IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
várni tudok mert most egy sima x52-t használok (csak nem az enyém)
viszont a pro-t nagyon utálom, az szerintem felejtõs
a pedál viszont lehet érdekelne majd

GOOBY, pls

VO101Tom
Nem, itt nem errõl van szó.
A high beállítás jobban terheli a rendszert, mint a medium. Ha veszem jelebb a beállításokat, akkor gyorsul a rendszer. Ezzel nincs is gond. De mediumon LOD hibák lesznek, ezért bekapcsoltuk a meshshowlod-ot. Azt viszont nem figyeltük, hogy ezzel sokkal több erõforrást eszik (még a nagyon távoli objektumokat is teljes polygonszámmal rajzolja ki), mintha feltolom maxra az object detailt, és hagyom nullán a meshshowlod-ot.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Ha még tudsz várni egy - másfél hetet, akkor lehet lesz eladó x52 pro. Ha érdekel. Meg pedál, Tir5, stb..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem ez is olyan mint az arma motor, hogy minél lejjebb veszed a beállításokat, annál inkább a procit terheli?

www.smart-bus.hu

PhantomAss
joystickot keresek uraim...de még nem tudom konkrétan milyet
ha van vkinek vmi eladó szóljon pls

GOOBY, pls

<#worship><#worship>
Roncsfeltárás Magyarországon.
VO101Tom
Este teszteltem Repkán, úgy tûnik nekem megjavult a LOD. Spitet csak ritkán láttam ugyan, de azokat végig kirajzolta. Azért még tesztelem kicsit, de elsõre biztató.
A meshshowlod-ot visszaraktam nullára, és a Model Detailt feltoltam high-ra (sõt, gyakorlatilag mindent feltoltam maxra, egyedül az erdõ maradt medium). 50 pfs átlag.

Az a vicces, hogy az fps így sokkal jobb volt, mint medium model detail és meshshowlod=1-el. Savas, ezt próbáld ki te is, tudom, hogy neked is ilyen LOD hibád van, kíváncsi vagyok nálad milyen lesz.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
halkan megjegyzem, azok nem "ON/OFF kapcsolók".
A meshshowlod igen.
any question?

www.pumaszallas.hu

Az aktuáli példák(eredeti)
"RenderTargetQual=3
MSAA=0
MeshStatics=1
MeshStaticsDetail=2
SimpleMesh.QTNoCompose=0
MeshFirstLod=0
MeshShowLod=2
SpawnHumans=0
"

Én mindent elhiszek neked, mert nem értek hozzá. De azért annyit halkan megjegyzek , hogy ugyanitt, nem egy értéket akár 5-ig!!!is fel lehet tolni.

VO101Tom
Placebo. Mi más?

A conf ini csak egy tartalomjegyzék, hogy a programozásnál használt változók milyen értékeken álljanak. Ha ide olyan értéket írsz be, amire a program nincs felkészítve, akkor jobb esetben õ számol valami alapértelmezéssel, rosszabb esetben bugos lesz vagy lefagy.

A meshshowlod annyit csinál, hogy a távoli gépeket is magas polygonszámmal rajzolja ki. Ezt engedélyezed az egyessel, és tiltod a nullával. Beírhatsz te ide 20-at is, de teljesen nyilvánvaló, hogy attól a program nem fogja 20x több polygonnal kirajzolni egy gépeket.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Na kitapasztaltam a spit 100 oktánost . Hûtõt 50% ra pp úgy állítani,hogy 2600 legyen a fordulat vagy mi,és a boostot rányomom. 10 perc után ment rendesen még és a hõfokok rendben voltak.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
mondjuk nekem fullon van minden lehet van összefüggés.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

ez fura..nekem nincsen ilyen.

Her Laca
kipróbáltam. Revi eltünt ,és homályos lett minden.

MeshShowLod=2
Ezt onnan másoltam.<#alien>
Lehet placebo, de most majdnem reálisan tûnnek elõ a gépek.
<#nemtudom>próbáld ki..

