IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Nem mondod?😊)) Szerinted én ai-k ra lövöldözöm ráérõ idõmben a CLOD ban?😊
Mivel nem tetszik több okból sem a ROF ,így nem is érzem szükségszerûnek megtanulni rendesen repkedni azokkal a varrógépekkel ,és az online repkedéseket ezáltal hanyagolnám is, mert úgyis lelõnének.
De van egy javallatom. Lévén engem nem nagyon érdekel az a játék és mostanában többet beszélünk róla mint a CLOD-ról vagy IL2 rõl itt eme fórumon ,ha kérdésem merülne fel a játékkal kapcsolatban akkor felkeresem majd a ROF fórumot ,de erre azért várhattok még egy darabig😊
El nem tudjátok képzelni mennyire lexarom milyenek is a gépek abban a játékban😊) Nagyon hidegen hagynak.
Csúnya és kész😊)))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Willenbrock
Az AI ROF-ban nem élmény,csak az online harc.

Willenbrock
Már rég repültem vele,de úgy emlékszem kicsit be kellett lépni a bal pedált és kissé le kellett nyomni az orrát,akkor jól fordult balra is a dr.I. A legjobb és legkönnyebben vezethetõ fordulóharcos masina szerintem.A Camel is forgómotoros,de nekem a legnehezebb vele repülni.

Her Laca
Mi ez a tákolmány? Jó csúnya.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Field moddal.
Khm..

Ha valakit érdekel itt megnézheti...nem sokat fogtok látni na.

Mellesleg d7f-en és d8-on két mûszert használok, a sebességmérõt, és a fordulatszám mérõt. (érdemes megnézni hova rakták az állat tervezõk a d8-on.)
Nagyjából ennyi, ja és a field mod adott lõszer számlálót. Na az is jó.<#circling>

Na "mákostésztának elég savanyú!!" legalább már tudom mit nézzek.<#nevetes1>
Én csak annyit mondok, fontosságban meg sem közelíti a mûszerek megléte vagy nem léte, mint a 2vh-ban. Ennyi. Aztán valahogy mégis csak sikerült a(géptípuson belüli, tehát csak a d7f repülõk közül) d7f-el a 4.-nek lennem az összesített listán<#nevetes1>(a ROF-on belül a 100-legjobb listája.)
A másik amire rávilágítanék, hogy field m. ide-oda, a gépek mûszerezettsége iszonyúan változó. És mégis, sok gép amin alig van óra' mégis iszonyat jól használható..HA JÓ A FÜLED!<#alien>

VO101Tom
Én csak azt nem értem miért gyõzködsz, hogy a field modok nem érnek semmit? Az az "alig használható mûhorizont féleség" az nem is mûhorizont, az a csúszásjelzõ bakker. A sebességmérõ meg egy nagyon fontos mûszer, feltéve persze, ha ismered a géped sebességhatárait. Anélkül tényleg qrvamindegy mit mutat, és hang alapján vezetni is bõven elég.

www.pumaszallas.hu

Mindennek oka van, de most nem fejtem ki mert fõzök😊!

A múltkor egy aukciós portálon látott pilóta dzseki miatt kijelentettem itt, hogy nem láttam még fényképet ahol egyenruhán pilóta és ejtõernyõs jelvény is lett volna. Na most javítom magam.😊 Itt van egy, ráadásul hímzett jelvény:http://www.ebay.de/itm/Foto-PK-Portrait-Luftwaffe-Soldat-WL-Fallschirmjager-Orden-Stoff-orig-/261142381682?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D4157025510477763754%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D3%26sd%3D280981215864%26

Ez a fotó + csak úgy az ára és a partizánellenes jelvény miatt érdekes, ha rossz kezekbe került az illetõ, akkor ezért "kibelezték" csakúgy mint a mesterlövészeket ha elfogták:http://www.ebay.de/itm/390501816411?nma=true&si=QA5WZn7uEjkrHT5kWEir6yM2PlM%3D&rt=nc&_trksid=p4340.l2557&orig_cvip=true

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Nesu
Én nagyon is értékelem a mûszerezettséget ,felturbózza a készségeimet ami nagyobb teljesítményt eredményez .
A tõlem telhetõen ,a legtöbb repülõim ,rendelkeznek a field móddal

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Her Laca
Egyrészt minek nézel engem?😊 Csak teli üzemanyaggal repülök,,és minimum 4 ellenfél ellen. Ez alap.Sose értettem ezt az üzemanyag mizériát,bár tudom,hogy miért csinálják,de én nem 10 perceket repkedek pl ha CLOD ban felszállok akkor egy röppenés addig tart amíg ki nem fogy a nafta,vagy nem sérülök. Lõszer hál istennek van benne ,és lévén ügyi vagyok egy küldi sokszor 4-6-8 gépet jelent. Na most 30% üzemanyaggal ugye ez necces lenne,és mivel megszoktam így a ROF ban is így reppentem.A vér Istvánok nem érdekelnek dog szervereken ,mert az max arra jó,hogy megtanuld kezelni a vasat ,ezért kell a nagy térkép ,és feladatok.
Mindamellett nekem pont elég volt a ROF az elkövetkezõ fél évre ,inkább megyek ATAG ra az a biztos😊))Most is 3 spit meg egy hurkány ellen harcoltam és biza a végére már remegett a kezem ,nagyon kellett összpontosítani mert rafináltak voltak de csak visszavonulásra kényszerültek 3 gépüket amortizáltam le ,bár igaz leszálltak. Mondjuk nagykala már nem volt nekem,mert elõtte 3 spitet ,meg 2 bombert lõttem😊

Még nem tudtam kipróbálni... annyira rákattantam arra a nyamvadt helikopterre, hogy nem bírom letenni! 😄

@sakkay: Sajnos nem én kaptam, csak pár napra elkoboztam... 😊)

www.smart-bus.hu

Na ja..a kivétel erõsíti a szabályt. És ez a mondás nagyon igaz. Mindenben.

A fiamnak is vettem...na meg ugye nekem is ellenõriznem kell néha , hogy minden ok-e?😊

Gondolom anno ilyesmit mondtak egy bizonyos Marseille nevû pilcsinek is, csak tett rá...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Laca <#vigyor2> a gépek fából, huzalokból és vászonból álltak. Szerinted mennyire kéne bírni a találatokat?😊 Amúgy ha terhelés alatt van a szárny sérülten sokkal elõbb szakad le. Ha pl egy fordulónál rakod meg, iszonyat hamar szakad. Javaslom ha ai gépek ellen harcolsz, vedd le az üzemanyagot (nekik is vagy 20%-ra , vedd le róluk a bombát,(a camelon van alapból pedig vadász)), és minimum 2 db rakjál be.

No mizu, kijutottál már a Zónába?
(Felbuzdulva a korábbi kérdéseden, én is felraktam a Stalkert)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Boldog Karácsonyt Urak! 😊

Én most helikopterezem, és amíg nem daráltam le minden növény levelét a szobában, addig nem nagyon leszek... 😄D

www.smart-bus.hu

Her Laca
Min?

Papa01
Laca... 😄 Ezen már röhögök...

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Her Laca
Ezt nem értem?😊) Na most nem tök mindegy,hogy ai nak esik a szárnya vagy humánnak?
Amúgy persze ,hogy nem megyek online humánok ellen,mert jóóól lelõnek és akkor ideges leszek😊) Ahhoz meg sem ingerenciám,sem nem is tetszik annyira,hogy kimûveljem magam a játékban.😊 Sõt! egyáltalán nem tetszik😊))
Konkrétan rühellem😊) fujj😊)

Papa01
Az AI nem az igazi, nem véletlen, hogy a repüléseim idejének 90%-át multiban töltöm. De szerintem ezzel Te is így vagy a CoD-al. 😊
Igen , abban a korszakban az ollózás nagyon hatékony megoldás lehet ha mögéd került a másik.

De mondjuk valamelyik AS-ban olvastam, hogy izraeli F-4-es ollózott le talán MiG-21-est.. 😊 Vagy 17-est?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Her Laca
Mi más ellen😊
Ollózás??? Azt csak akkor ha már a seggemben van a spit ,NAAAAAAAAGYON közel😊 Végsõ esetben😊) Mondjuk hál istennek a spit ezt a manõvert nehezebben csinálja ,lévén szarabbul orsózik és nem tudja követni.
De aki már oda fajul,hogy ezt használni kelljen az valamit nagyon elbaxott😊Persze az elsõ vh -s varrógépekkel valszeg más repkedni.

Papa01
AI gépek ellen repültél?

Papa01
Igen, az ollózás miatt vetõdött fel bennem a kérdés. 😊 A RoF-ban elég sûrûn használt módszer. De szerintem a jóval késõbbi konfliktusokban is. 😊
Vagy a nagyon nagy magasságról indulás.

Nekünk anno' így mondták:

"Kis sebesség halálos, nagy sebesség hatásos!" 😊 Mondtak már elég sokat, de már nem nagyon emlékszem rá. 😊

Her Laca
Na repültem egyet a ROF al.
Sommázom. Most csak kinézet alapján,a legújabb pöccsel próbáltam jelezném.
Mint egy képes könyv. Nem tetszik😊))
Viszont vagy én lövök jól (nem hinném mert béna vagyok vele) vagy minden meglõtt gép szárnya leesik.
Na mind 1 ez elég is volt a köv fél évre belõle.

Hm..egy kicsit félreértettél aszt hiszem. Nem azt mondom ,hogy nem kell mûszer a gépbe, hanem azt , hogy nincsen! Ha veszel egy field modot, akkor sok esetben nem kapsz mást, fülke égõt(világítás), a sebesség mérõ pl d8-nál a szárnyra kirakva, és központi' irányzékot. Ja, és egy alig használható mûhorizont szerûséget. Ennyi. <#alien> Úgyhogy ugyanúgy hallgatod a szelet mint a kisangyal.
Persze van iszonyat jól ellátott gép alapból, pl a SPAD ilyen. De a nagy átlag iszonyat puritán.

VO101Tom
Göring lehet, hogy az elsõ vh-ban még így repült, azonban azóta történt egy két dolog, legfontosabbak ugye amit pl Frederick Lindemann kezdett 1917-ben a repülõgépek és a repülés tudományos vizsgálata, aerodinamika törvényeinek megállapításai, de ugyanilyen fontos a repülõgép minél nagyobb teljesítményének eléréséhez szükséges mûszerek tervezése, beszerelése. A különbözõ repülõgép irányítási megoldások, trimm, fékszárny, satöbbik. Elhiheted, hogy nem azért aggatták teli annyi mûszerrel a gépeket, csak mert nem volt jobb dolguk. 😊 Csak egy rövid példa: az, hogy fordulózásban a géped ne csússzon, vagyis a gépen eredõ légerõk vektora pontosan a függõleges tengelyen hasson azért nagyon fontos, mert a csúszó gépen a megfújás nem a tervezett irányból éri a szárnyat, ezért a levegõ által körüljárt szárnyprofil alakja másmilyen (elnyújtott) lesz, ráadásul a szél felõli oldalon turbulenciát okozhat, a túloldalon pedig leárnyékolja a szárnytõnél (ott örvénylés is lehet, az még durvább). Ezzel alapból teljesítményt (felhajtóerõt) vesztesz. A befelé csúszó fordulónál csak túlgyorsulsz, de kifelé csúszónál (amikor nagyon sok a láb) a belsõ szárny átesési sebesség alá eshet, és hopp, már dugózik is. Elsõ vh-ban Lindemann pl pont a dugóhúzó elméleti alapjait kutatta, mert annyira veszélyes volt. Ezek után inkább ne firtassuk, hogy Göringnek elég volt, ha csak fütyült a szél, az akkori pilóták tudatlanságát ne várják el tõlünk, amikor ezeket a törvényszerûségeket ma már mindenki ismeri (és aki megveszi a field modot, az ki is használja). Na, ezért kell nekem sebességmérõ megy csúszásjelzõ <#alien>

A Fokkereken a sebességmérõ egyébként nem a kabinban volt 😉

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ezt nagyrészt ugye az il2-clod taktikák alapján mondom, de gondolom ez a rofban sincs nagyon másképp:
Csak néhány helyzet van, amikor légi harcban leveszem a gázt: Ollózásnál pl, ha a másik velem egy sebességen van. Palástorsónál ritkán (ott is inkább csak akkor, amikor nem is kifejezetten palástorsózás megy, hanem tükörben spirálozva, erõsen süllyedve próbálunk kevesebbet veszteni, mint a másik. Ha neki fogy el elõbb a magasság, õ veszi ki elõbb, akkor meghalt 😊. Esetleg még akkor ha aaaannnnyira magasrol BnZ-zek, hogy széthajtanám a gépet, és végül ha kevés a lõszerem BnZ-hez, és mögé kell valakinek lassítanom (veszélyes, és alapvetõen hülyeség, hiszen esélyt adsz neki fordulós légiharcra, de ha spórolni kell a lõszerrel, akkor kénytelen vagy ezt csinálni). Máskor nem.

Ha fordulózás van, egyértelmû, hogy a legnagyobb fordulatszámon (teljesítményen) tudod a corner speedhez húzni a legnagyobb G-t (vagyis a legnagyobb szögsebességet). Ha függõleges manõverekrõl van szó, a loopingot másképp meg sem csinálod, mint full gázon. Ha enemy contactot látok, és mág távol van, ezért emelkedünk, ott is a max teljesítmény játszik csak. Ha a hat órámban van, és láthatóan nagyobb sebességgel jön (mondjuk õ zuhant rám) akkor sem kapom le a gázt, hanem próbálok pár nagy sebességû, húzott fordulóval ollózni, hogy ha túlfut rajtam azonnal irányba kiszedve mögé tudjam emelni (úgyis gyorsabb, minek lekapni a gázt? Csak az elõnye lesz még nagyobb). Palástorsóban is, ha látom (hallom), hogy a másik lekapja gázt, akkor csinálok még 1-2 kört, de akkor már rá sem húzom, csak úgy csinálok mintha, aztán kiemelkedek. Nincs az a gép, ami onnan követni tudna, és akkor már csak a magassági fölényt kell megtartani. Ha mögöttem van, és harangba emelem fel, folyamatosan orsózva, ott is csak a full gáz játszik, hiszen aki elõbb esik vissza, az vesztett.
Én pl a fékszárnyat (ívelõt) sem használom, pedig sokan esküsznek rá, hogy jobban fordul. Egy negyed körig biztosan. Aztán esik maga alá mint a balta nyél nyélkül <#ravasz1>

www.pumaszallas.hu

Sanyo
"Kevés sebesség halálos, elég sebesség hatásos!" 😊

www.pcpilot.hu

2vh alapszabály Messzerhez..<#nevetes1>

Papa01
Gratula a szerzeményekhez! 😊 Holnap nézek neked leírást a dr1-hez! 😊
Góbé: Igen, igaz, de ez asszem' 2x is feladat volt.
"de én légi harcnál nagyon ritkán veszem le a gázt": Komolyan? Miért?

Fent van az oldaladon a "Repülés.zip".
Tényleg ez az egyik legfontosabb visszajelzés: a hang!(és a motoré is) Ezzel húzta Göring is Gallandék agyát"amikor a szél sípolt a.." de ettõl ez még így van itt. Nézzél korabeli kabin képeket ez volt nem több.

VO101Tom
"Emlékszem, amikor Góbéztam, ott is volt letakart mûszerfal feladat."
Akkor arra is emlékszel biztosan, hogy azt mondták, ha a magasságmérõ vagy a sebességmérõ tönkremegy az vészhelyzet, és azonnal le kell szállni! 😉

A blip switch elõnyét nem látom még, azt tudom, hogy mire jó, de én légi harcnál nagyon ritkán veszem le a gázt. De nem is problémázok rajta sokat, a D VII-ben nincs forgó motor 😊

A Dr.I-nél ha nem léptem majdnem tökig a bal fordulóban, akkor amikor húztam a botot, az orra kitört felfelé, és már dugózott is. Van arról video, vagy leírás, hogy aki jó vele, az hogy repüli pedál nélkül?

Nagyon régen én már repültem a roffal, a báta teszter csapatban is benne voltunk vagy két hétig, de akkor nem tetszett meg (érdekes, az "állandóan fejlõdõ" rofban azóta nem csinálták meg, hogy a vonat füstje ne tûnjön el, amikor nem rá nézel 😄 ). Amikor ingyenes lett az alapcucc, akkor is tettem egy próbát, de valamiért akkor sem maradt fent, most a BoS kapcsán harmadszorra installáltam, de most az il2 fórumon osztogattak csomó ingyengépet is (Egy komplett ICE, egy Alba D.III, Brandenburg W12, Fokker DVIIF, DVIII-at szereztem be), most már csak azért sem törölhetem le, ha már azokra rátettem a koszos mancsom 😄

www.pumaszallas.hu

Papa01
Köszi a választ! 😊
Alapvetõen, a host beállításoknál sok mindent be lehet állítani, akár még a motor melegítés idejét is. Emiatt említettem, hogy neked a Syndicate tetszene, mert az full real és történelmileg hû is.
A keverékkel érdemes játszani, mert azzal is plusz teljesítményt nyerhetsz ha jól van beállítva. A hûtõnek nagyobb magasságon van jelentõsége, alacsonyan csak annyi, hogy ne hagyd zárva. 😊
A sebességmérõ: Akkoriban nem volt alapfelszereltség, a szél hangja fontos visszajelzõ, vagy a bot remegése. 😊(Emlékszem, amikor Góbéztam, ott is volt letakart mûszerfal feladat. 😊 ) Ami még hasznos lehet a légiharcban és leszálláskor a blip switch, már amelyik gépen van.

