IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TA 152 C
FW-190 A8 cockpit
FW 190 A képek
FW 190 D képek
TA 152
"...Annak idején maga Kurt Tank is probarepülésre vitte az egyik kisérleti 152-est. Épphogy felszállt, rádión “batitákra” hivták fel a figyelmét. Két vagy három P-51D Mustang zuhanva közelítette meg a Kurt gépét aki éppcsak behúzta a futókat, a fegyvertelen géppel menekülnie kellett. Koppig tolta szépen gázt, majd rákapcsolta a MW rendszert és meglódította a masinát. Az amerikai pilóták padlóig zuhant állal lesték, ahogy a német gép felszállás után szó szerinte pofára ejtve ott hagyta õket..."
A skinezésrõl nemtom, hogy mit lehetne videóra felvenni, annak sokkal több értelmét látom, ha pl TS-en beszélünk róla. Elveket, nem pedig konrét dolgokat mondanék, mutatnék.
Alapvetõen a PS ismerete kell, hogyan kezeld a programot, miket tudsz megcsinálni vele. Bármilyen trükköt, módszert mutatnék, annak csak akkor lenne értelme, ha egyébként a PS-t ismered. Layerek, ecsetek, maszkolás, módosítók. Errõl kismillió tutorial van angol és magyar nyelven is (pl itt az Adobe Photoshop gyorstalpaló dvd egész jó, és teljesen magyar). Errõl én külön tutorialt nem csinálok, felesleges is lenne (átküldeni át tudok majd néhányat).
Másik dolog, hogy legyenek forrásanyagaid. Fejbõl nagyon nehéz lerajzolni bármit, kellenek színes fényképek különbözõ felületekrõl, és nagyon fontos - színekrõl, amikkel össze tudod hasonlítani a végeredményt. Ugyanaz amit látsz a képen? Nem? Akkor dolgozz még rajta. Legtöbb esetben pl fényképeket érdemes beszedni PS-be, és arról leszedni a színeket, amiket használni akarsz. Maszkolással, klónozással közvetlenül is felhasználhatod, nem csak forrásanyagnak. Vannak különbözõ textúra gyûjtemények is -amik mondjuk repülõgéphez annyira nem kellenek- de fémek, fa, egyéb cuccok nagy felbontású, közeli, semleges fénnyel fotózott képei. Nagyon hasznosak pl korrodált, kopott vagy koszos felületekhez.
Az ecset is nagyon fontos, errõl egymagában lehetne egy komplett tutorialt csinálni. Nem csak letölteni lehet hozzá kismillió helyrõl, de gyakorlatilag bármilyen szürkeárnyalatos képet egy klikkeléssel ecsetté alakíthatsz, így végtelen lehetõségeid vannak ecsetet gyártani. Az ecsetek viselkedését is tudod állítani, melyik legyen tömör, vastag, melyik véletlenszerû, szétszórt. Hogy ezek közül melyik lesz alkalmas koszolásra, melyik kopásra vagy egyszerûen a festésre, azt meg kis gyakorlással tudni fogod. Most hétvégén eléggé el vagyok havazva melóval, nemtom repkedni is mennyit fogok, de jövõ héten megbeszélünk egy napot, és elmondom ezeket.
www.pumaszallas.hu
Designed for higher FPS and less lags!
Game Booster 3 is capable of delivering the best gaming experience to you even if you have an old PC. One-click to boost PC performance is not enough, Game Booster 3 also allows you to tweak your system for top PC performance. By temporarily shutting background processes and unnecessary Windows services, cleaning RAM, and intensifying processor performance, Game Booster 3 concentrates every little system resource for gaming only.
Game Booster 3 is compatible with PunkBuster, Cheating-Death, VAC, and any other anti-cheat software.
Click here to download for free Game Booster Click here to download for free
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Nem tudom, hogy kérhetek-e ilyet, de a szkinekzéshez tudnál csinálni egy tutorial videót? Például felveszed, hogy miként csinálsz egy skint(pl.:Messzerhez) és egy két tippet, trükköt is megmutatva és a videót felrakod valahova, vagy elküldöd, hogy megtudjam nézni párszor, mert én is szeretnék csinálni egyet magamnak, csak nem tudom hogyan kezdjem. Lehet, ez nem csak nekem, de más kezdõ Photoshop mágusoknak is hasznos lesz majd. 😊
Elõre is köszönöm.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Ez is le lesz modellezve majd? <#eplus2>#eplus2>
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A patch-rõl meg egy betû sem esik...😞 csak a szokásos - kész lesz amikor kész lesz.
