IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyugodjék békében!
Ok persze, csak a történelmi hitelesség, na meg kicsit a más szögbõl megvilágítás miatt.

Her Laca
Szép kort élt meg. Tisztelet!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Pintér Gyula hadnagy R.I.P<#rinya>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Figyelj. Én nem kisebbítem a Német katonai erényeket ,még túlerõ ellen is hatékonyak voltak ez nem vitás. A II:VH anyagháborúvá vált ,onnan már nem gyõzhettek ,fõleg,hogy az USA-t is bevették a buliba :) Öreg szivaros nagy játékos volt.Angliában az USA nélkül most tiroli gatyában söröznének a népek ez tény. Az Oroszokat meg szerintemnehéz lett volna úgy is ha nincs más dolguk közben ,de ez csak találgatás.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hogy utálhatnak téged...<#nevetes1>

A Napóleon esetében bezzeg egészen más a helyzet, (megítélés) max. úgy említik összesítve, mint Napóleoni háborúk. Pedig sok minden ugyanaz..Anglia az elejétõl a végéig ott van, sok ország beolvad!!! a nagy F.-be, a legvégén a nagy koalíció (nagy nehezen lenyomja...és megint<#vigyor>, mégsem mondja senki, hogy Napóleon nem gyõzött...csak a végén nem.

Her Laca
Ja ja:) Mondok én hülyeséget?:)Tegnap felidegeltem 2 krapekot evvel, az egyik magasabban volt kb 4 K-n én 3 an jött rám és okos volt mert visszaemelt ,na onnan lenyomtam õ jött derekasan én meg már zuhantamban elkezdtem az olló manõvereket,emberem az próbálta követni (egy ATAG os srác volt) így szépen be is lassult ,aztán nullán még két ilyen flikk flakk oszt elõttem is volt ,kínjában ugye elkezdte jobbra húzni én meg szétlõttem. Ki is lépett.
A másik az érdekesebb volt ott ketten voltak,éppen baxtattam egy hurkányt erre az egyik meglepett veresre lõtt,leborítok jönnek utánam s ezgetek s-ezgetek ,hopp elém esik az egyik ,kapáslövés látom csattan rajta,de már jön a másik ,tovább az S (szerencsémre a meglõtt lelépett) na ez is elém csúszott ,szézkaptam ,az is kilépett,aznap asszem õt vagy 5 ödszõrre lõttem le. Mondjuk mondta hogy salute!!!!! asszem ennyi felkiáltó jelet rakott:)

Teljesen igazad van Laca, csak a tört hitelesség miatt-a Németek nem gyõztek egy világháborúban sem..de csak most nézzük úgy ,hogy ez egy háború(a második vh.). Igazából külön külön országok megtámadásának sorozata,(általában hadüzenet nélkül)azok teljes kapitulációjáig...és 90 % gyõzelemmel ért véget.<#alien> Aminek a vége(na igen) a totális vereség volt, az az elejétõl zajló, Lengyel+ pár nap után Angol-Francia, kiesnek a Lengyelek,(majd a F. is kiesik(Curchill nagyvonalúan felmentette a Franciákat a szöv. alól.), majd csak Angol és így tovább, míg megalakul a nagy 3!

Igen, ezt én is láttam, olvastam. Egy 88-as volt, egy olyan hágót védett, ahol csak egyesével tudtak jönni a Shermanok. Egyszer elfogyott a lõszer...

Egyébként Laca! Jó tipp volt ez az ollózás az angolok ellen! Nem bírnak ellenállni a kísértésnek, és belemennek. Aztán amikor már nagyon közel vannak, kiválnak - általában balra. Viszont ha már belelassítottak, kiváltak, és a 109-es nagyjából egyben maradt, akkor soha nem érik utol emelkedésben!

Egyébként meg nem vált már olyan könnyen fordulót a Spit sem, mint anno Il-2-ben... Emlékszem, ott a szövi oldal nagy kedvence volt az olló...
Her Laca
Tudod Miki fiam, az Oroszok büszkék arra,hogy még soha senki sem tudta térdre kényszeríteni õket,teljes joggal jelezném. Semmi baj nincs avval,hogy ezt a nemzeti öntudatot táplálják is ha kell akkor propagandával . Ne sajnáld tõlük a gyõztesnek járó akár megszépített emlékeket.
Ha majd egyszer a Németek nyernének valamit (ugye eddig sose jött össze,a miértek lényegtelenek) akkor majd az õ szemszögükbõl lesznek a filmek pl:)

Tehát teljesen mindegy , hogy mit és hogyan, de az oroszok nem tudták(és nem nem akarták) megakadályozni.
Csak így hirtelen.

