IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(és persze élethûség miatt is) ffb állítás miatt kik*rnának...<#nevetes1>#nevetes1>
míg a többségnek nincs is.
Amúgy online nem repkedek sokat, pixeles lett a monitorom, állandóan gépnek nézem. ROFnál nincs ilyen gond, ott a sebesség miatt nem olyan nagy a szerepe a távoli felderítésnek mint itt. Gondolom nem kell részleteznem.
A felhasználói felület teljes egészében testre szabható, nem úgy, mint il-2-ben. Amiket kirak, azok az un. Info ablakok. Létrehozni úgy tudsz egyet, hogy amikor az egér aktív (alapból az, de F10-el lehet eltûntetni/visszahozni), akkor jobb klikk valahol a képernyõn, kiválasztod a menüben, hogy new info window (jobb klikkes menüben tödd érdekes dolog is, van, külsõ nézetet pl itt tudsz választani, hoyg kit akarsz nézni, nem kell F2-vel végiglépkedni pl). Ezután ugyanaz a metódus, mint módosításkor, az Alt-ot nyomva ráklikklesz (bal gombbal), akkor kijelölöd. Jobb klikkre elõhozod megint a menüt, és ott a customize info window-ot választod. Ekkkor bejön egy ablak, jobb szélén a választható komponensek, középen az aktív, bal szélén az aktív komponensek egyedi beállításai (mindegyik komponensenk van ilyen olyan plusz beállítása, más nem a betûszín). Ezek szerintem teljesen magától értetõdõek, nagyon nem is mennék bele. Az alap komponensen tudsz beállítani olyanokat, hogy a Border vagy a title látható legyen-e, inaktív ablak mennyire legyen áttetszõ (szerintem a 0 a legjobb, akkor nincsenek zavaró ablakok, csak a szöveg) azoknak mi legyen a nevük, egy idõ után eltûnjön-e (sérülésnél hasznos hogy 60 másodperc után tüntesse el). Kitehetsz idõcimkét is, akkor késõbb is látod, hogy pontosan mikor jött az üzenet.
Az ablakok helyzetét akkor jegyzi meg, amikor kilépsz, tehát ha lefagy a játék, akkor elveszti az indítás óta történt változásokat. Egymásra sem lóghatnak, akkor újrainduláskor elrendezi saját maga, és abban nincs köszönet 😊
A kis csúszkák az engine info komponens-el jönnek elõ, ennek van analóg és digitális beállítása. Nekem bal alul ki van téve mindkettõ.
Amit mindenképp érdemes kirakni, az a secondary controls és az aircraft setup (aszem, most fejbõl mondom, de kb ezen a néven van). Ezeket látod nálam jobb alul. Kiírja, hogy mikor milyen dolgot kapcsolgatsz a gépen, ez nem mindíg egyértelmû (fõleg bombázókon) ha olyat kapcsolsz mondjuk ami nincs szem elõtt, vagy a bombák beállításait végzed).
Alul középen van egy controls input ablakom is, azon tudom nézni, hogy a bot vagy pedál nem ugrál-e nagyon) USB-s joyoknál néha meghülyül, akkor minden végállásba ki kell rakni, és bekalibrálja magát).
Bal felül a hagyományos server settings, console input, console output, satöbbiket írja ki. Entert nyomva aktív lesz a beviteli mezõ, és már írhatod is a chatet. Az il-2-vel ellentétben itt az enterrel azonnal elküldi, hogy hogy kinek küldöd (recipients) azt vagy a chat ablakban jobb klikkes menüben hozhatod elõ, vagy akár billentyûre is teheted (ne betû legyen, mert gépelés közben is elváltod akkor).
Középen fent a Radio és a Crew szövegelései vannak, Jobb felül meg a Damage.

www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Pogi,én mennék szívesen de jelenleg nem akarom elbarmolni mások játékát a rengeteg kérdéssel... Gyakorlatilag ujra kell tanulnom az egészet[#fejvakaras.
Ha esetleg valamikor ráérsz egy kis privát oktatásra azt szívesen venném.
Tom már sokat segített a beállításoknál amit ezuton is mégegyszer köszönök!
Pár kérdés: A kis "csuszkák" nekem nem látszanak,mint lentebb a dogfightos videoban,ez azért van mert full realba repülök?
A szöveg ablak teljesen el van csúszva balra, például,ha valaki belép akkor annyit látok bal szélen,hogy: onnected a többi kilog a képböl.
Felbontás 1920*1080,a monitor is ezen van. Info windows mozgatas nem mukodik mert a felso kek perem nem is latszik...
Elore is koszonom a segitseget!
(Bocsanat a kusza ekezetekert de sajna magyar billentyu majd csak jovore lesz...)
A Béna.
www.pumaszallas.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Atag staton megjelent a nevem mellett 2 kia.
Tudom ,hogy nem haltam meg ,de még csak nem is ugrottam,talán még lövés se érte a gépemet ,a rohadékoknak tuti csípte a szemét a halhatatlanságom😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Nemleges válaszokat is várok,hogy tudja az emberfia mire számítson.
Annyian vagyunk itt a fórumon akik repülik a CloD-ot,meg szapulják,oszt online mégsem repül szinte senki,pedig már annyiszor lettek invitálva 😞
apropó... van valami módszer amivel szingliben meg lehet növelni a magammal vitt töltények számát?
nagyon hamar kifogyok a municióból, szinte már zavaró, hogy egy bombázód se tudok kellõen belõle megsebezni
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Laca,próbáld meg,hogy felcsimpaszkodsz valahova( már,ha tudsz ) lazítsd el magad és mozgasd meg a csípõdet jobbra-balra néhányszor.
Mondjuk nekem még nem volt alkalmam kipróbálni,de állítólag segít,mert hogy a lógással tehermentesíted a csigolyákat és megszûnhet a becsípõdés.
Tegnap üldögéltem ,mondom felállok. Erre a derekamban becsípõdött valami azt hittem bexarok. Azóta totyorgok mozdulni is alig bírok. Nagyon fáj😊 asszony meg lebaxsz hogy ne legyek már nyápic. Minden mozdulat fáj😊 Lehet inni kéne egy páleszt így reggel igazad van😊
Ez a 1vs 1 bajnokságból .Töltögetik fel a mérkõzések videóit,gondolom lehet belõle tanulni ,annak aki akar.
Ennek meg milyen a kormánya?
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Már csak az lenne a kérdésem, ha nem én állítgatom a paramétereket, hanem a régi il2 ffb file-okat bemásolom a Clodba akkor az is mûködik faszán ha jól értem. Mert vannak elõre generálva könnyû, nehéz, stb.
Az il-2-höz installálható "medium" meg "light" fileok letölthetõk a pumaszállásról, kb az oldal közepe felé:
Pumaszállás/Programletöltések
Gondolom felesleges mondani, hogy az eredeti fájlokat jól mentsd el máshova, mielõtt beleturkálsz <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
Állítani meg nem lehet, lévén , hogy nem jegyzi meg.
Ja Rof-ban nincsen ilyen gond, mert valaki írta lehet a joy hibája, de nem.