IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Szegény Messzer pilóták, jó kis hátrányba kerültek..

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Küldj egy pü-t a címeddel, amúgy ingyé, én már nem használom.
Her Laca

Azé ez istenkirály😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
"(Amúgy mé' nyomkodod repülés közben a kerékféket?)"

Mert tornáztatom a lábacskáimat közben és mert nekem úgy tetszik😊
Meg közel volt a pedál😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Mi van, már megint tápos Shitfire kell, hogy gyõzhessenek?

(Amúgy mé' nyomkodod repülés közben a kerékféket?<#idiota>)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca

LeonSilver
És hogyér adnád bajtársam?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

i robot
Tavaly nyáron volt nyílt nap Pápán. Megnézhette az ember kívül belül, kivéve a pilóta fülkét. Brutál méretû üzemanyagtank van a raktér felett.

Her Laca
Egy C17 es most ment el a ház felett pár száz méterrel😊 Igen impozáns egy madár azt meg kell hagyni😊

Sorban kerülnek elõ újabb repülõs leletek.

Nekem lenne egy. Logitech 3D Force Wingman.
A középállása bizonytalan, amúgy rendben van.

LeonSilver
Srácok. Nincs valakinek elfekvõben, egy kidobásra ítélt, ámde még használható, USB-s joya?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Találtam egy katonai témával foglalkozó blogot, linkelek be róla pár idézetet egy kis feszültségoldásnak, ha már úgy is szóba került a katonaság a napokban.

"...Az öreg D-944 típusú „Páncélozott Szállító Harcjármûvek” igazi öreg csótányok módjára viselkedtek; nem szívesen mozdultak, akkor is inkább olyan lassan és betegesen, hogy még a magamfajta táposnak is megesett rajtuk a szíve. Volt olyan hákáesz, amikor a telephelytõl a kapuig máris 25 százalékos veszteséget szenvedett a csapatfelderítõ század, mert a FUG-ok és PSZH-k negyede vagy be sem indult, vagy néhány méter után lerohadt. Valahogy nem nagyon tudtuk elképzelni azt sem, hogy a magyar hadiipar remekein hasítunk át az Alpokon a Pó-síkság irányába.

Ráadásul a gázolaj a jellegzetes hangú Csepel-motorokhoz már akkor is drágának számított, ezért a hatékony, egyszersmind gazdaságos kiképzés kedvéért úgynevezett "gyalogkezelõi köteléket" alkottunk. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy – akárcsak a rezi síelésen, ahol a lécet kellett a lábunkra, a havat pedig a léc alá képzelni, – egy PSZH-t kellett magunk köré vizionálni.

Harcászati gyakorlaton tehát összeálltunk egy kupacba, valahogy így: vezetõ, jármûpk., toronylövész, két terepkutató, és vagy egy RPG-s vagy egy Dragunovos mesterlövész. Szabályosan meneteltünk a gyõrszentiváni földúton, a sofõr hangosan berregett, hogy életszerûbb legyen a jelenet. A toronylövész azt nem szerette, hogy ha õ volt a fcs. hátsó (virtuális) jármûvében (elõl PSZH, aztán egy FUG, végül még egy PSZH), akkor ugyanis a hátrafordított géppuskatoronyban kellett volna ülnie, onnan fedezve a csoport haladását. "Gyalkesz" kötelékben ezért nagy távokat gyalogolt hátrafelé a valósághûség kedvéért.

Ez ismerõs!
Ilyet mi is csináltunk, “komplett” (vagyis hát nem komplett) lövészraj BMP-t imitálva szaladozott össze-vissza.

A birkák oktatására is alkalmas volt, ha kézbe fogott egy lövedéket és a röppályát imitálva kifutott a céltábláig.😊)

Tüzérek, harckocsizók hátrányban😊)

Riadó esetén le kellett rohanni a körletbõl a virtuális teherautókhoz, felmálházni és felugrani rá. A virtuális teherautó a bejárat elõtt az aszfaltra festett 6 x 2,4 m-es négyszög volt. Az egész Ügyal felfért rá.
A másik: az utánfutóra szerelt generátor nem indult be, a Tõrm. kitalálta, hogy toljuk be. 4-5 kört futottunk vele a telephelyen, mire rájött, hogy a kerekeknek nincs semmi köze a fölé szerelt motorhoz.

Nálunk nem volt drága a gázolaj és a benzin. A tisztek hordószámra hordták el, olyan olcsó volt. Vagy rosszul tudok valamit?

