IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Ha ennyire el alakrtok mélyedni a légi harcban, akkor sokkal inkább a Robert L. Shaw féle Fighter Combat: Tactics and Maneuvering-et ajánlom (igaz, sugárhajtásúakhoz van), mint a Johan Kylander írta In Pursuit: A Pilot's Guide to Online Air Combat-ot. Az sem rossz, de nem szakember írta. A könyvben használt kategóriákat és listákat ezért én fenntartásokkal kezelném. A hatodik érzéket ráadásul beletenni egy ilyen, racionálisnak szánt listába ("a pilóta mérhetõ képességeihez köti annak szintjeit"), ez netto hülyeség.

A két könyv írójának biojából másoltam ki:
Johan Kylander:
I'm a marketing professional - copywriter and creative director - who spent far too much time in the past indulging in online air combat simulations. In so doing I learned through my own and others' mistakes what works and patently does not work in the virtual sky.

Robert L. Shaw:
Robert L. Shaw holds a masters degree in aeronautical engineering and spent 14 years in U.S. Navy fighter aviation. He flew over 4,000 hours, mostly in the F-4 and F-14. He is currently in the U.S. Naval Reserve and is a flight instructor, airline pilot and consulting engineer."

www.pumaszallas.hu

Nagyon nem vagyok a vajákosságra hajlamos(nálam majdnem minden az, amire nincsen konkrét hihetõ magyarázat) viszont a "hatodik érzék" mint olyan létezõ dolog. A kérdés inkább az létezhet e szimulátorban is. Háááát...
Ha arra gondolok , hogy az ember az irányába érkezõ támadási szándékot "érzi" meg, akkor is nehéz elképzelni ezt, ha az ellen akár több ezer km is lehet fizikailag...+ a környezet is virtuális...hááááát..<#alien>
ja sejtem , hogy a témát nem gondoljátok ilyen komolyan, de én már sokat agyaltam ezen...a ROF-ban volt pár érdekes megérzésem, de aztán mindig meg tudtam magyarázni létezõ okokkal.

szekelyland
na B+, ezt jól megaszondtam.....

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
A jó öreg megérzés, a vihar elõtti csend, amikor az embernek ok nélkül elkezd szorulni a seggelyuka, akor tudod hogy meg fognak támadni..... és mindig onnan ahonnan nem számítod.... Tehát ha tudod hogy onann támadnak ahonnan nem tudtad hogy fognak támadni, akkor tudod hogy honann támadnak. ez ilyen eccerû....

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Her Laca
És honnan tudom honnan jöhet a veszély,már ha semmit sem látok?
Jöhet az bárhonnan,ezért tekergeti az ember a fejét állandóan:) Aztán vagy észreveszi ,vagy nem.
A Clod ban ha éppen jó szögbõl támad valaki ,észre sem veszi az ember még ha közel is van.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
Szerintem az 5 -ös szint azt akarja jelenteni, hogy tudod, hogy honnan fog jönni a veszély - fel tudod becsülni a taktikai helyzetedet

Her Laca
Á:) Nem kell hozzá más mint ,hogy állandóan rettegjél. Ha ez nincs meg benned esélytelen:XD

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Az 5. szint mar 1 kicsit Jedi.

Zpogi
<#eljen><#smile>

Her Laca
Ez az 5 ös szint érdekes:)
Mondjuk én mindig felfele tendálok még ha 6 K -n is vagyok ,mert rettegek ,hogy megcsapnak. Akkor én már érzékelem a láthatatlan veszélyt nem?
Meg amúgy is fosok mindig,hogy valaki lelõ ,tehát akkor ez jó:)

Her Laca
Mondjuk engem már annyira nem is érdekel:) Hetek óta be se kapcsoltam a nagy gépet,valszeg el is adom,veszek belõle egy jó laptopot,amin a diabló elmegy.
Nem tudunk amúgy sem csinálni semmit,bár majd arra leszek kíváncsi amikor a köv részt "jó " sokan megveszik. Lehet repül az egész bagázs,és jó lesz munkanélkülinek lenni oroszhonban. Mi evvel tudunk büntetni én aszondom.

