IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mint mondtam 2000-tõl veri a Spad ultra' változatát is, 3000-tõl mindent a d7f. Az más kérdés, hogy technikai okokból nagyon nehéz onnan lecsapni, és nem is nagyon repülnek a legtöbben 2000 fölé...de nem teljesen elhanyagolandó adat!

EZ meg a honlap, a gépekre kattintva, megjelenik a sebesség (ahol van ilyen adat((a legtöbbnél van)) 1000 méterenként lebontva.

Ez itt a bombázásról képzés.

VO101Tom
Mennyivel gyorsabb? Van errõl valahol összehasonlító grafikon, vagy adatlap, vagy valami?

www.pumaszallas.hu

A rofban a kor szintjéhez képest mindent beraktak a bombázással kapcsolatban..szóval szerintem itt is megteszik, hiába bonyolultabb. Alapvetõen is sokat foglalkoznak a bombázókkal.
Múltkor megfigyeltem , hogy bizonyos szögben, az egyik bombázó acél burkolatáról gyakran lepattannak a lövedékek. De csak ferde szögben, tök jól lemodellezték. Mivel kevés a fém a repülõkön, ez nem túl gyakori, úgyhogy tök jó.

2000 m már maxra teheted, de 0' méteren is lehet maxon kb 30-40 sec-ig.
Elmondok egy érdekességet, 200 m fölött gyorsabb mindennél, a spad-nál is.

VO101Tom
Nem Laca, szerencsére ilyet még nem mondtak. Szimulátort akarnak, "de úgy, hogy a pilóta csak a kritikus rendszereket kezeli". Valszeg a repülés 90%-ban ugyanígy nézne ki mint clodban, légiharc közben most is csak a gázt, a PP-t, és max az ívelõt kezeled. Amit nem tudunk, hogy mi nekik a kritikus rendszer. A hûtõ biztos az, az van rofban is, mixture is van, de a robotpilóta például az-e? Bombázókban a bombacélzó mennyire lesz "automata", lehet-e variálni a bombaszórási képet mint clodban? Ugyanez /B meszában hogy néz majd ki? Lehet-e variálni a bombák idõzítését vagy a fegyverek hevederezését? Indítani hogy kell majd a gépet, lesz-e szükség repülés közben az üzemanyagtankok között váltani, illetve a csillagmotoros gépeken a hõmérõt váltani a hengerek között? Kikapcsolhatod-e a revi világítását, és úgy eleve az elektromos rendszerek mennyire lesznek benne? Ha engem kérdeznek, nekem minden kritikus, próbálj meg úgy repülni a valóságban, hogy egyik vagy másikat leszarod 😊 Ami kicsit gáz, hogy a clod sem volt 100%-ig lemodellezve, oxigénnel pl nem kellett foglalkozni, a hajtómûindítás még mindig rohadt egyszerû volt valósághoz képest, az oldalsó kapcsolópanelen csak a pitotfûtés mûködött (az is rossz helyen), üzemanyagpumpát a futó vésznyitóba kötötték bele, szal a clod sem 100-as, és ennél biztos kevesebb lesz a bos. Nemtom. Szkeptikus vagyok, de sok függ attól, hogy amiket viszont megcsinálnak, azok mennyire lesznek jók. A DM-hez pl sok reményt fûzök, ha itt is megcsinálják, hogy a lövéseknek, ütközéseknek olyan látható hatása legyen mint rofban, az szerintem fasza lenne.

Amit még nem tudunk, hogy pl a CEM mennyi dolgot fog kezelni, errõl sem volt szó. Hány sérülési pont lesz a gépen, és mennyi a hajtómûvön? Vagy egy blokként kezeli, azt' ha eltalálják valahol, akkor köhög kicsit majd meghal? Mit fog csinálni ha elmegy az olaj vagy a hûtõvíz?

Sok még a bizonytalan dolog, ami elsülhet jól is, rosszul is. Mint mondtam, a 2014-es végeredmény lesz nálam a márvadó...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Asszem repültem az F-el is, fel is tûnt, hogy pattog, akkor visszavettem a magassági gázból, hogy ez elmúljon. De hogy milyen magasságon mennyi az optimális, azt nemtom. A Spadokat egyikkel sem értem utol, az biztos.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A textúra az textúra. Hogy mennyire cizellált vagy részletgazdag a textúra, az abszolút semmit nem befolyásol - ha egyébként a csempék mérete ugyanakkora.

www.pumaszallas.hu

Nohab
e-mail cím: [email protected]
jelszó: bugmenot
OK. Akkor csak annyit, mivel másképp nem megy, hogy a tömörített fájl, 740 db II. vh-s háttérképet tartalmaz (színes képek, rajzok, poszterek)a harcoló felek legtöbb gépérõl.

Akit érdekel, akkor egy gyors regisztráció után hozzáférhet a megadott linken. (4Shared) Egy fél év alatt gyûjtöttem össze õket, nekem is ezek futnak véletlenszerûen a gépen.
Sanyo
Ts-re ne tölts fel ha kérhetem.

www.pcpilot.hu

Sanyó. "Elégtelen ügyfélazonosító" hibával nem enged feltölteni. Fent vagyok vizsla névvel, meg kell még adni valamit ?
Csináljanak egy jó! fejleszthetõ motort, aztán határ a csillagos ég. A motor lesz a lényeg azt ne basszák el. Nézd, õk is tudják, pénz csak akkor lesz ha sok éven keresztül el lehet adni a progit és a fejlesztéseket. Ha nem jó az alap ez nem fog menni. Ha a kiadás pillanatába minden stabil, és mûködik a fizika az már jó. Van rá aztán több évük , hogy menjen a klikkelhetõ kabin, meg a cserélhetõ elõlap😊

Her Laca
Hiába, ha nem akarnak vér szimet. Inkább a kiegyensúlyozottságot helyezik elõtérbe ahogy kivettem a szavaikból.
Az a baj,hogy Luthier ék meg akartak alkotni (több ,kevesebb sikerrel) egy csoda szimet,amit hajlandóak is voltak módosítgatni a beérkezõ adatok alapján is amit az emberek észrevételeztek. Mondhatni valóban egy elõre mutató ,sõt erejüket meghaladó dolgot csináltak,és ebbõl a szempontból értem én a 777 hozzáállását ,hogy nem akarnának ebbe a csapdába esni ,de sajnos ez lesz az amihez mérni fogják õket. Most még az elején próbálják tudatosítani ,és elfogadtatni a dolgokat ,csak amikor majd jönnek az elsõ hírek ,és képek ,akkor (ebben biztos vagyok)
majd lelkes emberek oda teszik mellé a már kész Clod képeit ,gépeit és bosszantó kérdéseket fognak feltenni. Nem irigylem én õket sem😊
Lesz sok bezár topik majd meglássátok😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Abszolút ezt gondolom én is. Itt van elõnye a 2vh témának, sokkal több az adat.

Papa01
Mondjuk szerintem az alap DVII picit alul van modellezve. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Szerintem, a motor csak a rof motorjára épül, de már nem ugyanaz lesz.

Papa01
Jaja, az jó lenne! 😊 Egyébként ezzel az új map-el sokkal szebb és gazdagabb lett a táj. Én azt hiszem, ez jó alap lehet az il-2-es szimulátornak. (Persze, nem a Csatorna map.)

