91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
sakkay #88182 Nahát. Ezt a kérdést tedd fel fordítva is. Kína 1.3 milliárdos belső piaccal rendelkezik, és ott van még 2 milliárd egyből a környéken. És az, hogy ott azért nem akkora a felvevőpiac-már nem olyan egyértelműen kijelenthető. Kérlek keressetek rá, hol van a 2. legtöbb milliomos a világban Ha Kína bedőlne-Tom ez komoly?-akkor az első aki menne utána az az USA. -
#88181 Neee, ne dőljetek már be ennek a hülyeségnek, hogy USA hitelét Kína állja. Tudod hány % a kínai hitel a teljes amerikai hitelállományban?
5.5%
0.1%-al több mint az 5.4%-os japán hitel.
Azt miért nem olvasni soha, hogy az USA az japán zsebében lenne? Szenzációhajhász hülyeség az egész. Amiben Kína az első, hogy az 5.5%-al ő a legnagyobb KÜLFÖLDI hitelező (összes külföldi hitelállomány olyan 21% körül van, a többit az amerikai bankok hitelezik az amerikai államnak - dollárban). -
LacAI #88180 -
LacAI #88179 Nana. Figyelmedbe ajánlom pl az Eldorádó-t. Már a magyar fílmet.Ha van cserealapod akkor van esélyed. Nyilván aranyat ,gyémántot, ilyesmiket könnyebb betárazni,mint mondjuk konzervet.. Szóval több a semminél gondolom én.
Na meg itt az egyénről szólt a dolog nem általánosságban. Nem hülye a krapek ,szerintem tudja mit miért tesz.
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.19. 19:05:14 -
#88178 Kína lehet, hogy fog izmozni a Délkelet-Ázsiai szomszédokkal, de NATO-val meg a nyugattal soha. Nem csak az atom miatt. Kínai kereskedelem abból él amit Európának meg Amerikának eladnak. Mi lenne velük ha csak belső fogyasztással kellene fenntartaniuk a rendszert? Kinek adná el a sok elektronikai kütyüt, ruháit? Kinek termelne bérmunkában és kinek adná el az ásványi kincseit? Afrikának? Araboknak? Egyáltalán mit kezdene a most nyugati bármunkát végző melósok tömegével, ha egy háborúban mindenki kivonulna onnan? Emlékszel rá mennyire komolyan reagáltak már csak arra is, hogy Trump belengette, hogy a kereskedelmi megállapodásokat át fogják tárgyalni? Vagy az amerikai licencek ellenőrzését? Ők jobban fosnak a kereskedelmi szakcióktól mit bárki más a világon. Pillanatok alatt bedőlhet az a gazdasági modell, ami ennyire exportra termel... -
#88177 A világ valóban változóban van. véleményem szerint lesz egy nagy összeomlás hogy aztán abból valami nagyobb és minden eddiginél egységesebb világ jöjjön létre. -
#88176 És ha esetleg megtörténik akkor az arannyal hogy vesz kaját? Lásd venezuela és az még semmi ahhoz képest hogy ha tényleg romba döntik a digitális pénzügyi világot. nem fog sokra menni vele. ott már minden megy vissza az őskorba. barlang lapu levél meg a vadászat halászat marad -
sakkay #88175 Nehogy elfogultsággal vádoljatok tehát egy ballib-ki ne ismerné 444-újság cikke egy afrikai eseménysor részleteiről.
Mugabe megy a levesbe. De mi is van még ott?!
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.11.19. 18:51:26 -
sakkay #88174 Na csakhogy árnyaljam a tech-guruk világképét
És ez is csak a felszín.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.11.19. 18:47:00 -
LacAI #88173 Aztán meg amúgy az is lehet amit te mondasz. Előbb utóbb úgyis lesz már valami nagyobb hirig,igazság szerint nekünk aztán tök mindegy,így is úgy is megdeglünk így vagy úgy. Sok beleszólásunk nincs a dolgok menetébe ahogy én látom.:) Most ,hogy Kína lesz a nyerő vagy az USA ,vagy a kecskebaxók ,vagy mi tulképpen az egyén számára édes mindegy .Ahogy Torrene bölcsen mondotta. " Ha meg kell baxódni akkor meg kell baxódni" -
#88172 A Gripenes témához hozzászólva, én úgy tudom hogy a Gripen a mai gépek között az egyik leggyengébb a tolóerő/tömeg arányt tekintve. Olvastam (és marhára meglepett), hogy még az F16-ost sem tudja követni manőverező légiharcban mert 2 forduló után elfogy az ereje, amikor még az F16-os simán kiemel.
