IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt értsd meg. Ne baxtasd ,hagyj mindent normálisan tedd a legmagasabb beállításra és nem lesz vele bajod.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Te is leszedted már egy párszor, aztán csak visszaraktad... nálam is ez lesz, de most betelt a pohár! :D
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
"1.: A gyártó a szar.
2.: A programozó valamit elcseszett, hiszen a programját nem készítette fel kellõképpen.
Az elsõ verzióra akkor gondol az ember, ha rendszeresen találkozik ezzel a gonddal, és a programok jó részében ezt tapasztalja. A második verzióra pedig akkor gondol, amikor elvétve találkozik ezzel, és többségében azt tapasztalja, hogy gyártó specifikus hibák nélkül, vagy minimális és rövid ideig fennálló hibával jelennek meg programok...
Én személy szerint ennyi és ilyen hosszan fennálló gyártóspecifikus hibával kizárólag a CloD-ban találkoztam,..."
"Ez már az NV-n is túlmutat, mivel még az NV logós játékok esetében sincs ennyi nyûgöm... mindegyikkel van valami gond, de ezek pár perc alatt orvosolhatóak, ha az ember képben van, a java részük pedig az NV logó ellenére NV-n is jelentkezik, tehát még az az érzés sem merül fel az emberben, hogy az AMD-s kártyája okán van megszívatva..."
"nem vagyok fanatikus AMD hívõ, szó nélkül cserélnék NV-re, ha azt tapasztalnám, hogy máshol is rendszeresen szívatva vagyok csak azért, mert AMD kártyám van... ezt viszont csak itt tapasztalom, és ez zavar a legjobban. "
Nocsak. Akkor most van nvidia összeesküvés, vagy nincs?
www.pumaszallas.hu
Én rohadjak meg nem fogok itt fényképeket csinálni már ,de hidd el nekem ha felteszem akár már 4X esre is a játékban szinte nincs is rece. 8X ososn meg mint a penge minden.
Te mit tapasztalsz? Mert lehet akkor a hiba megint csak a te készülékedben van ha neked mást mutat. Azt nem tudom,hogy teljesítménybõl mit vesz le mert nem érzékelek lassulást ,én meg fps-t már nem méregetek mert minek:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Nem a rece tart vissza, ezt is leírtam... ha átnevezem, akkor mûködik, tehát még recés sem lenne... kis variálás után mûködik az FXAA, tehát nem várok el olyat amit nem tud a hardver! :)
Összességében van jelenleg elegem belõle... miután megírtam a hszt-t, megint visszamentem tesztelni, mondom jó lesz nekem az a high beállítás is... erre most meg azt vettem észre szintén London felett, hogy pár másodpercenként laggol egy nagyot! :D
Ez volt most a végsõ kegyelem döfés... most én vagyok úgy mint te voltál párszor, hogy elegem van belõle, ami remélem majd elmúlik! :)
Ha kifogást keresnék, és amúgy sem játszanék vele, akkor nem szenvedtem volna ennyit vele... az a helyzet, hogy van más ami valóban örömet okoz, és nem csak bosszant! :)
Tudomásul veszem, hogy ez az NV-t jobban szereti, de ezt nem tekintem az AMD hibájának. Ez a fejlesztõk bakija a véleményem szerint, amit én nem vagyok hajlandó a vételáron felül még azzal is tolerálni, hogy 30000.- forinttal drágábban vegyem meg a gyengébb hardvert! :)
Ha olyan szinten ez lenne a kedvencem mint nektek, akkor még nagy duzzogva és a szám szélét harapdálva talán zsebbe nyúlnék, de mivel nekem ez nem életforma úgy mint nektek, így csak emiatt a játék miatt nem vagyok hajlandó zsebbe nyúlni! :)
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Azon lovagolunk itt már jó ideje,hogy nem tudsz FXAA-t rátenni ,de mint kiderült a játék maga nem támogatja, az AMD sem támogatja (hiszen van saját fejlesztése) ,(ellenben az NV driverból megoldja) ,neked külsõ program használata kell ami nem hivatalos ,plusz exe átnevezés.
A végén kilyukadunk oda,hogy az amúgy sem játszott játékot ,mellõzni fogod azért mert szerinted nem megfelelõ az élsimítás. Lássuk be ,(minden tiszteletem mellett) hogy neked tök mind1 milyen a cucc ,úgysem játszanál vele,valami kifogás mindig lenne. Ez nem baj mindenkinek saját dolga mivel szórakozik,de ha szeretnéd a játékot a szimulátort akkor nem hiszem,hogy pár rece tartana vissza.