VO101Tom
Na, ezt vegyük át <#alien> Ez egy kétállású kapcsoló. Mesh(felület)Show(mutassa)LOD(távolsággal változó részletesség) bekapcs (0) vagy kikapcs (1). Hogy értelmezze szerencsétlen progi azt, hogy 2? Kapcsold ki deazonnal? <#zavart1> Vagy mi?

www.pumaszallas.hu

Nekem 2-re van állítva<#nevetes1>...amúgy nem megy rosszul a clod, csak kísérletezem.

Stuka :)
http://www.youtube.com/v/HdBXApgTWz0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
Húzva nekem sincs, de ami most CloDban a legtöbb erõforrást elviszi nálam, az a meshshowlod=1. Ezzel olyan 15 fps-t bukok még a kis pályákon is. De sajnos ezek nélkül a LOD-ot nem rajzolja ki normálisan (most jutott eszembe, azt még nem teszteltem, ennek van-e köze a repülõgép geometria beállításokhoz (plane details), mert az mediumon van... Na, majd utánanézek)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Khmm... Laca, én pontosan errõl beszélek <#alien>. Sokkal elõbb szállsz be a játékba, hogy "majd kitapasztalom", meg "majd belejövök", mint hogy elõtte utánaolvasnál. Mert az unalmas. Fõleg a mûszaki részek. Erre mondom, hogy nem csodálkozok rajta, mert ez sosem volt divat a virtuális repülésben. Pedig repülõgép szerkezettan sem véletlen van a -való életben- típusvizsgán, tudd hogy a gépedben mi hol van, mi hogyan mûködik. Márcsak azért is, mert 1000x könnyebb "kitapasztalni" azt, amit már leírásokból ismersz. pl Spit kezelésrõl is sok értékes fórum van 1C-n, ami google fordítóval is érthetõ azért, nem valami irodalmi mûrõl van szó, csak üzemeltetési utasításokról. Sõt, a google fordító pl pdf-et is lefordít akár, winyóról beolvasva, szal ez sem lehet akadály (ha OCR-es a scan)). Mellesleg csomószor szívatja is magát (vagy csak szimplán hülyét csinál magából) amikor a delikvens bugokat lát olyan dolgokban, amik jól vannak modellezve, csak épp õ nem tudja, hogy az hogyan mûködött (mint az a sokszor említett bombatér ajtó nyitás pl.)

Mondjuk az is igaz. hogy nemcsak a virtuális, a valódi repülésben sem mindíg divat, sajnos volt olyan pilótához szerencsém, aki szentül vallotta, hogy "én nem tudom mitõl megy, én csak vezetem. Egy mutató se legyen pirosban, és annyi". Az ugyanilyen balfasz volt repülés közben is. Volt, hogy vitorlát vontatott, annak ugye billegtetsz, ha elvitted egy termikig, és le kell oldania. Ez a kretén meg megbillentette a gépet jobbra, és azzal a mozdulattal barla leborított. Ha a vitorla a kötél végen marad, ki tudja mi lett volna a vége. A fasz meg annyit mondott leszállás után, hogy õ csak jófej volt, a motoros idõ minél kevesebb legyen a vontatásnál (ergo olcsóbb), azért sietett vissza a reptérre. :/

www.pumaszallas.hu

asus gtx 560 gtx

Her Laca
mid van?

Én sem szoktam, csak most tesztelgetek. Kíváncsi vagyok mi a helyzet a clodban vele.

Her Laca
Én nem tuningolom a VGA-t. Szóval nem.

tgt big bang tuning progiról hallottatok valamit? (NV)

Her Laca
Már miért ne lenne divat. Max nem tankönyvet bújunk (mert nincs,vagy mert nem tudunk jól angolul) hanem kitapasztaljuk. Napokat avval töltök,töltöttem,hogy megtaláljam pl a spit legjobb beállításait,hogy egyáltalán ne csak célt repüljek a német gépeknek. No meg azért nem minden van itt lemodellezve,plusz nem is teljesen helyesen ugye. Mindenesetre tanulni kell az tény.

VO101Tom
Na ja, erre volt jó anno a típusvizsga. Elméleti anyagok, gépkönyvek bújása, vizsga, és csak utána mehet a delikvens gép közelébe. És látod, Clodhoz is hasznos lenne az ilyen <#alien> De tudom, hogy ez nem divat, sosem volt az.

www.pumaszallas.hu

Koszi szepen! Igy mar ertem a dolgot :), en eddig a messer motor+pp egyuttmukodesenek logikajaval gondolkodtam.

