91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#89063 Őszintén megmondom, és nagyon ritkán retkelek a WEP-el, ha nagyon ki van élezve a helyzet és végsebességgel akarsz üldözni valakit vagy lelépni valaki elől, ott jól jöhet, de 4.5-ben még nem is tesztelgettem.
Milyen magasságban próbáltad? Eredetileg a német gépeken a WEP-et csak 1000 méter alatt volt szabad használni, gyakorlatilag felszálláshoz lett szánva. A működési elve az, hogy alacsonyan, a sűrű levegőben a hajtóműre kissé nagyobb szívótér nyomást enged rá, de ez csak addig működik, amíg van miből. A mesza feltöltő kompresszora 4500 méteren adja le a maximális kompressziót. Ez fölött a wepnek gyakorlatilag nulla hatása van, mert még a normál üzemhez sem tud elég levegőt sűríteni, nem még túltölteni a hengereket. N meszánál ez 5500m. A határérték alatt a hozzáadott teljesítmény a légnyomással arányosan változik, amikor 0-1000m között adod rá, akkor kb 5% teljesítménytöbbletet ad, el lehet képzelni mit jelent akkor mondjuk 3000 méteren? Kb semmit. Viszont a sebesség növekedésével a légellenállás négyzetesen növekszik, azt az 5%-ot sem kapod meg soha tiszta sebesség növekedésnek. Tengerszinten kb 10 km/h-t tud hozni ha végsebesség vagyon ki van hegyezve.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.28. 09:04:29 -
#89062 Azokat 2400-on szabad csak járatni. Nézd meg az új E-1 kabin festést, ott fel van festve a súgó, hogy milyen fordulatszámon, milyen szívótér-nyomással hány percig mehet a hajtómű. Azok az értékek fölé csak nagyon rövid időre lehet menni, 3000 motor fordulatszám fölé viszont soha (eredeti gépekben ha ezt átlépték, és valahogy hazajutottak, akkor ki kellett szerelni a motort és visszaküldeni a gyárba átvizsgálásra).
A hőfok jelző az hasznos, de a mostani peccsben kicsit át lett alakítva. A motor belső hőmérséklete magasabb is lehet, mint ahol a hőmérők vannak, ezt angolban mag-hőmérsékletnek hívják. A clod a mag hőmérséklettel számol, nem a hűtővíz fokával. Valamint bele lett téve egy random faktor, minél közelebb vagy a határértékhez, annál nagyobb valószínűséggel megy tönkre, de sehol nem 100%. Nincs már olyan, hogy 90 fokon jó, 91 fokon meg hirtelen szétmegy, felrobban, megsemmisül a teljes hűtési kör. (ugyanez igaz a fordulatszámra és szívótér nyomásra is).
A mostani peccsben debütált az olaj hőmérséklet is, eddig ezzel sok para nem volt, amíg nem ment szét az olajhűtő addig kb azt csináltál amit akartál. Most ez annyival változott, hogy határérték közelében az olaj viszkozitása változik, és először csak lóerőt veszít, majd utána sérül(het) a hűtés.
A korábbi peccsekhez képest sokkal fontosabb figyelni arra, hogy nagy teljesítményen járó hajtóművel ne lassulj le, mert ha nem tud elég hőt leadni a radiátor, az baj. Ha a hűtőből becsuksz (hogy nagyobb végsebességed legyen), akkor nagyon figyelni kell rá, hogy ha hirtelen lelassulsz (pl manőverezni kezdesz, főleg vertikálisan lehet pillanatok alatt eldobni a sebességet), akkor azonnal nyiss hűtőt.