Her Laca
Ragozhatjuk ezt ,de a tények makacs dolgok. Bölcs vezérük (Adolf tesója pont ha úgy vesszük) pont lexarta mennyien pusztulnak el a harcokban. Alap,hogy minimum 4x es ember és technikai veszteséggel lehet számolni részükrõl,de sokszor ez jóval meghaladta ezt. Ugye Joszef mondotta ,hogy ahol gyalulnak ott forgács is van. Így álltak hozzá és nekik lett igazuk.
A történelem nagy tanító mester ,a számbeli túlerõ mindig felülkerekedett. Persze egy két ellenpélda van de az csak erõsíti a szabályt ahogy mondani szokták.Ember volt szarásig ,ontották a fából készült gépeket a T34 est ,nem számított mennyi fogy. A németek a minõséggel próbálkoztak ,de rábaxtak. Ez ilyen egyszerû.
Az Usákok is tudták pl,hogy a sherman tankjuk szart sem ér a németek ellen de ontották rogyásig ,oszt csak felõrölték vele az ellent.
Olvastam annó,hogy Olaszországban egy német üteg azért adta fel az állását mert ugyan kilõtt egy raklap amerikai harckocsit,de elfogyott a lõszerük.

Persze. De nem az a bajom. Az orosz (szovjet) történelemkönyvek általában eddig úgy tárgyalták a témát, hogy:

"ekkor a 14. gárda harckocsihadsereg lendületes támadása visszaszorította az ellenséget a Dnyeper mögé, és felszabadított x falut, megsemmisített y harckocsit, és elfoglalt z ágyút..."

A sorozat nem nagyon lép ki ebbõl a régi keretbõl. Ezért volt formabontó, amikor összeszedték azoknak a Nagy Honvédõ Háborús veterán pilótáknak a visszaemlékezéseit. Azon a lapon, amit Tom szokott linkelni.
mijki
oroszoknak<#miaz>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Orosoknak készült.<#banplz>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nekem az csalódás volt...
VO101Tom
Van egy nagyon jó sorozat, Szovjet Vihar a neve, a 2. világháború orosz szemszögbõl. Nemrég volt History-n egy rész utánanéztem, és a ülönbözõ virágbolti oldalakon már fent van. 12 rész. Csomó olyan dologról van benne szó, ami az 500x ismételt Discoverys filmekben -értelemszerûen- meg sem említenek.

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Szerintem fõleg az alumíniumiparuk késõi kiépítése,és a földi támogatásra koncentráló helytelen taktikák voltak az okai a viszonylagos gyengeségeiknek.Viszont a háború elején az USA és Franciaország sem csináltak jobb gépeket a szovjeteknél,csak az angolok és a németek,pedig az alumíniumgyártásban sem voltak úgy lemaradva biztos.Az ûrtechnológiában meg máig élen járnak,az amcsik tõlük vesznek ûrrakétákat,tõlük bérelnek egyszer használatos ûrjármûveket Space Shuttle helyett.Ûreszközeik tehát elég sikeresek.A Budapesti katlanban a Vérmezõn mûködött reptér a bekerítés után,de fõleg csak vitorlázókat sikerült oda eljuttatni tudtommal,fõleg éjszaka.Nem sok vizet zavarhattak,kevéske utánpótlás juthatott ott be,ezért szerintem nem is nagyon foglalkoztak az oroszok azzal a dologgal.Az igaz,hogy a közeltámogatási taktika erõltetése miatt taktikában majdnem végig rosszak voltak.De pl Koreában már taktikailag is eredményesek voltak. (Az oroszok és nem a kínaiak,mert azok többnyire hullottak mint az õszi legyek.)

Imádom a törit mint sokszor írtam már. Néha direkt elfogult könyveket is merek olvasni, mert már bízom abban, hogy megvan a tudásom hozzá<#vigyor>.
Így vagyok most is az 1975(sokadik kiadás) Magyarország felszabadítása-címûvel is(és párhuzamosan a Titus Livius tört könyvével is, bár az korrektebb mint sok mai). A csapatmozgások történések hihetetlenül pontosak, persze a kísérõ szöveg khm..egy csöppet elfogult. De a lényeg, 1945 legelején a körülzárt BP simán mûködött egy reptér, az (elméletileg) abszolút oroszok által légi fölény mellett is. Na most ennyit errõl. Az oroszok, a legutolsó pillanatig 10* túlerõben sem tudták megszerezni az abszolút légi fölényt.

