IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oppá! Köszi! Bár elég fura lenne , hogy a +nehezítésként használt
(és persze élethûség miatt is) ffb állítás miatt kik*rnának...<#nevetes1>
míg a többségnek nincs is.
Amúgy online nem repkedek sokat, pixeles lett a monitorom, állandóan gépnek nézem. ROFnál nincs ilyen gond, ott a sebesség miatt nem olyan nagy a szerepe a távoli felderítésnek mint itt. Gondolom nem kell részleteznem.

VO101Tom
Ezeken a saját hosztos lovöldözéseken nincs olyan téma amit zavarnának a kezdõ kérdések, ezért is szoktuk szervezni, hogy játék közben próbálgathatja az ember, és ha kérdés van, akkor válaszolunk. Sõt, ATAG-on is nagyon sok az üresjárat, amikor errõl is szó lehet, azt azért lehet hallani ha valaki szarban van, és dogolás miatt foglalt a TS.

A felhasználói felület teljes egészében testre szabható, nem úgy, mint il-2-ben. Amiket kirak, azok az un. Info ablakok. Létrehozni úgy tudsz egyet, hogy amikor az egér aktív (alapból az, de F10-el lehet eltûntetni/visszahozni), akkor jobb klikk valahol a képernyõn, kiválasztod a menüben, hogy new info window (jobb klikkes menüben tödd érdekes dolog is, van, külsõ nézetet pl itt tudsz választani, hoyg kit akarsz nézni, nem kell F2-vel végiglépkedni pl). Ezután ugyanaz a metódus, mint módosításkor, az Alt-ot nyomva ráklikklesz (bal gombbal), akkor kijelölöd. Jobb klikkre elõhozod megint a menüt, és ott a customize info window-ot választod. Ekkkor bejön egy ablak, jobb szélén a választható komponensek, középen az aktív, bal szélén az aktív komponensek egyedi beállításai (mindegyik komponensenk van ilyen olyan plusz beállítása, más nem a betûszín). Ezek szerintem teljesen magától értetõdõek, nagyon nem is mennék bele. Az alap komponensen tudsz beállítani olyanokat, hogy a Border vagy a title látható legyen-e, inaktív ablak mennyire legyen áttetszõ (szerintem a 0 a legjobb, akkor nincsenek zavaró ablakok, csak a szöveg) azoknak mi legyen a nevük, egy idõ után eltûnjön-e (sérülésnél hasznos hogy 60 másodperc után tüntesse el). Kitehetsz idõcimkét is, akkor késõbb is látod, hogy pontosan mikor jött az üzenet.

Az ablakok helyzetét akkor jegyzi meg, amikor kilépsz, tehát ha lefagy a játék, akkor elveszti az indítás óta történt változásokat. Egymásra sem lóghatnak, akkor újrainduláskor elrendezi saját maga, és abban nincs köszönet 😊

A kis csúszkák az engine info komponens-el jönnek elõ, ennek van analóg és digitális beállítása. Nekem bal alul ki van téve mindkettõ.

Amit mindenképp érdemes kirakni, az a secondary controls és az aircraft setup (aszem, most fejbõl mondom, de kb ezen a néven van). Ezeket látod nálam jobb alul. Kiírja, hogy mikor milyen dolgot kapcsolgatsz a gépen, ez nem mindíg egyértelmû (fõleg bombázókon) ha olyat kapcsolsz mondjuk ami nincs szem elõtt, vagy a bombák beállításait végzed).

Alul középen van egy controls input ablakom is, azon tudom nézni, hogy a bot vagy pedál nem ugrál-e nagyon) USB-s joyoknál néha meghülyül, akkor minden végállásba ki kell rakni, és bekalibrálja magát).

Bal felül a hagyományos server settings, console input, console output, satöbbiket írja ki. Entert nyomva aktív lesz a beviteli mezõ, és már írhatod is a chatet. Az il-2-vel ellentétben itt az enterrel azonnal elküldi, hogy hogy kinek küldöd (recipients) azt vagy a chat ablakban jobb klikkes menüben hozhatod elõ, vagy akár billentyûre is teheted (ne betû legyen, mert gépelés közben is elváltod akkor).