A 4.5-ben sokkal többet kell figyelni a hőmérőket mint korábban. -
lala42 #89061 A power emergenci war, nem müködik. Bármire teszem. Ha leveszem a gázkart, kb. 10 %-ra, akkor hatásos, de egyébként nem ad plusz teljesitményt. Valamit nem jól csinálok? -
Indi69 #89060 A kézi prop pitch-es gépek, E1 is -
Indi69 #89059 Üdv. Az e3-at próbálom 2500-as fordulaton tartani, de rendre megsül. Olaj-víz 80-90 fok környéke. Mit csinálok nem jól? Azt vettem észre,hogy ha az olajkart megmozdítom vége a dalnak -
#89058 Felvenni én a Shadowplay-al szoktam. 600-as sorozat fölött az nvidia kártyáknál ezt érdemes használni, mert sokkal kevesebb a CPU igénye a felvételnek mint külsős programokkal. -
Lysandus #89057 Írják ezt a steam overlay dolgot is, asszem most kapcsoltam ki. Állítólag bármiféle program overlay (bármi is legyen az) okozhat launcher.exét. Pl. MSI afterburner is (nem azzal szoktak felvenni in-game?). -
sgforum #89056 nekem a 21 mm-es gépágyú hangja nem hallatszik egyáltalán
a patch nélkül működik, érdekes -
sgforum #89055 ahogy látom nem lett egy nagy siker ez a modder csomag ("""kicsit bugos"""")
Utoljára szerkesztette: sgforum, 2017.12.27. 19:10:36 -
#89054 Pont ma teszteltünk Janival a javítást, teljesen jól működik (FFB kormányokkal van a gond jelenleg). Hamarosan jön a hotfix erre (is). -
#89053 Ha esetleg valakinek van bedugva kormány, az is gondot okozhat -
"Just a small update regarding the issues that players have had with connected Steering wheels causing the Launcher to crash.
Currently we are investigating the issue and beta testing a fix. We think we have it sorted but just need to make sure before releasing an update.
Cheers, TFS"
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2017.12.27. 18:42:18 -
#89052 Ja, igen. Akinek nincs meg az ATAG TS elérhetősége, az írjon rám. Ha puma TS-nek technikai gondja akad, oda is simán felmehetünk. -
#89051 -
#89050 Kösz, megnézem.
-
Lysandus #89049 És összességében azt mondható el a Blitz-ről: az eddig is legjobb harci repszim még jobb lett! -
#89048 Az internetes játékoknál a ping és a hálózati késleltetés és az ezekből adódó elveszett adatcsomagok mindig okoznak anomáliákat. Azért van, hogy néhány találati hang elveszik, mert a szerver regisztrálja, de a te géped épp nem. Colander azt mondta, hogy amolyan sufni tuning megoldásként meg tudja oldani azt, hogy minden sérülés lejátssza a találati csattanás hangot is, amit így nem a másik gép "generál", hanem a szerver. Minden beta teszter erre szavazott, hogy ez is sokkal jobb, mint a néma üzem. Rákérdezek majd, hogy ez belekerült-e (az utolsó néhány "ezmárténylegalegutolsó" változatnál történtek anomáliák, kimaradtak fájlok, amiknek benne kellene lennie)? Ha igen, akkor elvileg nem volna szabad úgy sérülést kapnod, hogy ne halld.
A földi mozgás sok átdolgozást kapott, de még nem a végleges. A 4.312-nél sokkal stabilabbak a gépek, de propwash hatás pl még mindig nincs normálisan lemodellezve, csak amolyan placeholderral helyettesítve.
A Spittel és Hurricane-al még mindig nem jó leállni fordulózni, és nagyon nem ajánlott 3000 alatt energiafölény nélkül harcba bocsátkozni velük, mert ott jobbak lettek a meszához képest. A 109-es magasan jobb. -
Lysandus #89047 Ja még valami: a hangok. Ami a DB motort illeti, abban (is) eddig is a legjobb volt a CloD, elég megnézni illetve meghallgatni pár videót a yutúbon, amelyet repülés közben a 109-es kabinjában rögzítettek. Az MG-FF ágyú hangja szerintem jobb lett. Érdekes, hogy hallani a légvédelmi lövedékek puffanását is, ha közel robbannak a géphez. Ami jelentősen változott még a találatok hangja. Nekem úgy tűnik, hogy van, amikor egyáltalán nem hallani, hogy eltalálták a gépet. És van, amikor ezt a fura új effektet hallani.
