IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vérprofi!
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
Mondjuk olvasván a cikket, nem túl biztató, ha nem ígérték volna a pénteket, egészen megijednék!<#alien>#alien>
Mert hát megígérték. Ja, én azt hittem az már nem béta. De úgy látom tévedtem.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Csak itt áll Mesterék háza elõtt és van egy Dongó Virtuális Repülõszázados embléma rajta?
www.smart-bus.hu
Lehet meghúzom kicsit a procit,(öcsém a nagy guru ebben de kint van Angliában), és az alaplap csere miatt csak most esett le, miért megy minden rosszabbul..<#alien>#alien>lehet a patch nekem is javított csak pont akkor állt vissza a 4 mag 3.3-ról háromra. Nagyon nem mindegy.
Azért várok péntekig , lehet nem is kell...meglepõdnék.
<#hehe>#hehe>
diákkori baráti szilvóriumozás, lemenés Kolozsvár fõterére éjjel 1kor, teli torokból elénekeltük a magyar és székely himnuszt, majd 2 órán keresztül kergetõztünk Funar zsandárjaival... micsoda idõk....
...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
mindenki "seggrészeg",és közben EZSGÉZNEK!!!naggggyon komoly<#wilting>#wilting>
R.I.P. White Europe
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Most nincs idõm foglalkozni vele, mert mennem kell gályázni, de délután idõt fogok szakítani rá.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Bocs a nevében is!
- Fecska
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Pumákoknál leltem,az nem lehet hogy ne lássátok!!!!!!!!!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A Béna.
Az én korosztályom gyermekeit nézd meg...
Persze tisztelet a kivételnek.
Nézd csak meg Mijkit milyen volt mikor közétek keveredett,és milyen most!
(Mijki dícséretnek szántam,és én nagyon ritkán dícsérek!)
De sokan már az én korosztályomból is eléggé problémásak. (30)
A Béna.
Mert ha már az asszony is dolgozik akkor ezt a "terhet" is közösen kell viselni. Ekkora terhet amit ez jelent egy ember nem vagy nagyon nehezen tud elviselni szerintem. És megromlik a házasság szétmegy a család.
30 éve 16 éves korom óta együtt vagyok az asszonnyal és mondhatnám jól megvagyunk:)Na szóval csak annyit akartam mondani ,hogy nem lehetetlen feladat ez.
Ferencen egymillás öltöny,a cseh öreg úron ,azt nem mondom,hogy kopott de egyszerû filléres öltöny volt,a cipõje is viseletes. Skoda volt az autója.
Na az hiteles volt a szememben,asszem akkortájt másztak ki a gödörbõl .
Akkora volt a kontraszt ,hogy még én is észrevettem.
Csak egy részletét osztom meg, mert a teljes cikkben olyan dolgok is elhangzanak amivel én személy szerint nem értek egyet.
De valahol itt tartunk most.
És ez szomorú,nagyon szomorú...
Publicisztika
Sokáig gondolkodtam, mit is írjak, hogyan fogalmazzam meg, amit szeretnék. Szerintem mindannyian ugyanazt érezzük. Ugyanúgy ökölbe szorul a kezünk, mikor a buszon mellettünk ülõ cigányok arról beszélnek, mikor jön a segély, mire költenek, mennyi gyereket fognak még szülni, a meglévõkkel mit csinálnak, hova mennek. Én meg csak azon rágódom, hogyan tovább... Csekkek kavarognak a fejemben, a munkát próbálom kiverni a fejembõl. Kavarognak képek és nem értem a dolgokat. Mi lett a világgal? Az öregek a kórházban halnak meg, nem látogatják õket, nem foglalkoznak velük. Csak jönnek a „hozzátartozók” és lökik az orvosnak a pénzt. Csak még nyugdíjig bírja ki a mama, kell a pénz. Közben a szobatársak fogják a haldokló kezét, adnak neki inni, ha szomjas és a nõvér nem ér oda. Velünk mi lesz? De még ennél is jobban érdekel, mi lesz az én szeretteimmel? Talán én is így fogok viselkedni? Még csak állatoknak sem nevezném õket, mert a haldoklókat és betegeket õk is tisztelik, vigyázzák... Vajon meddig bírja ezt egy ember nézni, átélni? Meddig van meg bennünk, segítõkben a szívbõl jövõ tenni akarás? Mikor fásulunk bele? Mindig feladjuk egy kicsit, mikor megjön a fizetési papír és rajta az összeg, ami az évek múlásával sem nõ.
