IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A 13. oldalon ki az ? Valaki silabizálja már ki.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Fõleg az Il2 es tetszik:XD Hogy hûljön rájuk a ruha.
Mondom,hogy hülyének nézik a közönséget.

Vagy rosszul emlekszem.
www.pumaszallas.hu
<#alien>#alien>
Rendszeres olvasó vagyok, de most gyanút fogtam. Vagy esetleg Pumások közül??
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Az a kérdésem az hogy nem lehet valahogy offline kampányban repülni Héjával? Mert alapból csak 1943-tól Bf 109-eseket enged.Így meg hogy csak quick missionban tudok vele repülni nem annyira jó.A lobbyn meg mostanában nem is volt olyan térkép ahol lehetett volna használni.(a realisztikus beállítású szervereken legalábbis.)
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A sötét fajta környezetvédõknek meg végre van egy darab olyan videó, ami az õ verziójukat támasztja alá a "repülés és a madarak zavarása" témakörben.
Ez volt az. A madár mondjuk tényleg megúszta, ott sasol az erdõben a földön 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
www.pumaszallas.hu
MEGVAN!
Na az odab.sz.
Ezen behaltam
Ez a B&Z!
Amúgy nekik könnyû, más a tömeg/felhajtóerõ arányuk mint a mai gépeknek, és tudják változtatni a szárnyprofilt is <#nevetes1>#nevetes1>
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Nagyon szépek és jók a felvételek is!
Ami most nálunk megy az erdõszéleken az ezerszer látványosabb, szebb, motor nélkül, igazi manõverezõ légiharccal! Egy repülésre fogékony emberfiának biztos leesik az álla!
Az összekapaszkodósdiról jut eszembe: csílei pilóta mesélt egy nyitrai estén az otthoni madarakkal való együtt repülésrõl. A "kisebbek" (mint a videón) pont így összekapaszkodva viaskodnak, csak õk "bátrak" és földig megy a játék! Sõt, órákat töltenek el a bozótban becsapódás után míg valamelyik feladja és elengedi a másikat. A nagyobbak pedig ha reptetik a fiatalokat, megtámadják a vitorlákat is.
A srácnak is volt egy csattanása és bár csak 15m fesztávú géppel az is ötszöröse a kondor fesztávjának, szóval azok is hasonlóan "bátrak". A farkát találta el a madár és miután a kormányok mûködtek, a gép repült, óvatosan leszállt a következõ placcra. Hátrasétált, majd rutinosan, mint szétszerelésnél két kézzel megnyomta felfelé a vezérsíkot, ami ennek hatására a kezében is maradt! Õ õrült hogy egyben van, a madárral meg nem tudni mi lett... 😞
Ez nagyon nagy
Ja ezek tudnak repülni.
Aki igazi mûrepülést, kötelékrepülést, kötelék mûrepülést vagy igazi légharcot akar látni az hajítsa el az egeret és irány az erdõs hegyek, dombok! Egy kilátóból vagy oromról a látvány jobb mint bármilyen eersó, pláne, hogy azok prezentálják, akik tényleg értenek is hozzá!
Ilyenkor pezseg a levegõ, ragadozómadaraknál mennek az év eleji (saját)ellenõrzõk, a párválasztás, az öröm mûrepülések és a folyamatos harc a hollókkal!
Az öjvek és hasonló méretû ragadozók igazi légiharcot vívnak velük, a hollók pedig szinte spontán verõdnek pár fõs csapatokba és szoros kötelékben akrobatikáznak.
A harc legtöbbször a legnemesebb energiaharc, termikben és lejtõszélben gyûjtött magassággal, gondos elõkészülettel, szárnycsapás nélkül(!) zajlik! A jobbak, a maximális energiakihasználás jegyében, akár az ilyenkor még csupasz lombkorona alatt is üldözik a felette már „motorozó” fekete ruhásokat, onnan felhúzva és piszkálva õket. A harc gyerekekkel is élvezhetõ, lévén vérmentes. 😊
Lassan, de most indul az igazi repülõ idõjárás, így akár sólymot vagy rétisast is lehet látni alacsonyan termikelni, lejtõbõl kitekerni. Az utóbbi a két méter feletti fesztávjával és tomboló szélben is rezzenéstelen, elegáns repülésével már-már "hihetetlenül" csodás látvány!
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Elsõ ami feltûnt, hogy a magyar trikolort soha nem tették sárga vezérsíkra, mikor Magyarország hadba léptett, az már egyáltalán nem volt divat, mikorra meszákat kaptunk meg pláne. A századjelzés is kicsit elõl van, a gépeken azt hátrébb tették.
A másik, a színek. Egyrészt ez nem a német RLM táblázatból van (múltkor feltettem egy linket ilyen skinezõ csomagról, azt leszedted?). Ez a sárga túl élénk. Amin még biztos javítanék, túl homogének a színek. A valóságban olyan felület, ami ekkora felületen teljesen ugyanolyan színbõl áll, olyan nincs. Akár tükrözõdés, fényszóródás, kopás, kosz, bármi miatt a felületek mindig elszínezõdnek többé kevésbé.
