IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak nem egy spitben kezdted akkor a "karriered"?<#wilting><#hehe>
<#eljen><#violent>

Tegnap én is átestem a tûzkeresztségen... Laca móresre tanított... :D

www.smart-bus.hu

Üdv Urak!

Megvolt elsõ online reppenés atagon.
Elrepültem az angol partokig, majd végig a pertok fölött 4-5 ezren. Nem láttam senkit, nem jött rám senki :)
Benya fogyóban, visszaröppenés, leszállás.
Nyugis volt, de mégis, ott bujkált végig az izgalom a fejem búbjában :)

VO101Tom
Másfél perc 2.78 GB, az nem kevés, akkor egy órás felvételre kell vagy 110-115 GB...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
2.78 GB

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Küldtem privátot

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ok. Mennyi helyet foglalt ez a video?

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Tom!
Csináltam egy próbát atagon fraps al.
Azért felvétel közben meg meg fogja a cuccot ,igaz csak alig észrevehetõen ,és csak talán az elsõ pár másodpercben ,mindazonáltal nem tudom,hogy használnám e.
http://www.youtube.com/v/Puk1Sy8z4dU&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
A tegnapi repülésrõl.
Mondjuk hosszú lett ,meg elszabtam a végén még megy a zene sokáig, a váltásoknál meg szünet:)
Viszont 1080!
Na majd variálok még ,be kell szereznem valami jobb progit.
http://www.youtube.com/v/uc0RzKhM-Nk&version=3

Her Laca
<#eljen> Jó ez.
Én sem értek hozzá mégis bombázom a közösséget a vackaimmal:)

acidrain
Jó fos minõsége lett, nem értek én az ilyesmihez.
http://www.youtube.com/v/MboVdR9AFpM&version=3

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Az is érdekes, amikor azt írja, hogy a 109-et el lehet kapni emelkedésben. Hát ha majdnem késben próbálja emelni, akkor biztos. Bár az is lehet, hogy csak hülyül... Legalábbis sokat marháskodik a moziban. :-)
Her Laca
Tegnap Tommal beszéltünk,hogy a track ban nem látszik a fejrázás (ezt szóvá is tették ATAG fórumban ,) valami miatt. Most kipróbáltam,hogy fraps al felvettem a jelenetet ,na ott jól látszik minden. Lehet így kell videót készíteni,viszont akkor mindent el kell tüntetni a képernyõrõl repülés közben sajna. És a beszédek is benne lesznek ahogy kommunikálunk,káromkodunk,köpködünk:)

Her Laca
Majd megpróbálom 1080 ban.
Amúgy mire gondolsz? Szerintem qrva jól lövök:)
Legalábbis az átlagtól jobban.
De szívesen veszek órákat .:XD
Vagy instrukciólat. Nem olyan egyszerû ez itt azért:)
Tegnap este Dumbo val géppárban mentünk egy jó nagy küldit végig vettemmajd csinálok abból is filmet jó lesz nagyon. Aztán csatlakoztak még páran lelöttünk mindenkit.

1080-as felbontás nagy kihívás lenne? Amúgy jó videó, de párszor azért elaludtad a lövést nem gondolod? <#awink>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

acidrain

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca
Savikám:) Neked ajánlom! Koncert felvétel:XD

http://www.youtube.com/v/w6PBXb55nTw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Vogel
Még nézni is rossz, epilepszia :D

Her Laca
ja

VO101Tom
Laca, fel tudsz jönni TS-re kicsit?

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Kéne nekem egy idõpont amikor sokan vagyunk fent és tudnánk csinálni egy szervert külsõ nézettel ,ahol is kötelékeben repülnénk ,meg AI bombereket kísérnénk. Na szóval ja ez kéne.

VO101Tom
De minek rángatja a joyt mint egy hülyegyerek? És miért lõ, ha látja, hogy nem is a gépre céloz? Ehh...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ej de világtalan a csóka:) Körbelövi az ellent mint a hülye gyerek a vursliban a hurkapálcát:)

mijki
http://www.youtube.com/v/1yWjPLodz78&version=3

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Kicsit offtopic de szerintem senki nem fog megharagudni érte ha beszúrom...

Zsákmányolt német cuccok kiállítása Moszkvában a háború után

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Her Laca
http://www.youtube.com/v/-n0aFcaUdjg&version=3

Her Laca
Jaja:) Ismerem! Ez a zene nagyon passzol ezekhez a légi harc videókhoz:)

A zene és a téma ugyanaz sok évvel korábbról

http://www.youtube.com/v/PYjIxcCN5OA&version=3

Her Laca

Her Laca
Igazság szerint fogalmam sincs.
Tán 6-7 gépet írt ki nekem amíg leszálltam . Nem számoltuk:)
Folyamatosan jöttek.

Sztem ez így is jó.:) Hányat szedtél le ezen a videón és végül hány gépet lõttetek le 3-an?

