IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyo

www.pcpilot.hu

bakvarnyu
Mi lehet most a legújabb patch a Cliffs of Doverhez? A steam 1.05-re telepítette, szerver csatlakozáskor viszont valami 1.08-at ir, ezért nem tudok belépni.

Willenbrock
Jó,akkor köszönöm mindenkinek akik megírták és megosztották a cikket.Majd megpróbálok összetákolni egy ilyet.

Her Laca

Kis kedvcsináló vagyis emlékeztetõ ,miért is van ez a fórum😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ühüm...itt is van. A sokszor jelenlévõ kollégáknak köszönd, én csak õ utánuk csináltam.

Willenbrock
Tudnál valami leírást linkelni,vagy pm-be hogyan csináltad?

Én nagyon jót csináltam magamnak wii-bõl. Totál jó. 100 fps, ugyanolyan mint az eredeti..csak nem fagy<#nyes>.

Willenbrock
Nekem ilyen dolgok nem kellenek.Inkább Track IR-t vennék az árán 😊

Na ez sem az a kategória ami nekem kell. Hosszabbítással max 52 lepedõ. t mob

LeonSilver
A családban van három darab. Nekem nem kellene. Nem mondom, hogy ingyé se, de zsetont nem adnék érte.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Bucser
HTC One S.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Irdatlan jó cucc a 4... hozzáteszem annyi pénzt soha nem adnék érte amennyibe kerül, viszont 50ezret 2 év hûséggel bõven megért! Más kategória...

www.smart-bus.hu

Amúgy a defit nagyon néztem, de sajna csak vga videót tud.

Ja ja az...<#ticking>
iPhone..

LeonSilver
Szifon??? Te kis sznob.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

iPhone... <#smile>

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Hát azért a Defy+ nem egy õskövület.

Telefonban nem veszek használtat..meg monitorban.

PhantomAss
defy jó de régi
nekem is volt kettõ
most egy galaxy s advance van, két magos, baromi gyors és nagyon jó mindenben
persze nem egy árkategória az ot 995-tel
keresgélj a hardveraprón esetleg, ott is lehet jókat kifogni garival olcsóbban

GOOBY, pls

LeonSilver
Egyébként qrva régóta van telóm és rohadt sokféle volt már. Az elsõ valami motorola volt, kihúzható antennával, akkora volt mint egy féltégla és nem scak az a kis izé ment bele (SIM) hanem az egész nagy kártya. Mint egy bank kártya akkora volt.

Amit a mai napig "visszasírok" az két mobil volt. Az egyik a Nokia 6150 a másik meg a 7110. Mondjuk ez utóbbit szerettem a legjobban.

LeonSilver
Nekem Samsung Omnia II telóm van. SOHA TÖBBET!!!!!! Egy szarkupac és milyen kibaszott drága volt baszki. A hardver még csak-csak, de a rohadt köcsög windóz.... Egy katasztrófa!

Mondjuk sokat dobna ha nem lenne ráírva a telefonra , hogy Alcatel<#alien> de most komoly.

Tudom tudom ugyanígy vagyok én is..de egyszerûen ezt mindenhol csak dicsérik. Én pl samsung párti vagyok. De most nem leszek szubjektív.

LeonSilver
Alcatelt soha!!!! Volt a családban.Sajnos..

Igen megvolt..de nehéz ügy ez.
Olvasd pl ezt, és már is nehéz a dolog.

LeonSilver
Nézd végig!!!!!!

