IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Ászokról ez egy nagyon jó, összefoglaló oldal. Igaz, életrajzok nincsenek, de rengeteg ország pilótái benne vannak.

http://www.acesofww2.com/

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Szentgyörgyi,és Tóth Lajos szerepel csak ebben az összesítésben ahogy látom és ha nem vagyok vak.
Azért akadtak még! Kéne betenni némi javítást!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Azért a lista végén, az 5-10 gépes listát nézegetve, vagy netán összeadogatva az USA pilóták által lelõtt gépek számát, nem csekély mennyiség jön azért ki, mondhatnánk, sok lúd disznót gyõzött. Azért azt se felejtsük el.

Her Laca
Azért Iván egy kiemelkedõ pilóta volt ,és az bebizonyosodott azért már,hogy nem a gép volt a lényeg.
Ott vannak a finnek ugye mint kedvenceim példaként.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Áh igen?!Akkor az orosz gépek jobbak voltak mint az amcsi gépek...😮)
Iván azt mondta, hogy tévedésbõl megtámadták az amcsik (a háború végén, amikor már sokat repültek közös légtérben), õ meg lelõtte õket.
"62 + 2 Allied P51" az orosznál ez hogy jött össze?
És akkor csodálkozik az ember, amikor az egyszeri angol vagy amcsi megnéz egy ilyen "dokumentumfilmet", beül a CloD-ba és kiabál, hogy rossz a szim, mert a "valóság" nem így nézett ki...
Egy angolnak vagy egy amerikainak lehet érdekes. Csak hát ugye a címe a sorozatnak "Az égi háború hõsei". Akkor nézzük csak a listát:

II. világháborús ászok

Valahogy az elején állókról nem sok szó esik. Kicsit unom már, hogy az angolok és az amcsik a saját nemzeti mítoszukat megpróbálják rám erõltetni. Most ezzel nem Douglas Badert vagy a társait akarom bántani. Csak a többi pár száz német, finn, magyar ászról is kellene beszélni már.
Papa01
Attól még lehet érdekes. 😊 Én leginkább a még élõ pilóták visszaemlékezései miatt szoktam nézni az ilyen mûsorokat. No és persze a korabeli felvételek miatt. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

mijki
Ahogy elolvastam a rész leírásokat, német pilótákról egy rész sem fog szólni.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Papa01
Sziasztok!

Errõl hallottatok már?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver
A suliban a géppuskákhoz és az AMD-khez egy darab tisztítóvesszõ sem volt, kilõttük az összeset 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Bocs, utolsó 😊

Szóval csak annyi, hogy aki nem próbálta az nem is tudja, hogy mekkora qrva nagyot lehet aludni és pihenni!!! ha az ember kint a mezõn lefekszik és alszik egyet.... A szakaszommal akkorákat aludtunk.... bakker 😊 És pihentetõbb volt, mint a lakásban 10 óra. Aki teheti és még nem próbálta, az pótolja. Ki kell menni a mezõre, lehetõleg minden szartól távol! Mobilt, rádiót otthon hagyni! QRVA JÓÓÓÓ!!! 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Maradjunk annyiban hogy az 99% ban tõlem függ.
Szerényen jelzem hogy minden akkori gyalogsági fegyverre kaptam némi nemû okítást 😊 És nem csak VSz tipusaira.
A PKM el imádtunk gyufásdobozokra lõni, valóban rohadt pontos.
Én pl az akkori M16 tól nem voltam elájulva , bár pontos volt az tény.

LeonSilver
Jajám!

Volt egy olyan szerkezetünk, hogy -robbanó hangjelzõ -. Ez két hengerbõl volt összerakva. Valamilyen magnéziumos vagy milyen lõpor volt benne mert villant is, igaz nem túl nagyon. Na. 10 centis gyújtózsinórja volt, ezzel lehetett indítani.
Két dologra használtuk (azon kívül amire ki volt találva)

1) Az ágyúból gyíkhús konzervet lõttünk ki vele
2) Szombathelyen NATO háznak hívott (helységharcot lehetett gyakorolni) épület tetején volt egy "vak" kémény. Olyan volt, mint egy kémény, de nem volt végig üreges, csak egy 10 centi mély üreg volt. Ebbe robbanó hangjelzõ bele, rohambili rá. Durr.... A bili vagy 20 méter magasra felrepült 😊 Volt, hogy be is horpadt amikor leesett 😄

Na ezek az élmények hiányoznak a maiaknak..lenne egy kis viszonyítási alap a sok szarhoz képest ami a tv-bõl ömlik, a valóság helyett.

LeonSilver
Nekem is hasonló volt a véleményem. 18 évesen még gyerekek!

Vót' ám soxxor forgolódás, hogy -törzsõrmester ettárs jelentem akadály- De igazából a kézigránát dobástol fostak nagyon!
Rengeteg fel nem robban gránát volt. Mi meg az elõírással nem törödve összeszedtük õket és játszottunk 😊
Volt, hogy 3 darabot összecsavartunk (gyárilag össze lehet többet csavarni) és úgy dobtuk el.
Az összeszedés szabályzatellenes volt, de aki ért hozzá, azt tudja, hogy a dobás pillanatában már meg lehet mondani, hogy robbani fog vagy nem.
Ugyanis ha jól dobja el a manus, akkor LÁTNI és HALLANI lehet ahogyan a gyutacs beindul.