Na most, hogy ez a valóságban hogy volt, abból csak a visszaemlékezésekből lehet fogalmunk. Tobak azt írja, hogy érezte a lövések becsapódását a gépén, de nem hallotta (amikor azon a balul alakult küldetésen megtámadta a magányos Il-2-est, és a hátsó lövész lőtt rá). Arra viszont nem emlékszem, hogy mit hallott akkor, amikor a Jak támadta meg hátulról. Egy amcsi veterán pedig úgy írta le a találatok hangját, hogy mintha jégeső kopogott volna a bádogtetőn (ez kb. a régi effekt). Ezt adja össze valaki. :-) -
Lysandus #89046 Ami pedig a lényeget illeti: változott az FM és ez a 109-esen érezhető is. Valahogy könnyebben lehet irányítani, valószínűleg köze van ennek ahhoz, hogy lecsökkent a légellenállása, hiszen korábban a valósnál nagyobb adatokkal kellett kalkulálni. Könnyebb, kezesebb lett a Mesza! Túlhúzva viszont a korábbinál kevesebb, szinte előzetes figyelmeztetés nélkül át is eshet, és ilyenkor nehezebb - sőt talán lényegesen nehezebb - kivenni a dugóból, mint korábban. Mivel az egyik szárny átesése előtt alig kapunk figyelmeztetést, nagyon nehéz megfogni a lepördülést úgy, hogy belerúg az ember a pedálba az ellentétes oldalra.
A földön máshogy mozognak a gépek, nekem valahogy stabilabbnak érződik a mozgásuk, nincs az az érzése az embernek, hogy az egyébként több, mint 2 tonnás madárt a szél is elfújja, kedvére dobálja. Most már van különbség a füves és a betonos kifutó között, a füves reptérnél érezni, hogy nem szögegyenes a talaj, de ez érdemben a fel és leszállást nem befolyásolja.
Nagy sebességű repülésnél nagyon stabil lett a 109-es, nem kezd el rázkódni a Vmax sebesség közelében sem. Megszűnt a "zuhanó kő" érzet is, amikor rácsapásnál az ember úgy érezte, hogy semmit sem tehet a túlgyorsulás ellen. Most akár 45 (50?) fokos rácsapásnál is szépen lehet szabályozni a sebességet, kontroll alatt marad a gép +700 km/h-ás sebesség mellet is. Mondjuk ennek van egy olyan hátránya, hogy mintha a Spit meg jobban gyorsulna zuhanásban. Legalábbis relatíve. Bár erre nem vennék mérget, mert egy E-4B-ben ültem amikor ezt néztem, és mint kiderült rajta maradt a bomb rack.
Jobban fodul-e a 109-s mint korábban? Szerintem igen. Ugyanakkor a Spitnek még mind van egy árnyalatnyi előnye (nyilván azonos energiaszint mellett), a Hurrinak meg pláne. Kétszer próbáltam meg szintben fordulózni Spittel, egyszer dugóba rántotta az angol gépet a pilótája. És már nem vette ki két-három perdület után, mint korábban, hanem leesett. A második alkalommal megpróbáltam egy Spit mögött maradni (úgy indultunk hogy a hatjában voltam), még finoman a trimmel is rásegítettem, és semmi másra nem figyeltem, csak hogy le ne billenjen valamelyik szárny. A Spit elkezdett előlem meglépni, de amikor a folyamatos balkörön maradva ott tartottunk, hogy ő már a kilenc órámba jutott, azt vettem észre, hogy én viszont egy jó száz-szátötven méterrel magasabban vagyok, mint ő. Ez egyáltalán nem rossz, remélem nem egy kezdővel akadtam össze.
DM: jobb lett, a Hurrikánok sorozatban gyulladnak ki, plusz egy huszassal le lehet szedni a szárnyát. Spitet még nem sikerült kigyújtani. Az új DM-nek az is a következménye, hogy egy kiskaliber tönkre vághatja a vízhűtéses motorokat (ahogy az egyébként a valóságban is volt), de nyilván nem a találat után azonnal áll le az erőmű.