Én is gratulálok a repülésedhez, sok féle, fajta szeró van, neked szerintem a Syndicate tetszene leginkább, illetve a hagyományos Duel-ek. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Azért egy érdekességet leírnék..D7-nek van egy nagyobb lóerõvel ellátott (más motor van benne) verziója-a d7f. Na most, ezen van egy magassági gáz' nevû cucc, amit úgy kellene használni, hogy minél magasabban vagy annál többet adsz rá és így még több plusz lóerõt ad a paripának. Ha nem jól csinálod leég a motor. Most jön a csel. Alacsonyan ha megszorítanak, úgy használhatod mint valami nitrót,(pattog a motor mint'állat,az ellen sokszor be is lelkesül , hogy motor találatod van) és kb 40-50 sec ig 1\3-al több lóerõt használhatsz büntetlenül. Akár többször is, csak nagyon kell😊 érezni, mert el lehet ba*ni könnyen a dolgokat.
A d7 és a d7 f között(ha tudod ezt meg pár dolgot kb olyan különbség van a harcban, mintha teljesen más gép lenne a kettõ.

Her Laca
Kérdés az,hogy elbír e vele a motor. Azért az nem véletlen,hogy olyan amilyen,ezt ne felejtsük el. Én szkeptikus vagyok továbbra is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Köszi. Már megy, de engem meg most hívnak kajálni.
Sanyo
Részben félreértettem a kérdést, de a ts3 elérése ott van a pcpilot menüjében is. 😊

www.pcpilot.hu

Sanyo
TS3, nem mert sem joyom, sem trackirem nincs.

www.pcpilot.hu

Akkor, Sanyó, Te jössz. Hogy érhetem el a TS-edet ? Köszi.
Ok írj aztán összehozzuk.
Amúgy érdekes dolog , hogy 2-4 géphez most modellezték le a trimmet, mert eddig az elmaradt(talán azért mert a gépek 10-15% volt csak). Most megcsinálták. Szerintem mostanában majd sok olyan dolog szivárog le' a rofba, amit majd a BOS-ban fognak alkalmazni. Persze csak olyat ami már létezett 18-ig.

VO101Tom
ja ja, az jó lenne, majd valamikor a két ünnep közt meg is akartalak téged vagy papát keresni TS-en agy kis közös reppenésre...

www.pumaszallas.hu

Amúgy a látványon már szerintem az is sokat javítana, ha a textúrára sokkal több részletet húznának.

Egyetértek, hogy a clod talajlátvány sokkal szebb...ez nem kérdés és nem szubjektív. Az online1\1 nagyon szép eredmény elsõre. A gépekrõl amit írtál nem rosz , de rengeteg dolog van(csak abban a pár dologban is amit írtál) ami csak jó pár repülés után tûnne föl.
Ha estefelé van kedved feljönni ts-re, 15 perc alatt elmondok pár dolgot, meg , hogy mit érdemes megnézni. Meg bárkinek akit érdekel.

VO101Tom
Nekem bejelentkezést kér a 4shared.

Torrentet csinálni tök egyszerû, én a uTorrent progit használom:

Kiválasztod a mappát, amibõl a fáljokat, mappákat meg akarod osztani (1), ellenõrzöd, hogy a beállítások jók-e (pipa, 2, 3), majd csinálsz egy .torrent file-t =amíg a megosztás megy, addig ehhez a mappához nem nyúlhatsz, nem mozgathatod, nem szedhetsz ki belõle semmi megosztott fájlt):

amit valahova lementesz a gépre:

majd ellenõrzöd, hogy a seedelés megy-e:

És készen is vagy. Ezután csak azt a .torrent kiterjesztésû fájlt kell eljutattni azoknak akiknek a fájlokat szánod, azt elindítva csatlakoznak a te gépedhez, és szedik le közvetlenül tõled a cuccost (és közben egymástól is persze, ami a torrent lényege).

A .torrent fájl megosztására itt szerintem a legegyszerûbb, ha Sanyo TS-ére fölmenve valamelyik TS szobába a file transferrel felteszed, és akinek kell, az oda fellép és leszedi.

