IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Heinz Knocke is leírta, hogy elõszeretettel használta a 2 kerekezést a szlalomozás helyett, de nem volt veszélytelen manõver. Volt aki szinte féktelenül rongyolt keresztül mindenen ami az útjába került csak mert nem volt elég rutinos. Nekem a kerékfék a B betün volt ezért én a gázkarral és a joy-al trükköztem inkább.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Ha gépek mögé ülsz be, ott sincs légcsavarszél. Ha földön állva koppig orranyomod, és full gázt adsz, akkor sem a "propwash" miatt áll orra, hanem a gép súlypontját elindítja elõre, és az álló kerékben "felbukik". Ez már az il-2-ben is így volt. A clod folytatásánál tervezték betenni, de ebbõl már nem lesz semmi. A BoS-t nem tudom, hogy az FM tudni fogja-e majd.

Eddig egy szimulátorban láttam ezt qrvajól lemodellezni, az Aerofly FS-ben. Sajnos ott viszont az FM többi részén lehetett nagyon érezni, hogy egy RC model szimulátor az alapja, a gépek mozgása nagyon "RC gépes" volt. Itt egy video, 45 másodperctõl látni:

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Az úgy már oké.

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
BUÉK!

Willenbrock
Úgy tudom kiegészítõ géppuskákat lehetett a szárnya alá szerelni néhány verziónak.

Repülésben gazdag Új évet mindenkinek!

A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Egy tizenéves Thrustmaster Elite Rudder <#nevetes1>
A légcsavarszél nincs korrektül modellezve... Remek. Alacsony sebességnél pedig biztosan nem elhanyagolható.
Azért, ha vkinek megy a dolog, megnézném.

Nesu
Bújjék !!!

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Ja, a háromból egyet, ez volt a hivatalos kannibalizmus.
A nehéz géppuskát írta Pokriskin. A 12,7-est kellett kiszerelni és hazaküldeni. Így maradt két 7,62-es. Pokriskin azt írta, hogy ezzel képtelen volt lelõni egy magányos He-111-et, pedig beleeresztette az összes lõszert. Ezt az akkori He-111-esek erõsebb páncélozásával magyarázza.
VO101Tom
Milyen pedálod van? Egyébként kipróbálhatod, hogy tengelyre teszed, mondjuk a trimm helyett, csak tesztelni. Valamennyire meg lehet tartani, de én nem szórakoztam vele, a légcsavarszél nincs normálisan lemodellezve.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A migekben nem volt négy géppuska. Egy gépben sem volt négy géppuska, aminek nem volt szárnyba épített fegyverzete.

www.pumaszallas.hu

A féket mivel adagoltad, mikor próbálgattad a 2 kerekezést? Nekem sajnos régi pedálom van, olyan, amin még nem lehet féket is külön adagolni. Jelenleg gombról és nem tengelyrõl fékezem. Így esélytelen a dolog nyilván. Ha látnám, hogy másoknak megy, azonnal lenne motiváció egy ilyen pedálhoz: CH Pro Pedals Szóval, ha van, akinek megy a dolog, szívesen látnék róla videot vagy track-et <#hamm>

Szükségmegoldásképp, tábori körülmények között ezt a módszert használták az oroszok és az angolok is.

Pokriskin könyvében leírta még azt is, hogy a fronton levõ gépekbõl ( Mig3 ) egy idõben a négy géppuskából kettõt ki kellett szerelni és a hátországba visszaküldeni, mert az új gépekbe nem volt elegendõ beépíthetõ fegyverzetük.
Az ott rep.gépbõl kiszerelt MK-103? Az igen, nem rossz légvédelmi fegyver.😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Amikor a németeknek az elfogott orosz szerelõk megmutatták hogyan kell télen beindítani a gépek motorját és tüzet gyújtottak a motor alatt, a németek fejvesztve menekültek ki merre látott, mert attól tartottak hogy a levegõbe repül az egész gép.😊 Ezután viszont átvették és mûködött, csak kevés baleset történt, szintúgy mint amikor benzint kevertek az olajhoz, az is orosz találmány volt. A két keréken gurulni az állóhelyig dolog nagy mestere egy Walther Heck nevû ász volt a JG54-bõl, õ már régen kiszállt a gépbõl, míg a többiek még javában S-eltek az állóhelyük felé gurulva, sztem ezt azért kellett érezni, párszor a régi Il-2ben elszórakoztam vele én is és nem vágott földbe a légcsavar, de nem szórakozom azért ezzel túl sokat.😊 Én inkább szerelõt ültettem volna a szárnyra.😊

Bodenplatte hadmûvelet.

Kezdésnek az Új Évre !

