IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Extrém túlmelegedés esetén simán besülnek a dugattyúk... a gõz hiába távozik, ha se olajnyomás, se hûtõfolyadék keringés nincs a túlhevült motorban. Láttam már így meghalni motort... :)

www.smart-bus.hu

Hát ez az!! :D Ezért melegszik tovább, ha leállítod! :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
A meleg motort tényleg járatni kell kicsit, ahogy írták többen is de nem alapjáraton, mert ott a hûtõvizet csak lassan szállítja a rendszer. Az a része viszont, hogy a rendszer szétmegy nettó hülyeség, a 109-esben volt túlnyomás elleni szelep, max kifúj a gõz, de a rendszer nem sérül véglegesen (persze, ha sok hûtõfolyadékot veszít, attól elégtelen lehet a hûtés). Errõl is vannak jó kis rajzok, ezt is posztoltam 1C-re, kiderül javítják-e. 1C bugs

Akinek kellene, de még nincs meg, a 109-es mûszaki manualt innen leszedheti:
Bf 109 E Betriebs- und Rstanleitung

Ez meg egy jó kis gyûjtemény, ha valaki nem ismerné, mentse le:
109 myths and facts

www.pumaszallas.hu

igen, de a hûtõfolyadék csak járó motornál kering.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Hiába megy a ventilátor, ha a hûtõfolyadék nem kering.

www.smart-bus.hu

A turbó is... :)

www.smart-bus.hu

mármint a csapágyazás érzékeny a melegre

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ez igaz, csak a mai motorokban van egy termosztát, ami automatikusan bekapcsolja a hûtõ ventilátort, így nem kell megvárni, hogy a keringés hûtse le a blokkot.

Svenhassel
Inkább a turbó szokott túlmelegedni, de amúgy igen...

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Simán fel tudnak forrni még a mai motorok is, ha egy nagyobb terhelés után rendes visszahûtés nélkül állítod le... ( ezért vétek nõknek turbódízel autót venni! :D )

www.smart-bus.hu

Azért melegszik mert a hûtõközeg keringetése megszûnik a hengerfal meg továbbra is adja le a hõt rendesen leállítás után.

A Béna.

Svenhassel
Igen, mint lentebb írtam a keringés megszûnése okozza a gondot. Csak nem hinném/hittem volna, hogy ennyire túlmelegedhet.
Mindenesetre este kipróbálom, hogy teljesen nyitott hûtõvel, 2 perc járatás után mi történik.

Vagy, ha találatot kaptál égésgázok kerültek a hûtõfolyadékba, azt nem szereti.<#smile>

D9

Csak azt nem értem, hogy egyes modellekre miért nem lehet több légcsavartollú erõforrást szerelni, olyan csúnyák és hiteltelek ezzel 2 ágú légcsavarral. Én nem repülnék ilyen erõs szélben és eleve füves leszállópályán kellene ezekkel repülni nem? Nekem a Messer, a Thud és a Gigant tetszik a legjobban.:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Megszûnik a hûtõfolyadék áramlása... teljesen normális jelenség. Akkor nem melegszik tovább, ha az üzemhõfok alá hûtve állítod le.

www.smart-bus.hu

Svenhassel
A Pumaszálláson fent lévõ DB605 kézikönyv szerint 2 percig kell járatni hûtés céljából aztán le lehet állítani. Gondolom a 601-nek is kb ennyi kell...

Eszem ágában sincs megvenni, elég volt nekem a Vörös báró-t megvenni.:)

Sztem sem volt. Nem lenne értelme, mert ezek elsõsorban kötelékromboló fegyverek voltak, a felvillanásuk elvakítaná a pilótát + a Mossik és Beau-k is rögtön kiszúrnák õket, nem beszélve a többi angol bombázóról és tudtommal az angol bombázók nem is kötelékben repültek. A nappal bevetett gépeknél viszont el tudom képzelni hogy felszerelhettek rájuk ilyeneket.

Svenhassel
Igen ez természetes, de leállított motornál miért forrna fel? Hozzáteszem a leállítás pillanatában 85-90 fok körül volt.

Sanyo
felforrt

www.pcpilot.hu

Sanyo
Az öregek azt mondták, hogy a motor indítása után, pár perc járatás után mindenképpen fel kellett szállniuk, mert a földön elégtelen volt a motor hûtése. Ellenkezõ esetben felfotrt a glykol.

www.pcpilot.hu

Lehet, hogy ez a gond, nem hinném, hogy csak a menetszél hûti...

D9

Svenhassel
Azért furcsa, mert miután leállítod a motort, megszûnik a "hõforrás" szóval elvileg nem melegedhetne tovább... Mondjuk megszûnik a hûtõfolyadék keringése és esetleg a blokkban lévõ folyadék tovább melegedhet, de hogy ennyire... Fura.