(Nnna, én most lépek bejglizni, meg végiglátogatni a rokonságot, egy ideig nem leszek gépközelben.)

www.pumaszallas.hu

Tom, a linkelt torrent lejön a regisztráció nélkülieknek is? Nekem mûködik, de én be vagyok jelentkezve állandóan.
VO101Tom
Nekem ez a kedvenc clodos videóm, fõleg a középsõ etap:

De az elején a tájkép is qrvaszép, aminek a rof a nyomába sem ér. Lacával egyetértek abban, hogy én is a grafikán húzom a számat. Az csak mellébeszélés, hogy most csak egy évük van fejleszteni, ezért lesz ilyen, mert a rof, ami üzletileg sikeres, és amit "három éve folyamatosan fejlesztenek", abban is ugyanez a lapos, ötlettelen, egyszerû tájkép van bakker, amin csak fû, fa és folyó van, ami ráadásul úgy néz ki, mint egy rajzfilm. Ha a rofnál ennyire futotta három év alatt, nem lesz jobb a clodnál sem.

Egyébként hétvégén elég sokat repkedtem roffal, már értem miért anyázták annyian a clodos láthatóságot. A rofban tényleg qrva messzirõl láthatók a gépek, de ennek két oka van - a háttér üres, nincs annyi tereptárgy, ami közt elbújnak a pixelek, és a gépek tetû lassúak. A látástávolság itt sem nagyobb, de sokkal tovább tart, míg lõtávolba érnek a gépek. Ami a fákat illeti, nemtom kinek mennyire vannak kézben a gépek, én sokkal többször LÁTOM õket, mint hogy ütközzek velük, a fák ütközésmodellje emiatt pont hidegen hagy, és ha aközt kell választani, hogy szépen kidolgozott részletes, 3D-s fákat rak a térképre, vagy azt az összevissza pörgõ forgó izét, amit a rof jelenleg prezentál, akkor egyértelmû, hogy a 3D-s nyer nálam.

Dogoltam online is az egyik szerveren, sajnos alig voltak fent (pedig szombat este volt), volt valami syndicate szeró, meg egy másik, a másikat választottam (lehet nem kellett volna), de nemtom már a nevét. Kicsit gáz, hogy a gépeket ott kellett kitapasztalni, mert igazán nm tudom, hogy egymás ellen melyik mire jó, az tök nyilvánvaló lett, hogy a Spad sokkal gyorsabb mint a Fokker VII, a Sopwith Triplane meg sokkal jobban emelkedik és fordul. A német planesetbõl végül a D VII-el repkedtem a legtöbbet, az tûnt a legjobbnak (D.I -et nem lehetett választani, nem értem miért, hiszen angol oldalon volt spad és triplane is). Nagy nehezen sikerült hozni az 1-es K/D arányt (tudom, szánalmas, de elsõ online repülésen ennyire futotta <#miaz>), de az nagyon frusztráló, hogy a D VII amennyivel lassabb hazamenni nem tudsz (követnek és lelõnek), ha helyben akarnál leszállni, akkor még a földön is lõnek (többször volt, hogy a földön gurulva repült belém valamelyik paraszt) ugrani nem lehet mert nincs ernyõ, gyakorlatilag 1 vagy 2 kivételével minden felszállásom KIA lett. A D VII-est párszor széthajtottam mikor zuhantam valamelyikre, és csomószor túlhúztam emelkedésnél, ami az ilyen gyenge hajtómûvek miatt még inkább gáz. Nem tudtam, hogy a hûtõt hogy állítsam, mikor milyen meleg a motor, az egyetlen CEM mûszer egy fordulatszámmérõ volt. Ennyit arról, hogy a field modos mûszerek úgysem érnek semmit. A DM, FM és CEM egyébként tetszett, bár arról lövésem sem volt, hogy melyik gép mennyit tud a játékban, és ez mennyire valós (ez csak tipp, de szerintem Jasonék ezzel fognak szívni a legnagyobbat, ww2 sokkal jobban dokumentált, ott nem tudják sacc/kb programozni az FM-et).