BUÉK!

nem jó ötlet az olajba benyát tölteni 😊
Le kell engedni még meleg motornál az olajat s utána a vizet 😉
Elsõsorban a 2 keréken gurulós egyensúlyozós taxizásra gondoltam :-D

Már most is meg tudod csinálni,mármint felszállásnál.Manual szerint 0-1 közötti elevator trimm-mel kell felszállni,így pikk-pakk felkapja a farkát.(micsoda kifejezés😊
Én is próbáltam így,de sokszor belevert a prop a földbe,mert orrnehéz,így én 2.-2.3 közé lövöm a trimmet felszállásnál,az nagyjából semleges.
V43 1105
Öhm igen volt hogy beletöltötték a motorba az olaj-benzin keveréket, kézi indítással kicsit vártak míg elkeveredik aztán adták rá a gyújtást :-)

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Az egyik, hogy tábortüzet raktak a motor alá. A másik, hogy benzinnel hígították a motorolajat, hogy csurogjon valamennyire a nagy hidegben. Aztán üzemmelegen kartergáz formájában a benzin elpárolgott.

V43 1105
Oroszoknál voltak különféle praktikák.. például edény, bele benzin és ezt idõközönként megismételték hogy üzemmeleg legyen a motor, ez fix.. hogy a németeknél ez hogy müködött azt nem tudom majd utána nézek neked 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

A kérdés, hogy a riadókészültségi gépeket a szerelõk mennyire járatják elõre üzemi hõfokra. A téli orosz pusztán a hajnali -30°C-ban nyilván nem volt riadóstart. Örültek, ha beröffen egyáltalán különféle tábori praktikák segítségével. Üzemmeleg motornál a checklist alapján 10-20 mp és hajrá.
Ami a legszebb, hogy a gyakorlott emberek rögtön 2 kerékre húzzák a gépet. Sokszor a taxizást is így oldották meg, hogy lássanak elõre és ne kelljen kígyózni. Kis fékkel 2 kerékre áll aztán már "csak" egyensúlyozni kell vele. Vajon mikor lehet majd ezt szimulátorban is megcsinálni a messzerrel?

DonZorro
BUÉK Srácok!!!

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

BUÉK a repülést kedvelõknek !

[/url][/img]

B.U.É.K. mindenkinek.
Csak nehogy ezt kapjátok.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

LeonSilver
BUÉK bajtársaim!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
No megindulok pókerezni ,meg vedelni ,valamivel csak el kell baxni ezt az estét. Kutyám már megõrült ,asszem belenyomok némi altatót.
Még egyszer BUÉK!!!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Egy riadó start nem volt hosszú idõ. A szerelõk mindent elõkészítettek mire odafutott a pilóta ,persze a beöltözést azt el kell végezni ,de lévén azért nem egy túlkomplikált vasak voltak ezek ,így szerintem egy két percen belül már lehetett is velük csapatni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Egyébként csak szólok, hogy ez az anyag vágva van, tehát, nem biztos, hogy tényleg ennyi ideig tartott a start. :-)
Majnour, Domino: Köszi! <#worship>

Jó, hogy mondtátok ezt az anthropomorphic control-t, elõször azt hittem, hogy rossz a gázkarom. Mert nem reagált, amikor a fékszárnyat állítgattam. Nem csodálkoztam volna, ha a joy-nak megártott a több mint egy éves kényszerpihenõ. Aztán beugrott ez az "egy szabad kéz szimulálás". Azt hittem ez is része a realistic-nak.

Egyébként most olvastam újra a "Pumák földön-égen"-t, és abban is van egy indítás. Az se sokkal lehetett több idõben, de egy szép hosszú bekezdés. :-)
Her Laca
Én azon pillogok mindig amikor ezt a részt látom,hogy valóban orrig tolja a gázkart és pikk pakk két kerékre rakja a vasat. Nem bohóckodik össze vissza.
És igen 😊 A mestert nem kritizáljuk :XD és nem akarunk okosabbak lenni nála😊