Röviden ennyit az első benyomásokról, amelyet két, egyenként olyan három órás ATAG-ozásból szűrtem le.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.12.27. 14:48:38 -
#89045 A TS miatt írtam Sanyónak, remélem szerdán már jó lesz.
Az elfelejtett controls-ra ezt írták fórumon: "Interestingly, if you just try map each controller once, note down the ID, don't save/apply and then close down Blitz, you can open your confuser file, find and replace the old id for new id in notepad/notepad++ save it, relaunch blitz and presto. It all works again.
Menj be a conrtrols-ba, csak egyetlen gombot vagy tengelyt állíts be, jegyezd le az új ID-t, NE MENTSD EL, majd lépj ki. Ezután megnyitod a confuser file-t, megkeresed és átnevezed a Régi ID részeket az újjal, elmented, és következő induláskor működni fog.
Ha még nincs feltéve a notepad++ -t érdemes feltenni, sok fícsöre van amivel sokkal kényelmesebb az ilyen kódokkal való munka mint a sima Windows-os notepad. Én is sokat használom.
Azt azért érdemes megcsinálni, hogy ne a Program Files x86-ba hanem simán a Program Filesba installáljátok. Régen volt valami nyűgje, ha jobb klikkes menüből akartál szerkesztésre megnyitni egy fájlt, az x86 mappából nem indította el. Nemtom, hogy ez a hiba ma is megvan-e, nekem azóta a sima program files alatt van. -
Lysandus #89044 Nekem ilyen gondom nem volt, tegnap kezdtem el én is. Viszont ma volt hat launcher.exém, tegnap egy sem (tegnap már játszottam online, kb ugyanannyit, mint ma). Lehet, hogy trükköznek valamit ATAG-on is szerver oldalról, mert egyelőre stat sincs. Szerintem tesztelnek ők is, változtatnak a beállításokon és nézik, hogy milyen a hatása. -
#89043 Tegnap bekonfigoltam a Blitz -et.
Most lépek be, látom vannak ismerősök, TS halott, és a Blitz elfelejtette a tegnapi konfigolást. Se a billentyűk, se a tengelyek nincsenek meg.
Azt hiszem most morcos vagyok.
Conf.ini.ben megvan, ConfUser.iniben is csak bassza betölteni.
Utoljára szerkesztette: acidrain, 2017.12.26. 23:46:56 -
#89042 Fórumon pozitív, Steamen vegyes az értékelés. Sok olyan negatív "kritikával" ami kissé kiakaszt, volt aki azért nem ajánlja a játékot, mert az UI (menu) szerinte csúnya. Másik annyit írt, hogy nem ajánlja mert "lehetne jobb, lehetne rosszabb". Volt aki azt írta jobb ha a BoS-t veszik meg ez helyett, mert ugyanazokhoz megy a pénz (ez viszont szándékos hazugság, és ez a pöcs töröl minden postot, aki kijavítja). Ezért kérjük, hogy aki még nem tette meg, írjon egy "ajánlott" értékelést Steamen, sok az ilyen értékelés, amit olyan ír, aki nem is játszott vele, vagy van benne ilyen fél óra, ami kb a setup beállításra is kevés.