Zpogi
Ezt Albert írta a Brekik fórumán,érdekes kis osztályozás:

"Jani, a situation awarness - rõl (SA) beszéltünk már elég sokszor, kikerestem hát az inpursuit-ban az ezzel kapcsolatos részt. Ez egy táblázatban foglalja össze, s a pilóta mérhetõ képességeihez köti annak szintjeit:

0.szint - A pilóta egyáltalán nem tud sikeres akciót véghezvinni.

1.szint - A pilóta képes fenntartani a koordinált repülés állapotát, leolvasni a mûszereit, és nyomon követni egy másik repülõgép mozgását.

2.szint - A pilóta képes a mûszereire tekintés nélkül nyomon követni egy másik repülõgép mozgását, vagy egy objektumot a magasságra való tekintet nélkül.

3.szint - A pilóta minden különösebb nehézség nélkül nyomon tudja követni egyidejûleg több repülõgép mozgását, valamint egyazon idõben tud navigálni is.

4.szint - A pilóta minden esetben nyomon tudja követni a közelében lévõ összes repülõgép mozgását, valamint képes megbecsülni azok energiaállapotát a sajátjához viszonyítva.

5.szint - A pilóta a látótávolságon kívülrõl képes észlelni a veszélyt."

PhantomAss
hát igen, a me sorozattal legalább lehet játszani, az hogy enm tetszik a történet egyéni szocprobléma
de hogy egy játék technikai oldalról alapból játszhatatlan, és erre egy év sem elég hogy valamelyest hejrehozzák, az már más tészta
persze szerény véleményem szerint nincs olyan bíróság a világon amelyik igazat adna a játékosoknak egy ilyen perben
ennyi erõvel a fél világot be lehetne perelni mert szart adnak el

GOOBY, pls

VO101Tom
Ezt olvastam én is, de ez is csak a fórumozók találgatása.
Olvastam olyat is, hogy megjelenés elõtt kiszivárgott a történet, ezért gyorsan összecsaptak egy újat, és ennyit sikerült összehozni. Kiadás elõtt nem sokkal állítólag a sztori íróját is lecserélték, sokan ezt tartják a fõ indoknak. Mások a Bioware-t okolják, hogy a francnak akartak ilyen epikus, drámai befejezést, egy többször újrajátszható RPG-ben egyszerûen nem lehet így elqrni a végét. Kinek lesz kedve ezek után többször is végigjátszani, ha tudja, hogy mindenképp kinyírnak mindenkit? Van aki azon spekulál, hogy az egész egy jól felépített PR munka, hogy a késõbbi DLC-ket eladhassák - kiadják ilyen történettel, de ha normálisan akarod befejezni, akkor vedd meg a DLC-t (ez a "csak álmodja" dolog is erre hajaz, mert amit "nem álmodik" azt majd megkapjuk DLC-n?).
Nem csodálkoznék azon, ha visszakoznának, egyre durvább ami a fórumokon megy. "Shitstorm" a jó kifejezés erre :) A Bioware játékok és DLC-k bojkottja, a facebookos tiltakozások (csak elsõ nap több mint 40000 "dislike", hatalmas szám), a különbözõ játék értékelõ oldalak szervezett lehúzása (mindenhol 90% fölött vannak a hivatalos értékelések, a játékosi meg olyan 30% környékén). A játék befejezése a Bioware fórumozók 95%-a szerint szar. PR szempontból a elsõ hetében ez biztos rémálom, de ha nem lépnek, akkor az eladásaik esni fognak - és a fejeseknek csak ez számít, én viszont ebben bízom, mert amíg "fentrõl" leszarják a dolgot, addig nem fognak pénzt, munkaerõt és idõt áldozni semmilyen javításra

Lacáéknak mondom, ezt 1C-vel és Clod-al azért nem lehet összehasonlítani, mert a clodnál bevallottan szar amit kaptunk, a készítõk mondják hogy javítják, és dolgoznak is rajta. Hogy mikorra és hogyan, az más kérdés, de a Bioware ezzel szemben azt mondja, hogy semmi baj a játékukkal, ezt így is akarták, ezen nem változtatnak. Lesznek majd DLC-k azokat vedd majd meg (ezt volt pofájuk kiírni a játék befejezetõ képsoraira is). És ez teljesen ellentétes mindennel, amivel a játékot reklámozták, szal valszeg az a feljelentõsdi meg is állná a helyét. Clodnál ez neccesebb, ott egy év, és 5-600 játék óra után melyik bíróságnak adod be, hogy játszhatatlan a cucc, és nem azt kapod amit mondtak?

www.pumaszallas.hu

szekelyland

szekelyland
Nem semmi....

