IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy csak más beállításokkal repülnek... Arról nem beszélve Laca, hogy rengeteget számít az, hogy a te szemed már rááll ezekre a pixelekre. Ha Tom nem mutatja azt a képet, nekem például eszembe nem jutott volna pixeleket keresni... elsõre én távoli repülõgép szimbólumokat kerestem, nem pixeleket... 😊

Számos játékban van ilyen... a rutinosabb "jobban lát", mert tudja mit nézzen... így jártam legutóbb a RO2-ben is...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ez nem placebo. Én sokat repkedtem ,másokkal is ,és bizony amikor én már látom azt a rihes pontot akkor mások csak meresztgetik a szemüket.
Persze késõbb már õk is meglátják. Na most vagy az én szemem kúrvajó (amit nem hiszek mert szemüveget is kell felvennem) vagy csak az lehet amit említettem. Kár ezt magyarázni,Tom is megerõsíti majd amit mondok.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

A semminél jobbak a netes profilok is, de azonos panelek közt is van eltérés, így az egyedi kalibrálás a legjobb. Ha tudsz kölcsön szerezni ilyet, ( ezek közt is van aztán 10 ezres, meg fél milliós! 😄 ) akkor szépen be tudod lõni magadnak...

www.smart-bus.hu

Én is látok, úgyhogy igazából nem tudom mi a gond! 😄 Te állítod, hogy NV-n hamarabb észrevehetõ a kontakt, én meg azt állítom, hogy azonos beállításon ilyen nem létezhet... 😊

Élsimításban, színekben lehet eltérés, de látótávban, objektumok kirajzolásában azonos beállításokon nem. Ha mégis van, akkor abban a programozó keze van... ez nem nóta, hanem száraz tény! 😊 De jelzem, ezt még róluk sem tudom elképzelni... ez nálad inkább ilyen placebo hatás! 😄

www.smart-bus.hu

Hecker007
Akkor ezek szerint nekem elfelejtették azt a színprofilt ideadni 😄 de úgy tûnik hogy a netrõl sikerült összeszedni egy jót, de egy olyan kütyüt megpróbálok szerezni kölcsönbe aztán belövöm azzal hogyha kell.

Nálam ez úgy zajlott, hogy rálógatták ezt a kütyüt, futott alatta egy program, a monitor beállításokat meg úgy kellett variálni, ahogy a program kérte. Amikor végzett, akkor létrehozott egy színprofilt, és ezt a profilt kellett beraknom a winfos alatt... ( ehhez lett ugye a monitor is belõve, és a kettõ együtt hozza a kívánt hatást ) 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Peeeeeeersze😊 Mindig ez a nóta .De nekem mind1😊Én látok oszt az a lényeg.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ha van ilyen, akkor abban a programozó keze van... 😊

www.smart-bus.hu

Hecker007
ICC profilt váltottam, a monitoron meg ugye az RGB arány van beállítva, lehet akkor valamit én is félreértettem mikor ezt magyarázták, a lényeg az hogy a színek tökéletesek 😄 és látom az enemyt <#hawaii>

Her Laca
Nem létezhet ,nem létezhet. 😊 Mondjuk mi.<#eplus2>

Her Laca
Persze hogy látod hiszen tudjuk milyen VGA-d van😊 Élsimit meg ,bekapcsolod a FXAA-t pl. De nekem mûködik ha a játékban kapcsolom is be,nem is értem másnak mért nem.

Plusz egyéni színprofil? Maga a kalibrálás is egy színprofil, ha másikat használsz, akkor felesleges volt a kalibrálás... 😊

Ha jól tudom az élsimításra majd csak a folytatásban lesz megoldás...

www.smart-bus.hu

A megjelenített képkockák közt nem lehet eltérés, ha a beállítások azonosak. Az nem létezhet, hogy egyik gyártó kártyáján látsz valamit, a másikén meg nem! 😊

www.smart-bus.hu

Hecker007
Szerencsére én full HD IPS monitoron is látom a kontaktokat, az enyém is kalibrálva van, igaz én utána állítottam kicsit, plusz a winben egyéni színprofilt használok ami sokat finomított a dolgokon.
Nekem egyedül az a bajom hogy az élsimítás baszik mûködni CloD-ban... erre nincs valami megoldás?

Her Laca
Jó akkor kontaktot😊

Her Laca
Na annyira engem nem érdekel ám😊Én látok ,meg le is lövöm akit kell . Meg milyen hályog? Ami tény az tény ,ez nem szembetegség kérdése😊

Az a pixel akár baráti gép is lehet... vagy akár a 10 perccel korábbi üvöltés nyálmaradványa a monitoron! 😄

Nálad tényleg kezd kialakulni a zöld hályog!😄DDDDDD Utána járhatunk... szeretettel várlak, oszt tesztelünk! 😊)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersze😊
Mit keressél ,mit keressél?. Hát enemit! Mi mást😊

Mindamellett nem elõhozva a két vga gyártót ,mert elvileg semmi köze a dologhoz ,de azt tapasztaljuk,,hogy az egyiknél ezek jobban láthatóak.
Okát nem tom de utána kéne járni már ha valakit érdekel.
Persze nem mondom meg melyiknél a jobb:XD

Jaj Laca... azt sem tudtam mit keressek! 😊 Majd, ha annyi órám lesz benne mint nektek, akkor rááll a szemem! 😊 Így, hogy már megvannak, egyértelmûen láthatóak, és játék közben is tudnám, hogy mit keressek... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Na itt a baj😊Meg kell mutatni ,de az nem ugyan az mintha azonnal látod. Mééééé nem hisztek nekem?