A Gripen elektronikája, radarja jó, de szerintem ma van a Raptor/F35 páros amelyek kiemelkedőek minden tekintetben, meg vannak a többiek akik loholnak utánuk, ide értve a T50, Eurofighter, vagy az J20.
És nem azért mondom ezt mert annyira csípem az amcsikat, csak egyszerűen ilyen híreket lehet hallani.
A Tom által említett Red Flag gyakorlatokon is ha jól emléxem valami 280:2 arányban győztek eddig az F22-esek.
Egyik ilyen gyakorlaton az AWCS operátor szólt a Raptor pilótának hogy ellenséges gépek közelednek de még nem tudja pontosan mennyien vannak és milyen gépek, a Raptor pilóta pedig mondta hogy igen ő is látja, 4 F18 -as. Azért ez is valamit elmond a fejlettségéről....
Nem tudom mennyire hihető, kamu vagy nem, mindenesetre jobban elhiszem mint a ruszkiknak bármit :) -
LacAI #88171 Na most ez a hitel:) Vejem aki elég vagyonosnak számít azt mondta amikor rákérdeztünk,hogy mi a reteknek tart otthon arany meg ezüst rudakat ,meg ilyesmiket aszonta,hogy ámbár "gazdag" de tisztában van vele,hogy egy delete megnyomása után nincstelen is lehet pár másodperc alatt.
Ha az usa aszondja,hogy nincs lé,mi fog történni? Véresre rugdossák a falat? -
sakkay #88170 Telefonálok mindjárt írok.Addig nézzetek utána. -
LacAI #88169 Plusz Kína nem agresszív. Többet vesztene egy konfliktusban mint nyerne. -
#88168 Szarintem Kína sose lesz ezen a szinten. Az USának több a szövetségese. Irakba is vitték magukkal egész nyugat európát.
Bár az USa hiteleit gyakorlatilag Kina finanszírozza szereintem emiatt meg nem is lenne érdeke szembeszállnia vele -
sakkay #88167 Nagyon nincsen választásuk. Folyamatosan erősödik. -
LacAI #88166 De nem fogják megengedni,hogy Kína ennyire megerősödjön. Nem hülyék ülnek ott sem. Mondom ,behúzzák már a kézíféket sok helyen,ráadásul a kínai "olcsó "munkaerő is már a múlté.Meglepődsz ha az mondom,hogy kint kínában magasabbak néhol a bérek mint itthon? Már a nagyvárosokban nem akarnak fillérekért dolgozni,nekik is kell minden . Lesz ennek még böjtje. Ráadásul Kína nem tud önellátó lenni ,sok mindentől függ,plusz ők másolnak ,ami nem azt jelenti,hogy hülyék,de ha a fejlesztéseket is finanszírozni kell akkor azért már nem ugyan az a képlet. -
sakkay #88165 A másik-a töri nem áll le. Kicsit olyan a beszélgetés mintha minden le lenne játszva. Pedig soha nincsen. Kb. mint 39-ben a franciák a maginott vonalban.