VO101Tom
Hali.
Az alapgázon fulladás az bug, a stabil hajtómû fordulatszám nem bug. Az angol CSP-nek ez a lényege (Constant Speed Propeller). A CSP nem manuális PP, és a karral sem a tollak állásszögét variálod, hanem azt a fordulatszámot állítod be, amit az automatika megpróbál tartani mindenáron. Amikor visszaveszed a gázt, de az rpm megmarad, valszeg veszettül tekeri alacsony állásszögre a légcsavart, és a gép ugyanúgy nem fog húzni, mintha bármely más gépen veszed le a gázt.

Német gépeken is ezt csinálja az automatika, de ott a "cél értéket" nem tudod variálni (fixen 2200-2400 rpm tartja ha az automatika be van kapcsolva), és ez a jelenség azért sem feltûnõ, mert a német PP automatika 2000-es rpm alatt kikapcsol (hirtelen lekapod a gázt, a pp elkezdi alacsonyra tekerni a PP-t, de lassú, és amikor a fordulat 2000 alá esik, akkor ki is kapcsol). Különbség még az is, hogy a német PP manuális kezelésre váltható (a CSP nem), akkor a karral/gombokkal közvetlen a légcsavartollak állásszögét variálod.

Hogy melyik a jobb, az nézõpont kérdése. Az angol CSP elvileg jobb megoldásnak hangzik, mert a hajtómûvet mindig az optimális fordulatszámon tudod tartani (ahogy a német is tenné mondjuk, ha elég gyors lenne), és hirtelen gázadáskor nem kell a motor felpörgésére várni. Nincs benne "vakfolt", a lehetõségeihez mérten az rpm teljes tartományán tudja végezni a dolgát. Elvileg jobb lenne az angol rendszerben a hidraulikus kialakítás is, ami nagyon gyors légcsavar állásszög állítást tesz lehetõvé (a német elektromotor lassú, 4-6 fokot állít csak másodpercenként).

Gyakorlatban azonban sok hátránya is van. Legrosszabb tulajdonsága az volt (erre a gépkönyve is figyelmeztet, bár a CloD-ban nincs modellezve), hogy például a negatív manõvernél, ha a motor üzemanyag ellátása megszûnt, akkor a leálló motor miatt leesett a hidraulika nyomás is, és a tollakat alacsony állásszögre vágta. Mikor a benya visszajött, és a motor full gázon felpörgött, a hidraulika nyomás lassabban tért vissza, mint hogy a kritikus fordulatszámot elérje. Ezért amikor beköhögött a motor, azonnal le kellett kapni a gázt is, nehogy hirtelen széthajtsa a motort. Hátránya még a sérülés veszély, a német VDM rendszer például azért maradt meg a háború végéig (azzal együtt, hogy a németek is tudtak róla, hogy a hidraulikus rendszerekhez képest lassú), mert sérülésálló. Mûszaki hibára is kisebb az esély egy elektromos rendszernél, és találatok esetén sem kell hidraulika hibától tartani. Motor leállása esetén is -amíg az akku kitart- állítható (motorhibánál nagy állásszögre tekerhetõ, hogy a gép siklása jobb legyen). Viszont ha nem kell rángatnod a gázkart (ahogy a repülések 99%-ban), akkor a lasabb PP automatika is teljesen normálisan ki tudja szolgálni a gépet (németeknek sem volt gondjuk ezzel soha).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ránézésre nem tudom eldönteni ki a jó ki nem. De a többség a messzerben tipikusan azt a harcmodort alkalmazza ,hogy csapkod. És mivel lassú a spit így ha az elsõ rácsapás nem sikeredik akkor lenyomja és nézed.Nagyon nehéz eredményesnek lenni ezekkel az angol vasakkal,persze van aki forgolódik ,de ha okos és a függõleges manõvereket erõlteti azzal is megfoghat.De nem adjuk fel:)

Tényleg..erre én is kíváncsi vagyok. Nincs olyan , hogy látod , hogy a srác a messzerbe nem nagy ász és lemész vele dogfight-(ol)ni? Vagy nem adsz esély meglepetésre.<#alien>

jaja, tenyleg nagyon lassu. Egyebkent kb. ugyazt a harcmodort alkalmazod, mint a messerrel, hogy 5-6000 en cirkalva lecsapsz, majd visszaemelsz?
Mert akkor paran meg lehetnek lepodve a kek oldalon :)
Mondjuk mar regen voltam az Atagon.