Na, nem akarom túl sokat ragozni, a rofos csapatnak van rá egy évük még, ha (hagsúlyozom "ha") az FM DM CEM elég összetett és pontos lesz, ha a "kritikus rendszerek" modellezése pontos lesz (hogy a pitot fûtés nem lesz kapcsolható, azon még túlteszi magát az ember, de ha a La5 leemelkedi a meszát 8 ezren, azon már nem), akkor van csak esélye a BoS-nak, mert az már most nyilvánvaló, hogy grafikában sokkal gyengébb lesz. Mindenesetre a fejlesztést, dev updateket szorosan követjük, azért remélem pár hónapon belül fognak már adni valami elõzetes listát, hogy egyáltalán mit terveznek belerakni és mit nem. Azt hogy megveszem-e, azt meg úgyis majd az dönti el, hogy 2014 elején mit tesznek le az asztalra...

www.pumaszallas.hu

Mindjárt átnézem megint, Tom már egyszer leírta, hogy hogy lehet sima torrentet készíteni.
Her Laca
Oszt ezt hogyan tudom letölteni? Regelni kell? mert akkor meg nem nézem😊

Készültem egy kis Ünnepi ajándékkal a fórum olvasói számára, fogadjátok szeretettel.
Her Laca
Így van. Még a grafikával meg is barátkozik az ember ,de a sok állítgatás lehetõsége igenis fontos. Apróságok is mint az óra állítgatása,a magasság mérõ beállítása ,pitot csõ fûtése stb.És ugye az orosz gépeknél a gép vezetése még több baxtatást igényelt ,így ezek elmaradása ugyan egyszerûsíti a játékos dolgát ,de kérdés akarjuk e mi az egyszerût.
Részemrõl nem ,nem szeretném. Biztos van akinek ez jó,és még azt sem mondom,hogy nem lesz ,lehet sikeres más rétegnél,de akkor viszont ez nem az én játékom és nem az ÉN fejlesztõ csapatom.

Her Laca
Persze ,hogy nem,hiszen híre ment ,hogy gondokkal küzd ,na meg nem nagy játékos tömegek állnak mögötte ,és persze a megjelenése kori magas gépigény sem volt vonzó. De már bõven melóztak a folytatáson ami ki tudja mennyire volt elõre haladott és azt csak úgy kidobták a kukába ,na ez érthetetlen számomra.
A 777 most átvette a fejlesztést ,de gyanítom a nagy lelkesedésük majd alább fog hagyni amint szembesülnek a felhasználók támasztotta igényekkel.
Nehéz dolguk van én ezt nem is tagadom,és még nem is örvendezek emiatt,hiszen van egy etalon( aminek olyan az elõélete amilyen ) de mégiscsak van és a játékos már csak olyan,hogy lejjebb nem akarja azt adni amit megszokott. Ha le akarnak nyomni az IL2 ,CLOD os arcok torkán
egy egyszerûbb szimet akkor könnyen lehet ,hogy õk is ugyanoda fognak jutni mint az elõzõ fejlesztõk. Max kevesebb pénzt buknak,de a bukta mindenképpen bukta.És itt nem fogja menteni õket az sem ,hogy pénzért adunk gépet ,térképet bármit mert nem lesznek kíváncsiak rá a tömegek.
Rosszul kalkulálnak ha a ROF sikerére próbálnak apellálni,ez a játékos állomány nem a ROF os játékos társadalom,nagyon kicsi az átjárás ahogy én tapasztalom.
Na de majd lesz valahogy ,végül is tudnak más irányt is venni a fejlesztés közben ,már ha akarnak.

Kávé mellé.
Papa01
Nyilván találgatni én sem szeretnék, de szerintem nem tudtak annyit eladni a CoD-ból, hogy befejezzék a munkálatokat...

Willenbrock
Engem a komplex engine menedzsment hiánya a várható grafikai gyengeségeknél jobban aggaszt,az Il-ben is azt hiányoltam leginkább.

