IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

Egyébként valahol valamelyik archívumban vannak régi Magyar Rádiós felvételek is. Elmondom, hogy ezek hogyan készültek. Adásba úgy kerültek, mintha élõben menne a riport, mondjuk egy orosz vasúti csomópontot támadó bombázó fedélzetérõl közvetítene a szpíker.

Valóban ez történt, tehát a tudósító felült egy gépre, és le is repülte a bevetést, meg felvett pár hangot (motor, géppuska, stb.) és magnóra mondta az egész riportot. Aztán szépen összevágta, jóváhagyták a cenzorok, és úgy adták le. Valószínûleg így készült az a BBC-s konvojvédõ riport is, amibõl valaki csinált egy mozit CloD-dal is. Nyilván mindkét oldalon a cenzorok jóváhagyása kellett ahhoz, hogy egy anyag lemenjen, de attól még ezek a tudósítások hitelesek voltak, hiszen a riporterek ott voltak a helyszínen, ott rögzítették az egész anyagot. És ez nyilván átjön az egészen.
Her Laca
Ja! És mindezek fényében jön az ami döntõ lesz. Az egyéni és csapatbeli képességek! A Német fél mindig hátrányban lesz ,egy a radar ,kettõ a hurrik magassági fölénye miatt. Ezt nagyon nehéz lesz kiegyenlíteni,itt nagyon komoly csapatmunkára lesz szükség.Mert lássuk be az angol srácok sem teljesen retardáltak 😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Mennyit késleltet egy darab elvesztése? És ha már kettõ ki van ütve akkor duplázódik? Mert ha egy 4 perces késleltetést el lehet érni az bõven jó.
Az a baj ,hogy ugye van kb 40 gép oldalanként ,ezekbõl kb 10 nek bombernek kéne lennie ,mert csak így van értelme a dolognak. 5 darab vadász az kell védeni a saját célpontokat ,az kb elég is lévén egy bomber egy rácsapás per gép,nem is kell foglalkozni a vadászokkal .Marad 25 vadász akiknek meg meg kéne védeniük a saját bombereket. Lévén a hurrik fel fognak menni 7 fölé ,így magassági fölényben nem lehet gondolkozni,marad az,hogy a támadó köteléket 3 lépcsõben kell védeni,kell egy magasan fölöttük,egy a bomberek és a magas kíséret között ,és egy közvetlen kíséret. Ez megint csak behatárolja a dolgot ,egyidejûleg több egymástól távol esõ célt értelmetlen támadni,mert csak szétaprózódik az erõ,és hatékony sem lesz. Max egymáshoz közeli célpontokat kell kijelölni,és a bomberelnek egymás után kellene megszórni õket. A bombázókat minden eszközzel meg kell védeni,mert õk a kulcsai az egésznek.
Csak így van esélyetek szerintem,ez a szabad vadászosdi csak pazarlás véleményem szerint.A cél az infrastruktúra leamortizálása és persze minél nagyobb gépveszteség elérése az ellennél. Szisztematikusan lépésrõl ,lépésre haladva kell felõrölni õket,minden egyéb esetben rábaxtok.
DE! ez saját vélemény.😊

Ja a felderítés.
Most ha nagyon töprengek,van még egy halom megoldás.
Egy gép kinevezve felderítõnek,aki elmegy a nagy kötelékkel,majd egyszer csak kiválik és végig repül a táj felett egy köztes magasságon. Fel sem fog tûnni. A többit már leírtam vele kapcsolatban. Track és kiértékelni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Újabb háborús lelet.

