91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Kurfürst
    Többen írták hogy nem szünt meg a szintidő növelésével (nekem se, én is próbáltam), de ez már kicsit túl lett skerázva. Nem értem miért kell ennyi hiszti azon hogy volt egy szarul sikerült driver csomag, mintha ilyen még soha nem fordult elő és fogalmilag kizárt lenne..
  • VO101Tom
    Ez a logikai láncod ott hibás, hogy a probléma nem egy bizonyos szoftver hibája miatt lép fel, hanem mert a betöltés sebessége azonos rendszeren is lehet más, egyszerűen csak olyan körülmények miatt, mint hogy mit tölt cache-ból, mi fut a háttérben, mennyire foglalt a memória, satöbbik. Néha sikerült betöltenie szintidő alatt, néha nem. Ha megnövelted a szintidőt, akkor megszűnt a hiba is.

Ha a driver lenne a hibás, az mitől szaródna el az egyik induláskor, és javulna meg a következőtől? Az időszakos hibák pont hogy változó körülmények miatt lépnek fel, egy feltelepített driver meg pont hogy nem ilyen...
  • Kurfürst
    3. Most így belegondolva az engine frissítés nem játszhatott közre mert egy ideig törttel nyomtam (ergo patch nem volt) és ugyanez hiba jött ki (install után egy ideig rendben ment, utána valszeg volt driver frissítés és elkezdett szarakodni), épp azért vettem meg hogy hátha patch ezt javítja majd..
  • Siraly72
    kkor az én GT 220-am is szar!

Win7 ultimate 64

Nvidia 9550 proci
    4 giga DDR3 ram
    775-ős lap

és azért játszható a Clod
  • Kurfürst
    "Ez nem driver hiba, még ha első lépésben az 1c valami noname faq-ban az nvidiára is próbálta tolni. Az nv következő driverének changelogjában benne volt hasonló?"

Jó, ez a te véleményed, Luthier saját véleménye meg az hogy csak nvidiás kártyákon jön elő és driver hiba. Én speciel szívtam vele, más is.

Aztán mindenki eldönti szépen, miben is akar hinni. Simán lehet egyébként hogy az "új" engine bezavart valamit, ettől függetlenül a logikai lánc elég egyszerű:

1. a probléma nem mindig lép föl -> software-s hiba
    2. a probléma ATI kártyákon nem fordul elő -> nvidiás driver (software) hiba
  • Kurfürst
    Ma már teljesen ingyen megtanítanak mindenkit angolul, fordítsd le akkor te okostojás... :D

3. Q: I see a black screen when launching the game.

A: You are most likely running an Nvidia card with 266.xx drivers. There's a problem with that particular driver version.

Kurvára nincs tehát egy büdös szó se "low end" meg "nem támogatott" kártyákról, ezt néhány nvidiás user haluzza be attól félek, valami kifogás kell nyilván..
  • VO101Tom
    Ez nem driver hiba, még ha első lépésben az 1c valami noname faq-ban az nvidiára is próbálta tolni. Az nv következő driverének changelogjában benne volt hasonló?

De gondold végig logikusan. Ha kártyák a saját szoftverük hibája miatt kapcsolnak le idő előtt, azon miért segítene az, hogy a windowsban a directx lekapcsolás késleltetését növeled meg, amit meg egyértelműen a játék lassú betöltése okoz?

Egyébként amikor 2012 közepén, az új video engine megjelenésekor szélesebb körben előjött a hiba, ott is csak a lassú kártyákat érintette, és abszolút semmi köze nem volt a driverhez (301.xx-esek voltak akkor a legújabbak), és vegyesen volt gond nv és atikkal is. Igaz, ati-n kevesebb, gondolom azért mert ott a vas alapvetően gyorsabb paraméterekkel bír. De akkor is a tdrdelay volt a megoldás, mert a játék a recegések kiszűrése miatt több dolgot akart betölteni már az induláskor, és ez újra leverte a lécet néhány régebbi kártyán.
  • majonur
    Kapisgalom :)
  • Glo
    De miután kicserélte ATI-ra megjavult, hát ezt se érted?
  • majonur
    Kicsit ertelmetlen ez a vita, ebben az esetben nem az a lenyeg, hogy Nvidia vagy ATI, hanem hogy evekkel ezelotti low profile, a Clod altal nem is tamogatott kartyakon letezett ez a hiba.
  • Kurfürst
    Nyilván neked van igazad és a játék fejlesztője tudja rosszul a hivatalos FAQ-ban. :)

Tomnak abban mindenesetre igaza van, hogy az újabb driver hibája elsősorban a gyengébb/bizonyos szériájú zöld kártyákon jött ki, gondolom az erősebbek "izomból" átlendültek ezeken a dolgokon.
  • Her Laca
    "A betöltés utáni fekete képernyő specifikusan nvida driver hiba volt. "

Az biztos nem, mert én olyannal egyszer sem találkoztam. És nem hinném,hogy csak szerencsém volt,no meg jó pár órát eltöltöttem vele ,ergó csak előjött volna:)
  • Kurfürst
    Sajnálom hogy negyedszerre sem sikerült felfogni:

A betöltés utáni fekete képernyő specifikusan nvida driver hiba volt.