A világ végére elgyalogoltam egy piros zászlóval és adott jelre meg kellett lengetnem..a század pedig hasra vágta magát és kúszni kezdett, mert én voltam “az ellencsapást végzõ ellenség”…

Nos, azóta sem lett kisebb Isten állatkertje..

Amúgy én egy HKSz-en vettem csak részt. Le kellett menni a jármûhöz, és járó motorral kellett várni a parancsot. Tél volt. Üvöltés reggel 5-kor, hogy HKSZ, (persze mindenki felöltözve várta), lementem a benzines Zil-hez. Beindítottam, és elaludtam benne. De 10-kor ébresztettek, hogy akkor most vége a HKSz-nek. Addig a Zil megevett 120 liter benzint. És ez csak egy volt, a többi jármû is végig járt. Biztos jó volt valamire.

Kurva jókat röhögög gyerekek! Én a fõállású díszelgõknél szolgáltam, a helyzet ott is hasonló volt. A szürke hétköznapjaink koszorúzással, temetésekkel teltek, de ezekre is fel kellett készülni. Minden fontos emlékmûnek – Szabadság tér, Hõsök tere, állami zászló, stb. – meg volt építve a pontos, méretarányos mása. Gyakorló koszorúra azonban nem tellett, ezt egy szálszakadásos Csepel-gumi helyettesítette. Beszarás volt látni, amikor a srácok “gyászvigyázzban” – ez egy lelassított, sajátos vigyázzmenetnek a szakzsargonja – cipelték a gumit. A temetés imitálása sem volt sokkal különb. Mivel hullára nem futotta, az életszerûség kedvéért az egyik társunkat (Kempesz honvéd, 120 kg.) ráültették lovaglóülésben a koporsó tetejére – hogy legyen súly -, a négy koporsóvivõ meg a század maradék tagjainak harsány röhögésétõl kisérve gyászvigyázzban hordozta körbe az alakulótéren. A Kossuth téri állami zászlónak is rendelkezésre állt a mérethû mása. Erre fura módon 8 hónapos rendszerességgel felkúszott egy-egy leszerelõ-zászló. “F”, az ezredpéká ilyenkor napokig õrjöngött…

Nálunk nem volt biznyára ilyen drága a gázolaj. Az kihelyezett õrség (61km-re!) õrházában 1 azaz egy db olajkályha duruzsolt. Ehhez a javadalmazást hordónként szállították ki. Gondolom nehogy sefteljünk a többivel. Minden alkalommal egy dízel Ural hozta le az egy darab hordót. Gazdaságosan, mert az úton oda-vissza nagyjából megette mégegyszer azt a mennyiséget. Egyébként ha mást hoztak, ahhoz volt Gaz-66, Zil, stb.

Az olajkályhában mi is sok mindennel tüzeltünk, ugyanis az egyhavi gázolaj mennyiséget eltüzeltük egy két nap alatt. Ha nem tudtunk lopni gázolajat a BMP-bõl (amikor a mienink adták a tároló ügyeletet), akkor eltüzeltük az olajkályhában a cipõkrémet (jól égett), meg szereztünk vegyvédelmi köpenyt elégetés céljából. Jó büdös lett, de meleget adott.
Az olajkályha néha vöröslött és komolyan féltem, hogy elolvad..."

Asszem' visszarakom én a Rof-ot.Amúgy is már herótom volt ettõl a kanáliscsatától,sose érdekelt történelmileg,de ezek a kis aljasságok még jobban elveszik az ember kedvét.<#gunyos1>
<#alien>Csúnyán hangzik, mert nettó csalásnak tûnik, ami megölheti ezt az(amúgy nemes) próbálkozást. Egyszerûen nem értem meg, hogy ezt miért csinálják.Túl azon , hogy hosszútávon nem éri meg szarozni ilyennel, ez egy szimulátor..nem igaz?! Akkor mi a tököm ez az elfogultság.

Her Laca
De aszondom más is essen neki,csak sikerül valakinek legalább egy vászondarabot elhagyni belõle. Én akármit csináltam egyben maradt,és ez még csak az egyik amit észrevettem😊

Her Laca
Ez nem csúnyán hangzik ,hanem tény.
Egy órát bíbelõdtem vele ,gondolom nem kérdõjelezi meg senki ezzel kapcsolatban amit mondok,valami csekély tapasztalatom azért van ezen területen😊
Sajnos a vereseknek kellett adni valami elõnyt . Ez van.

Derék... <#szomoru2>

www.smart-bus.hu

Ez nagyon csúnyán hangzik...<#ticking>

Her Laca
Ide is beteszem amit a pumáknak.