Pl nézd meg ezt a képet: Ezen világoskék, sötétkék, drapp, világosbarna, sötétbarna, fekete simán látszik, plusz még zöldes elszínezõdés is van néhol. Nyugodtan használhatsz az alapszíntõl ennyire eltérõ színeket, persze csak óvatosan, kevés opacity-vel felépítve (ehhez kellenek a ködölõs ecsetek, meg a külön layerre dolgozás).
(a pumaszállás fórumba épp ma tettem fel egy 13 képes sorozatot ilyen képekbõl, nézzétek meg, qrvajók!)
www.pumaszallas.hu

R.I.P. White Europe
"...Érdekes kérdés.A gyõztes egyértelmûen a Ta-152, hiszen Kurt Tank zseniális gépe már "a következõ generáció" tagja, ahogyan például a Bf-109-es is csak fejleszthetõségének és a kevés még 45 környékén élõ ásznak köszönheti, hogy felvehette aharcot a Mustanggal ami kb 2 évvel késõbbi terv. Mellesleg az sem mindegy milyen P-51-esrõl van szó.A kitünõ Merlin vagy az 5000 méter fölött gyenge teljesítményû amerikai szerkezet hajtja az adott gépet.Továbbá a Mustangnak van egy hatalmas gyengéje amit az adatokból nem lehet kiolvasni: a nevét(Musztáng,Vadló)arról kapta, hogy egyrészt nagyon gyors és erõs, másrészt megszelídíthetetlen(értsd: ha apilóta nagy szögben próbálja megemelni a gép orrát, ami a harc hevében gyakran megtörténhet, akkor a P-51-es a Bf-109-el és a Ta-152-essel ellentétben irányíthatatlan zuhanásba kezdhet amibõl csak egy profi pilóta képes kivenni a gépet.A Ta-152 mellesleg egy külön pályázatra készült amiben a Bf-109 Gustav-ból és a FW-190A-ból fejlesztették ki a Bf-109H-t és a T-152H-t és a T-152C-t(a H Junkers Jumo motorral készült ami jobb,de drágább a C variáns DB motorral ami olcsóbb, de gyengébb, továbbá a C változat az eredeti FW-190-es szárnyait kapta meg)..."
"...A gép rövid története
A Ta 152H a II. világháború legkiválóbb légcsavaros vadászgépe volt, sebességben és manõverezhetõségben egyaránt felülmúlta a legmodernebb szövetséges vadászgépeket. A Kurt Tank által tervezett típus a nagy magasságon üzemelõ elfogóvadászok úttörõje volt: nemcsak technológiai szempontból, de az alkalmazás koncepcióját tekintve is meghaladta korát.
A Ta 152 alapját a kiváló Fw 190D repülõgép képezte. A nagy magasságban történõ üzemeltetés számos különleges követelményeket támasztott a géppel szemben, így a típus jelentõs átalakításokon esett át. A géptörzset meghosszabbították, így a Ta 152H egy nyúlánk, roppant elegáns gép képét mutatta. A megnövelt szárnyfelület szintén a nagy magasságban történõ hatékony üzemeltetés alapvetõ feltétele volt, ám a változtatás, amellett, hogy aerodinamikai szempontból is javította a gép képességeit, esztétikai szempontból sem csúfította a gépet – sokak szerint a Ta 152 volt a II. világháború legszebb repülõgépe.
A különleges kívánalmaknak való megfelelés természetesen nemcsak a gép sárkányszerkezetén hagyott nyomokat, hanem a fegyverzet, illetve a motorizáltság kérdésében is jelentõs változások történtek. A gép orrába a Junkers által gyártott Jumo 213E típusú, 12 hengeres, folyadékhûtéses motor kapott helyet, amelynek teljesítménye normál üzemmódban is elérte az 1730 lóerõt, az MW 50 szettel kiegészítve pedig félelmetesen nagy, 2050 lóerõs teljesítményt produkált. A repülõgép fegyverzetét egy darab, légcsavartengelyen át tüzelõ, 30 mm-es MG 108 és gépágyú, és két 20 mm-es MG 151 gépágyú alkotta, amely fegyverzet elégséges volt a szövetséges típusok leküzdésére.
Az átadott Ta 152H-1 gépeket leginkább az Me-262 repülõgépek számára fenntartott légitámaszpontok vigyázására alkalmazták: ezek a típusok kisérték a leszálló és a felszálló Viharmadarakat a szövetséges vadászgépektõl.
Valószínû, hogy ha a Luftwaffe nagyobb sorozatot kapott volna a Ta 152H-1 gépekbõl, és akadtak volna tapasztalt pilóták, kik képesek kihasználni az elfogóvadász kivételes képességeit, úgy az elegáns küllemû és félelmetes erõvel bíró típus fájdalmas veszteségeket okozott volna a szövetséges légierõ számára..."