Szentül meg voltak győződve, hogy áttörhetetlen a fal-hiszen ezt mutatta az 1vh tapasztalat, meg a mainstrem haditechnikai fősodor. Csak ezt a németek kicsit átírták. -
sakkay #88164 Az USA-Kína(leendő) konfliktus azért ennél jóval bonyolultabb. Kína ezerrel fejleszti a légi erejét és a flottáját, és ha 10 év múlva elindulna a csendes óceánon egy konfliktus-nem feltétlenül vh. a két ország között-míg Kína otthon van, és az összes erejét oda koncentrálja, az USA ezt nem teheti meg. Meglátjátok. Kína akkor indít valódi háborút a tengereken, amikor egyenrangú ereje lesz az usával(helyi szinten), beleszámítva azt, hogy Amerika nem teheti meg azt, hogy egy csomó helyen feladja a jelenlétét. Egyszerű példa:ha az amcsik kiszállnak a közel-keleti játszótérről, azonnal indul a buli. Még így is lehet, hogy indul, úgy is , hogy ott vannak...ahogyan nézem az eseményeket az elmúlt hónapban. -
LacAI #88163 Na:) A húsaik elképesztőek. De tényleg.Ellenben nem olcsók.Már mint éttermekben vagy egy utcasarki kifőzdében,de én nem tudtam megenni soha egy adagnyit sem.Étteremben volt hogy 4 en otthagytunk 200000 hufnak megfelelő dollárt.De azon felűl nem egy nagy durranás a kaja,bár üzletekben mindent megkapsz ,olcsóbban mint itt. A ruha az fillérek.Mondjuk egy olyan cipő ami itt 40 ezer az ott 10 sincs (akció nélkül) ,de ami ott is 40-50 (forintban) az meg nem egy kategória. Eleve vannak ezek a nagy üzletek,ott mindig van akció,emberek 5-10 szatyor(nagy szatyor) motyóval rucical jönnek ki. Le se xarják. A lakás ott drága de mihez képest. Mondjuk ez nyilván helyfüggő is ,de 2000 dodóért nagyon szép lakást bérelsz és azért ott egy átlag szakember(akárki) keres 40000 dollárt. A benzin az vicces.Eleve nincs is már saját autó a nagy többségnek,hanem lizingelik,tartós bérlet vagy mi ahogy mondták. Lerohad ,telefon ,viszik neki a másikat.,e szervíz költség se semmi.Élnek nyugiban ,csinálják a dolgukat és jól elvannak. Mondjuk minden "alja " melót mexikóiak ,meg délamerikaiak csinálnak de azért azok sem panaszkodnak.Szerintem egy benzinkutas jobban elvan mint itt te a tanári fizudból:) -
sakkay #88162 Az a baj, hogy kell egy határ. Mindent egy boltba veszek, és ott a két kártya árkülönbsége 8k. -
#88161 Milyen a kinti kaja? A steak tényleg olyan finom, mint amilyen jól néz ki? :) -
LacAI #88160 A gyerek Los Angeles ben van de San diego ból amikor jönnek mennek a ladikok azt látni meg van valami múzeum hajó-hajók is ott.Meg a légi forgalom( katonai) nem gyenge. -
#88159 -
LacAI #88158 Láttam már:)
Van ott pár hordozó is ,a lányomék lakásából jól lehet nézegetni őket. Jönnek mennek a gépek,helikopter meg annyi van,hogy nem győzöd kapkodni a fejed.
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.19. 17:49:42 -
#88157 Ha így lesz akkor, láthatod a Raptort élőben is repülni! :) -
LacAI #88156 Szó nélkül. Ne is hasonlítsuk ehhez a léthez. És még akár meg is történhet.
Ja! És nem buták! Picit sem. És nem irígyek.Tök korrekt népek. Pláne,hogy az üzletem nagy részét amerikaiakkal bonyolítom,ha kint élnék hamar qrva jó életem lenne. Na nem azért mer most panaszkodom,csak teljesen más a dimenzió. Januárban megyek megint.
Persze ott sem kolbász meg a kerítés,de ha tudsz valamit azt elismerik.Most nem fogok ide leveleket betenni amiket kapok,de ők elismerik a tudást és díjazzák is.
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.19. 17:45:34 -
#88155 Köszi a linket elég kemény! :)
@Laca: Te élnél kint? -
LacAI #88154 Én nem vagyok szakértő ,de mióta a lányom kint él kezd rálátásom lenni az amerikai létre. Maradjunk annyiban,hogy ők addig élnek jól (nem kicsit)amíg mások nem annyira. És ezt a dolgot fenn is fogják tartani mindenáron,nyilván a saját szempontjaikból teljesen helyesen:)És pont lexarják a többit:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.19. 17:40:25 -
#88153 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures
ha jól megnézzük, van az 5-6 is, nem csak az első 3...