Mindamellett a tény megint csak tény marad,a ratyion valamiért nem a kedvence ezen szimeknek,hogy miért azt nem tudom de nem is érdekel ,de az összegyûjtött adatok szerint az ,hogy nem tud megfelelõ élsimítást produkálni számomra nem a fejlesztõk hanyagságát jelzi. Az ,hogy olyat akarsz csináltatni egy hardverrel amit elvileg nem is tud ,az számomra mást jelent. Na meg ,hogy leesik az fps 35 ha fullra teszed?:) És? N Nem lehet ez is a hardver vagy a driver számlájára írható dolog? Tudom én ,hogy fejlett meg elõre mutató,meg occo ,de akkor is csak 35 az az fps:)
Nekem 50 az alja. Pedig szarabb mint tudjuk:)
És mán megint igazam volt:) Na béke és már megint megoldottunk valamit.
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Ha adott program az egyik gyártó kártyáin szinte hibátlan, a másikén meg hemzseg a hibáktól, akkor az ember két dologra gondolhat,
1.: A gyártó a szar.
2.: A programozó valamit elcseszett, hiszen a programját nem készítette fel kellõképpen.
Az elsõ verzióra akkor gondol az ember, ha rendszeresen találkozik ezzel a gonddal, és a programok jó részében ezt tapasztalja. A második verzióra pedig akkor gondol, amikor elvétve találkozik ezzel, és többségében azt tapasztalja, hogy gyártó specifikus hibák nélkül, vagy minimális és rövid ideig fennálló hibával jelennek meg programok...
Én személy szerint ennyi és ilyen hosszan fennálló gyártóspecifikus hibával kizárólag a CloD-ban találkoztam, tehát számomra teljesen logikus következtetés az, hogy elbasztak valamit, de alaposan... hogy most ez véletlen, vagy szándékos, az számomra gyakorlatilag mindegy.
Ez már az NV-n is túlmutat, mivel még az NV logós játékok esetében sincs ennyi nyûgöm... mindegyikkel van valami gond, de ezek pár perc alatt orvosolhatóak, ha az ember képben van, a java részük pedig az NV logó ellenére NV-n is jelentkezik, tehát még az az érzés sem merül fel az emberben, hogy az AMD-s kártyája okán van megszívatva...
Összegezve tehát a lényeg az, hogy a CloD minden ilyen tekintetben egyedülálló, ergo fel sem merül bennem, hogy a hiba az AMD háza táján lenne... nem vagyok fanatikus AMD hívõ, szó nélkül cserélnék NV-re, ha azt tapasztalnám, hogy máshol is rendszeresen szívatva vagyok csak azért, mert AMD kártyám van... ezt viszont csak itt tapasztalom, és ez zavar a legjobban.
Azt hittem, hogy az fps felezõdés, a kék csíkok és a többi után a végére értem a dolognak, több év után végre használható... még az sem zavarna, ha át kell neveznem az exe-t az élsimításért...
Erre most ahogy tesztelgetem találtam újabb bugot... High beállításon London felett 65-80 fps-t kapok... ha felteszem very high-ra, akkor leesik 35-re... :) Feltételezem ekkora esés NV-n nincs... :)
A lényeg az, hogy nekem egyelõre megint megy a sarokba... majd elõveszem, ha valami modder csapat nekiesik esetleg, vagy, ha átváltok majd GTX780-ra... :)
www.smart-bus.hu
Már egy ideje nézem ezt az élsimitásos vitát. :-)
Az elsõ mondat amit Tom-tól illesztettem be, számomra vajami olyasmit sugall, hogy az NV talán sponzorálta valamilyen módon -talán a UBISOFT- on keresztül azt a játékot.
Véleményem szerint ha én készítenék játékot, akkor figyelembe venném eme két videókártya gyártó termékeit.
1./Mert mivel több ok miatt is ATI-m van 1 játékért nem fogok 10000-es befektetést foganatositani, hogy kártyát cseréljek.
2./ Én beruháztam kb 10 000 rupiát ebbe a játékba, ami -valljuk be- a kiadásra nem lett kész. Tehát játékkészitõi, kiadói hiba. A kezdeti gondokat pöcsökkel próbálták kijavitani, már ami az ATI-t illeti.
3./ Korábban volt ATI kártyám és másoknak is, mint ahogy a játék kikerült a polcokra. Tehát megint játékkészitõi, kiadói hiba.
Konkluzió?
1./Átbasztak.
2./Megint átbasztak.
3./Már a korábbi Il-2 es is NV-s párti volt.
