IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://fineartmodels.com/fineartmodels.com/Me109_G-6.html
www.pumaszallas.hu
Nos mióta Spit II van sok új arc jelent meg.
Az tény,hogy ez a retek gép érezhetõen nagyobb teljesítményt ad a veresek kezébe, és ahogy Tom is mondta sok esély nincs ellene ha gyakorlott arc terelgeti.
Ráadásul hiába az E4 egyszerûen mem tud az ember olyam közel kerülni,hogy az ágyúkat érdemben használhassa.
Többször megfuttattak a szemetek.
Aztán beültem E1 be,éd láss csodát.
A 4 kiskalával messzebbrõl jóval hatékonyabban lehet pingelni õket,meg is lepõdtek a spithuszárok. 2 spit2, egy spit 1,2 hurkány, és 2bomber, egy füst alatt.
És azt vettem még észre,hogy a 4 es mintha több üzemanyagot fogyasztana mint az 1 es.
,Minden esetre nem olyan vidám a helyzet,érezni azt a fölényt amit a gép biztosít nekik.
Kellett futnom párszor.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Igen szemléletesen írja valaki a topik egyik hozzászólásában: az FW-190A BMW 801D motorjának 40 ezer láb (12 200 méter) magasan már csak 630 lóerõje maradt. A BMW épített kísérleti turbós motorokat a 801-esbõl is. A 801J 40 ezer láb magasan 1500 lóerõt tudott, a 801Q pedig 1715-öt ugyanezen a magasságon. De ezeket a motorokat soha nem gyártották szériában, a magas költségek miatt.
Porosodik nálam itt a polcon pár éve egy cseh gyártó makettje. A V4_40, Horty V4_21-esének matricái is benne vannak. Elõbbihez a szokott kék alapon sárga- fekete dongós jelzést adták. A Horty gép fotóinak elemzése után õk: fehér alap, sárga -fekete dongóra jutottak..<#rolleyes>#rolleyes>
Még szerencse hogy idõ, no meg felkészültség hiányában félretettem. Mire eljutok arra a szintre, hogy neki merek állni csak kiderül milyen matricát is kéne rá rakni.. és akkor hol vannak még a festés dilemái..<#vigyor2>#vigyor2>
www.pumaszallas.hu
Viszont van egy olyan erõs gyanúm, hogy ez teljesen rossz.
Tudom, ez a módszer azért hagy némi kívánnivalót maga után, de a fekete fehér képeken szerencsére elég jól meg lehet különböztetni egymástól a piros és a sárga színeket. Elõbbi sötétszûrke, utóbbi világosszürke lesz, ha meg van valami referenciának használható szín, akkor pláne nagy pontossággal megmondható melyik melyik. A fényképek egymáshoz képest sajnos nem használhatók, más kontraszt, fényviszonyok, stb, de egy-egy képen csináltam néhány próbát (próbáltam ugyanolyan irányba álló felületekrõl venni a színt, hogy a környezeti fények mindegyikre ugyanúgy essenek):
Elsõ Horthy István gépe. A dongó elég sötét, fõleg az alatta festett körhöz képest. Az egyébként is nagyon világos (kb mint a felségjel szine, talán fehár vagy drapp), de az teljesen jól látszik, hogy a referenciának használt sárga törzssáv közelében sincs a dongo színe:
Mésodik képen szintén Horthy István van, ezen a törzssáv nem látható, amihez hasonlítani lehet, az az öltözete, világos színû nadrág ezen a képen is nagy kontrasztban van a dongó jelzéssel. Pedig az a nadrág biztos nem volt sárga:
Egy kicsit kihúztam a gép oldalán a jelzést, ezen a rajzolat látszik egész szépen:
A harmadik képen a jelzés szintén nagyon elkülönül a hétterétõl. Betettem ide a két jelvényt, látszik, hogy a virtuális dongónál használt jelzésen a világoskék és a sárga árnyalatát alig lehet megkülönböztetni. Az elõzõ két képen használt összehasonlítások itt is ugyanazt adják: a sárga törzssávhoz nem sok köze van, ellenben a trikolor festéséhez sokkal inkább.
Ami viszont ezen a képen más, mint az elõbbieken, az a jelvény háttere. Itt egyértelmûen sötétebb, mint a felségjelzés, elképzelhetõ, hogy ez a drapp helyett tényleg világoskék alapon piros jelzést takar:
Mindezek után ezt tegnap elküldtem Becze Csabának is, hogy õ mit mond rá. Ezt válaszolta: "Szia, a drapp (amit Safi linkelt) az autentikus, így nézett ki a Dongó századjelvény. A színekben voltak árnyalatnyi különbségek, de a dongó maga a fekete mellett pirossal/sötétsárgával volt festve. Alapból szerintem általában pirossal, de a gépekre, külsõ objektumokra festett jevényt a nap is szívta, fakította."