Her Laca
Ma volt egy kis idõm ,gondoltam egy uccsót molyolok még.
Fent kepeckedtem vagy 5K-n ,látom Dower elõtt alacsonyan libeg egy kontakt.
Lehatoltam vagy 700 al ,egy ovál szárnyú volt de mire utolértem kényszer szállt (biztos meglõtték már) így hagytam a fenébe. Keletnek emelkedtem ,elértem Manstont ,de éppen hogy 2K-n lehettem a légvédelem veszettûl baxogatott ,na mondom menjek csak békésebb ajerba. Kimentem a tenger felé ,kukkolok körbe hát egy ezressel felettem keletre egy kontakt erõsen tendál felém. Felé vetem az irányt elsuhanunk egymás mellet egy spit volt. Én követem a tekintetemmel miközben emelek és erõsen fohászkodtam,hogy csak ne legyen valami ravasz róka. Na a koma ahogy elmegy mellettem süllyedve berántja balba és lefele nyomva fordul veszettül. Akkor már vigyorogtam. Nem is foglalkoztam vele tovább ,szépen kapaszkodtam ,majd kis idõ múlva körülnéztem ,ott variált alattam úgy 8 órámba vagy ezeröttel lemaradva. Nem is értem ,hogy tudott bõ egy ezres magassági elõnyt így eldobni. A harmadik rácsapásnál (mert húzta derekasan mindig amint közelítettem) elkaptam a mociját ,ugrott is. Valami Jingjang nevû vagy ki volt ,amúgy ügyesnek látszik mert mindig sok lelövése van. Írtam is neki csupa jóindulatból ,hogy én nem ai bomber volnék😊 Nem reagált😊
No ennyit az év uccsó repülésérõl😊
Buék srácok.

Hidd el,nekem is hiányoznak,ezek a kis apróságok emelnék igazi szimulátor szintre a dolgot.
Her Laca
Ha nagyon jön és csak nem akar lemaradni akkor spirálba csapni a messzert és úgy emelni.
Azt már nem tudja követni.
Ha több a sebessége így is akkor érdemes levinni talajig ,én spirálba szoktam letekerni ,általában ott nem tud meglõni és amint nullán vagyunk szépen elkezdek emelni. Az ziher ,hogy lemarad. Utána jön a papírforma.

Baze,10s beröffentéstõl nyélgázig.😊Akkor ki vagyok én,hogy máshogy csináljam?😊(tudom,vágott anyag)
Sõt,mintha a kacsmareknek a gépe még be se lett volna indítva,mikor rátolta a mester.😊
Her Laca
Lehet nagyobb volt a sebessége mint neked. Ha õt csaptad és lassabb volt akkor te rontottál valamit,mert nem érhet utol.

Tudom na, igazad van. Csak olyan jo ezekkel szarakodni, ha mar legalabb ennyi le van szimulalva, mikor majd 109F-el repkedunk valmikor 2014 ben, meg ez se lesz.

Her Laca
4.42 tõl. Galland apó sem sokat tökölt ahogy nézem😊

üdv. ez most történt, rácsapok, elemelek és egy hurkány a halál fszáról látom,hogy engem akar. alattam és rohadtul mögöttem van. emelem 300kmh-val, ezt a sebességet tartom végig. éssss utolért, szintbe hozta le is szedet. most akkor melyik a jobb? durván 500m felette és 2km elötte volt a helyzetem buék
Messzernél gyakorolni ezeket?Minek?😊
-gépindítás:3x megcsinálja egymásután,utána vágja,olyan egyszerû(sajnos,teszem hozzá,mert én ilyen kütyübuzi vagyok,simán megcsinálnám mindig az original procedurát,ha már klikkelhetõ cockpit)
-hûtõ:5k-ig 3/4,de sokszor el is felejtem utána
-fékszárny:nem foglalkozom vele,leszállásnál kiteszum fullra,és kész
-magasságmérõ:kb semmi jelentõsége a játékban(mármint a beállításának)
-taxi:kinézem a legtávolabbi fákat,és vollgáz,max sarkon fordítom a mûszert

Na most mielõtt valaki szétkap,tisztában vagyok vele,hogy ez reallife nem így ment,de játékban bõven jó.😊
Kivéve fullra megrakott bombázóval,ott azért már illik betartani ezeket a dolgokat.Ezért is becsülöm a jó bomber pilótákat,mert az nem olyan egyszerû,mint a faék a játékban sem.😊
Ja, ez igaz, csak azt vettem ki a szavaibol, hogy o szeretne inditani a gepet, beallitani a hutoket,a fekszarnyat, magassagmerot, esetleg oda taxizni a palyahoz gyakorlaskeppen, stb.

Van egyszerûbb megoldás.
Quick mission-ben kliválasztod a Cross country-t,majd utána bármilyen gépet ki tudsz választani.
A reptérrõl fogsz indulni járó motorral és angol felségjellel,pályairányban.
Boldog új évet mindenkinek.
Talán nem..<#taps><#taps><#taps><#taps>

Repcsikrol meg csak almodni se merek, de sebaj, ugyis csalodas lenne a repmodell 😊

V43 1105
És mi van a torpedó illetõleg víziaknát dobó repülõ csodákkal ? ;D

szivesen 😊
esetleg meg annyit hozzafuznek, hogy mikor a yahoo email-rol jelentkeztem oda, nem kaptam visszaigazolast, a gmail-ra kaptam, de a spam elkapta.
Csak szolok, hogy ne lepodjetek meg, ha nem az inboxba kerul nalatok se