Középen fent a Radio és a Crew szövegelései vannak, Jobb felül meg a Damage.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ok. BlackSix-nek most írtam e-mailt, hogy mondjon a Steam VAC-ra valamit, hogy az engedi ezt? Nehogy bannolás, vagy más szívózás legyen a vége. Úgyhogy amíg nem válaszol, online repkedéseknél másold vissza az eredetiket. Nem hiszem, hogy nagyon kötözködnének vele, de biztos ami biztos.

www.pumaszallas.hu

Nos elso felszallas megvolt Lala42 vel,egy spitre vetödtem de ott kellett hagynam mert széthajtottam a motort,ez az auto prop pich még nem akarja az igazságot...
Pogi,én mennék szívesen de jelenleg nem akarom elbarmolni mások játékát a rengeteg kérdéssel... Gyakorlatilag ujra kell tanulnom az egészet[#fejvakaras.
Ha esetleg valamikor ráérsz egy kis privát oktatásra azt szívesen venném.
Tom már sokat segített a beállításoknál amit ezuton is mégegyszer köszönök!

Pár kérdés: A kis "csuszkák" nekem nem látszanak,mint lentebb a dogfightos videoban,ez azért van mert full realba repülök?

A szöveg ablak teljesen el van csúszva balra, például,ha valaki belép akkor annyit látok bal szélen,hogy: onnected a többi kilog a képböl.
Felbontás 1920*1080,a monitor is ezen van. Info windows mozgatas nem mukodik mert a felso kek perem nem is latszik...
Elore is koszonom a segitseget!
(Bocsanat a kusza ekezetekert de sajna magyar billentyu majd csak jovore lesz...)

A Béna.

Ahha és tényleg jó. Bár sokat még nem volt idõm tesztelni. Egyszer fagyott, az mondjuk nálam nem szokás...de lehet ,hogy véletlen volt.

VO101Tom
Kipróbáltad ezt az FF cserét clod alatt?

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ez nem il-2. Ha a videó végének lehet hinni, ez valami új játék, Dogfight 1942 néven keresd majd a boltokban õsszel. 😉

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ok, én benne vagyok. 20:00 Magyar idõ szerint?

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ez mi ez az írtózat?Ez Il2 nem?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
Egér a kézbe, hajrá! <#idiota>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca
JA!
Atag staton megjelent a nevem mellett 2 kia.
Tudom ,hogy nem haltam meg ,de még csak nem is ugrottam,talán még lövés se érte a gépemet ,a rohadékoknak tuti csípte a szemét a halhatatlanságom😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én repülök ,és szapulom is😊De még mennyire.<#mf1>

Zpogi
Ha már tegnap nem jött össze kellõ létszám a házidogfight-hoz - igazából ketten lettünk volna - ,esetleg ma megpróbálhatnánk az újonnan csatlakozottakkal karöltve 😊

Nemleges válaszokat is várok,hogy tudja az emberfia mire számítson.
Annyian vagyunk itt a fórumon akik repülik a CloD-ot,meg szapulják,oszt online mégsem repül szinte senki,pedig már annyiszor lettek invitálva 😞

Zpogi
Oh,köszönöm a bizalmat<#zavart1>,de én már az elsõ ötben végzésnek is nagyon örültem volna <#vigyor2>

azért CLOD-ban ennyi lövésbõl nem nagyon robban fel egy gép sem 😊

apropó... van valami módszer amivel szingliben meg lehet növelni a magammal vitt töltények számát?

nagyon hamar kifogyok a municióból, szinte már zavaró, hogy egy bombázód se tudok kellõen belõle megsebezni

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Her Laca
Ja mondtam,hogy nem olyan nehéz ez,konkrétan ezeket már mind lelõttem így vagy úgy többször is. És te nálam jobban dogolsz . Gondolom az elsõ 3-5 ben tuti benne lennél ,de megkockáztatom,hogy akár meg is nyerhetnéd.

Her Laca
OK😊 Megpróbálom ,bár mondom totyorgok mint a szaró galamb😊

Zpogi
Már bánom,hogy nem neveztem be 😞

Laca,próbáld meg,hogy felcsimpaszkodsz valahova( már,ha tudsz ) lazítsd el magad és mozgasd meg a csípõdet jobbra-balra néhányszor.
Mondjuk nekem még nem volt alkalmam kipróbálni,de állítólag segít,mert hogy a lógással tehermentesíted a csigolyákat és megszûnhet a becsípõdés.

Her Laca
😊
Tegnap üldögéltem ,mondom felállok. Erre a derekamban becsípõdött valami azt hittem bexarok. Azóta totyorgok mozdulni is alig bírok. Nagyon fáj😊 asszony meg lebaxsz hogy ne legyek már nyápic. Minden mozdulat fáj😊 Lehet inni kéne egy páleszt így reggel igazad van😊

4.12-es patch trailer Sanyótól.
Laca ! Iszol Te rendesen reggelente ? 😄
Her Laca

Her Laca

Ez a 1vs 1 bajnokságból .Töltögetik fel a mérkõzések videóit,gondolom lehet belõle tanulni ,annak aki akar.