ok köszi..1

LeonSilver
Defy+

A MiG-25-rõl annyit még(most lustaságból a wikipediáról másolva):"A repülõgép technológiai színvonala meg sem közelítette az amerikaiak által feltételezett szintet: a könnyebb és hõálló titán helyett nikkel-acél ötvözetbõl készítették, a szegecselést kézzel végezték"
Pontosan ezért volt olcsóbb a gép. Simán csinálhatták volna titánból is,hiszen az SR-71,a Szovjetunióból importált titánból készült.
Az amerikaiakat a titán hiánya mellett, az egyszerû hagyományos mûszerezettség lepte meg,bár azért a barát-ellenség felismerõ rendszert nem adták vissza.Az általam említett Aranysas cikk is egy amerikai elemzés alpján született,abban írták,hogy olcsóbb volt üzemeltetni,mint a Feketerigót,nem pedig arról van szó,hogy úgy általánosságban olcsó lett volna üzemeltetni. Nagyon drága volt,de a BB-hez képest olcsó,és kevésbé ügyes pilóták is tudtak vele repülni.Ez azért fontos mert az arabokhoz is jutott belõle,ott meg igen különleges dolgokra voltak képesek a pilóták. Varga Imre ny.á. ezredes cikkeiben is szerepelt ezekre sok példa.A sikeres akció alatt amit korábban írtam,ott orosz pilóták repülték a gépeket,az izraeli légtérben pedig olyan szabadon közlekedtek,mintha otthon lettek volna,0 veszteséggel végezték el a felderítést. Varga Imre egyik cikkébõl például az volt rendkívül emlékezetes,hogy a Szovjetunióban típusátképzésen lévõ magyar hajózókat 14-16 felszállás után engedték el elõször egyedül harci géppel az oroszok,a velük együtt repülõ arabok többségét még 160 felszállás után sem. Vagyis az õ eredményeikbe ez is belejátszik.

Azonnal sonyt vennék amúgy ebben a kategóriában, de az nincsen..teszteket nézegettem sokat, ez a három maradt.

Her Laca
Nekem defy van abszolút meg vagyok elégedve vele,de ha most vennék már azért mást néznék helyette.
Hiába már nem egy mai konstrukció. De csak ezért mondom,hogy mást nézzél.
A többirõl nem tudok nyilatkozni ,olvass teszteket róluk ,a samuknak nagyon szép a képük,ámde cserébe eléggé kényesek. Sony ról semmit sem tudok.
Van ez a HTC one V az kb ez a kategória,a htc-k nagyon jók azt tudom. Én most egy One X re hajtok,ha lejár errõl a hûségem.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szerintetek ezek közül melyik a legjobb:
Alapvetõen Sony xperia mini pro lett volna, de a rohadt t mobilnál már nincsen..tehát
Samsung wave III
Motorolla defi +
Alcatel ot-995..habár utáltam mindig is az alkatelt, de nagyon jókat írnak róla.

A Blackbird sárkánya a nagy sebesség miatti hõhatás következtében óriásit dilatál, közel 10 cm-ert, ezért ereszt "mindenhol" a kifutópályán. Bár az olajfelfogó tálcák használata elég "népszerû" volt a magyar reptereken is.
A 35-ös BM változata szerintem biztos,hogy nem az indiai tenderre készült. Oda a MiG-35-ös készült. A tendert végül a Rafale nyerte. A tender kiírást egyébként direkt úgy alakították ki,hogy olyan nehéz dögök,mint a Szuhoj ne is indulhasson,így orosz részrõl csak a Mig-nek volt esélye indulni. A kínaiak érdeklõdtek még a Szu-35-ös iránt,elõször csak mint modernizációs csomag,hogy a meglévõ Szu-27-eseket építsék át nekik az oroszok nagyjavítás keretében 35 bm konstrukcióra. Az oroszok közölték velük,hogy ez nem lehetséges,mert teljesen más a két gép,totál eltérõ még az elektromos rendszer is,más mindennek az energiaigénye,nem ugyanaz a sárkány,csak kívülrõl ugyanolyan,stb. Késõbb a kínaiak akartak rendelni egy minimális mennyiséget a típusból. Ezt viszont az oroszok meszelték el, elég nyilvánvaló okok miatt. A Szu-35 BM-bõl a két prototípuson kívül azóta már készült 3 szériapéldány is. Ezek Lipeckbe kerültek a légierõ állományába,egy tesztalakulathoz. A gépek típusjelzése Szu-35Sz. Jelenleg folyik a 650 felszállásból álló, állami, harci alkalmazási tesztprogramjuk,amit nem a gyári pilóták végeznek,hanem a légierõ pilótái. A gyári pilóták közül akik részt vettek a Szu-35 fejlesztésében és a gyári berepülési programban,egyébként például az egyik leghíresebb,Jevgenyij Frolov,érdekes módon sosem repült a légierõ állományában,hanem motoros mûrepülõ pilóta volt.