LeonSilver
Én is jártam már így. Gondolom valahogy hûteni kellene leállítás elõtt a cuccot.
Esetleg ha a tollakat a legnagyobb állásszögre állítaná az ember és úgy mûteni? Persze lehet, hogy ez fasssság, nem értek hozzá :)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

<#eljen> mer' kona! <#nevetes1>

D9

Svenhassel
Hmm érdekes dologra lettem figyelmes, 109-essel leszállás után leparkoltam, járattam a motort még alapjáraton egy kicsit, normál hõmérsékleten. Leállítom és 1-2 perc múlva kiakad a hõmérõ, lyukad a hûtõ, elfolyik az olaj a motorból stb.
Ez valami bug? Vagy én rontottam el valamit? Nézegettem a hivatalos fórumot de nem találtam ilyen témát.

Nincs a leszállásukkal semmi baj! Én is így szállok le az il2-ben <#idiota>

Még annyit Laca, hogy szívesen adok én is tanácsot, de regelj a bikemag.hu-ra. Az olyan hely a bringás körökben, mint a prohardver IT-ban. Ott is van fórum is meg piactér is és pont van egy olyan topic is, hogy "milyen bringát vegyek?"

na most tudtam megnézni a képet. A véleményem, hogy ez a bringa nem ér ennyit. Az eredeti ár pedig még viccnek is nagyon szar!!!! Ha 60 ezret kérnek érte max akkor még elmegy de ÍGY????!!! Mivan ezen ami ennyit ér???

A kona nem szar márka, de közel sem akkora, hogy egy ilyen minimál felszereltségért ennyit kérjen.

LeonSilver
Hááát, nem nagyon basszus.
A Meszát azt nagyon elfogadnám :D

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Bakker, leszállni egyik sem tud? <#alien>

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Micsoda fasza kis gépecskék :)

http://www.youtube.com/v/zYPag3LuKlA&version=3

azért 140 feléért már egész jó telót kapni :))
meg a stucnit is bármikor lecserélheted magasabbra.
kona egyébként nem egy olcsó bringamárka, pl. ezen altus elsõ váltó van, ami kb. a legalja.

LeonSilver
:D

Ezeket régen használták a szakik, ma már annyira nem divat. Sajnos.
Ahova gyakszira jártam, ott például az idõs szakik a csavarhúzót is srófhúzónak hívták.

Vagy például a vinkelslájfer az a szögmérõ :D

én azt porlasztócsõnek ismertem, de ez a düzni rövidebb :)

Nem vagyunk tudatlanok, csak más közegben nevelkedtünk :)

LeonSilver
A düzni meg a fúvóka ami a porlasztóban van.

én kormány szárnak ismertem :) Ami kormány rudat köti össze a villa nyakkal. ezért jobb a stucnit mondani, mert az egyértelmûbb szerintem :)

Her Laca
A sperhakni az álkulcs,vagy tolvajkulcs:) A düzni az meg fúvóka asszem.Ti fiatalok semmit sem tudtok:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

és amiket te soroltál fel azok mik? Mert eddig csak a sublert ismertem fel.

Imádják a kollégáim, ha bejön hozzám egy bringás haverom, és a tíz perces beszélgetésünkbõl max a kötõszavakat ismerik fel.<#nevetes1>

D9

A kormányfej <#smile> , amibe a kormány van rögzítve.

D9

LeonSilver
Váááááááááááá!

Vazze! Annyira imádom az ilyen szavakat!!!! Például a düzni egy igazi gyöngyszem. De említhetném a sperhaknit vagy a sublert például. Komolyan mondom, nem viccelõdök!

Stucni!! Az miaz??

Azért ajánlottam a teleszkópot, mert ahogy elnézem ennek a bicajnak elég lapos szögben áll a stucnija, így jelentõs súly nehezedik a karjaidra.
Ez hosszútávon elég kényelmetlen, ezen a rugós nyereg nem segít!

D9

Her Laca
Ez azért van,mert felaggattak rá mindent ,hogy látványos legyen:)
Törd le ha nem oda való és kész:) Vagy az antennát.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Túra ,bicikliút,néha föld út. Telót azt nem preferálom,mert ami jó az a bicaj ára,ami meg 20-30 ezres az lószart sem csillapít.Max veszek rá egy jó kis rugós ülést.

A kiváló minõségû magyar utakon nem árt, ha van rajta teleszkóp, vagy legalább rugós villa, merev tud lenni az alumínium váz.<#nevetes1>

D9

Túrázgatnál, vagy csak városban használnád?

D9

Zpogi
I-16 Usb Flash Drive

Itthon nem lehet hasonlót beszerezni?

VO101Tom
Ezt néztem én is. Én nem láttam még éjszakai vadász 110-esen ilyet.

www.pumaszallas.hu