Ha tdrDelay paraméter okozta a gázt, akkor valami el lett elbaszva az nvidia foshulladék új driverében ami miatt túllépte a szintidőt a rendszer.

Akkor is, ha negyvenedszerre is leírod hogy lowend meg lassú fos, nem ez a probléma, hanem hogy hogy a saját nvidás 266.xx driver a saját lassúfos lowend nvidia kártyákra szarul volt megírva, valamit szarul kezelt.

A korábbi 257.21, o driverekkel a lassúfos lowend nvidia kártyákkal nem volt gond.

Szintén sajnálom hogy ebből az értelmetlen és primitív piros-zöld vallásháború koordinátarendszerből még mindig nem sikerült kimozdulni. Én spec. leszarom mi megy a gépemben, amíg nincs vele gond (ha ez neked örömet okoz, egy ideig azért volt nvidia, mert azzal kevesebb volt a gáz, mint az ATIval, meg épp az volt viszonylag jó ár érték arányban), de sajnos ezt sem sikerült felfogni. Az piros-zöld szájkarate topicokban begyakorolt gumiérvek így sajnos nem működnek.

A User azt kérdezte hogy van-e gond nvidiával. Nekem volt, bizonyos driverekkel. Az már mellékes kérdés, hogy a hasonlóan lassúfos lowend ATI kártyákkal mintha nem lett volna ugyanez a gond. Ha te tudsz ilyenről, majd léci jelezd és akkor az user is gyarapszik erre vonatkozó ismereteiddel.
  • Indi69
    sziasztok. tom nekem rendszeresen beadja az egyszerű színösszeállítást, viszont a gépem nem rossz ( i5 2500, gtx 570, 4gb ram ) miért?
  • VO101Tom
    Nem, ez nem az 1C és nem az nvidia sara, ha jóvala specifikáció alatti vassal próbálkozol. Egyszerűen nem arra való. Halkan megjegyzem, amit ide írsz, a TdrDelay ez pontosan az a windows directX letiltásának késleltetése, az a "windows betöltés elmélet", ami nem is létezik ugye? Itt írják, hogy a 2 másodpercről írd át 12-re, hogy a régi szaroknak is legyen idejük összeszedni magukat.

TdrDelay
    Specifies the number of seconds that the GPU can delay the preempt request from the GPU scheduler. This is effectively the timeout threshold. The default value is 2 seconds.

win registry súgó

Igen, ez a letiltás pontosan azt okozza, hogy (idézlek): "Játék elindít, de a tényleges enginebe belépve fekete képernyő, a menübe visszalépve látszik a menü, vissza játékba fekete képernyő... hang megy. " (mert a menü a windowson fut, a játékhoz meg már kellene a kártya is).

Ha neked néha bejött a kép néha nem, az csak annyit jelent, hogy néha sikerült a limiten belül indulnia, néha nem. Néha kidobta a windows hogy állítsd át egyszerű színösszeállításra, néha nem. Mindegyiknek ugyanaz az oka. Ahogy annak is, ha mégis elindult, akkor sem lehetetett jó az fps, mert a kártya egyébként egy lassú fos.

És azután azért fikázod az nvidiát a radeonnal szemben, mert neked a GT220 ezeket csinálta a 7750 meg nem, hát ehhez csak gratulálni tudok. Mégegyszer leírom, ez nem azért van, mert az nvidia szar, ha a GT220-al egyenértékű radeonnal próbálod, azzal is ugyanez történne. A jétékon belüli grafikai hibák, mint az a vízfelület csempézése, az viszont CSAK radeonon jelentkezik, ahogy az összes korábbi bug is, amit még Solt írt (bár azok nagy része ma már nincs).
  • majonur
    Az utolso patch ota szerintem hibatlanul fut Radeonnal, 1920x1080, Detail level very high, (HD 6970+I7 950)
    Legalabbis grafikai bugok nincsenek.
  • Kurfürst
    nvdia driver hiba volt, gondolom azóta javítva lett. Részemről vita lezárva, és igen a kurva annyát az nvidiának.

Hivatalos FAQ:

3. Q: I see a black screen when launching the game.

A: You are most likely running an Nvidia card with 266.xx drivers. There's a problem with that particular driver version.
    It can be resolved by either rolling back to a previous driver version, such as 257.21, or upgrading to the just-released 270.51.
    The issue can also be resolved by manually adjusting one of the driver parameters in the registry. This is for more advanced users. Please modify the registry at your own risk.

