IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na akkor már csak azért megérte: a helyzet az, hogy sok fiatal még 20 évesen sem tud kötelet mászni csak kézzel.

Her Laca
Most ugrott be!
Türelem Spitet terem!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Ha egyre gondolunk 😊) akkor ugyan uncsinak én sem mondanám meg felemásak az érzéseim evvel kapcsolatban ,de ha nagyon õszinte akarok lenni ,azért mint benzinkutas Adyligeten nagy duzzogva csak eltengettem volna a napjaim😊
Amúgy én a parancsnokaim szemében igen renitens alkat voltam,háromszor fokoztak le😊 Valahogy akkor sem szerettem ezt a katonásdit😊 csak még fiatal voltam .Bár köttettek életre szóló barátságok is azt meg kell hagyni.
Tudod mi a röhej. Hogy bár sportoltam elég magas szinten elõtte is ,de ami tény,hogy ott kaptam egy olyan szintet ami a mai napig kitart .
Közel az 50 hez ,még mindig felmászok egy kötélen,rúdon ,csak kézzel,bár mán recsegek ropogok😊))Meg úgy általában is a kitartást belénk verték.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Az nem baj ha nekiállsz arcoskodni velük,de ésszel.
Ma reppentem egyet ,(a végén rám szóltak a németek,hogy hagyjak már nekik is) és hiába voltak 4 en nem mentem bele az adok kapok ba. Csak annyi a lényeg,hogy kontroll alatt tartsd a légteret ,ne engedj magad fõlé de még szintbe sem ellenfelet ,ha kell állj odébb ,és egyenként szépen el kapod õket. Nagyon kell figyelni ez tény de jólesõ érzés a vége. Én most 3 perc alatt 4 spitet lõttem le .Ha nem vagyok biztos a rácsapás sikerében én mindig meg is szakítom a támadást és vissza emelek ,idõ van ,benya van mi bajom lehet.Ésszel kel és nincs baj.Persze néha engem is elkap a harci ideg és olyankor általában jóóól le is lõnek,de azért ezt próbálom elkerülni inkább. Most arra hajtok,hogy ne halljak meg lévén új stat van ATAG on. Ez az elsõdleges szempont.

Legalább nem volt unalmas nem igaz Laca?!
Szerintem jól jártál.

Világos, de hülyegyerek módjára elfog a harciláz, és a helyett, hogy miután egy angolt sunyi módon hátulról levadászok és haza mennék, én inkább neki állok forgolódni velük, úgy hogy ök ketten vannak én meg egyedûl! )))

Her Laca
Gyakorlás kollega ,gyakorlás! Ennyit tudok mondani😊

Na mindegy, úgy sem ezen múlik a gyõzelem. Ezek a köcsög angolok valahogy mindig elkapnak! :-)

Pedig azt hittem, igen. Akkor gondolom elnéztem.

Szerintem készül...de nem jött még ki.

Így van..ez egy ismert reakció, volt akinek majdnem leállt a szíve annyira elhitte , hogy le lõtték. Aki azt hiszi nem lehetne belevonni a játékba, általában azok zárják ki a reális' tudatukat kb 10 sec alatt..<#nevetes1>

Her Laca
Pár éve itt volt egy olasz társaság ,és ha jól tudom a Berlusconi egyik testõre is köztük volt ,és részt vettek egy szituációs tréningen.
A lényeg a túszt maga elé tartotta az egyik srác úgy fél takarásban,és az olasz ipse még a közelébe sem lõtt ,aki amúgy céltáblára kiváló volt.
Mikor mondták neki,hogy bakker ez szar volt fel volt háborodva,hogy meghamisították a dolgot mert az nem létezik,hogy õ nem talál el akármit. Még szerencse,hogy volt felvétel róla😊Attila haveromék nem gyõzték nyugtatni az ipsét😊

A pcpilot.hu oldalon láttam, hogy a málta térkép még nem de a legutóbbi TEAM FUSION frissétesnek kijött valami LOD frissitése. Legalább is én így értelmeztem.

<#vigyor>

Her Laca
Mé van javítás?

Valaki tud segíteni, hogy honnan tudom letölteni a legutóbbi az Atagos pacshez a LOD javitást?

Her Laca
Figyu😊 Én nem kommanó voltam!😊) Eszemben sincs okoskodni,meg taktikai házba menni.
Sima baka voltam egy távcsöves puskával,némi fürkész feladatokra ,csak nem a HM kötelékében.
De nekem bõven elég volt amit akkor láttam tapasztaltam,lévén pont forrponton voltak a dolgok a szomszédban . Nem tudom lõttek e már rád?😊
Na ott van pulzus növekedés,meg gatyába csíkozás! Nem kell oda taktikai ház.