Akit érdekel a egy kicsit Horthy István, az nézze meg itt a termékleírást!😊
Mondjuk ez is érdekes, ezt osztogatták a bevetések után, nem az enyém a cucc és vásárlásra sem buzdítok senkit, de sztem érdekes.
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
www.pumaszallas.hu
Van egy viszonylag új funkció ezekben a táblákban, amikor az egész rajzfelületen nem csak a tollat érzékeli, hanem gyakorlatilag egy hatalmas touch pad az egész. Féltem tõle, de tök jól mûködik ez is (érzékeli, ha a toll hegye közel kerül a rajzfelülethez, akkor már átveszi az egér vezérlését), és kényelmes, mert ugye nincs a tollon görgõ, ahelyett a padon görgetek újjal, majd rajzolok tovább. PS rajzra (radírra vagy maszatolásra pl) viszont a touch rész nem alkalmas, annyira nem precíz.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Bartels
Hartmann gépe

www.pumaszallas.hu
Van ott egy szín-csomag is, RLM szineket adhatsz a PS swatches ablakhoz.
www.pumaszallas.hu
CLOD skin kieg csomag
www.pumaszallas.hu
A felsegjelzeseknek nagyon orulnek, az enyemet en csinaltam Corelben (fekete alapon feher kereszt), onnan exportaltam a Photoshopba, az aranyok valoszinuleg helytelenek. a Luftwaffe betutipus is erdekelne, en csak a hasamra utottem, de lesz ez meg jobb is. 😊
Ezen egész jól meg lehet találni minden egyes pontot, hogy hol van a skin layeren, a vágási élek honnan hova futnak. a belépõél és fõleg az ívelõ igazítása kicsit macerás.
Panel finder, egy szines a skinnek, és egy ff a PS-re.
Panel Finder
Panel finder color
Panel finder ff
Ha kell, tudok adni felségjel sablonokat, meg windows alá installálható felségjel-betûtípusokat, hogy ne Arial-t vagy mit kelljen hazsnálni. A luftwaffe betûtípust használták a magyar gépeken is.
Amit még ajánlok, hogy oldalnézeti képre próbálj fényképeket ráfeszíteni valahogy így. Sokkal pontosabban lehzet bármilyen jelzést, feliratot, satöbbit rátenni, mint bármely más módszerrel.

www.pumaszallas.hu
A legnagyobb problema szamomra a szarny ki es belepo elei egymas kozelebe sincsenek a skin map on, ettol kicsit problemas ugy szinezzni, hogy ki adja mintat. Par napja talan Pogi linkelt egy kepet sajat skinrol, osszefuggo mintaval. Erdekelne, hogy oldotta meg.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Kb ugyan azokat fogalmazzák meg amiket itt is.
De jókedv van,meg dolgoznak keményen (tankokon,meg vonaton:XD) ,és ez a lényeg.
http://fineartmodels.com/fineartmodels.com/Me109_G-6.html
www.pumaszallas.hu
Nos mióta Spit II van sok új arc jelent meg.
Az tény,hogy ez a retek gép érezhetõen nagyobb teljesítményt ad a veresek kezébe, és ahogy Tom is mondta sok esély nincs ellene ha gyakorlott arc terelgeti.
Ráadásul hiába az E4 egyszerûen mem tud az ember olyam közel kerülni,hogy az ágyúkat érdemben használhassa.
Többször megfuttattak a szemetek.
Aztán beültem E1 be,éd láss csodát.
A 4 kiskalával messzebbrõl jóval hatékonyabban lehet pingelni õket,meg is lepõdtek a spithuszárok. 2 spit2, egy spit 1,2 hurkány, és 2bomber, egy füst alatt.
És azt vettem még észre,hogy a 4 es mintha több üzemanyagot fogyasztana mint az 1 es.