Her Laca
Na ja. De azért az USA mérnöki és ipari potenciálját sem lehet összehasonlítani . Õk szerintem nélküle is megoldották volna,bár az oroszok is csak kicsit késõbb. De ha már kéznél voltak ,racionálisan jól jött ez mindenkinek.

Nem kell! Elismerem! Az "egyet" csak mint határozatlan névelõt használtam általánosságban, nem számnévként!
Her Laca
Az köztudott. Pontosabban asszem 5 darabot kaptak. Majd utána olvasok de egynél több volt az tuti.

Nemcsak náluk! :-) Werner von Braun azon kevesek közé tartozik, akik megvalósították az álmukat: embert küldött a Holdra!
Nem az volt az érdekes a filmbõl, hogy a meg nem támadási szerzõdés után az oroszok kaptak egy Emilt, amit a Kutató Intézetükben részletesen megvizsgálhattak.
Her Laca
A németeknek mindig jobb gépeik voltak. Csak sokkal kevesebb.Mire õk La5 FN ,Jak 3 akat kezdtek csinálni,a svábok már a sugaras korszakban voltak.
Persze az oroszok sem hülyék ez tény, ott is voltak és vannak is nagy koponyák mint mindenhol de az iparuk ,szakember gárdájuk nem egy lapon említendõ a németekével. Hiába voltak mondjuk jó ötleteik ha nem tudták megvalósítani.
Ugye köztudott ,hogy az orosz jet korszakot no meg a rakéta bizniszt , a német mérnökök indították be náluk.

Willenbrock
Ránézésre egész komolynak tûnik a korabeli szovjet repülõgépfejlesztési infrastuktúra,modern szélcsatorna,komoly mérnöki intézetek meg minden.Mégis kicsit rosszabb gépeik voltak eleinte mint a németeknek.

Her Laca
http://www.youtube.com/v/D1tFuLcqn3Y&version=3

Nekem is ATI kartyam van, es mostanaban neha meghulyult a Tir5, orult rangatozasba kezdett,de csak nagy ritkan. Azutan rajottem, hogy miota kikapcsolgatom a klikkelheto kabint (F10), hogy ne irkafirkalja ki a muszerek neveit ahogy a fejemmel egyutt mozog egermutato is, de ha kikapcsolod a klik. kabint akkor viszont az eger megmozditasaval bele lehet zavarni a Tir nezelodesbe.
A lenyeg az, hogy valszeg a X52pro gazkaron levo huvelykkujjas kis egerpocok onallositja magat neha (legalabbis nalam).

Her Laca
Nekem ez tetszik:) Még a TR nélis ilyen van kiírva. :XD
Tuti NV a ludas ez nem kétséges.

Lefordítva

"Megjegyzés: Ha problémák merülnek használata ATI videokártyák, elõször próbálja meg frissíteni a TrackIR 5.2.2 vagy magasabb. Ha ez nem oldja meg a problémát, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz."

Eredeti:)
Note: If problems are encountered when using ATI video cards, first try updating to TrackIR 5.2.2 or higher. If that does not resolve the issue, please contact our support team.

jaja, eszembe jutott utana, hogy te kiprobaltad a Tir-ed Nvidian is, talan a Lacaen.

Nekem hardveres gond volt a TIR4-l... :) Már megjött az 5-s, és szerencsére minden rendben van, de azért köszönöm! :)

www.smart-bus.hu

A Nvidia virsliszeru vegtagjai messzire elernek , barmilyen retegjatekba es reteghardverbe is belepiszkalnak, hogy meggyalazzak az Amd-t. :)

VO101Tom
Nebazz, már a TrackIR-t is lefizette az nvidia? <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Hello! Van uj TIR driver itt

allitolag javitja az esetles Ati kartyakon elofordulo hibakat.
Nem neked volt valami gond a TIR 5-el?

Ez lesz mesterem... :)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Csak eltalálod már azt a szerencsétlen AI-t:)
Ne variáld túl,ha akarod csinálunk egy hostot én bepattanok hurkányba aztán ha elbaxod lelõlek (meg amúgy is) de közben sorolom a hibákat és a lehetséges jó megoldásokat. Ebbõl fogsz tanulni .
Persze magadtól is menne ez csak hosszú idõ.