Meglökik a könyököm, nézem a cigánygyereket, amint elmegy mellettem a buszon. Érzem a szagot... Arra gondolok, vajon még egy gyereket fel tudnánk-e nevelni..? Nagyon jó lenne nem egy, nem kettõ.... De nem akarok rosszat senkinek. A nõ legszentebb hivatása az anyaság. Gyönyörû szavak. De vajon mikor és hogy tudnám megoldani? Egy átlagos nap hajnali negyed négykori keléssel indul, irány a munka, délután kettõig. Mire a bölcsödéhez érek, már fél négy. A gyermek persze erõtõl duzzad, irány 3-4 játszótér. Ülök a padon és fogadkozok. Ma türelmes leszek... Aztán fél hatkor már zakatol a fejem. Otthon a rengeteg munka: fõzni kellene, mosni, vasalni... És megpróbálom hazarángatni a gyermeket, hol erõvel, hol fagylalttal. Van, amikor sikerül vita nélkül hazaérni. Aztán otthon végre leülök. A posta már nem is érdekel: számla-számla. Majd egyszer, talán... Mire vége a napnak, már csak ágyba szeretnék kerülni. Talán most tízre sikerül. A gyermek már alszik és csak nézem. Köszönöm Uram, hogy Õ van nekem. Összekuporodik, olyan, mint egy kis angyal. Nagyon szeretnék még egy pár angyalt... De a legfontosabbat nem tudom megadni nekik, ami pótolhatatlan és felbecsülhetetlen: az idõt. Lássam lépteiket, a mosolyt álmukban. Azt, amikor elesnek, mikor az apjuk hátán lovagolnak.... Nem akarom, hogy késõbb csak arra emlékezzen, hogy az anyja egy idegbeteg nõ volt, aki csak megbántani tudta. Aztán én is egy intézetben kötök ki, soha nem látogatnak....
Azt hiszem kicsit bõvebben ki kell fejtenem az álláspontom,mert ez nem csak szomorú hanem megdöbbentõ is.
Emancipáció: A maga nemében csodálatos kezdeményezés volt,és azokban az idõkben tényleg szükség is volt rá. A probléma akkor kezdõdött amikor a vezetõk felismerték ennek a dolognak a jelentõségét és meglátták benne az óriási üzleti lehetõséget. El is kezdték szépen a maguk ízlése szerint átformálni és ideologizálni. Alapesetben arról szólt,hogy a nõknek mindenben ugyanolyan jogokat kell biztosítani mint a férfiaknak.(Ez teljesen jogos messzemenöleg egyet is értünk ezzel---a férfiak---.) Aztán ezt a szép eszmét elkezdték egy olyan formába önteni ami már teljesen másról szólt,elhitették az emberekkel,hogy a sikeres nõ gyermeket nevel,háztartást vezet,állandóan úgy néz ki,mint aki most lépett ki egy divatlapból,és mellette még kurva sok pénzt is keres... Azért ezt végiggondolva kicsit sem gondolhatjuk komolyan... Egyszerûen nincs rá idõ. Viszont kitünõen kiiktatták a rendszerbõl az anyák nevelését a gyermekek tanulási folyamataiból,ez generációs kérdés: Generációnként látszik a hanyatlás a fiatalok körében. Szüleink (én 30 éves vagyok) Még stabil erkölcsi normákat, becsületességet,emberséget tanultak nagyszüleinktõl. Az én korosztályom még szerencsésnek vallhatja magát mert a mi szüleink még tudtak azért idõt fordítani ránk,és nagyszüleinktõl is kaptunk elég figyelmet és tanítást,de már korántsem elegendõt. Ez a hisztéria a 80 as évek közepétõl már elérte azt a szintet ,hogy egy nõnek már nem joga volt dolgozni,hanem dolgoznia kellet(!!!) ha megélhetést akart biztosítani családjának. (Régebben egy család meg tudott élni egy ember fizetésébõl.) De éppen ez volt a cél,az eredményét a mai tizenéveseken láthatjuk.
Erkölcsi normák teljes hiánya,önmagukból kifordult fiatalok akiknek fogalmuk sincs arról mi folyik körülöttük,csak azt tudják ,hogy az emberi értékeket pénzben mérik,és õk teljesen magukévá teszik ezt a fajta gondolkodásmódot,mert mindenhonnan ez ömlik rájuk,hiszen szüleiknek már nincs ideje foglalkozni velük és megmutatni nekik a világ igaz természetét... Ma már a fiatalok körében teljesen elfogadott és elismert erény(!!!!) ha valaki törvénybe ütközõ dolgot csinál,sõt egyenesen felnéznek azokra akik nem becsületes munkával gazdagodnak. És ne higgye kedves szülõ ,hogy az ön kislánya \kisfia különb...(persze tisztelet a kivételnek) Õszintén tegye fel a kérdést magának: mit tud gyermeke életérõl? Mert ha különb is és még normális értékrendek szerint gondolkodik nagyon hamar magányossá válik az a gyermek aki nem egy irányba halad a kis birkanyájjal...
És ez a szomorú... Azt már meg sem említem,hogy sokunknak fogalma sincs mekkora erõfeszítéseket tettek anyáink akik 8 óra(sokszor több) kemény munka után Még találtak energiát magukban arra ,hogy minket igaz emberré neveljenek,És igen ma könnyes szemekkel csókoljuk meg azt a kezet ami annak idején a pofonokat osztotta és néha gyûlöltük ezért... De vajon a mai anyáknak lesz-e van-e erejük igaz embereket nevelni a gyerekeikbõl?
Ha van azok között tanár aki e sorokat olvassa, megkérem csináljon egy rövid tesztet az osztályában,mit tennél ha találnál egy teli pénztárcát kérdéssel.Név nélküli válaszadással
Ezt még régebben írtam de egyre aktuálisabb...