Teszteltem a spit IIa -t.

Egy a lényeg.
Spit nem törik.
Próbálgattam,de nem akarja elhagyni a szárnyát😊
Hiába ,az angelus jármûvek mindig is a precíz összeszerelésükrõl és anyagminõségükrõl voltak híresek,mint az autóik😊

Most megnéztem megint.Remegésig toltam neki zuhanásban,és beletéptem.
Még egy alátétet sem hagyott el. Mondjuk a pilóta tehetetlen lett ,de a gép az bírta😊
És! Lenyomod az orrát már nem fulladozik,csak egy pillanatra de az sem jön elõ mindig😊
Csináltak nekik egy dodzsemet megint.

450 nél ,no nem km /óra 😊 hasra rántva,oldalra rántva koppig semmit sem csinál. 10x néztem meg 4-5 K ról meredeken zuhanva össze vissza rángattam ami belefért. Semmi olyan nincs ami a messzerrel meg van. Ennyit errõl az oldal semleges hozzáállásról.

"

Her Laca
Nekem is szakadt már le párszor,olyan hektikus ahogy néztem ,leginkább akkor jelentkezik ha fel és oldalra is húzod,és még olyan kibaszott nagy sebesség sem kell. Szerintem ezt elbaxták egy kicsit , bár mostanában nem hagytam el egyet sem az utóbbi 1-2 napban így nagyon nem tudom.
Spit biztos jobban van összerakva ,mert azokból egyenek sem láttam,hogy leszakadt volna ,pedig 700 nál húznak bele olyat ,hogy szemmel nem tudom követni😊 Szvsz mint Tomnak is mondtam ,tegnap erõs ez a veres "lobby"😊
Pl Atagon van olyan map,hogy nincs N es messza persze spit IIa az van dögivel😊
Ne baj,ezt is bírjuk😊

Laca, ezt a szárnyszakadást te hogy tapasztaltad? Mi van rá hatással? Sebesség, G-erõ, sérülés?

A múltkor két nap alatt háromszor hagytam el a fél szárnyam, rácsapás utáni felhúzásnál. Azt tudom, hogy lecsökkentették a G-limitet, de mielõtt tört a szárny nyoma sem volt blackoutnak. Tehát olyan nagy G erõk nem hathattak a gépre. Meg eddig sem úgy húztam fel rácsapás után, mint a bolond, hanem finoman, az ember nyilván nem akarja eldobni az energiát. A pontos körülményeket nem tudom, mert akcióban voltam mindháromszor, de olyan 600-700 km/h között lehetett a sebességem mindháromszor.
Szerintem is tovább bírja.

Az viszont igaz, hogy 6000 környékén jobban kell figyelni. Szokásos 50 százalékig nyitott olajhûtõvel közlekedtem eddig (felszállásnak kinyitottam 50 százalékra, és utána nem is figyeltem rá), de a múltkor sokat cirkáltam hatezren, és az olaj túlmelegedett és kinyírta a motort. Pedig nem is voltam lassú, 300-400 között járõröztem.

Egyébként a mod leírásában szerepel valami olyan, hogy nem fog azonnal tönkremenni a motor, ha túlmelegedik valami, hanem van egy 5 perces limit.
Her Laca
Ezek szerint akkor tovább.

Clodban a 109E/N fullgázon csak öt percig bírja? Ezt olvastam a TEAM FUSION WIKIn a manualsban. Nekem úgy tünt, hogy tovább nyomtam neki mint öt perc és semmi gond nem volt és nem voltam 3k-tól magasabban.

VO101Tom
Igen, ugyanezt írja bugtrackerben is.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Van róla bugtracker, ott össze van szedve a dolog:
http://tfbt.nuvturais.de/issues/200

(és ezért is került be a játékba, 15 darab miatt nem lett volna benne). Itt azt írja, hogy a kb. 420 hajtómûbõl kb 112 került a különbözõ Emilekbe. F-be, Do-17-be, He-111-be néhány, a nagy része (300 fölött) a 110-esekbe.

De hogy mi a pontos forrás, azt Kurfürst tudja 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Solt mester!!!

Múltkor tamáskodtál ,DE! már megint (mint mindig ,szerényen jelezném) nekem volt igazam,pont úgy mint besenyõ Pista bácsi nak😊

Her Laca
n Bf 109s
Bf 109E-1 : 16 pcs, Bf 109E-3 : 1 pc, Bf 109E-4 : 54 pcs, Bf 109E-6 : 1 pc, Bf 109E-7 : 34 pcs, Bf 109E-8 : 2pcs. Bf 109F-1 : 5 pcs.