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Her Laca
Ezt még közzé teszem gyorsan.
Hetti,Pogi,meg jómagam reppentünk ez a végén volt ,úgy gondoltuk intézkedünk kicsit.
Ez csak a nyers anyag majd csinálok belõle jóóóó kis filmet ,de addig is lessétek meg. Hetti õrült amúgy ,még kehes motorral is abajgatta a népeket.
Kicsit felbosszantottuk az angelusokat na:)
http://www.youtube.com/v/I_eDZH0uPag&version=3

VO101Tom
De, egyenlõre. Lesz nekünk is, csak Vogler nem készült még el a kóddal. Ez az egész ezért tesztverzió még...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
http://www.youtube.com/v/1OE383DxQek&version=3

Her Laca
De radar az csak nekik van nem? :)

VO101Tom
Vannak szempontok amiben a realisztikusságra törekszik, de a gépek számában és falhasználhatóságában inkább a kiegyensúlyozottságra. Jabo gép nincs.

www.pumaszallas.hu

Pedig ha a realisztikusságra törekszik az online war, akkor lennie kellene Jabonak+ 50 kg bombának is.:) Ha támadás érné a köteléket a kísérõ vadászok felvennék a harcot, a Jabo-k kiválnának és megszórnák a repteret, azután felvennék õk is a harcot v. hazatérnének. Esetleg a kísérõ vadászok magasan jönnének, a Jabo-k pedig alacsonyan. Lenne meglepetés az ellenségnek, az elsõ néhány alkalommal az biztos, amikor megszórnák a repterét v. más célpontokat.:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Her Laca
Megnéztem isten tudja hanyadszorra ,de könnyesre röhögtem magam megint.
http://www.youtube.com/v/NNzLTRp6wqI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

OFF

GURUK segítség kellene: agyfaszt kapok ettõl a nyomorult Firefoxtól. Minden egyes elinduláskor frissítéseket keres, ráadásul benyomja reklámként a fos androidos böngészõjét.

Hogy a t@kömbe lehet ezt kikapcsolni, nekem eddig semmivel sem sikerült.<#boxer>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Mint mondtam itt jön a képbe az egyéni és csapat teljesítmény. Össze szokás stb.
Jól mutatja,hogy milyen nehéz a helyzetetek,hogy sem te sem Safi nem tudott gépet lõni pedig harcoltatok,és ha valakik akkor ti tuti lelövitek aki elétek kerül. És ti egy rajban voltatok! Gondolom nem volt egy népünnepély a dolog. És biza mint mondtad ha ezek fölétek mennek onnan marad a futás.

A számok magukért beszélnek, kár is mosdatni a szerecsent. A Blenheim-ek saját veszteség nélkül (talán zavartalanul) lebombázták a repterünket...
A mi oldalunkon radarinfo/vadászirányítás nem volt.

Her Laca
Na jó:) Nekem tényleg mid1 mit csináltok:) Majd az idõ megmondja kinek lesz igazsága:)
Majd figyelemmel kísérem ,de nem kommentálom az eseményeket:)
Végül is nem az én bõrömre megy az ötletelés:)

VO101Tom
Igen, mert nekik nem védeni kellett volna azt a szakaszt, hanem járõrözni. És azonnal hívni az összes közeli gépet haza (fõleg minket ugye), ha meglátják az enemy-t. Mert akkor azok már mögöttünk voltak. Ráadásul úgy voltak 10-en, hogy 6 finn, 4 amerikai a JG26-ból, akik szintén nem tudtak beszélni a finnekkel.
A kommunikáció, és a TS használat az egyik, amin elég sokat alakítottunk vasárnap. Még nincsenek végleges szabályok, de annyi már biztos, hogy nem századok, hanem a bevetés feladatai szerint lesznek a TS csatornák, csoportok használva. Egyenlõre minket ez nem érint azért, mert a 12 magyar gépet egy csoportban kezelik, és egyenlõre nem is akarják elaprózni (a nyelvi nehézségek miatt ez nem is lenne logikus), de persze ez nem jelenti azt, hogy mindig így is marad...

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Védelemre tíz gép volt hagyva(két Finn század) és még így is panaszkodtak,hogy szerintük kevesen voltak lefedni egy ekkora területet.

Mi tizenegyen voltunk,hasonló méretû területre egész jól lefogtuk a vadászokat. Huba,Safi meg én a Deal-tõl Folkstone-ig tartó partszakaszt kaptuk,de végig Folkstone-nál támadtak minket,mert a Lympne-i reptér aktív volt. Akadt egy két meredek helyzet,viszont sikerült õket leszorítani,ha 8k-n jöttek volna nem tartott volna sokáig a felderítés.