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.19. 17:41:19 -
#88152 Köszi a válaszokat urak! :) Ez azért meglepett, főleg Kína esetéban: "USA-nak "békeidős" költekezése is több, mint az utána következő háromnak együtt." -
LacAI #88151 Nem tudom mennyire tudod ,de az USA gazdasága nagyon nagy mértékben a hadiiparra épül.Jelenleg is.Rengeteg emberdolgozik ebben a szektorban(véletlenek mint tudjuk nincsenek) ,azt nem tudom tudod e,hogy egy amerikai tábort pl Afgániában vagy bárhol a világon civil cégek építenek,szolgálnak ki üzemeltetnek. Pl még az ivóvizet is otthonról hozzák. Szóval rengeteg embernek ad munkát a fegyvergyártáson kívül is.Ergo pont nem hatódnának meg ha fel kéne pörgetni egy kicsit,a technológiai fölény eleve náluk van.Kína az egy lufi szerintem,nézd csak meg,hogy hogy vonulnak ki a cégek onnan,márpedig ha nem lesz ingyen technológia akkor baxhatják. Az arabok persze ,hogy fegyverkeznek n de kitől is veszik? Jó példa erre a KURD dolog. Csórókat felhájpólták az amik,aztán ami fegyverekkel csesztetik őket az Irakiak meg a törökök. :) -
#88150 Háború esetén a GDP jóval nagyobb százalékát át tudják állítani hadi termelésre. USA-nak "békeidős" költekezése is több, mint az utána következő háromnak együtt. Mi történne totális háborúban...? -
#88149 Na oké, de ha az AWACS (vagy annak tengerészeti megfelelői) nem szemből látja, akkor már bukta van. Sensor fusion, és az összes közeli repülőgép, hajó meg bármi ami a hálózatban van, lőhet rá. És eközben ő ugyanúgy nem látja a többi gépet, ha radart használ, akkor már elárulja magát. Ezért hatalmas dolog a datalink, anélkül kap radar információt, hogy radart használnia kellene. Anélkül kaphat infót a többiekről, hogy neki bármilyen elektromágneses sugárzással elárulná magát (Red Flagen volt, hogy F-22 úgy derítette fel az F-15 köteléket, hogy a pilóták rádiózásának forrását mérte be. Ez mondjuk nem új dolog, a "Silent" mód a repülőgépekben erre van, lekapcsolja a radart, dtalinket, rádiót, hogy ne lehessen felderíteni. Ami F-22-nél nagy szó volt, hogy közvetlenül a repülőgép taktikai kijelzőjére kerültek fel az F15-ösök, amiket vagy a 22-es vagy földi rádió felderítő állomás talált meg. Sensor fusion megint. Nem lehet csodálkozni azon, hogy a Norvégok mennyire hasra vannak esve az F-35-től. Olyan képességeket kaptak vele, amit ha online szerveren adnának elő, már rég kivágták volna őket cheat miatt -
levy668 #88148 Nem rossz nem rossz...
Msi alaplapban még nem csalódtam.
Itt van egy "jobb"? Kb 500 Ft-ért drágábban.
Msi Carbon Pro -
#88147 Persze, ebben is sok az igazság, de ugyanakkor épp most mondtak arra nemet,hogy újra induljon a gyártósor (állítólag 1 F-22 árából 2 F35-ös jön ki, de a gépek között is van különbség azért...).. persze nincs háború (hál' Istennek), de azért azt látni, hogy nagyon keményen fegyverkezik mindenki, főleg Kína és az arab világ... és ehhez képest, ők elvannak a 180 db Rapival. Érdekes. :) -
LacAI #88146 Én meg azt ,hogy egy olyan ország mint az USA ha feltűri az ing ujját akkor nagyon rövid idő alatt elkezdené ontani vagy ezt vagy jobbat .Akkora ipari és emberi háttérrel plusz a pénz nem számít, ezeknek nem lenne gond.Azért bebizonyították már párszor,hogy tudnak nagyot alkotni ha nagyon muszáj. Szóval én nem féltem őket.Megoldanák szvsz egyszerű vagy sem.Max a melósok nem alszanak napokig. -
#88145 Én azt gondolom valós probléma lenne. Sok esetben megsemmisítik a gyártáshoz szükséges elemeket, rézegységeket, amennyire tudom. Mondjuk valahol olvastam, hogy a Rapi esetén ezt nem tették meg, de ennek ellenére - azt mondják - nem lenne egyszerű eset a gyártósor újbóli beindítása. -
LacAI #88144 Azért szerinted valós komoly konfliktus esetén egy USA-nak meddig tartana felfuttatni a gyártást? Lenne ott bőven ahonnan az a 180 akárhány jött szerintem. -
#88143 Igen, ez elég durva. Azért azon sokszor elgondolkodom, hogy a kínaiak mennyire jönnek felfelé... és ha "csak" azt megcsinálják, hogy szemből lesz nehezen felderíthető a gépük, akkor mi lesz? :) Úgy értem, kis túlzással, persze, hogy visszakerülünk az I. vh-szitukba? :) Vizuális azonosítás marad csak? :))
A másik, még ha gyengébb képességekkel rendelkezik is a J-20-as, oké, de ők tuti nem állnak meg 183 darabnál... szóval szerintem már nem az oroszok hanem, Kína az, aki egyfajta ellenpólus lehet...
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.19. 16:41:57