Her Laca
[/url][/img]

Her Laca

Her Laca

Ennek meg milyen a kormánya?

Kávé mellé.
Egy kis tréning, lövészetbõl :

Ezek a jó kis videók is ott voltak mellette :

Egész hasznos oktató film találtam, hogy hogyan lõjük ki a légvédelmet okosan 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Konkrétan meg is jelent már, mert még Budaörsön sem kaptam meg tegnap?
Zpogi
Na,milyen filmbe keveredett a kis vörös hajú vudli 😊 Amúgy jónak tûnik.

acidrain

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Zpogi
Ma is rendezhetnénk egy kis házi dogfight-ot úgy 20 óra körül.

Her Laca

VO101Tom
Ma 20:00-tól TS-en leszünk.

www.pumaszallas.hu

Most még ezer a dolgom, nem bíbelõdök vele, mert nem futja az idõbõl, de ha megint nekiveselkedem, akkor felírok mindent és ha összejön, akkor közkinccsé teszem.
VO101Tom
Igen, elvileg mûködik.

www.pumaszallas.hu

Nagyon jó képek.

Bakker tényleg! Nagyon köszönöm!
Már csak az lenne a kérdésem, ha nem én állítgatom a paramétereket, hanem a régi il2 ffb file-okat bemásolom a Clodba akkor az is mûködik faszán ha jól értem. Mert vannak elõre generálva könnyû, nehéz, stb.

oho! köszi

VO101Tom
A G940-en teljesen jól állítható az FF, ezért ezt én nem próbálgattam, de régebben volt errõl szó 1C-n, hogy az FF fájlok, amiket a clod használ (mikor kiadták, akkor nem kezelte az FF-et sem), azok az il-2-bõl lettek átmásolva. Menübõl a játékon belül nem állíthatók (il-2-ben sem volt az), viszont a C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\parts\core\FF mappában egyszerûen felülírható a kívánt fájl (értelemszerûen a fájlnevek az effektet jelzik, amire hat).

Az il-2-höz installálható "medium" meg "light" fileok letölthetõk a pumaszállásról, kb az oldal közepe felé:
Pumaszállás/Programletöltések

Gondolom felesleges mondani, hogy az eredeti fájlokat jól mentsd el máshova, mielõtt beleturkálsz <#alien>

www.pumaszallas.hu

A rofban sem tudom beállitani, mintha nem lenne ott semmi gombom! Próbáltam rátenni bármit, de hiába nyomtam be a gázkaron lévõ egérgombot nem történt semmi, a többi gombot, bizgerentyüt, tekerõt tudom rakni bármire, egyedül ez a kib#szott egérgomb nem mûködik...

Ja a saitek ilyen. Nekem evo force van, és az a gondom , hogy nem lehet állítani a rumble-t, meg a force erõ részt sem. És a legújabb Clod patch óta(ami amúgy nekem nagyot javított) olyan szinten remeg a fordulókban, hogy majd' leesik a monitor.<#nevetes1>
Állítani meg nem lehet, lévén , hogy nem jegyzi meg.
Ja Rof-ban nincsen ilyen gond, mert valaki írta lehet a joy hibája, de nem.

Gundark 1 1
Az egyik barátomnak ezt úgy sikerült megoldania hogy kihúzta az egeret (saitek gamer egér 😊 kihúzta a joyt, driver fel, közben mikor kéri akkor joy be, és utána az egér mikor kész az egész. Röhej, de mûködött 😊
nekem soha nem müködött, most akkor rakjam fel újra joyt?

Ez az én gondom is, hogy most meg nem tudom. Volt, hogy addig baxtattam a különféle drivereket, meg mindent, hogy mûködött minden rajta, most meg nem akar. Valszeg, ez a Saitek bosszúja.
Gundark 1 1
Csak megjegyzem a vájt fülûeknek 😊 Az Ég urai sorozatban most jelent meg a Ju-87B
Szia. Neked, hogy sikerült a gázkaron lévõ egeret mûködésre birni? Én akárhogy állitgatom kapcsolgatom, mintha nem is létezne, mivel nincsen Trackirem így nagy segitség lenne a nézelödésben. Gondolom én csinálok valamit rosszúl.