VO101Tom
A szabad vadászaton lévõket nem támadják meg szerinted? 😊
Egyébként nem, Jabo nincs. Az online war ilyen szempontból (gépek, létszám, célok) a kiegyensúlyozottságra törekszik, és mivel nincs angol Jabo gép, nem használunk németet sem. Ugyanezért nincs 50-es bomba a 88-asba és a 111-esbe sem, mert a Blenheimbe sincs kis bomba.

www.pumaszallas.hu

Off. Köszönöm a tv-vel kapcsolatos hozzászólásokat!😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Olyanra nem gondoltatok még amit a németek csináltak? Nevezetesen azt hogy a vadászok közé Jabo-kat küldeni és meglepetésszerûen megszórni néhány repteret, az ellen azt hinné, sima szabad vadászaton lévõ kötelék, aztán mégsem.😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

sziasztok. Solt privátod van
VO101Tom
Mert a radart nem lehet kiütni, egy egy torony elvesztésével csak a késleltetése lenne nagyobb. Ezért az csak másodlagos (harmadlagos) cél.

www.pumaszallas.hu

De így nem öröm a gyõzelem, pont a lényeget ölik meg! Ennek mi értelme van így? 😊 Az egy dolog, hogy a maga részére megkönnyíti (értelmetlenné teszi) a dolgot, de elveszi más örömét, aki meg tisztán játszik...

Erre nagyon be tudok feszülni... ha értenék hozzá, tuti írnék valami vírust, ami a csalók gépét hazavágja! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Tudod te jól,hogy nagyon nehéz a Clod ban észrevenni egy gépet,fõleg radar vagy bommber bemondás alapján ,hiszen ha nem egyenes vonalon eegy irányban ,magasságban halad a ficak ,akkor azt kereshetik. Erre mondom,hogy a pilcsin is múlik.

Figyu, anno online ultinál, azért szûnt meg a szerver, mert valaki feltörte a progit, hogy lássa mi van a többieknél. :-))) Csak pontra ment a játék!

Sakkozókról meg nem is beszélek. Párhuzamosan fut a gépen a sakkprogram. :-)))
Her Laca
Mért nem a radarokat baxátok szét kezdésnek? Minden árbocot lenulláztok oszt majd fülelnek maximum.

VO101Tom
Nekem sima evo-m volt. Most van FFB (G940), szerintem sokkal jobb.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nullán is van radar, de az csak 1-2 km-re az angol partoktól észlel. A Magas (valami 200-300 m fölött) meg a csatorna fölött is, ha a gépek Anglia felé mennek. Anglia fölött repülve mindkettõ jelez.

www.pumaszallas.hu

ffb vagy sima? próbáltad esetleg mind a kettõt?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
De nullán radar alatt is besuhanhat és vígan filmezhet kedvére . Jut eszembe. Na ott a kutya sem keresi.
De ez meg a pilóta ügyességén múlik nagyban azt szögezzük le,pont úgy mint az életben volt.
Nem 10 géppel mentek felderíteni akkor sem.

Her Laca
Eszembe sincs beleszólni a nagyok dolgába😊
Hová gondolsz.

DE! Nem így történt . A 110 esek ahogy fordultak akkor hullottak a bombák,ergo nekik idõveszteségük volt pontosabban értékes perceket töltöttek a veszélyeztetett terület fölött. Pusztán nem volt jól összehangolva. Ha meg ott voltak a BF ek akkor hogy lõtték le a bombereket?
Támadni mindig túlerõben kell,ez régi ám de igaz katonai alapszabály😊
Ha az a tíz gép ott van pluszban velük talán nem lövik le õket.
Nekem az egálra hozott vadászveszteség nem jelentene megelégedést😊
Gondolom õk is bombáztak ,ha jól értettem egy reptereteknek annyi.
Így mínusz 5 géppel zártátok a hiriget ,ami tendencia ha folytatódik ti veszítetek. Vagy nem jól látom?
A felderítõt meg nem fogják meg ,mert a francia partoknál felemel 6K ra átballag ,majd majd végig szágúld a partszakaszon vigyázva,hogy 3 K alá ne menjen ,persze figyel körbe és kitér ha kontaktot lát. Nincs az a spit ami 3K-n vagy fölötte utoléri . Akik meg hurrik 7 K-n vannak észre se veszik.
De nehogy félre értsd ,csak tanácsot akartam adni , a ti dolgotok mit gépészkedtek,nekem úgy nagyjából mind1😊

Jó, hogy említed... a padláson megtaláltam a régi Saitek Cyborg Evomat. (FFB-s) Ott van már egy pár éve, nem tudom milyen mûszaki állapotban van most, de amikor felvittem akkor még mûködött! 😊 Rossz zsírral kentem be a tányérját és megmarta egy kicsit, emiatt lett félretéve...