Joy beállítás tudna valaki eszközölni? Mármint érzékenységet a controlsban, ja és ruddelhoz is.

A Szu-35-öt még (mindig) nem rendszeresítették. A BM pedig az indiai tenderre készült két példányban, nem tudom, hogy az indiaik rendeltek-e már belõle.

Az AWACS-ot már az Erickson is csinál, most már a JSTARS a menõ, ilyen viszont megint csak az amcsiknak van. A Mainstay-bõl készült vagy 40, de ebbõl csak kettõ a továbbfejleszetett A-50U. Persze, tervek vannak, meg dolgoznak is rajtuk, de a rendszerbe állítás kérdéses.

Félre ne értsd, nem akarom leszólni az oroszokat, mert az amerikaiak után nekik van a legnagyobb fejlesztési tapasztalatuk, meg repülési adatbázisuk, és nyilván csináltak pár unikális dolgot õk is. De azért a valós erõviszonyokkal nem árt tisztában lenni.

Jó, nyilván õk is úgy vannak vele, hogy a hidegháború után minek öljenek bele milliárdokat a fegyverkezésbe. Ráadásul úgy, hogy a tervezéssel nem álltak le, az folyik tovább, még ha csökkentett intenzitással is. Egy csomó dolgot meg tudnának csinálni, ha akarnák. De a rendszerbe állításra már nem költenek annyit, a jelen helyzetben többet ér, ha például olimpiai aranyakba fektetik a pénzt.
A Foxbat a Valkyie ÉS a Blackbird ellen épült. 1981-82-ben a szírek 3 Foxbatot vesztettek, az IAF lõtte le õket. Az Irak-Iráni háborúban legalább 6 MiG-25-öt lõttek le iráni F-5-sök és F-14-esek. A Karabah-konfliktusban legalább 10-et szedtek le az örmények. Blackbirdöt soha nem lõtt le senki.

A MiG-25-öt is drága volt üzemeltetni, és Belenko szökése után az is kiderült, hogy a gép technológiai paraméterei és repülési jellemzõi meg sem közelítették azt a szintet, amit az amcsik feltételeztek.

Akkor is az X-15 tartja az abszolút magassági csúcsot, mint repülõgép, sõt két 100 kilométer feletti bevetését a Nemzetközi Repülõ Szövetség is ûrrepülésnek ismerte el. Az X-15 egyébként nem rekorddöntésre készült, a nagy sebességû repüléseket tesztelték vele. Az oroszoknak soha nem volt ilyenük. Mivel más nem csinált ilyen szerkentyût, a nagy sebességû repülésrõl csak az amcsik rendelkeznek valós adatokkal. Amiket bármikor elõ lehet venni az íróasztalfiókból, ha szükség van rájuk.

Csinálnak jó dolgokat az oroszok is, de például a Saturn V-höz hasonló óriási dögöt határidõre nem tudtak összehozni (jó, mondjuk a Saturn V-ben erõsen benne van von Braun keze is.:-))))
A jelenlegi széria Szu-35-ös, a Szu-35BM:

A jelenlegi,egyforma AWCS gépek ilyenek belülrõl:

A Blackbird és a foxbat eléggé más gépek voltak. A Foxbat nem a Blackbird ellen épült,hanem a Valkyre ellen amibõl végül nem lett bevethetõ repülõgép. Az tény,hogy gyorsabb volt a 25-ösnél. Ám ettõl a 25-össel nem tudtak mit kezdeni az izraeliek,nézték,ahogy nyugodtan repked és fényképez mindent az országban, amit csak ér. A 25-ösrõl és a Blackbird-rõl volt korábban egy összehasonlító cikk az Aranysasban. A Blackbirdnak is megvoltak a maga hátrányai,ha a földön lehûlt,akkor csinált maga alá egy szép nagy üzemanyag tócsát,sokkal drágább volt üzemeltetni. Az oroszok inkább szériagépet alakítottak át a rekorddöntésekhez, X-15 jellegû,másik gép szárnya alól induló,csak rekorddöntésre való rakétahajtómûves gépeket úgy tudom nem építettek,nem biztos,hogy azért,mert képtelenek voltak rá.
Az viszont érdekes,hogy a rakétatechnikában pedig most pont az amerikaiak szereltetnek orosz hajtómûveket például az Atlas V rakétákba,mert szerintük azok a hajtómûvek jelenleg a legjobbak a világon abban a kategóriában.

VO101Tom
Ja ja.
De hasonlóan érdekes oldal van kifejezetten a 109-esrõl is. Ezt a finnek gyûjtötték össze, és ez is kötelezõ olvasmány 😊

http://www.virtualpilots.fi/feature/articles/109myths/

www.pumaszallas.hu

Felbecsülhetetlen értékû történelmi források ezek! Minden tiszteletem azoké, akik megcsinálták és összegyûjtötték ezeket az interjúkat!
VO101Tom
Tegnap is linkeltem épp, a La5 mûszaki színvonala kapcsán 😊
http://mig3.sovietwarplanes.com/pilots/pilots.htm
Tényleg érdemes elolvasni ezeket, nagyon tanulságosak.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Senki nem mondja, hogy a mostani orosz gépek nem jó mûrepülõk, A Szu-35-öst is érdekes manõvereket tud, de ez sem hagyományos konstrukció. Ugyan nincs változtatható tólóerõ vektoros hajtómûve, de van a vízszintes vezérsíkja mellett kacsaszárnya is, ezek miatt tudja ezeket a manõvereket. De elektronikában van még mit behozniuk, mondjuk a legeslegutolsó orosz fejlesztéseket nem ismerem, de korábban ott volt hatalmas lemaradásuk.
Magyar példát hozva, a Mig-29-esnek is csak egyetlen elõnye volt, hogy két hajtómûve alacsonyan még elég erõs, és az automatikus tiltások hiánya miatt olyan manõverekbe tudták belevinni, amit a nyugati típusok már nem engedtek (ez miatt nyertek többször a RIAT-on Vári Gyula és Topi is). Viszont füstöl mint állat (szimulált légi harcokban csak azt kellett nézni, hogy hol van a csík vége, és ott lesz a 29-es is), a radarja nem alkalmas modern légi harcra (nehézkes kezelni, és könnyû összezavarni), a pilóta rohadt alacsonyan ül (alig lát ki a gépbõl lefelé), és nagy magasságban (asszem valami 5-6000m fölött) a Gripen már egy hajtómûvel is jobban teljesít. Az elektronikáról, kabin felszereltségrõl, datalinkrõl, satöbbikrõl nem is beszélve.

www.pumaszallas.hu

Az az oldal jó, amit egyszer Tom linkelt. II. vh-s szovjet pilótákkal készült interjúk. Ott arról beszélnek, hogy a Pe-2-es egyik komoly hátránya volt, hogy nem volt képes egy motorral a levegõben maradni.
Oké, ez rendben van, de a Szu-27 egy évtizeddel lemaradva követte az F-15-öt, amelynek az ellensúlyozására kifejlesztették. A Flankernek is voltak persze korszerûsítési programjai, de ezt egy századnyi gépen végezték el, a többi még mindig a 70-es évek technikai színvonalán áll.

Persze, egyéni bravúrok mindig vannak, de az oroszok technikai lemaradása még mindig szembetûnõ. Különösen az elektronikai hadviselésben. Az orosz AWACS-ek között a COCOM lista miatt nem volt például két egyforma, egyenként barkácsolták össze õket, abból, amit éppen meg tudtak szerezni nyugatról.