PhantomAss
nekam az egyik kedvenc sorozatom, az összes rész megvan eredetiban :D
mivel az egyik kedvenc sorozatom, ezért utánaolvastam a külföldi fórumokon. és nagyon úgy néz ,ki hogy még nincs vége a játéknak. Valszeg Shepard gondolatait a reaperek irányítják mint Sarethét az elsõ részben, és csak "álmodja" az egészet. Nagyon sok apróság erre utal (álmok, fejfájás,stb. Remélem így lesz

GOOBY, pls

Persze jatszottam, az elso volt szerintem a legjobb, a masodik is tetszett, azert nem volt olyan eles kulonbseg mint a pl a Dragon Age es Dragon Age 2 kozott.
Hat sajna a 3. ME se az igazi, en is masra szamitottam.

VO101Tom
Ja ja, meg is kérdezem majd ha cserélik, hogy inkább számítsuk be valami izmosabba...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Játszottál ezzel a szériával egyébként? ME?
...mert a 3. rész végén a történetben kinyírják a fõszereplõt, a társai nagy részét, és közvetett módon az egész galaxist, a történelem legnagyobb tömeggyilkosává avanzsálva téged - és az ígért többféle befejezés gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legvégsõ jelenetben választhatsz, hogy ez három lehetõség közül miként valósuljon meg (de lényegi változás nincs). Most képzeld el pl. a Diablót, ahogy az a vége, hogy a karaktered mindenképp meghal, a világot felégetik, és csak az õsemberek maradnak meg :) És akárhányszor újrajátszod, a karaktered végül mindig meghal, és a világod elpusztul. Egy RPG-ben ez elég gáz szerintem. Nem is értem mit szívhattak, mikor a sztori végét írták. Röhej. Bár, inkább szánalmas.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Viszont vehetsz helyette jobbat:) Nézd a jó oldalát.

VO101Tom
Tegnap a videokártyám beadta a kulcsot. De nagy mákom volt - a helyzethez képest - nézem a garanciát, egy év van rá, ami április 12-én lejár... de ki van számolva bakker <#gonosz3>

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Én ettõl vagyok kész. Mondjuk a filmet úgy tudom végignézni, hogy nézek belõle 10 percet, megállítom, széjjel röhögöm az agyam aztán megint elindítom :D

http://www.youtube.com/v/3QJ-vVAkv6U&version=3

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
http://www.youtube.com/v/qvzNfKvIG9s&version=3
Ez még hatalmas

LeonSilver
Persze, hogy alapmû!

http://www.youtube.com/v/x-p_fnI0sQc&version=3

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Barmi a Monty Python csoport barmelyik tagjatol. :)

Her Laca
Látom ez is alapmû :)
http://www.youtube.com/v/P44F51aALSY&version=3

LeonSilver
A csatornát.

... tovabba koveteljuk, hogy a romaiak menjenek haza! Mit adtak nekunk a romaiak?

Her Laca
Jó:) Valaki aki pörfect angelus fogalmazzon meg egy hõbõrgést ,amit minden helyre elküldünk ahol online repüléssel foglalkoznak,osztán ha csatlakoznak egy ilyen világméretû anyázáshoz akkor meg kell mutatni az ubinak. És követeljük,hogy innentõl minden új részt ingyen adjanak nekünk,meg követeljük ,hogy a megpróbáltatásokért cserébe hardvert is adjanak a játékhoz (természetesen ingyé) meg még követeljünk valamit csak nem jut eszembe.De nyugodtan adjon hozzá még ötleteket mindenki mit is követeljünk:)

Lehet azert nyomast gyakorolni akkora cegekre is mint az Ubisoft, Itt pl. az EA/Bioware szopik eppen, mivel mast kaptak a fogyasztok mint amit a marketing igert.

LeonSilver
Az unokámnak megvan gyári dvd-n. Beszabehu!!

No ez igen :D
http://www.youtube.com/v/ynwbvDgu3H8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
Chrome: Beállítások - motorháztetõ alatt - tartalombeállítások - ne mutassa a képeket.