A dr1 vezetése külön mûvészet, nagyon sok idõ kell hogy jól menjen. (Én tök béna vagyok vele.) Aki jó benne nem is használ a bal fordulóban túl sok lábat.

Korábban írtam, hogy de van, bombázó, felderítõ, stb küldetések is, és szerintem ezek is a korhoz mérten nagyon jól meg lettek csinálva. (Pl, bombacélzó) Nagyon sok kétüléses és nehézbombázó gép van. Ezeknek a feladatkörük is adott.

De annak nagyon örülök, hogy nekiültél és kipróbáltad, remélem összejön a közös repülés! 😊

VO101Tom
Azon kívül amiket már leírtam? 😊 Hát, van ami tetszik, van ami nem. A gépek vezetése és a sérülésmodell tetszett, de a grafika még mindig nem. A gépek kívülrõl szépek, de a tájnak túlságosan rajzolt kinézete van, és egyszerû. A kabinbelsõ mûszerek nélkül csak egy doboz pár géppuskával meg botkormánnyal. A textúrák néhol elnagyoltak, néhol szépek, szal vegyes a kép. Az FM pontosságát nem tudom eldönteni, a CEM gyakorlatilag nem volt, levegõbõl indulva minden be volt kapcsolva, hûtõ nyitva, az az egy szem magassági gázkar, amihez néha hozzá kellett nyúlni, az nem túl sok. A mûszerezettség hiánya viszont kifejezetten bosszantó volt, sebességmérõ nélkül nem lehet egy repülõgépet normálisan vezetni, végsebességhez, emelkedési sebesség tartásához, konstans fordulózáshoz vagy manõverek megkezdéséhez egyszerûen muszáj lenne tudnod, hogy mennyi az annyi. A csúszásjelzõ golyó (vagy amit anno használtak az a folyadékkal töltött izé) szintén nagyon hiányzott. Fõleg Fokker Dr I-el offline, ott nagyon durván csúszott, hiába tudom, hogy balra fordulva sokkal több láb kell, ezt egyszerûen nem lehet érzésre kitapasztalni (na, persze az kérdés, hogy a csúszásmentes forduló az FM-nél elõnyt jelent-e). Az, hogy gyakran elakad a fegyver nemtom mennyire reális, de ez érdekes adalék volt a dogfighthoz, a nagyon hosszú "locsolás" amúgy sem volt az én stílusom. Az online játékmenet meg olyan amilyen, a clodos ATAG is csak egy dogszerver, csak a térkép nagyobb. A rofban viszont nincs is más, ez szerintem a grafika után a másik nagy hiányossága. 1v1-et nem próbáltam, de mûszerek nélkül, a gépek pontos paramétereinek ismerete nélkül fölösleges is lenne.

Összességében nem mondanám, hogy rossz, a clodot bitos nem váltja le nálam, de ez eleve a korszak miatt is esélytelen. A BoS-al kapcsolatban nem lettem bizakodóbb, ami hiányosságokat eddig tudtunk, azokon nem változtatott ez a kis online repkedés sem.

www.pumaszallas.hu

Papa01
Oki, egyébként, hogy tetszik, mi a véleményed?

VO101Tom
Oké, két ünnep közt valamelyik este jó lenne.

www.pumaszallas.hu

Papa01
Valamikor repülhetnénk közösen is, ha van kedved! 😊

Tolom fel az én mappámat oda. Nálad melyik fájl tartalmazza a letölthetõ képeket?
Nohab
Adtam felhasználót és jelszót a 4shared honlaphoz. Aki akarja az letölti úgy.
Vegyes a képek minõsége és mérete, de van néhány nagyon eltalált is.

Amúgy azért mert olyan szerón repültél mint a repka, a rof-nál is van olyan mint az atag. Ott néha vannak 70.

JAjaja bocs, elhagytam egy 0'...szép is lenne<#alien> mert amúgy az egyik kedvenc gépem!

VO101Tom
Na várj, az elõbb 200-at mondtál 😊 2000 fölé nem is mentünk egész este, illetve csak én, de onnan már szépen BnZ-tam mindenkit 😛
Köszi, holnap átnyálazom ezeket.

www.pumaszallas.hu

240 MB, elkezdtem óriásfájlként feltölteni.
Ja és itt megvan minden oktató vid is.