Célzásra jó, de egyébként igazatok van... :)

www.smart-bus.hu

***** Damage Caused *****

Plane: WellingtonMkIc
---- Inflicted:
Fuel tank tiny leak
Wheel brakes failure
Wheel brakes damage
Fuel tank tiny leak
Engine damage
Ailerons disabled
Plane: SpitfireMkI
---- Inflicted:
Machine gun failure
Machine gun line damaged
Ailerons disabled
Propeller broken
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Flaps failure
Flaps failure
Flaps failure
Under carriage damage
Under carriage damage
Plane: SpitfireMkIIa
---- Inflicted:
Engine damage
Engine damage
Plane: SpitfireMkIIa
---- Inflicted:
Machine gun belt broken
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Plane: SpitfireMkI
---- Parts cut off:
Right flap
Right wing
Right wing
Right wing
Right aileron
Right wing
Right wing

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****
Machine gun line damaged

***** Your plane is missing these parts: *****
VO101Tom
Vasárnap este 20:00-kor indul az új AWC online war (Air War Campaign). Akit érdekel, részletek a puma fórumon.
(clod természetesen)

www.pumaszallas.hu

De Mester!

Nem igazán van olyan alap, amire jó az AI!

Azok az alapok, amik az AI-k ellen rögzülnek, éppen hogy nem kellene, hogy rögzüljenek, mert NEM JÓK!!! Teljesen más alapokra van szükség humán ellen, mint AI ellen. Az AI teljesen félrevisz, még alapszinten is!!! Nincs olyan alap, ami humán és AI ellen is jó, és majd max. haladó szinten ágaznak el a dolgok, a humán ellen jobbra, az AI ellen balra...
Csak az alapokat gyakorlom ai-val, aztán majd áttérek LacAI-ra... :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Én szoktam fotózgatni ha szétszedem. Minden lépésnél egy kép, fõleg a kábelek színkiosztását meg a csatlakozókat, hogy mi hova. A mechanikát még csak-csak kitalálja az ember enélkül is :)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hagyd a francba az AI-kat. Az AI csak arra jó, hogy egyáltalán megszokd mit kell látni a reviben. Semmi, de komolyan mondom, semmi másra nem jó. Lõni sem tud, nem is ötletes, és ha mögékerülsz csak szintben tolja egyenesen.

Valódi pilóták ellen online kell repülni, lehetõleg 1v1-ben, akkor -ha jófej :) - azonnal el is mondja, hogy hol és mivel qrtad el. Ha lelõnek 10-bõl 10x, szarni rá, mi is úgy kezdtük. De AI-tól nem lehet tanulni semmit.

www.pumaszallas.hu

Ha majd egyszer sor kerül rá, akkor majd szétszedésnél dokumentálok, hogy az összerakásnál ne legyen gond! :) A biztos kéz és a forrasztó páka nálam is hiány cikk! :D

www.smart-bus.hu

Her Laca
Kis fejû csillagcsavarhúzó,plusz tökömtudja milyen torz is kell hozzá.Készletben találsz. Amúgy nem bonyolult ,széthúzol mindent ,szétkapod apróra ,csak tudd a sorrendet az összerakásnál:)No meg ne töröld le a gyári zsírt vagy mit amik a forgáspontoknál van. Ja még kell jó szem,,biztos kéz ,forrasztó páka, elõbbi kettõvel már híján vagyok, de van az a kütyüm amit múltkor vettem az a nagyítós na az ezeket pótolja.:)

Köszönöm! :DD

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ja az U alakú furat az menetes ha nem lenne egyértelmû,és ami átmegy rajta az egy csavar aminek az egyik végén van az a tekerõ ami látszik alul.

Her Laca
Hogyne:) Majd még dokumentálom is fényképeket készítgetek (amikor amúgy is zabos vagyok,plusz a szomszéd Béla dörömbõl az ajtón,hogy csinált forralt bort és micsoda remek idõtöltés ha azt mínusz 5 fokban nyakig érõ hóban állva elfogyasszuk egy kis traccspartival vegyítve. ) ,szóval még dokumentáljak is mi? Na meg majd megkönnyítsem nektek az életet ,a lehetséges buktatókra felhívva a figyelmet? Te mondtad,hogy kis melóval meg lehet azt csinálni,hát nosza:))))
És ,hogy mi az a pöcök? Szétszeded meglátod:) Egy U alakú fémlap pöcke az vezeti nehogy elforogjon amikor tekergeted ,hogy erõsebb legyen vagy sem az ellenállása. De lásd kivel van dolgod ehol egy mûszaki rajz:)))

;)

Jut eszembe... nem csináltál képeket a szétszerelésrõl, javításról? No meg, ha már szétszedted... a gázkar alján van az a tekerõ, amivel a nehézséget lehet állítani... mellette van egy kis fém pöcök... az mi a szösz?

www.smart-bus.hu