Mindig meglepõdök, hogy a sorállomány nem lõtte magát halomra..kész csoda. Gyerekek kezébe az a sok fegyver..<#nevetes1> bár sok elõnye is volt.

LeonSilver
Jaja. PUSZ-7 betétcsõ 😊

LeonSilver
A ruszki fegyvereknek egyébként az egyszerûségük az egyik legnagyobb elõnyük. Habár ennek az egyszerûségnek köszönhetõen egyszer egyik bakám átlõtte a saját combját a PKM-el... Qrva nagy mákja volt, hogy csak lágyszövetet érintett a lövedék, mert olyan közelrõl (~10cm) darabokra tört volna a combcsontja.

<#eljen>
Kevesen tudják, hogy egy azaz 1. darab lõszert azzal is ki lehet lõni..meg azt , hogy rohadt pontos.

Hm. A lõszer persze nagyon fontos, csak azért írtam, mert sok minden megváltozott. Az meg , hogy hova lõ az ember, több dologtól függ. Az meg , hogy hová talál, még több.<#nevetes1>

LeonSilver
Nem rossz stukker a Dragunov, ez tény. Én kérlek az RPG-7-ért rajongok 😊 Évekig lõgyakorlat-vezetõ voltam a seregben 😊
Na meg a PKM-el is egészen szoros barátságot kötöttem 😊

Her Laca
Lõszer függõ . De tény hogy a mai mellények már nagyon jók. Bár én nem testre lõnek.

Nagyon erõs fegyver az ak az tény. De... 50m-rõl szvd-vel rálõttek egy 4-es mellény kerámia lapjára...megfogta. Szóval nem minden evidencia a témában.

Her Laca
Nekem a mai napig az SZVD a kedvencem. Az ötvözi azon tulajdonságokat ami köll ha az embernek harcolnia kell. Na nem szobákban😊
De a sima AK az is hatékony egy jószág akárki akármit mond is.
Vannak korszerûbb,szebb ,jobb cuccok,de ezek az orosz ketyerék klasszikusok 😊

LeonSilver
Errõl van szó!

Her Laca
Idióta 😊 Én mindig aszondom,hogy egy jó kis kalasnyikov még a békebeli az ami a tuti😊 Az ellen vehet a paraszt magára rétegelve is ilyeneket.Egy jó kis acélmagvasnál nincs is jobb,ha az eltalál onnan már nem mászkál sehova az illetõ.

FPSRussia FPS-re gyûjt:

Very Bad Day

<#violent>
Napiszarról...Itt<#alien> azoknak akik sokat fps-eznek, és a hatodik találatnál még vígan rohannak(na tudom nem ez a közösség itt a fõ célpont<#nevetes1>). Érdemes nézni milyen, de leginkább mekkora a fegyver.

Szívesen. Lehet, hogy csak XP alatt fog menni, de majd kideríted.
Lopakodó évforduló.
Her Laca
Nincs új a nap alatt😊 De mindig megnézi az ember😊

LeonSilver
Meg is jött a cucc! Köszönöm szépen! <#worship>

Ez zseniális! :-)))))))))))))

Qrva jól megcsinálták!!!
Vagy ezek ?

Ez volt már ?

Majd ha egyszer tényleg független lesz a sajtó és valódi tényfeltáró újságírók is születnek, lehet, hogy át kell írni az egész emberiség történetét az elejétõl a végéig. Kezdésnek az sem lenne rossz, ha lenne politikai akarat az elmúlt pár évtized rendbetételére, aztán mehetnénk visszább az idõben.
Her Laca

Her Laca

Mond az mindent ami eszébe jut... még csak észrevenni sem érdemes.

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Szergejes videó kommentjei közt egy elmebeteg elkezdett hazaárulózni és komcsizni.

Zpogi
Hehe

Újabb repülõs lelet, egy ami célzókészülék.

Valaki keresett nemrég az IL2-ben anyahajós pályát.
A HSFX alatt alapból van nekem bent a Quick mission / Load menüpont alatt jó pár Midway-es pálya. 16 vs. 16 gép + 3 anyahajó + 2-3 kísérõ.

Meghekkeltek' Laca<#fejvakaras><#fejvakaras>!
Szerintem amíg nem figyeltél!<#nevetes1>
Amúgy tök érdekes, mondjuk úgy néz ki ebben Tomnak van igaza. Csak érzelemmentesen , hidegen.<#alien> A tesztelés olyan mint a bosszú ezek szerint.

Her Laca
Nos kipróbáltuk Tommal ezt a szárny elhagyást.
Ugye minap akármit csináltam a spit szárnya oda volt ragasztva. Ma 1 perc alatt 3 szor letéptem. Bf et meg karc nélkül kivettem ,igaz máskor meg annak is szakadt.Tommal próbálgattuk mindenféle helyzetbe ,azt tapasztaltuk,hogy trimmhez nem szabad nyúlni semmi esetre sem,úgy 450 körül is leesett a spit szárnya.
Szóval szakad ez mind ,valszeg a botkezelésben ,vagy a joy beállításokban keresendõ ,hogy kinek mennyire. Vagy találomra hullik😊
mindenesetre kár ezzel tovább foglalkozni úgy látom.

Her Laca
Ez király!😊
[/url][/img]

Fogy a flotta.