Start - Run
    regedit
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\GraphicsDrivers
    Edit - New - DWord
    Name = TdrDelay
    Value Data = 12
  • Her Laca
    Nincs semmi baj NV vel sem. Én mán csak tudnék róla:)))

• Her Laca
    Tehát kijelenthetjük,hogy a radeonon is teljesen jól fut a cucc.
    Akkor végképp nem értem Solt mester problematikáját.
    Ugyanaz a kártyátok van.
  • Kurfürst
    Tom, most hiába mondod azt el ugyanazt újra meg újra, én elsőre elmondtam, hogy probléma micsoda. Nem fogtad föl.

Elmondtam másodszorra, erre se fogtad föl, erre elkezdted magyarázni hogy tkp. hogyan is történt ez valójában (windows betöltéses elmélet, amit ugye nem is láttál, pff.. most ezt nem kommentálnám hogy akkor máskor meg miért jött be, némi config baszkurálással, aero desktop letiltással, reinstallal, gondolom akkor "nem töltött", ugye? ATIval kb. ugyanannyi idő egyébként a töltés szóval erről is ennyit).

Most komolyan el akarod nekem magyarázni hogy tulajdonképpen nem az volt a gondom hogy fekete képernyő jött be random, gyanítom (egyértelműen valami szoftveres, driveres konfliktus miatt, ha a hardwarrel lenne a gond fixen ugyanaz lenne a probléma) hanem az hogy szar volt az FPS a fekete képernyő alatt? :D :D

Egyébként volt nekem piros meg zöld is, totálisan leszarom milyen szinű, most épp a piros volt a jó vétel, külön öröm hogy nem baszakodott a cloddal mint az nvidias cucc. A kérdés meg erre vonatkozott, nvidia meg clod viszonyra, ami simán lehet az 1c sara, de a végeredmény szempontjából TÖKMINDEGY.
  • VO101Tom
    Mit nem fogtam föl? Hogy egy olyan őskövületen, amit még a -jelentősen alábecsült- hivatalos system specben sem ajálnották a játékhoz (Sys spec: NVidiaŸ: 8800/9800/250/260/275/285/460/465/470/480), azon szarul futott a clod, vettél egy kb. 3x gyorsabb ati-t, azon meg már ment rendesen (apróbb bugokkal). Húha, qrvaanyját az nvidiának.

Egyébként a menü azért jött be rendesen, mert azt a windows felületen jelenítette meg, a játék meg azért nem, mert a windows annyit várt a betöltésre, hogy egyszerűen elkapcsolta a directX-et. Ismert hiba volt azoknál, akik a low end pc-n akarták futtatni a clodot, 1C-n topik is volt erről :/
  • Kurfürst
    Szerintem nem fogtad föl teljesen.. a teljesítmény szar volt, egyértelműen kevés volt a Clodhoz de ezt orvosolta hogy a Clod mindenféle problémát produkált az nvidiás kártyával. Játék elindít, de a tényleges enginebe belépve fekete képernyő, a menübe visszalépve látszik a menü, vissza játékba fekete képernyő... hang megy.

Az aero kikapcsolásával lehetett visszaimádkozni a dolgot, de egy idő után megint elbaszódott.

Az új ATIval nem volt semmi ilyen kompatibilitási gondom. Egyedül az a hülye baszott nagy négyzet amit a távoli messzeségben látok talajszinten magam körül, gondolom addig rajzolja ki az engine a tájat v vmi ilyesmi. Erre tud valaki megoldást?
  • VO101Tom
    GT 220? Akkor neked nem azért volt bajod a cloddal, mert a kártyát az nvidia gyártotta, neked azért volt bajod vele, mert azt a kártyát már 2009-ben sem ajánlották játékhoz, csak dvd lejátszáshoz...
  • Lysandus
    Nem lesz gond. Nekem 7970 van a gépbe, minden beállítás kimaxolva, és megy mint a veszett fene. Élsimítást meg nem erőltetem, nem akarom, hogy belemossa az egypixeles kontaktokat a háttérbe. Ez pedig kártyafüggetlen, minden kártyán így van.
  • Kurfürst
    GT 220
  • VO101Tom
    Milyen nvidia volt az?
  • Kurfürst
    Nekem Radeon 7750-em van, eddig bejött, nagyon problémám nem volt vele. A Doveres térképen valamiért folyton a földön megjelenik egy négyzet alakú többkilométeres terület, ez nem tudom miért van. Ez az egyetlen bug eddig.