Ha esetleg valakinek van kedve bütykölni vele, annak szívesen odaadom ingyen.

www.smart-bus.hu

Her Laca

VO101Tom
Nem értem, ez itt így történt. Együtt voltak a 110-esek, a Ju88-asok és 3 schwarm 109-es. A reptér megsemmisült, a vadászok egálra hozták a veszteségeket. Az miért lett volna jobb, ha a 110-esek 10 perccel késõbb érnek oda? Mi történt volna másképp? Na és persze mi alapján mondtad volna ezt meg elõre? De ötletelhetünk ha akarsz, mondd akkor szerinted mit csináljunk a mostanin? Vagy ezt is majd jövõ hétfõn fejted ki inkább? 😊
Hogy Gida anno mit mondott il-2-ben, az kb lényegtelen itt. Az il-2-ben volt egy cél amit támadtál, és egy cél amit védeni kellett. Itt van oldalanként 44 ember aki az egész térképen bárhova mehet, és elvileg bárhol támadhat. Felderíteni, védekezni, csapatokat ide-oda mozgatni ugyanannyira fontos, mint kibombázni egyetlen repteret. Akkor fingod sem lesz arról mit csinálj következõ héten. A magányos 109-es felderítõt meg simán lelövik, mert van mûködõ radar. Maximum nem 6 gépet küldenek rá, csak kettõt.

www.pumaszallas.hu

Her Laca

VO101Tom
De.

www.pumaszallas.hu

Lehet rémálmaik vannak már tõled... 😄

www.smart-bus.hu

Tom, neked nem saitek cyborg evo joyod volt annó?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Szerencsétlenek csak kapkodták a fejüket,mindlehullott😊 Meg még volt asszem 2 reszli😊Pedig egy század volt az egész bagázs.

Most néztem meg... nagyon király! 😊) Jó ötlet volt.. 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Felderíteni meg el kel küldeni 1 azaz egy gépet (olyat lehetõleg akinek nem okoz gondot tracket felvenni) az végigsöpör az adott szakasz felett ezerrel lehetõleg lefele figyelve,majd hazasuhan. Aztán visszanézni a tracket pillanatképeket készíteni a gyanús részekrõl,kinagyítani és voala😊 Máris felszabadult 10 gép!
De én csak okoskodom😊))

Her Laca
A junkák milyen magasan voltak? Mért nem eltolással ment a támadás?
Dobnak a JU 88 asok megfelelõ védõ kísérettel ami lássuk be itt a legfontosabb (közeli és magas kíséret alap)majd pár percre akár 10 is jönnének a 110 esek és az õket kísérõ vadászokkal máris megsokszorozódik a véderõ.És mindenki egy helyen van! Szétaprózni az erõket szvsz balgaság amúgy,,mint Gida szokta volt mondani "tisztességtelen elõny,lásd túlerõ pediglen nincs" Én koncentráltan csinálnám a dolgot mindig csak egy dologra mint fõ csapásirány figyelve,a balga ellen meg had keresgéljen a nagy büdös térképen😊

VO101Tom
A vadász veszteség nagyobb volt, abból ugyanannyit vesztettünk mi is mint az angolok az egész küldi alatt. A 110-esek azért köröztek, mert a Ju 88-asoknak kellett elsõsorban oldani, ha azok elsõ körben kivisznek mindent, akkor maradt volna a radar. De túl sok Spit termett ott túl hamar, ezért oldott mindenki a reptérre, és próbáltak pucolni. 4-5 bomber elvesztése egy teljes repülõtérért az a rideg számok szerint jó arány 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Na milyen lett a végsõ?😊) Szerintem qrva jó😊

Her Laca
No meg szegény Widu😞 Beül egy bomberbe önfeláldozóan aztán leabálja egy messza.
Ki kell deríteni ki volt oszt kipenderíteni ,mi az ,hogy nem tud megkülönböztetni egy német bombázót? Az isten barma.