Nincs összesküvés elmélet, nem félet a sötétben, még cigánytelepeken sem ( márpedig járok olyan helyeken)XD tehát nincs üldözési mániám. De ez akkor is NV-s behatás.
Talán a játékkészitõk csak egy fajat karira tudnak programozni.
Végül de nem utolsó sorban leszarom a recéket. Nekem igy is jó.<#eplus2>#eplus2><#worship>#worship>
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
A driverbõl való baszakodás csak azokhoz a játékokhoz kell, ahol valamit elbasztak a programozás folytán... Normális programozás esetén mindent lehet a játék menüjébõl állítani...
www.smart-bus.hu
Ezek után ha a programozók átdolgozzák a saját rendszerüket, más effekteket, már engine-t írnak, hogy az atin se legyen baj, az mitõl jelentené azt, hogy a fos atinak nincs is sara a dologban?
Ha defektet kapsz és kicseréled a kereket, akkor már automatikusan te okoztad a lyukat is? nem értem én ezt a logikát...
www.pumaszallas.hu
Mutass már egy CCC képet ,miket lehet ott állítani élsimítás gyanánt.
Elvileg amilye van MLAA vagy mi a tököm ,ugyanazt kell tudnia mint az FXAA-nak ,sõtt ABU szerint még sooooooooookkal jobb is mert csak :)
Mert ha azzal sem mûkszik ,akkor megértelek,de így ez csak vihar a biliben:)
Ha ez így van akkor ne csodálkozz ,lehet mutatok még vagy 100 játékot (amit nem is ismerünk) amivel nem mûködne rendesen. A Clodot azért ne hasonlítsd a nagy nevekhez ,azokra biztos idõt áldoznak ezen programok készítõi és ott nincs semmi gond .
Ez a játék meg alapvetõen senkit sem érdekel a nagy világban ha jobban belegondolsz.
Ergo vagy maga a RadeonPro bugos, vagy a Launcher.exe fájlban van valami kódsor ami, ha más nevet adunk neki, akkor nem aktiválódik, vagy pedig az AMD driverben van valami kódsor, ami a Launcher.exe-t érzékelve tilt minden funkciót!
Ezért írtam neked, hogy "érdekességet" találtam, és az egész még további tesztelésre vár! :)
www.smart-bus.hu
Az FPS felezõdés CF rendszereken jelentkezett... betöltöttél egy pályát, egyszer fix 60 fps, a következõ töltésnél alig volt meg a 30fps. Ezt a hibát az utolsó frissítés orvosolta, tehát egyértelmû, hogy kinél volt a gond! :)
A 3 kék csíknál ugyanez volt... anno õk (és ti is :) ) az AMD-re fogták, aztán ez is egy CloD frissítés után tûnt el! :)) Tény, hogy nem tudjuk mi okozta, de, ha a játék frissítése után tûnik el, akkor egyértelmû, hogy nem driver gond volt! :))
www.smart-bus.hu
Ecsém belezavarsz a hétköznapokba bakker:))))))
Az fps felezõdés az az ubisoft logó miatt van. Egy videofájl lejátszásakor a kártya lockolja a gpu frekvenciát 400 MHz-en, és nem is emeli meg. Ugye nem azt akarod mondani, hogy ez a videofájl hibája? Csúnya videofájl (amit az nvidiabérenc ubisoft tett a játék elejére), hogy kibabrál a világ legjobb (na jó, csak viccelek :)) videokártya gyártójával :) Szegények semmit nem is tudnak ellene tenni már két éve :)
A három csíknál is a készítõket okoltad, pedig azt sem tudtuk mitõl volt az (csak atin persze) és mitõl javult meg. Csak az a biztos, hogy a készítõk a hibásak. Akiket az nvidia fizetett le természetesen :))
www.pumaszallas.hu
Eleve ez NV specifikus cucc volt ha jól rémlik,persze más is tudhatja .
A ratyionok a MLAA-t favorizálják nem? Na azt próbáltad?
Mégegyszer azt nem értem,hogy mitõl kéne tudnia a radeonnak az FXAA-t ? Vagyis lehet CCC ben engedélyezni? Nem tudom mert ugye hál istennek nincs olyan VGA_M.
www.smart-bus.hu
Az meg tudja hivatalosan is az FXAA-t, hiszen az ArmA2-ben is benne van, és a játékból simán ki-be kapcsolható! :)
A CloD-ban meg MSAA van, nem MLAA... :) Az MSAA ennyit tud... kicsi az erõforrásigénye, de nem is látványos a végeredmény... :)
www.smart-bus.hu
MLAA-val próbáltad? Arra mit lép?