Hogy a drappos jelvényen hol lehet a sötétsárga, arra még visszakérdeztem. Persze a legjobb egy korabeli színes jelvény lenne, de arra kb 0% az esély, hogy elõkerüljön valahonnan.
Ja, és ha már Héja, tegnap találtam ezt a két képet, qrvajók:

www.pumaszallas.hu
Egeszen mas ugyben: az tapasztalom napok ota az Atag on, hogy mikor E-3, E-4 et valasztok gepnek, olyankor idulaskor egyszeruen uresek a 20mm es gepagyu tarak, barmilyen loszert is valasztok, vagy akar default a Loadout ablakban, semmi valtozas.
Felszallas elott vagyok, lenezek es pirosan vilagitanak a loszer szamlalo lampai, csak a kis kaliber mukodik. Valaki tapasztalt mar hasonlot?
Si vis pacem, para bellum.
Pillanatnyilag partition recoveryvel próbálkozom.
Vezérlõpult\\Felügyeleti eszközök\Számítógép-kezelés\Lemezkezelõ
Egyebkent ezt az mbr visszaallitast telepitolemezrol, erdemes kiprobalnod.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Bootoljunk be a telepítõ DVD-rõl, majd menjünk a Számítógép javítására. Ott válasszuk ki az OS-t, majd a megjelenõ menüben a Parancssort. Ott ezt kell bepötyögni:
bootsect /nt60 c: /mbr
Ezt próbáltad ?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
www.pumaszallas.hu
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
www.pumaszallas.hu
Egyébként nem is tudtam, hogy az Irán szó jelentése: „Az árják földje.”
Nem rég beszéltünk Iránról és szóba került Szíria is. Ma beszéltem egy szír dokival, aki érdekes dolgokat mesélt. A hivatalos propaganda szerint, "otthon" egészen másképp zajlanak a dolgok, mint amit a médiában sulykolnak belénk. A kulcs szó, szerinte is az OLAJ, ill. az arab közösség megosztása, hogy ne tudjon egységes tábor kialakulni. Érdekes, mikor a tv-ben szó van arról, hogy itt, meg ott lövöldözés és béketüntetés zajlik Szíriában és amikor hazatelefonál, vagy a szóban forgó térségben lakó rokonoknál érdeklõdik, csak néznek a hazaiak, mint a luki nyúl, hogy MI VAN ? ITT NEM IS LÕNEK ! Ráadásul az, hogy az irániak perzsák és nem arabok, tehát "nem" szeretik egymást, túl leegyszerûsített gondolat. Érdekes, hogy mivel az irániak többsége síita és a szírek pedig szunniták, ez nem akadályozza meg õket abban, hogy szövetségesek legyenek egymással. Szerinte a válság politikai eredetû és a megoldás is politikai lesz, csak mindenki másképp gondolkodik róla, ill. az oroszok nem fognak meghátrálni, Szíria esetében.
A színek viszont valszeg stimmelnek, a világoskék kör alap jellemzõ volt a háború eleji századjelzéseknél (bár a fotók alapján ez lehetett akár fehér is...)

www.pumaszallas.hu
Olcsó is 650 es is, nem is márkás😊 fingom sincs hogy milyen amúgy de a Lordban nagyon szarokat nem szoktak árulni.
De ez inkább azért. a 3 év gariért .
Meg egyebekért amiket felsorolnak.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A többiben pedig ismét egyetértünk... 😊
www.smart-bus.hu
Skinelés céljából egy nagyfelbontású, vh-s dongó századjelvényt kérhetnék valakitõl?
Elmondom nekem mi van.
Egy szaros, 500W-os coolink táp. Ez viszi a következõ cuccokat:
- Gigabyte Ga-MA770 UD3 lap
- 4 GB RAM
- ATi HD6970 2GB
- Asus Xonar DX (ennek is kell külön tápcsati!!)
- 5 db HDD (80GB-tõl 320-ig, SATA és ATA)
- 1db ATA kártya
- 1 db DVD író
- USB-s egér, bill.
- TIR5, x-52pro, Track Clip
.. és még a samut is szoktam tölteni.
Jók a drágább tápok, mert ha mennek egyedül mennek, nem viszik magukkal a kiccsssaládot.
Na meg ott az 500W az 500W és nem 328...
De nálam megfordult már nem egy drága, neves gyártõ szara, ami úgy volt fos, ahogy a dobozból ki lett véve.
Még olyan is akadt,amiben egy elko fordítva volt bekötve, pedig annak ugye a teszten ki kellene buknia...
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
www.smart-bus.hu