Az Operában Opera Turbo van (bal alul kis ikon), az a weblap tartalmat még a szerver oldalon tömöríti, és úgy szedi le. A képek szar minõségûek, de azért valamennyire megmaradnak.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
De nem is adtak ki egy nyomorult demót sem ,hogy eldönthesd megveszed e vagy sem.

én úgy emlékszek, hogy azt operára írták, de lehet tévedek
Srácok, írtátok h Chrome.ban be lehet állítani, hogy a képeket csak tömörítve, kisebb felbontással jelenítse meg. Hol lehet ezt elérni? Pár napig mobilnetrõl leszek, és ha ekkora képeket linkeltek be akkor pikk-pakk lefogy a keretem :)

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Szerintem azzal, hogy megveszek egy játékot nem írom alá, hogy nekem pedig kötelezõen nyújtaniuk kell a peccseket. Ha akarták volna akkor begyûjtik élrte a lóvét, aztán felállnak a géptõl és elmennek elinni az egészet. Pereskedni sztem totál felesleges.

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Her Laca
Az a baj,hogy ami nem börrög az számomra nem érdekes. Nem vagyunk egyformák:) Sárkány az meg kell a francnak,sikló ernyõ dettó.
Boldogult ifjú koromban ernyõztem ,jó is volt az de mostanság már nem erõltetném. :)
Szóval röviden a repülés az kúúúúúúúúúúúúúúú.va drága egy dolog ,és sajna nem az én pénztárcámhoz méretezték.Már mint azon részét ami érdekel.

Motorossárkány és csõvázas "merevszárnyú" is van ennyiért, hát még siklóernyõ, akár motorral. Movit vagy UL kiképzés és sok repülés olcsó óradíjjal is simán "van" ennyiért. ...de hidd el ha már börrög, az már nem az igazi!
...persze okot mindig lehet találni... ;)

Her Laca
Ok:) Most nézek valami repülõ féleséget mondjuk úgy fél milla környékén:) Ha tudsz valamit aminek szárnya és motorja van ,no meg képes a levegõben is maradni velem ennyiért, jelezd légyszi:XD

Off: Meglestem az öfisöl és az ATAG fórumot, tényleg nincs nagy örömködés de az utóbbiban valaki linkelt egy klasszikust. Mivel vannak itt jó muzsikára fogékonyak egy bõvített verzió elfér itt is:
http://www.youtube.com/v/qQhECkexmSI&version=3
A CoD célhardver árából meg mennyetek repülni, itt a tavasz! ;)

Her Laca
Az a baj,hogy oroszok. Ezekre nem vonatkozik semmi törvény,vagyis pont leszarják. Max az UBI-t lehetne de ennek a jogi hátterével nem vagyok tisztában.
Én most már gonosz vagyok és azt kívánom nekik,hogy bukjanak egy szééééééééép nagyot. Arrogáns ,semmirekellõ banda. Ez az én véleményem:)

BN!:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Sztem sima szellõzõ ablak.:) Ha hátrahúzzuk a kabintetõt akkor nõ a légellenállás és csökken a sebesség.(Hú de állati okosat és újat mondtam most;)) Plusz ha körülöttük szálldosnak a srapnelek nem biztos hogy jó 5let nyitott kabintetõvel repkedni, ha a kabintetõ hátra van húzva, akkor nagyobb a hideg és cúg is, nem beszélve arról ha mondjuk kiviszi a térképet a menetszél az elég bajos.(ez megint egy állati nagy bölcsesség volt tõlem)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

V43 1105
Isten éltessen !

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Sanyo
Régi Storm of War videók és képek.

www.pcpilot.hu

A névnapomra ma megkaptam az eredeti verziós 1946-ot. A leírás szerint mindenfajta extra cucc van a DVD-n, bónusz gyanánt, majd megsasolom õket.
LeonSilver
Szerintem az EULA kivédi ezt a lehetõséget. Ha nem így lenne, már sok-sok per zajlott volna más, hasonló szar játék miatt.

Nem hiszek ebben a sérülés rendszerben.Armában sem okés rendesen.Akkor már ez:Steel Fury - Kharkov 1942

Teljesen okés szerintem.