A Béna.
A Béna.
-nem kapsz két nagy pofont...
Úgy értem a hozzászólásnál mit kell elé írni...
valami spoiler\ volt vagy ilyesmi.
A Béna.
Bocs de elfelejtettem pedig egyszer már megmutatta valaki...
A Béna.
Ne cáfolj rá Miki!
A Béna.
Hogy mitõl ilyenek?
Média+oktatási rendszer.
Ez fájni fog,de a mi hibánk,mert hagyjuk.
Izrael tananyaggá tétele?
Semmi bajom a zsidó vallással,meg Izraellel,aki szeretné ismerje meg,vagy térjen át a zsidó hitre,ettõl még lehet jó ember.
Az Izraeli vezetéssel viszont már annál több bajom van,de ezt már régebben kifejtettem,az Izraeli pék storyjával ha emlékeztek még.
A mitõl ilyenekre meg van egy korábbi írásom,majd linkelem de csak spoilerként.
Lényeg a lényeg amíg a saját fejünkben nem rakunk rendet addig nem fog változni semmi.
A Béna.
A Béna.
Hagynám,Aztán szereznék egy AK-t elmennék valahogyan Bukarestbe és megvárnám valamelyik kapualjban,amíg hazaindulnak.
Legalábbis ez lenne az amit megpróbálnék,ennek van értelme.
A katonára lõni akit valamivel rávettek arra,hogy vadidegen embereket kiûzzön az otthonából nem sok értelme van.
Azt a katonát valahogy annyira megfélemlítették,hogy inkább végrehajtja a parancsot,mert nem sok ember van aki ilyet önszántából csinál.
A Béna.
Tudod én azon szoktam gondolkodni, hogy mitõl ilyenek ezek a szarok ma.
Széchenyi István gróf létére büszke volt arra, hogy a Haza javát szolgálhatja, felajánlotta minden jószágának egyévi jövedelmét az Akadémiáért, stb..
Ma meg mi van?
Én nem azt mondom, hogy Orgován Winnetou úgy kel fel reggel, hogy -> na, hogyan kellene megszopatni az országot?<- de Isten bizony mondom, hogy ezeknek a kötélen lenne a helyük. Vagy rabságban. Mérhetetlen károkat okoznak, okoztak az országnak és hát a Zembereknek.
Jól neveled a gyerekeidet.
Csak mint írtam nem erõsségem a fogalmazás.
A vigyázzba baszom magamat érts úgy ,hogy bárhol meghallom a magyar himnuszt akkor felállok bárhol és bárkivel is legyek.
Ez a fiatalabb generációnak sokszor,mondjuk úgy fura...
De ,hogy a másik végletet is leírjam,attól,hogy a politikusaink (párttól függetlenül) Felállnak a himnusz alatt meg kokárdát tûznek még nem biztos,hogy az ország érdekeit képviselik...
Én majd annak a politikusnak hiszek aki azzal kezdi a bemutatkozását:
Hölgyeim és uraim,mivel az ország nehéz gazdasági helyzetben van ezennel lemondok a fizetésem felérõl,az állami autóról és a rengeteg fiktív támogatásról,összébhúzom a nadrágszíjat és megpróbálok kijönni a havi 500 ezres politikai fizetésbõl,hogy ennyivel is kevesebb kiadása legyen az országnak... Amíg nem így kezdi addig csak port hint mindegyik,legyen az Fideszes Jobbikos vagy LMP-s.
Az ,hogy ennek ellenére megtûrjük õket az már csak a mi hibánk.
A Béna.
Az, hogy Te mondjuk a Himnusz alatt a seggedet vakargatod, nem érdekel, de a véleményem meg van róla.
Ja, én nem kell feltétlenül reagálnod rá.
Amelyik a város határában van. Vagy hogy "szemléletesebb" legyen arra, amelyik kopog az ajtón, és el akarja venni azt, amiért megdolgoztam, és az enyém.
Ha hozzád bekopognának azzal, hogy "jöttünk mostantól itt minden a miénk" te szemrebbenés nélkül hagynád? Szerintem nem.
Hogy a probléma megoldódna -e az csak utána derülne ki.
Teljesen fel vagyok ébredve, és a már sajnálom, hogy hozzászóltam a témához.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
...
na majd ha jön pénteken a peccs, megszûnik itt is az elégedetlenkedés és mindenki boldogan nyomja majd :)
Valahogy ebbõl a nézõpontból kellene szemlélni a dolgokat...
A Béna.
A román katonára akit odavittek? Vagy a román pulitikusra aki elfogadta és aláírta a tervezetet?
Melyik oldaná meg a problémát?
Ébredj már fel...
A Béna.
Nincs ott semmi,olyan meg van nekik is.Szóval érted ,hogy értem azt a semmit na,nehogy félreérthetõ legyek:)
holnaptól Román,és az ottani magyarok nem nagyon beszélhetnének többé magyarul, hát nem nagyon!!!!tetszene."
Erre én azt kérdezném, hogy hol az AK? Harchoz! - Ugyanis szegedi vagyok.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
És! Nekem lesz igazam!