Her Laca
Még a fulladás az hagyján,ha megszokja az ember már fel sem tûnik eleve úgy repüli a gépet,hogy ez ne jöjjön elõ. A baj a sebesség ami valljuk be látványosan gyenge,egy messza csak megnyomja és csak néz utána az emberfia,utolérni sose fogja,bár tegnap addig addig variáltam egy 100 oktánossal amíg nagyjából lõtávolságba jutottam ,de csak arra volt elég,hogy megpiszkáljam és ez kb 5 percembe tellett.

Hi! Kösz az infót, mindent megcsináltam, de amikor a catalistben beállítom az élsimítást utána ugyan úgy villog és soXor nem látni a vizet, tengert. átállítottam direkt X-re, ott nincs gond és megy a simítás is. Nem tudom, hogy szebb-e az OpenGL.... Hja a HSFX mod aktív.

Her Laca
Nincs bajom a fel és leszállással ,a kezelésével sem ,csak azt a fránya 50-60 fokot amíg eléri kiolvasom a szabadföldet.

En ugy szoktam, hogy alapjaraton 60 celsius fokig varok, aztan emelem a fordulatot (radiator becsukva),a PP felere veve, fekek behuzva, utana mar gyorsan melegszik a olaj is, viz is.
Ami szamomra furcsa, hogy repules kozben hiaba huzom vissza akar 1/3 id a gazt, a fordulat alig akar visszaesni, majd ha meg kisseb a gazkar allas, akkor meg elkezd fulladozni.
Egyszeruen nem hiszem el, hogy ilyen szar lett volna RR Merlin motor korai valtozata. Mondjuk azon mar finomitottak, hogy a karburatorbol a legkisebb negativ G hatasara eltunik a benzin, par patch-el ezelott sokkal rosszabb volt.

http://www.youtube.com/v/7DDm5X0e2xY&version=3
Her Laca
Tracket akarok felvenni ,és már 4x elindultam de minduntalan kibasz egy idõ után ,úgy ,hogy nem veszek fel ,de pl ez eddig jó volt legalábbis nálam.
Má megint elqrtak valamit .
Uncsi állandóan 4 -5 perceket üldögélni amíg bemelegszik ez a rihes sicc.

acidrain
atioglxx.dll a megoldás a villogásra.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Nyáron valaki linkelt be egy videót egy török srácról, aki mesterien vezette a FW190-es különféle verzióit. Nem tudná ismét feltenni ide a linket ? Köszi.
Sziasztok! Most tettem újra az OPrendszert és az IL-2 Sturmovik 1946-ot.
Szerintetek melyik MOD_ot érdemes feltenni még? UP3 vs HSFX? Szép napot... Hja ha bekapcsolom az ATI VGA_n az élsimítást akkor OpenGL alatt soXor villog a kép. Valaki tud értelmes, okos megoldást?

Itt viszont, a Tiger 33 mod alatt egy Anton fülkéje van nyitva. Akkor a Tiger 33 mod nem csak egy sound patch ?
Vogel
Hát szerintem nem néz ki jobban :) Egy francia vagy szlovák map azért ütõs. A régi szmolenszk és társai térképeket lehet, hogy üti. De azok 2001-esek.

acidrain

1946:

Csak nekem tûnik "kicsit lemásoltnak" ?

#58047 Köszi Laca! ;)

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

LA 9 :

http://www.youtube.com/v/6EiKUFjegpw&version=3
IL2 Sturmovik :

http://www.youtube.com/v/sAuQDynn3wY&version=3
Vegyes orosz :

http://www.youtube.com/v/FqUD-4qxdTQ&version=3