Nvidiával sokkal többet szoptam Cloddal. Fekete képernyő induláskor, ki kellett kapcsolani a Win 7 desktopos látványelemeit stb., de még úgyis összevissza működött.
  • VDomino
    Természetesen győzelem a köbön,mi más.:)
    Néhány vörös szállt le,azok is sunnyogva,a kertek alatt,uraltuk a légteret.

Akkor most mi van ezzel a kártyamizériával?Most váltok Raedon-ra,nem akarok gondokat,csak örömöt é bódottágot.:)
  • Johann Wind
    Eredmények?:)
  • VO101Tom
    Ugyanazt repültük vasárnap is. Akkor ott voltam.
  • Her Laca
    Ja te sem voltál ott nem? Elbabráltad a motorod vagy mi?
  • Her Laca
    Igen ez övön aluli volt:) Gaz angolszáz merénylők direkt nekem reptették TVR-t (gondolom drog hatása alatt) mert másként nem bírtak velem.
  • VO101Tom
    Pedig Laca, szombaton láthattad volna, ha nem veritek le egymást tvr-el... Ott voltunk Biggin Hill és Kenley fölött 40 bombázóval, és kb ugyanannyi vadásszal
    Ok, ez gonosz volt, szorri
  • Her Laca
    Megkottlott a vas:) Lehet a Giga mégse olyan acélos?
  • Her Laca
    Ja és felejtsd el Londont. Ki a fax megy oda,online talán ha kétszer láttam akkor se közelről:)))) Cale ha jó akkor nincs bajod:))
  • Solt
    Már a feltételezés is rosszul esett! :D Természetesen leszedtem... sőt, megpróbáltam a másik oprendszeren is, ahol semmit nem piszkáltam el, minden gyári volt...

Lehet, hogy ez csak London felett van, máshol nem próbáltam... ha lesz idegrendszerem meg időm, akkor megnézem más városok felett is, de egyelőre ez most meghaladja az idegrendszerem teljesítőképességét! :)

Hidd el nekem, ha kifogásokat keresnék csak, akkor eszemben sem lenne ennyi időt rászánni... másra is szánhattam volna a fél délutánomat! :)
  • Her Laca
    Szerintem összezavartad azt a szegény játékot a sok vacakolással.
    Én letörölném,újratenném és lenne öröm és bodottág.
    Van akikkel együtt repülgetünk ,radeonjuk van és nincs ilyen problémájuk.
    Sőt semmi gondjuk.
    Lehet nem bírja a very high ot a kártya?:)))) Na jó ez vicc volt. Vagy mégsem?
  • Solt
    Vazze Mesterem, Te elolvasod amit írok? :D

Pont ezt tettem... radeonpro leszed, nehogy véletlenül is bezavarjon (emiatt a másik három NV logós játékkal fogok szívni! :D), minden vissza gyári állapotra, beállítás high-ra, próbáltam függetleníteni magam az eddigiektől, erre London felett jó 10-15 másodpercenként beakad egy baszott nagyot... :D Na mondom biztos a sok buherálásom miatt... megnéztem W8-s rendszeren, ugyanezt csinálja ott is.. sakk és matt jelenleg számomra! :D
  • VO101Tom
    Én nem mondtam egy szóval sem, hogy hülye vagy. De tudom, mert már sokszor előjött, hogy az élsimítás hiánya az egyik legnagyobb nyűgötök a cloddal kapcsolatban (mármint akik egyébként nem repülnek vele), és írtad, hogy végre rá tudtad hekkelni. Szerintem minden rosszindulat nélkül gondolhatom, hogy akkor ezt így is hagytad. Ezért kérdeztem, hogy a ráhekkelés mellett jelentkezett-e ez az fps esés? Csak mert a legújabb peccsel sem recegés, sem fps esés nincs a normál játékkal, legalábbis sem nekünk nincs ilyen bajunk, sem az 1C-n nincs ilyennel nyűgje a népnek. Tehát? Leszedted az FXAA-t?
  • Solt
    Jaaaaj... :) Mi olyat mondtam most Tom, amit eddig nem? :) Idáig arról voltam meggyőződve, hogy az NV keze miatt olyan amilyen... erre azt tapasztalom, hogy még az NV logós (ez ugye hivatalosan nem az) játékok sem szívatnak ennyire, ezért írtam, hogy ez még ezen is túlmutat...

Az NV összeesküvés elmélethez meg annyit, hogy jelenleg 3 NV logós játék van a gépemen, és egyik sem fut normálisan buherálás nélkül... (mondjuk 2 perc baszakodás után legalább már nincs velük gond)

Továbbá van 7 olyan játék, ami elvileg semleges... ebből 6 esetében a telepítésen kívül semmit nem kellett csinálnom a megfelelő működéshez, a maradék 1 pedig a CloD... nekem ez bőven elég infó! :)