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Her Laca
Ok😊 Nekem aztán tök 8 😊
De mért ne kaphattunk volna egy folytatást? Már egy rakat gép nagyjából kész volt,egy halom földi cucc,szerintem már a térkép is.
Hidd csak el ,hogy itt más áll a háttérben. Azt nem tudom mi ,de ,hogy nem tiszta a dolog az ziher😊)
De ha nektek jobb így akkor minden rendben😊
Az viszont ,hogy lehet csúnyább és butább lesz ,elfogadhatatlan!

A helyzet az , hogy kicsit sok a karácsonyi hangulatból, aztán ezért jó , hogy itt lehet egy kicsit pörgetni a dolgokat'.<#vigyor>

L Viper
Ejj fijjúk, min kardoskodtok itten?
Meddõ vita itt egymást gyõzködni, hogy melyik a jobb szim! Meg, hogy melyiknek jobb a grafikája. Én az ótvar Falcon 4-et toltam legtöbbet, mégis elvagyok vele 😄 Na jó, néha Il-2 is megy, de csak a 46 😄 Õskori a gépem, de a Falconra bõven elég. Mindenkinek megvan a kedvence na!

Viszont lenne egy fontos kérdésem: itten van ez a hsz és abban is a 3. kép! Nem is a hsz-ben látható mod érdekelne, hanem ezen a kicseszett 3. képen a tájcsempék (angélusan terrain tiles textures-ek) melyik modban jönnek elõ és melyik map-on, mert ezek nekem nagyon tetszenek.

Boldog Karácsonyt itt is mindenkinek!
Papa01
Persze Laca ez igaz, hogy ettõl ne legyél boldog de épp ez az. Az eredeti tervek befuccsoltak, nem a 777 hibája. Igen, lehet csúnyább lesz. Lehet butább is. De a semminél jobb, nem? Ha pedig nem tetszik, max nem invesztálsz be rá. Mert - szerintem - az eredeti csapattól már semmit nem kaptál volna. Nemhogy új részt, még patch-et sem. Én ezért támogatom, a RoF, DCS féle üzlet politikát. Ha jó a szoftver, ezzel a megoldással biztosítva lehet a jövõje.

Háát emlékeim szerint a rég csapatban is voltak hasonló megnyilvánulások.. 😊 Pl, a pénteki infók egyoldalú visszavonása.

Her Laca
Ráadásul a fórumukon amit ugye nyitottak a készülõ játéknak ,nem éppen demokratikus a hozzáállás😊 Ha nem tetszik valami kérdés ,és nem nyalják körbe a makkjukat akkor azonnal törlik,vagy zárják a dolgot😊
Nem szabad kényes kérdéseket feltenni :XD

Her Laca
Na tisztázzuk! Senki ,én sem mondom,hogy tökéletes volt ,vagy hogy az lett.
Ez egy elõre mutató fejlesztés ami végre hosszú és keserves meló után nagy vonalakban jó és használható lett. Innen már csak csiszolgatni kellett volna ,finomítani és új gépeket ,térképeket gyártani hozzá.
Sajnos a 777 több bizalmat kapott a folytatásra (bár nem hiszem,hogy olcsóbb lenne nulláról csinálni) és bevallottan butább progit akarnak csinálni. Én emiatt berzenkedem. Persze üzletileg érthetõ,hisz nem csak a melóért kapnak pénzt hanem a motorért is ,de ettõl én had ne legyek boldog😊

Papa01
Értem, köszi! 😊
Azért azt is jegyezzük meg, hogy - ha jól emlékszem - elég sok részt újra kellett írni, meg volt az a ventilátoros hasonlat is. 😊 És a közösség is megosztott volt az eredményt illetõen.

Her Laca
Jó munkához idõ kell😊) Jegyezzük ezt is meg😊

Her Laca
Nekem egy 580 al is ilyen volt ,most a 680 al is ilyen.Gondolom radeon 6970 tõl fölfelé is ugyanez.