Vagy: A jugoszláv MiG-29-esek például felszálltak a NATO bombázások idején, többségük még ki is manõverezte az AMRAAM-okat, de sokra nem mentek vele, mert képtelenek voltak rakétát indítani, de még a gépágyút sem tudták elsütni. Valaki meghekkelte õket.

A MiG-25 rekorddöntõ változata pedig egyedi gép volt, a sebességi rekord leamortizálta a hajtómûvét. Az SR-71-es viszont szériagépként döntögette a csúcsokat. (Egyébként az minden MiG-25-ösre igaz volt, hogy 2,8 Mach-nál gyorsabb repülés után hajtómûvek kellett cserélni. Az SR-71-esnél nem.) Ráadásul a különbözõ konfliktusokban lõttek le Foxbatokat akár a földrõl, akár a levegõbõl, de SR-71-est soha.

Az abszolút magassági rekordot pedig a repülõgépeknél nem a MiG-25 tartja, hanem az X-15 tartja, 107,9 kilométerrel. Igaz ez rakétahajtómûves gép volt. De hasonló szerkezetet az oroszok nem voltak képesek építeni.
Jurgis Kairys, Szu-26,kobra manõver:

Légibemutató Fukushimában,itt belsõ kamerából is láthatjuk,hogy mit mûvel a Szuhojjal:

Régi,fix fúvõcsõvel felszerelt Szu-35-ös,telepakolva, Kobra és Horog manõvereket végez a sötét 90-es években,valahol az Egyesült Királyságban:

A Pugacsov kobránál még jóval cifrább manõvereket is tudnak az orosz gépek,például a Horog manõver amit Jevgenyij Frolov talált ki a Szu-35-össel (nem a BM változattal,hanem a régi fix fúvócsövessel). A másik régi,de igen népszerû manõverük a Harang,amikor függõleges emelkedésbõl visszacsúszik a gép farok irányba.Én errõl hallottam,hogy a nyugati gépek közül ezt tudja a Mirage,és Németh Zoltán õrnagy is csinálta ezt Mirage-zsal Svájcban. Errõl volt régebben cikk az aranysasban. A nyugati gépek közül még az F-22 tudja, de az már nem fix fúvócsöves,hanem tolóerõvektoros hajtómûvekkel bír. A többi nyugati meg azért nem csinálja,mert a fordított megfúvás miatt leállna a hajtómû,amikor csúszik vissza,így inkább a függõleges emelkedés tetején inkább belehúznak még,és a hátára teszik a gépet,amikor még van benne sebesség.
A Kobra további érdekessége,hogy sokak szerint ezt sima motoros repülõvel lehetetlen lenne megcsinálni. Van egy szerintem kissé õrült litván mûrepülõ pilóta,Jurgis Kairis,aki szerint a Szu-26-os mûrepülõgép tudja ezt,és õ rendszeresen csinálja is vele,ráadásul nagyon kis magasságban.

PLackó
Valka, én inkább arra buzdítanálak hogy gyüjtögess még rá egy kis pénzt, és ne add HD6870/GTX560TI szint alá, mert késõbb megbánod. Csak egy 10e Ft-al drágább, de ezeken legalább az árnyékot már be lehet kapcsolni, ami azért sokat dob a látványon.

Szerintem a rekorddöntögetõ gépeket nem kellene hasonlítgatni a széria gépekhez, mivel teljesen más célokra épültek és sok esetben alig van közük kivitelben a széria számára épített alapgéphez. A hidegháború alatt a rekordok felállítása - akárcsak a sportban, lásd Észak-Koreát, vagy az egykori NDK-t - presztízs kérdés volt, maga a rendszer legalizálására is szolgált és az anyagi erõforrások sok esetben csak másodlagos tényezõk voltak a cél érdekében, ezért az elért rekordokból nem biztos, hogy megfelelõ következtetést lehet levonni az aktuális technológiai szint mértékérõl. Az biztos, hogy az oroszok esetében elég magas ez a szint, ez nyilvánvaló, bár szerintem az elektronikával és a felhasznált anyagok minõségével régóta el vannak maradva.