VO101Tom
Valamilyen szintig muszáj elaprózni, mert vagy a hajókonvoj marad fedezet nélkül, vagy a reptereid, vagy a bombázóid, vagy a hátország, és akkor még a felderítésrõl nem is volt szó. A bombázókkal ugyanez a helyzet, ha egy repteret ki tud dobni 3-4 gép, akkor máshova kell küldened a bomberek felét, akiknek megint külön vadászfedezet kell. Viszont egy célra muszáj annyit küldeni, hogy biztosan kidobják, mert ha nem, akkor fölösleges volt az egész, következõ héten újra 100%-ról indul minden. Ráadásul azt is el kell dönteni, hogy hajókonvojt, repülõteret, radart, gyárat vagy teherautó-konvojt támadsz, melyiket mennyire éri meg (súgok, a konvoj a legdurvább, az az elsõdleges cél akár védeni kell a sajátot, akár támadni az ellenfélét. De az vagy jön vagy nem, és ha jön akkor sem tudod, hogy a térkép melyik szélérõl (ellenfélé). Na ehhez tervezz backup célt :) ). És ha ez nem elég, akkor ott vannak az angolok, akik ugyanennyi helyen támadhatnak nagy csoportban, sok kis csoportban, kerülõvel vagy azonnal felszállva, tengerszinten, vagy magasan. Elméletben én is le tudom írni, hogy maradjunk együtt, mert az a fasza, de ezt gyakorlatban ezen a térképen nem tudod megcsinálni. Egyszerûen nincs tuti módszer. De ez jó. Ettõl lesz izgalmas a játék, hogy a szerencsén is múlik, kockáztatni is kell, vagy épp gyorsan reagálni a váratlanra.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Van itt két film.

Remélem bejön

Her Laca
Persze ,hogy kevés az a gépmennyiség. Ez egy játék ,valamennyire szimulálja a dolgokat ,de még így sem lehet ezzel a tekintélyes gépmennyiséggel átfogó stratégiákat megvalósítani,mint annó az életben. Ez egy korlát ,amit vagy elfogadtok és csak ez alapján hoztok döntést ,vagy mint már mondtam elaprózzátok magatokat.Eleve tudni kellene,hogy egy egy fontos cél leküzdéséhez (optimális telitalálatot elért bombázás esetén) mennyi bomber is kell.Elég 2-3? Vagy több. Én mindig azt mondom,hogy együtt kell tartani õket mert csak így lehet megvédeni ,persze mint már írtam nagyon sok vadásszal.
A védelmet pedig el kell tudnia látni egy 5-6 fõs profi századnak a saját terület felett.
Van elõre jelzõ rendszere a németeknek. Ha van az ,hogy mûködik?
Nem akkora az a partszakasz és a behatárolt terület,fõleg a csatorna felõl amit ne lehetne kontrol alatt tartani,fõleg egy 5-10 es bomber köteléket azért ki lehet sasolni már elég messzirõl. Gondolom az angolok sem mennek többel. Ezek leküzdéséhez elég az a pár gép,a védõvadászok sem lehetnek sokan ,hiszen akkor nekik meg nem marad gépük anglia felett,a számok õket is befolyásolják korlátozzák.
Vagy ! Fel kell szállni 20 vadásszal és harcba csalni a spiteket hurrikat,majd miután a lõszerük elfogyott meg a benya,akkor engedni felszállni a bombereket némi kísérettel. Ennek is van veszélye,de egy alternatíva ez is. Bár nem hinném ,hogy totális vadász fölényt ki tudnátok harcolni,fõleg a hurkány miatt.Mindenféle képen szopás.
Szerintem tök mindegy mivel kezditek,jobbról ,vagy balról az a lényeg,hogy minimális veszteséggel minél több kárt kell okozni nekik.
És éppen ezért nem kell sok célpont ,hanem 1-2 azok is közel egymáshoz.
A köv hétvégén arrébb mentek.

VO101Tom
Egy radartorony 1 perccel tolja ki az egyébként 5 perces késleltetést, és kreditért újra lehet építeni a következõ hétvégére, ezért csak másodlagos célpont. Amiket leírtál az így leírva logikus és egyszerû szabályoknak tûnnek, de azt látod te is, hogy az a 44 gép elég hamar elfogy, ha elkezded kiosztani a célpontokat, védekezési zónákat, ráadásul az sem mindegy, hogy melyik gépbe kiket ültetsz, a célok mennyi kreditet hoznak, vagy mekkora kárt okoznak, szóval nem egyszerû. Ezeken agyalunk már vasárnap óta (a repülés után rögtön volt egy kb. másfél órás debriefing), plusz a stratégiai ötletelés mellett értékelni kell a századokat, ki melyik feladatra alkalmasabb, ötletelni azon, hogy a kommunikáció hogyan lehetne jobb, tervezni az angolok lehetséges lépéseit, satöbbi satöbbi.

www.pumaszallas.hu

És hát ugye átélték az egészet a tudósítók, és ez hallatszik is...