd: handpump

www.pumaszallas.hu