A fórumon a hangulat pozitív, és sokkal inkább a dícsérő/köszönő postok vannak többségben, de kritika van itt is. A laggolások miatt volt sok jogos panasz, amit elvileg most megoldottunk, pontosabban Colander visszaírta azt a kódsort, ami más időszámolási egységgel számolt ls ez elqrta a szinkront. Szerver oldalon most megoldotta, az ATAG végre újra játszható, de hamarosan jön majd javítás mindenkinek. Valamikor jövő hónap vége felé. Az indulási fagyagásokon viszont még agyalni kell, hogy miért vannak, de ott annyi sok változós a dolog, annyi féle PC konfigra és különböző állapotú windowsra kell feltenni, hogy sokszor nincs rá ötlet. Eddig az ismerettségi körömben négynek volt olyan installja, hogy sehogy nem tudtuk életre kelteni, bármit bárhova próbáltunk, Windows reinstall minden esetben megoldotta. Ami gáz, mert a windows reinstall nem igazán opció, enélkül is mennie kellene. Viszont rz azt is jelzi, hogy nem a Cloddal van a gond, hanem valamilyen windows-os kiegészítő programmal. De egyenlőre nem tudjuk, hogy mi. Ezen kívül vannak akik effekteket, grafikai megoldásokat kritizálnak, ami szerintem tök szubjektjv, én nem is nagyon foglalkozok ezekkel. Valakinek kisebb láng tetszene, vagy simább füstcsík, másoknak meg az új Spitfire festés nem tetszik (ez a mostani sokkal közelebb van az eredeti 1940-es festéshez, mint a korábbi Skinek).
Amikor ATAG-ra felmegyek, ott általában pozitív a hangulat, bár ott is mindig van, hogy valaki valamit másképp csinált volna, vagy épp olyan javítást keres, ami nem is volt (AI pl.)
A 777-től nem jött semmilyen hivatalos értékelés, de ők alapvetően elégedettek, már a 4.312 Steamre kerülése óta szépen fogy a CloD és reméljük majd az 5.0 is úgy fog. -
sakkay #89041 Most már én is nem tudom mi volt de semmi szervert sem láttam a multis játékoknál..de már jó.
Ja srácok. Aki nem nagyon repüli online, az most jöjjön, nagyon sok az új, most lehet gyakorolni-de tényleg. -
lala42 #89040 Igen
-
sakkay #89039 Ti be tudtok lépni a steamba online? -
feca1229 #89038 Szia Tom!
Így két hét elteltével a kiadás után milyen a hangulat? Pozitív és kedvező, és milyen a megitélése házon belül a 777-nél? Ők is örülnek, vagy inkább hamiskás a mosolyuk?
Egyáltalában mit hallottatok, sok pozitív visszajelzés van? -
lala42 #89037 Köszi. -
Klusi86 #89036 Miután megvolt a balt+ egér utána jobb gomb az ablakban ->customize-> border-t hidden-ről-> show-ra állít, ha jól emlékszem. -
lala42 #89035 border-t hol kell aktiválni? Chet ablakra értem. Mert ez az alz+bal egérre, csak a chet sáv aktiválódik. -
lala42 #89034 Ok. De azért egy kapaszkodó spitet csak levakartam.
Ja! Meg e vót kézné
Utoljára szerkesztette: lala42, 2017.12.26. 09:58:05 -
Csak egy tipp, ne E-4/B-t vigyél nagy magasságú repülésre, a feltöltője alacsonyra volt tervezve, ilyen magasan szarabb mint bármelyik másik Emil ;) (ez igaz mindegyik /B -re)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.26. 01:56:52 -
lala42 #89032 Mai bomber kiséret.
Látványos. -
lala42 #89031 Nem kell. meg van -
lala42 #89030 Valaki adjon már 1 ts elérhetőséget. ( letöröltem) :-( -
#89029 Ja, az más. -
lala42 #89028 ATI karim van. Ez a geeforce valami nincs. -
#89027 Alt+Bal egér gomb-al kijelölöd, ha a "border" nem aktív, akkor kapcsold be és onnantól átméretezheted mint bármilyen ablakot. -
lala42 #89026
Különösen érdekes a 2. kép. 1 pl.-ban készült, KIdó nekem készítette és dedikálta. -
lala42 #89024 Na szóval nem az a KB valamelyik frissités volt a gond. Fent van az IE 11 és működik a játék. Ezt azért jelezheted.
Más!
A chat ablakot hogyan lehet átméretezni, hogy ne foglaljon el a képernyőből annyi helyet. Korábban egérrel lehetett húzkodni. Most nem megy. -
lala42 #89023 Működik, csak még most tesztelem. De eddig úgy néz ki, hogy nem az IE11 volt a ludas.
A sok vérpistike kilépked, ha xar a helyzete. :-)