Ha hardveresen kalibrálták, akkor jónak kell lennie... elvileg. Egyáltalán nem látod, vagy csak nem találod õket? Én is csak azután vettem észre, hogy Tom leírta merre kell keresni õket! 😊

www.smart-bus.hu

ha a képbe belenagyítva látod a szürke téglákat akkor lehet hogy jók a színek de túl picik a pixelek / túl messzirõl nézed. azon meg "segít" ha feltekered a kontrasztot de nem az igazi megoldás.

PhantomAss
mondjuk ebben igazad van
asszem keresek valakit aki megnézi

GOOBY, pls

VO101Tom
Ha ez nem egy játék screenshotja lenne, hanem akármilyen grafika, akkor is az lenne a lényeg, hogy a kék és a szürke színeket megkülönböztesse nem? Ha nem látsz különbséget, akkor én a helyedben azt a kalibrációt elvégezném megint.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Visszaszívom, rosszul tudtam.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
A gõzgép már rég nincs benne. Már akkor sem volt, amikor még diszkóztunk rajta. Csak a kormányszerveket hagyták benne.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

PhantomAss
hmm de akkor hh te látod? nem jól lenne bekalibrálva az enyém?

GOOBY, pls

Ne is állítsd... nekem is az van, és én látom! 😊

www.smart-bus.hu

Közben megjavult minden az IL2 / X52-vel kapcsolatban.
A hiba bennem, ill. a játék beállításában volt. Nem telepítettem a játékot, hanem csak "másoltam" és elfelejtetem a "komplex motor management" kapcsolót bekapcsolni. Bakker, majdnem szétbaxtam az egész hóbelevancot már mérgemben. Persze a megoldáshoz az is kellett, hogy elmentünk a kollégáimmal egy kis hóvégi eszem/iszomra aztán itthon már beugrott, hogy mi is a hiba. Hogy ez délelõtt miért nem jutott az eszembe ? Mert a délutáni bulira koplaltam. Mi a tanulság ebbõl ? Repülés elõtt tessék rendesen bekajálni és fõleg inni rendesen!
En eggyelore inkabb azon aggodom hogy 16:10 es keparany mellet meg mindig nem latszik a teljes kep...😄

A Béna.

Her Laca
Nem veszek😊

Willenbrock
Tipikus hazai történet :/

Erre azért ne vegyél mérget Laca! <#papakacsint>
PhantomAss
nekem egy dell u2311 ips monitorom van, 23" full hd, színhelyesen bekalibrálva, de nem látom a kontaktokat
emiatt pedig inkább nem fogom elállítani

GOOBY, pls

Zpogi
Megy a szerver! Mindenkit várunk szeretettel!

A játékon belül a Lobby menü alatt kell keresni Vo101_Tom néven, a jelszó puma.

Hecker007
én 5 kis pöttyöt látok, akkor nekem nem kell babrálni a monitorral? 😄

Scottt
Mozzilában rázoomolva se látok egyet se,ötlet, hogy kb mit kéne buherálni a monitoron?Vagy csak random kezdjek el játszani a fényerõ/kontraszt beállításokkal?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Nem is kell! 😊

www.smart-bus.hu

Zpogi
Lenne kedvetek egy kis össznépi, sajáthosztos, házi kutyaharchoz?

Her Laca
Nem értek egyet veled ,lévén vettem ips panelos calibrált monitort és lófax különbség nincs a régi ámde megkotlott samuhoz képest. Szerintem egy aaaaaakkorra földmíves vakítás ez ,hogy ihaj😊
Vagy csak jó volt az a samu mittudom én.

Én ezt elhiszem, de ettõl még rengeteget számít a jól beállított monitor... Kontraszt, fényerõ, stb. A panel minõségétõl függõen ez pedig drasztikusan változhat.

Azonos felbontáson állítom, hogy jobban látnál egy kalibrált IPS paneles monitoron, mint egy nem kalibrált TN panelesen. Már csak azért is, mert ( reményeim szerint CloD esetében is ) egy magára valamit is adó modellezõ, tervezõ, IPS paneles monitoron dolgozik, ergo egy TN panelen eleve kevesebb színárnyalatot látsz, mint amiket õ beállít, amikkel dolgozik. Eleve nem lesz nálad olyan a látvány mint nála... Ezért is van az, hogy sokan panaszkodnak a játékoknál, hogy fakók a színek, nem élethû, stb...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ahogy érzed😊 Nekem aztán mindegy ,de most a játékról beszéltek és ott csalibrálhatod te a full HD IPS monitort reggelig akkor se veszed észre azt amit a gyengébb felbontáson.

Amirõl te beszélsz, az más, amit leírtam meg tény! 😊)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ergo a Clodban baxhatjuk az IPS full HD calibrált tökömtudjamit.

Full hd.

Her Laca
Lófaxt. Ha nem full hd a monitor jobban látsz mindent legalábbis a játékban. Amit Tom és én látok (a vga az nem egyforma tudású) azt mások csak jóval késõbb veszik észre.

No igen... rengeteget számít a monitor beállítás ( kalibrálás ), a panel minõség, stb! Egy hardveresen kalibrált IPS paneles monitorral ilyen biztos nem fordul elõ! 😊

De akinek ilyen nincs, az nézzen szét ITT, hátha talál profilt a monitorához... 😊

www.smart-bus.hu

Ja ja köszi megtaláltam, de csak mert írtál irányt..azért most már jobb.
Még egyszer köszi.

VO101Tom
Módosítottam a hszt, ott van a help is, hogy egyáltalán mit keress 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca