IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mijki
Folyt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Ha valakinek nem megy a Tiger33's Sound mod UV3, leírom hogy kell megcsinálni(Flyby még sajnos nekem se mûködik.)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1, Le kell szednünk két SFS fájlt, melyet be kell másolnunk az IL2 fõmappájába. LINK

2, Kell egy még egy mappát letölteni, melyet az Il2 fõmappájában levõ jsgmemods mappába kell bemásolni. LINK2

3, Ezt a két fájlt be kell másolni az IL2 fõmappájába majd futtatni kell az exéket és az "Extract"-ra kattintani. Ezután JSGME-ben leeht õket aktiválni.LINK3LINK4

Itt van flyby FIX amit én is megcsináltam de nekem nem javított semmit, ugyanúgy kell használni mint a 3. pontban írt fájlokat.

4, Ezután én ilyen sorrendben aktiváltam a módokat, nekem így fut a flyby sound-on kívül minden rendesen:

Ha nem teljesen érthetõ akkor forrás

Pár screenshot:
Ui.: A GurnerFX módot feltöltöm TS-en az SG szobába ha valaki ki szeretné próbálni.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

A németek nem voltak rosszul felszereltek. A kor legkorszerûbb felszerelésével rendelkeztek minden harc nemben. A vesztüket oroszországban a nagy távolságok miatt kialakult ellátás nehézségei okozták amire a tél igencsak nagy lapáttal rá is tett.

Ha valakit érdekel az orosz front a "Mi" szemszögünkbõl és itt különösen a Don-i katasztrófára gondolok, akkor ITT egy akkori gyalogos honvéd visszaemlékezéseiben elolvashatja. Én megtettem, és bizony sokszor elszorúlt torokkal olvastam, mennyire nehéz sorsa volt egy akkori közkatonának és hogy a szovjet katonák mennyire brutálisak voltak még nem is lepett meg annyira, de hogy a németek(!) akiknek állítólag a szövetségesei lettünk volna mennyire aljasul bántak "Velünk" az már már vérlázító volt olvasni!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Az ifjabb Horthy a Ford-nál volt gyakornok mérnök, parázott is rendesen, amikor az USA belépett a háborúba, mivel õ közelrõl látta, hogy milyen kapacitásra képesek az ami gyártósorok. Végül neki lett igaza.
Hát igen, az amik igencsak befojásolták a végkimenetelt... meg az elhibázott, késõn kezdett Barbarossa... az orosz tél megette a nem kellõ képen felszerelt, téli felszerelés nélküli német és magyar csapatokat. Amúgy a ruszkik legjobb import gépe talán az Airacobra volt. Nagy tûzerõ, középre elhelyezett motor miatti jó fordulékonyság.

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Willenbrock
A Me-262 meg minden téren ûberkirály volt,leszámítva az ötvözõk hiánya maitti hajtómû hibákat.Tûzereje 4 Mk 108-as,a nyilazottszárnyú konstrukciója meg olyan forradalmi volt hogy még az 1950-es F-86 Sabre terveit is alaposan átdolgozták az amcsi mérnökök mikor 1947 körül mikor elõször kezdtek szélcsatorna kísérleteket Me-262-es szárnyakkal.E kísérletek elõtt konzervatív szárnyakkal tervezték a Sabre-öt és úgy a 900-at nem haladta volna meg a sebessége.Ennyire meghatározó fejlesztés volt a 262.A szovjet oldal hol tudott akár csak hasonlót felmutatni?Sehol.

Willenbrock
Amik valóban felûlmúlták tûzerõben a német típusokat azok esetleg a 37mm-es ágyúkkal felszerelt "tankvadász" változatok voltak,nem légiharcra valók.(Jak 9T,TK stb)A többi orosz gép inkább átlagos tûzerejû volt.

Her Laca
A háborút azért vesztették el mert az Usa beszállt. Ez tény,kár másban keresni az okokat. Ha a jenkik maradnak a seggükön ,és nem tolják a hadianyagot pl az oroszoknak ,vagy az angelusoknak ,akkor ma más lenne a világtérkép. Anglia képtelen lett volna talpra állni így az egész német haderõt rászabadíthatták volna az oroszokra. Na meg az idióta olaszoknak sem kellett volna segíteni,de talán az még belefért volna.
A fegyverek különben nem számítanak igazán ,közel egyforma minõségû a kor technikai színvonalát jól követõ fegyverzet volt minden hadviselõ félnek.
Orosz barátaink sem voltak rosszabb pilóták ,csak a képzésük volt tökéletlenebb és a háború elején a technika is ,de pl a háború végére a német pilóta képzés is halovány volt. A nagy ászok pedig hellyel közzel szépen elhullottak egy pár kivételtõl eltekintve.
Szóval a gépek kb egyforma tudást képviseltek ,mindegy ,hogy jak,Mig,BF,FW,Spit,a pilóták és persze a létszám számított. No meg a taktika.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"...A szovjet repülõgépek manõverezõképesség, fegyverzet, és tûzerõ szempontjából egyaránt felülmúlták a hasonló kategóriájú német gépeket"
Manõverezõképesség igen.Fegyverzet, tûzerõ? Elõször nagyon nem, aztán a háború vége felé már mondjuk,hogy részben igen. A MiG-ek például igen alulfegverzettek voltak,ezt a tényt az IL-2-ben is tapasztalhatta aki kipróbálta,vagy esetleg kampányt repült a típussal.Egy örökkévalóságnak tûnt néha mire lebontotta a másik gépet annyira,hogy legalább ugorjon a pilóta.

"Az üzembiztonság tekintetében nincs jelentõs különbség, az üzemeltetési megbízhatóság viszont a JAK egyszerûbb szerkezetébõl adódóan jelentõsen jobb, frontkörülmények között az orosz típusok jobban üzemeltethetõk voltak."

Ez teljesen hihetõnek tûnik,hogy jobban bírta a nehezebb körülményeket,kevesebbet kellett szereljék. A német gépekben meg az automatikus rendszer volt a több és a pilótának volt ezért kevesebb dolga volt a kiszolgálással,persze ez több hibalehetõséget is jelenthet,de amíg mûködik kényelmes.

"A FW-t direkt nem emlegetem, manõverezõképesség tekintetében nem lehet egy lapon említeni a szovjet típusokkal)..."

Az FW-t nem említeni pedig hülyeség,mert nagyon jó gép volt,az más kérdés,hogy a nagy ászok fõleg Messzeren repültek,és a Me elterjedtebb is volt. Az FW-nek még a csillagmotor is elõnye volt, ami kevésbé sérülékeny.
A manõverezõképesség viszont szerintem számít,fõleg annak idején számított nagyon ,amikor kimondottan manõverezõ légiharc volt minden légi harc.
A háborút meg nem a fóka miatt vesztették el a németek,és nem is a levegõben,hanem a földön ,fõleg az IL-2-es miatt,amely típus rengeteg német harckocsit lõtt ki.

Willenbrock
Meg a Jak-3 a nehézfegyverzetû könnyûvadász 😊

Willenbrock
Ez olyan mintha tudatos hazugságokkal lenne tele,ennyi baromságot akarattal is nehezen tudnék összehordani.Pl itt ez a gyönygszem:"Az összes repülõgéptípus fémvázas volt(mint a bicikli?),a szárnyak szerkezetének ehez nincs köze."A szárnyak szerkezetét inkább nem firtattam volna,kb több pilóta halt meg a leszakadó farost szárnyborítások miatt mint az ellenséges gépektõl.(A korai Jak szériák és LAGG-k esetében ez tömeges hiba volt.)
A Bf 109 már 1936-ben tiszta fémépítésû a csûrõket kivéve,a Jakok és La-k meg még 1943 ban is fõleg faszerkezetûek(bakelittel kombinált farost)voltak és a fõtartón kívül nem sok minden volt fémbõl rajtuk.Ez csak egy példa az ordas baromságokra.

Zpogi
Ahogy olvastam a Puma fórumot Tom ma már nem lesz gépközelben.
Persze ettõl függetlenül is mehetünk egy karikát.

acidrain
SoWC 6.misszió újra ma este 21:00-tól.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Zpogi
Nekem néha ok nélkül leesett az fps 1-re hosszú másodpercekre,felbontástól függetlenül,aztán már a grafikán is butítottam,de az sem segített. Most újra telepítettem és a repkán teszteltem,egyenlõre jónak tûnik,majd meglátom az ATAG-on és SoWC-on hogy teljesít.

Her Laca
Nem sok😊 Akad multiban,pedig fps az egekben. Régebben ment mint a vaj.
Nesze neked optimalizáció.
Ja 😊 Szállj le egy útra,mondjuk a buckingham palota elé és leesik az állad. Ami fentrõl út az ha rászállsz átváltozik mezõvé😊 De betonos reptereknél is füves a cement😊)Illúzió romboló az egész. Nincs is kedvem sorolni ,pedig vannak még észrevételeim,szapulni meg már nem akarom.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

i robot
Most megint mi a gond vele? Eddig egy patch elõtt sem telepítettem újra.

Ezek szerint A Cliffs of Dover ennyire nem sikerült? Pedig gondolkodtam rajta, hogy beszerzem. Bár a VGA karim valószínüleg kevés lenne hozzá...

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Hát igen, az is tény, hogy minden idõk legtöbb légi gyõzelmét egyértelmûen a német típusokkal érték el. A legtöbb légi gyõzelemmel rendelkezõ német pilóták számszerileg magasan teljesítettek feljebb a nyugati vagy keleti "kollégáikkal" szemben! Pedig a lehetõség náluk is adott volt.

Pogi pont ezt csinálom most mert a remény hal meg......
Besz@rás..., könnyesre röhögtem magam. 😄

D9

Zpogi
Én most újra letöltöm a CloD-ot,hátha az segít,ha nem akkor hanyagolom addig amíg ki nem javítják. A múltkor ez segített remélem most is fog,bár elég vicces,hogy minden patch után újra kell telepíteni ezt a szart...

Sanyo
Ahh, jobb ha békén hagyjuk õket. 😄 Látom azért valaki megemlítette a fókát, amit a jóember véletlenül kifelejtett. És igen ott van, hogy "el is vesztették a háborút", nincs több kérdésem.

www.pcpilot.hu

A pöcs nálam is egy pöcs!Marad az "Õreg" ez a SZAR meg szépen pihen,ideges lettem kissé...
Zpogi
Sanyo
BS az egész. A K4-es messzernek 30 mm-es MK108 volt az orrában, folyamatosan Me 109-et ír, miközben a típus Bf 109 volt az elejétõl a mai napig. Nem minden a felszállósúly, a fegyverzet és a csúcssebesség, de ezt mi itt mind tudjuk. 😊

Erre az ultimate válsz: "Dehát mi nyertük meg a háborút!" Ahha.

www.pcpilot.hu

LeonSilver
Me-262 tesztrepülése a DCS: World-ben ^^

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Zpogi
Amúgy egészen véletlenül a K meszának nem két 13mm-es géppuskája és egy 30mm-es gépágyúja volt az orrában?

Jó volt ez, reggeli kávé mellé! <#taps> Jókat röhögtem.
Hol találtad?

D9

Her Laca
Ez egy marhaság úgy ahogy van.
A jak1 az úgy volt szar ahogy volt pl.
A jak3 valóban jó volt ez tény.
A fókát meg mi az, hogy nem kell emlegetni? Sebesség, tûzerõ tekintetében a toppon volt a D foka felvette a versenyt bármivel aminek dugattyús motorja volt. Az hogy mennyire fordulékony volt egy gép nem számított .Kezelhetõség szempontjából a német technikának nem volt párja amúgy. Azt elfelejtik odatenni az okosok, hogy milyen arányban estek le a csodálatos orosz vasak az égrõl. Na meg a fegyverzet. Alig volt lõszer bennük hiába a nagyobb kaliber.
Amúgy meggyüttem a tengerrõl ( nem nagyon akaródzott) kipróbáltam a pöccsöt, egy kalap szar és akkor finom voltam. Mint mondottam már ha a szart sokáig paskolják elõbb utóbb fõs lesz belõle.

Pár idézet egy fórumból :

"...A szovjet repülõgépek manõverezõképesség, fegyverzet, és tûzerõ szempontjából egyaránt felülmúlták a hasonló kategóriájú német gépeket.) Az a néhány sugárhajtású német típus a háború végén nem osztott, nem szorzott, ráadásul veszélyesebb volt a német hajózókra, mint az ellenfelekre..."

"...A német alaptípusok már jóval a háború elõtt tervezésre kerültek, ami azt eredményezte, hogy a háború közepére elérték fejleszthetõségi határaikat.

Ellenben pl. az orosz típusokat közvetlenül a háború elõtt fejlesztették ki, és a háború során végig jelentõs fejlõdésen estek át.

A tûzerejük messze nagyobb volt a háború közepétõl a megfelelõ német típusokénál, a vadászok mindegyike legalább egy gépágyúval, és több nagykaliberû géppuskával, a csatagépek ennél is erõsebb fegyverzettel.(pl. a JAK-3 könnyûvadászlegfejlettebb változata 1db 37mm és 2db 20mm gépágyúval volt felszerelve). Az összes repülõgéptípus fémvázas volt, ehhez a szárnyak szerkezetének nincs köze.

Összehasonlításképp lássuk két típus változását a háború alatt.

ME-109B. Felszállósúly 2,2 tonna. Fegyverzet 2db 7,92mm géppuska. Max. sebesség 446km/h 4000m-en.

JAK1. Felszállósúly 2,8 tonna. Fegyverzet 1db 20mm a csõtengelyben elhelyezett gépágyú, 2db 7,62mm géppuska. Max. sebesség 500km/h kis magasságon, 600km/h 4000m-en.

A típusok legfejlettebb változatai:

ME-109K. Felszállósúly 3,2 tonna. Fegyverzet 2db 7,92mm géppuska, 1db 20mm gépágyú, illetve felszerelhetõ a szárnyak alatti gondolába még 2db 20mm gépágyú, de ez jelentõsen rontja a gép tulajdonságait. Max. sebesség 640km/h 4000m-en.

JAK3. Felszállósúly 2,2-2,8 tonna. Fegyverzet 3db 20mm, illetve 1db 37mm+2db 20mm gépágyú. Max. sebesség 600km/h-780km/h változattól függõen.

Jól látható, hogy a JAK súlya csökkent/nem változott, fegyverzete/csúcssebessége nõtt, ami pedig a technikai adatokból nem tûnik ki, a manõverezõképessége jelentõsen javult.

A ME súlya közel egy tonnával nõtt, beépített fegyverzete nem követte a konkurrens típust, sebessége éppenhogy egálban volt, a súlynövekedés miatt manõverezõképessége romlott.

Az üzembiztonság tekintetében nincs jelentõs különbség, az üzemeltetési megbízhatóság viszont a JAK egyszerûbb szerkezetébõl adódóan jelentõsen jobb, frontkörülmények között az orosz típusok jobban üzemeltethetõk voltak.

(A FW-t direkt nem emlegetem, manõverezõképesség tekintetében nem lehet egy lapon említeni a szovjet típusokkal)..."

mijki
Heinz Migeod interjúja 65. részes. A pilóta beszámol Franciaország lerohanásától kezdve, a BoB-on át, az észak-afrikai fogolytáborig.
Itt az elsõ rész.

<#eljen>

D9

mijki

B*sszus... eeez tuti!<#idiota><#guluszem1>

L Viper
Inkább innen (nem figyeltem, hogy az eredeti a "békáson" van):

Ez passz mert Én mindíg letöltõk egy-egy és azzal játszom.Most ez a nyerõ nálam.
Hadjárat szempontjából viszont most sem látok újdonságokat, plusz lehetõségeket. Ezek csak a szerkesztõkben elérhetõk? Vagy még mindig én bénázok? Pls help...

Zpogi
Nekem nem volt ilyen jellegû problémám,én általában azért kapcsoltam be,hogy hátha jobban látom a kontaktokat.

V43 1105
Hát uraim.. fõleg Laca .. a Kedd esti Ákos koncert über brutál jóságosság volt !! 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

VO101Tom
Repkán próbáld ki, és erõsen figyelj, hogy a célok nem tûnnek-e el 1 és 2 km között.

www.pumaszallas.hu

L Viper
Ez a kép nagyon "megfogott":

Zpogi
1-re volt írva,most visszaállítottam 0-ra,majd kipróbálom.

Kösz a tippet.

Na most kipróbálom majd DBW1916 VS ROF.Miért is ne?😮)
A legúccsó Up-ra kell teleepítení a DBW 1.71-et!(RC4)

Hadjáratokat letöltõd hozzá ami szimpi van bõven statikus meg dgc-é is,alapból annyi van amit ott látsz.A Szerkesztõhõz nem értek.Milyen egyéb dolgokra gondolsz?
Akkor az ígért következõ kérdésem: mindezeket sikeresen hozzáadtam a játékhoz és GME-ben is engedélyeztem. Hadjárat szempontjából viszont most sem látok újdonságokat, plusz lehetõségeket. Ezek csak a szerkesztõkben elérhetõk?

Storno az elõbbi kérdésem... megvan a helye. Amatõr voltam... (és még vagyok).<#vigyor3>

Ezeket hova kell beillesztenem? Sajna valahogy nem találom a megfelelõ helyüket. A játék fõ könyvtárában nem voltak jó helyen...
DWB_MOD_EFFECTS
DWB_MOD_ETC... stb.