,Minden esetre nem olyan vidám a helyzet,érezni azt a fölényt amit a gép biztosít nekik.
Kellett futnom párszor.
Igen szemléletesen írja valaki a topik egyik hozzászólásában: az FW-190A BMW 801D motorjának 40 ezer láb (12 200 méter) magasan már csak 630 lóerõje maradt. A BMW épített kísérleti turbós motorokat a 801-esbõl is. A 801J 40 ezer láb magasan 1500 lóerõt tudott, a 801Q pedig 1715-öt ugyanezen a magasságon. De ezeket a motorokat soha nem gyártották szériában, a magas költségek miatt.
Porosodik nálam itt a polcon pár éve egy cseh gyártó makettje. A V4_40, Horty V4_21-esének matricái is benne vannak. Elõbbihez a szokott kék alapon sárga- fekete dongós jelzést adták. A Horty gép fotóinak elemzése után õk: fehér alap, sárga -fekete dongóra jutottak..<#rolleyes>#rolleyes>
Még szerencse hogy idõ, no meg felkészültség hiányában félretettem. Mire eljutok arra a szintre, hogy neki merek állni csak kiderül milyen matricát is kéne rá rakni.. és akkor hol vannak még a festés dilemái..<#vigyor2>#vigyor2>
www.pumaszallas.hu
Viszont van egy olyan erõs gyanúm, hogy ez teljesen rossz.
Tudom, ez a módszer azért hagy némi kívánnivalót maga után, de a fekete fehér képeken szerencsére elég jól meg lehet különböztetni egymástól a piros és a sárga színeket. Elõbbi sötétszûrke, utóbbi világosszürke lesz, ha meg van valami referenciának használható szín, akkor pláne nagy pontossággal megmondható melyik melyik. A fényképek egymáshoz képest sajnos nem használhatók, más kontraszt, fényviszonyok, stb, de egy-egy képen csináltam néhány próbát (próbáltam ugyanolyan irányba álló felületekrõl venni a színt, hogy a környezeti fények mindegyikre ugyanúgy essenek):
Elsõ Horthy István gépe. A dongó elég sötét, fõleg az alatta festett körhöz képest. Az egyébként is nagyon világos (kb mint a felségjel szine, talán fehár vagy drapp), de az teljesen jól látszik, hogy a referenciának használt sárga törzssáv közelében sincs a dongo színe:
Mésodik képen szintén Horthy István van, ezen a törzssáv nem látható, amihez hasonlítani lehet, az az öltözete, világos színû nadrág ezen a képen is nagy kontrasztban van a dongó jelzéssel. Pedig az a nadrág biztos nem volt sárga:
Egy kicsit kihúztam a gép oldalán a jelzést, ezen a rajzolat látszik egész szépen:
A harmadik képen a jelzés szintén nagyon elkülönül a hétterétõl. Betettem ide a két jelvényt, látszik, hogy a virtuális dongónál használt jelzésen a világoskék és a sárga árnyalatát alig lehet megkülönböztetni. Az elõzõ két képen használt összehasonlítások itt is ugyanazt adják: a sárga törzssávhoz nem sok köze van, ellenben a trikolor festéséhez sokkal inkább.
Ami viszont ezen a képen más, mint az elõbbieken, az a jelvény háttere. Itt egyértelmûen sötétebb, mint a felségjelzés, elképzelhetõ, hogy ez a drapp helyett tényleg világoskék alapon piros jelzést takar:
Mindezek után ezt tegnap elküldtem Becze Csabának is, hogy õ mit mond rá. Ezt válaszolta: "Szia, a drapp (amit Safi linkelt) az autentikus, így nézett ki a Dongó századjelvény. A színekben voltak árnyalatnyi különbségek, de a dongó maga a fekete mellett pirossal/sötétsárgával volt festve. Alapból szerintem általában pirossal, de a gépekre, külsõ objektumokra festett jevényt a nap is szívta, fakította."
Hogy a drappos jelvényen hol lehet a sötétsárga, arra még visszakérdeztem. Persze a legjobb egy korabeli színes jelvény lenne, de arra kb 0% az esély, hogy elõkerüljön valahonnan.
Ja, és ha már Héja, tegnap találtam ezt a két képet, qrvajók:

www.pumaszallas.hu