Her Laca
Azért ahogy olvastam hullott ott mindenki,nem egy sikertörténet volt.
Mért nem kísérte sok vadász a bombereket?Ez amolyan öngyilkos küldetésnek tûnik. No meg mit totyorogtak a reptér körül mint a szaró galamb,ahelyett ,hogy menetbõl megdobják és huss,a spitek a vége felé értek oda legalábbis a nagy kör végén kezdték el lõni õket. Mondjuk õk tudják😊

Fúj... annyira rühellem ezt a gondolkodásmódot... egybõl az az elsõ, hogy lehet kijátszani valamit, és ezzel a jogosulatlan elõnyhöz jutni. Hánynom kell ettõl... nyomorult lelki sérült csaló szarháziak...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Mi máshol repkedtünk ezidõtájt, de szívesebben lettem volna itt mint járõrözni a térkép másik felén. Lõhettünk volna sok-sok Spitet 😊 A bomber veszteség elég kicsi volt egyébként, összesen 4-en hullotak el, plusz Widukind, aki egy motorral tartott hazafelé mikor meglõtte valami saját mesza. Nem tudjuk ki volt...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Már nektek vagy nekik?😊)

VO101Tom
Tegnapi AWC bevetésen filmezett az egyik 110-es, hangulatos kis attack volt 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Igen, külsõ nézetben tudsz váltani a gépek között is -ha minden igaz- ezért lett letiltva a clodban, mert il-2-ben erre használták. Elindította a felvételt, röviddel felszállások után megállította, átmásolta másik gépre vagy laptopra, és már nézte is ki honnan száll fel, merre mennyien indulnak...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ez marhaság😊 Csak a saját gépet látod kívülrõl szerintem. Más gépére nem hiszem ,hogy át tud váltani.
Kértem hozzáférést ,gondolom adnak,aztán majd kiderül.

mijki
Gondolom csinál replayt war alatt, majd lejátszásnál megnyomja a Ctrl+F2-õt és látja honnan szállnak fel a német gépek, meg kitudja még mit.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Itten van valami.
Bogarászzuk ki a lényeget😊

Tom! Milyen csítre?
Mindegy én nem warozom :XD

VO101Tom
Van, de mivel ordas nagy csítre is használható (online waron), lehet, hogy leszedték.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Na ezt írták . A hangulatost a videóra értette.
A többit értelmezzük😊

"Very atmospheric Herr Laca!

For the external view you need the utility offered in this thread; http://theairtacticalassaultgroup.co...ecorded-Tracks

Just make a request and someone should enable access for you.

Cheers and thanks for sharing,

Septic.

Persze. Én valami ATAG Headshot videóját láttam a youtube-on, abban biztos volt külsõ nézet.
Her Laca
Na megkérdeztem az ATAG-osokat ,hogy van e nekik olyan progi amivel lehet a külsõ nézetben visszanézni ,vagyis ,hogy odaadják e. Várom a választ.
Jó lenne,mert akkor lehetne variálni a képeket.

Her Laca
Na ez a teljes,majd kb egy óra múlva már régies is lesz.

Her Laca
No kiegészítettem a hangokat ,mikrofonnal vettem fel filmhíradókból szöveget, zenét ,nagyon jó😊 Most töltöm,utána csináltatok belõle régieset.
Nagyon jóóóóó😊

Be lehet rá állítani gombot. Autóval nekem még mindig 8:30-al akart felszállni, így átváltok manuálra, akkor valamiért elkezdi visszatekerni 12:00-ról, megállítom, és megint elõretekerem 12:00-ra. Gázt neki, felszállás, és amikor eléri a fordulatszám a 2200-2300-at, akkor visszaváltok autóra. Onnan már jó.
Azt manual-auto pp-ét hogyan kell???Errõl nem is tudok hogy van ilyen...😮)))

Köszi