Nem hiszem, hogy mezei tiltásról van szó, mert az FXAA-nak pont az a lényege, hogy minimális a gépigénye. Amikor átnevezem az exe-t, és sikerül ráerõltetni, akkor az fps-ben szinte semmi változást nem érzek...
Az ArmA2-be beépített funkció, és gond nélkül megy is...
Egyébként egy szóval nem mondtam, hogy ez az NV sara, csupán mint érdekességet közöltem Lacával, õ meg már összeesküvés elméletként hozta ide! :)))
Írtam PH-n a nagy tudornak, kíváncsi vagyok mit válaszol arra, hogy az indítófájlok hogyan viszonyulnak a driverhez, illetve a saját nevükhöz...
www.smart-bus.hu
Az AMD nem is tudja az FXAA-t hivatalosan, tehát akkor mi is a kérdés?
Na az már más kérdés ,hogy az MLAA miért nem mûkszik a programmal rendesen ,de ez közel sem biztos,hogy a fejlesztõk bûne,ez csak találgatás hogy finoman fogalmazzak.
Rá kell kérdezni az AMD nél mi a véleményük errõl,és én biztos vagyok benne,hogy pár driver után javítani fogják ,mint mindent ami problémás volt ,persze jó pár hónappal elkésve :)
www.smart-bus.hu
Nem inkább annyi a történet, hogy a nagyobb gpu igényû FXAA-t a clodnál egyszerûen letiltja az ati, amit ezekkel a buherálásokkal mégis engedélyezni lehet?
www.pumaszallas.hu
De van ITT egy cikk is róla.
Tehát ne a játékfejlesztõkön kérd számon azt ami még nem is volt az AMD kártyákon amikor õk a játékot csinálták:)
Ergó! Mán megint igazam volt!!!:XD
www.smart-bus.hu
Az ugye megvan,hogy át vagyunk kurva photoshoppilag?
Photoshop
A keret jóval nagzyobb élõben... Nállam jó 1 centi.
De tényleg szuper képe van.
A Béna.
www.smart-bus.hu
Pár nap alatt körbejárom a kérdést, aztán okosabbak leszünk... :) Egyelõre annyi tény van, hogy élsimítást AMD alól kizárólag a RadeonPro (olyan mint az NV inspector) nevezetû segédprogrammal lehet a játékra erõltetni, de ezzel is csak akkor, ha a Launcher.exe-t, és a hozzátartozó config fájlt átnevezem másra.
A név változáson kívül másnak is történnie kell, mivel a Fraps például az átnevezett exe-vel kapásból kifagy...
Amint bõvebb információim lesznek, jelezni fogom. :)
www.smart-bus.hu
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
Mindig ezek az urban legendek születnek ,és aztán egyre terjednek:)
Ha van egy exe ami ati kártyán szar, de átnevezem az exét, és ettõl az ati kártyán megjavul akkor tulajdonképpen mi is történt? Mitõl javul meg? Egyetlen név átírása miatt? Miért, van valami adatbázis, amiben le van írva, hogy x exe szarul fusson, y exe meg jól? De ha van is ilyen lista, ezt valahogy mégiscsak az ati kártyának (drivernek) kellene kezelnie, nem? ergo saját magukat szivatnák? Ha meg az exe van megírva úgy, hogy szándékosan az ati-n szarul fusson, akkor meg mit számít a fájlnév? A programot tudja futtatni, de a butítást már nem? Az exe tartalma ugyanaz marad nem? Én itt megakadtam...
www.pumaszallas.hu
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Letöltöttem ezt az alap il2 1946 4.07 verzióra:
ULTRA patch 4.11.1 (1.96GB)
Egyetlen exe, ami tartalmazza az összes frissítést, amihez szükséged van az online repüléshez (kiadás dátuma: 2012.06.02.) Alap Il-2 1946 4.07 verzióra közvetlenül telepíthetõ!
Telepítésnél a következõ patcheket rakja az alapjátékra: il2_1946_408m.exe, 409m.exe, skins409m.exe, Il2_410.exe, Il2_410_1.exe, Il2_411_INT.exe, Il2_411Hotfix.rar, Il2_411_1_INT.exe, il2_4111_ultra.exe
Most hogyan tovább? Az Il-2 1946-on csak azt jelzi hogy a 4.11.1-es patch van fent és az új gépek sehol sincsenek.
www.smart-bus.hu
Ergo a baj nem nálam van:)) De további sikereket :)
Különben mi a baj? Átnevezed oszt minden szép és jó. Vagy mégsem?
www.smart-bus.hu
A többit késõbb... :)
www.smart-bus.hu
Szar a cata ,ennyi:)
www.smart-bus.hu