Total 112 Bf 109E with DB 601N present in service, plus 5 Bf 109F.

in Bf 110s
Bf 110C-1 : 4 pcs, Bf 110C-4 : 40 pcs, Bf 110C-5 : 12, Bf 110C-7 : 14 pcs, Bf 110D-0 : 18 pcs, Bf 110D-2 : 20 pcs, Bf 110D-3 : 8 pcs, BF 110E-1 : 176 pcs, Bf 110E-2 : 14 pcs.

Total : 306 engines, ie. 153 Bf 110s with DB 601N present in service.

Her Laca

Her Laca

Her Laca

Her Laca
Elméletileg a DB 601N motorral szerelt változatok ugye az N esek.
Na most talán ki lehetne kalkulálni,hogy mennyi ilyen motort gyártottak és ebbõl mennyi került a csapatokhoz ,lévén azért ezeket cserélték bõszen így talán egy megközelítõ számot lehetne kapni. De nem ezeket tették a 110 esekbe is?.

VO101Tom
Nem írták el, de az a 15 csak azok a gépek, amik /N ként jöttek ki a gyárkapun. Nincs benne azok a darabszám, amiket utólag módosítottak az /N sztenderd szerint. Ez a baj az E-1, E-3 típusokkal is. Papíron az Angliai csatában rengeteg repült belõlük, de a legtöbb akkor már E-4 sztenderd szerinti felszereléssel. Ezekrõl viszont nincs -legalábbis nekem nincs- megbízható számadat, hogy tényleg mennyi az annyi.

www.pumaszallas.hu

i robot
Jó reggelt! Tegnap végre volt idõm feltenni a MOD-ot, gyorsan ki is próbáltam. Óriási a változás, elsõre tetszik nagyon.
Próbáltam rákeresni erre az N verzióra, és a Wikipedia szerint csak 15 darabot gyártottak belõle. Ez igaz lenne, vagy elírták?

Hogy én ezt mióta keresem😄

A Béna.

Én akkor voltam katona, amikor vetítették a sorozatot. Mit mondjak, köszönõviszonyban sincs az akkori valósággal...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Reflyt nyomsz😊

Gywerekek!
A MOD-ban nem mûködik az RR. Van valami trükk?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Off:

Egyébként mit szóltak a 777-esek a modhoz? Lehet róla valamit tudni? Kíváncsi lettem volna az arcukra, amikor elkezdték tesztelni. Gondolom hamar lefagyott az arcukról a fölényes mosoly az "amatõrök" munkája láttán. :-)

Vagy lehet, hogy nem is tesztelték? Vagy csak titokban, otthon, álnéven? Az ATAG TF fórumán az a pletyka terjed, hogy törölték a CloD 1C fórumán a TF-es mod topikját. :-)))
Skin letöltés.

Vegyes letöltések.
Szívesen. A számlaszámom : 4568....😄
😮 azt micsoda oldal 😊 köszönöm szépen 😄

amúgy propaganda vagy sem rohadt jó sorozat 😄 (bár a mostani katonaság khm = 0 , aputól szoktam hallani mivel õ is katona most és hát szarban van az egész 😞 )

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Mivel a Svájc szomszédos országait már megszállták és õk pedig nem zárkóztak el a gép és mûszeriparuk rendelkezésre bocsátásától, már nem volt szükséges a megszállás, mert minek is ? Német kérésre éjszaka is be kellett sötétíteni a "független" Svájcban, hogy az angol bombázók ne használhassák a kivilágított országot éjjel tájékozódási pontként.
Itt nézz körül.

A lehetõségeid :

IL2 Sturmovik 4.07 gyári játék, ez az alapja mindennek :

IL2 Sturmovik 4.11.1 utolsó hivatalos patch

HSFX 6.0.17 Mod

UP3RC4 Mod

DBW 1.71 Mod

DBW 1916 DBW 1.71 mod része I. vh.szim.

Tiger '33 hang és effekt mod az elõzõ háromhoz

Ezen kívül rengeteg küldetés, skin tölthetõ még le a játékokhoz és ezekkel már tényleg nagyon pofás kis szimmé fejlõdött az eredeti játék.

A játékok egyszerre is fent lehetnek, egyenként játszhatsz velük. A gépek és a repülhetõ területek számában van a fõ különbség, de az irányításba, effektekben, játék nyelvében is eltérnek kissé.