Körtére nem lõttem, az ismereteim pedig jóval tágabbak-e téren,(megint csak nem bántás)nem megyek bele farokméregetésbe<#vigyor>. Az utolsó mondat igaz, azért írtam valamelyik hozzászólásomba azt amit írtam. Azért egyszer szívesen elvinnélek egy taktikai házba, azt megnézném azt a körtét 180 pulzusnál..<#nevetes1>

Her Laca
Nem . És nem is érdekel.
De ez nem változtat a tényen,hogy qrva jól bánok a fegyverekkel.
Legutóbb légpuskával😊)) lõttem le 4 körtét egy fáról kb 20 méterrõl állva és mindnek a szárát lõttem el. Sógor tamáskodott és fogadni akart.
Amúgy van egy két barátom aki a mai napig aktívan az erõszak bizniszben nyomja oszt velük néha elruccanok durrogtatni,de nagyon nem hoz lázba.
Mint mondtam nem szeretem ezen eszközöket.
Mindamellett nem mindenki képes emberre lõni ,hiába lõ táblára tökéletesen ,errõl is tudnék mesélni.

Nincsen érzelmi kötödésem fegyverhez...kivéve egy típust<#nevetes1>..
de amúgy nem vagyok fegyverbuzi.

Her Laca
Amúgy gyûlölöm a fegyvereket jelezném!

Hm...hát mit írhatnék?
Voltál mostanában(vagy bármikor)IPSC lõversenyen?

Her Laca
Testvírem😊 Evvel még nem árulok el nagy titkot,ha azt mondom,hogy mi 3 hónap alatt több lõszert lõttünk el (szakasz szinten) mint egy átlagos magyar laktanya egész éveben😊 Jóval többet! Ergo nekem ne mutasd be ,hogy milyen a fegyverhasználat,lévén nem akció filmekbõl merítek ihletet ha hozzá szólok😊 És láttam mit csinál egy 7,62 es lõszer egy emberbõl, pláne ha több darab is eltalálja hirtelen,ergo ezt se kell bemutatni. Részletekrõl nem beszélnék.
Másodsorban a mai napig járok lövöldözni ha kedvem szottyan,így a mai korszerû ,korszerûbb fegyverek sem ismeretlenek számomra.
Mindamellett kedvenc lõkiképzõ törzsörmim jut eszembe ,akinél nem volt olyan,hogy nem lõ a céltábla közepébe a második lövésnél ,bármilyen fegyverrel amit a kezébe adtak ,bármilyen testhelyzetbõl.😊
És én se voltam a végén sokkal rosszabb😊

<#vigyor>

Ja és ne az ultra profi elitegységek (esetleges)videóit számítsad, mert azon kiképzés mögött valami elképesztõ lõszermennyiség(és oktatási szint) van.

Maradjunk annyiban, hogy azon régi lövészetek, meg a valóság között kb annyi közös van, mint egy kresz' vizsga elõtt álló egyénnek,a BP. csúcsforgalomhoz. És ez nem bántás, csak realitás. Teljesen steril. Nézd meg a legtöbb fegyverhasználatot harctereken, meg mondjuk a New y. rendõrségen, és valami brutális szar arányokat mutat...pedig jól képzettek.. Nem úgy kell elképzelni, hogy te fekszel az ellen jön, megáll, oszt alsószéleközepe'.Persze ha a lenti eset lenne, és van hozzá mersz, persze , hogy meglenne az a fejes.

Her Laca
Bakker ezt se láttam még.
V.185, 2/1 Teddy bear sqn
[/url][/img]

Her Laca
Nem az oldallal van bajom ,pontosabban még azzal sem amit ír (másol)
csak gondoltam,hogy lévén ezeket el lehet érni eredeti szerzõktõl .
Én inkább azokat olvasom😊

A körítést nem kell nézni nem volt vele szándékom semmi, az ollózásból pedig igen sokan megélnek a mai napig is még, de ezeket a dolgokat inkább többször, mint egyszer se olvassa az ember. 😊
Na még ez is milyen egy "magyaros" helyzet volt, hogy a Németek elöl menekülõ Lengyelek a Németek szövetségeseinél leltek védelmet.

Több más dolog között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a háború után Horthyt kihallgatták a szövetségesek, aztán mehetett Isten hírével.
Her Laca
Összeollózott dolgok.
Persze sok újat (konkrétan semmit ) nem lehet már hozzátenni a témához,
de én aszondom maradjunk a klasszikusoknál😊

Ezeket ma találtam.

1. rész

2.rész

Her Laca
Ez is ritka egy felvétel.

[/url][/img]

Her Laca

Her Laca

Her Laca

Her Laca

Her Laca
Látod én pl az USA pilcsik eredményeit fogadom kétkedve inkább,pontosabban amiket összeolvastam a témáról (nem kevés azért) nekem ez jött le.
Nekik meg bemondásra meg is adták.Bár végül is nem oszt nem szoroz a dolog,a lényeg,hogy a harci szellemet magasan tartsák ,a németeknél is ez volt a cél ,talán csak a japóknál nem számolgatták ha jól tudom.

VO101Tom
Ászokról ez egy nagyon jó, összefoglaló oldal. Igaz, életrajzok nincsenek, de rengeteg ország pilótái benne vannak.

http://www.acesofww2.com/

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Szentgyörgyi,és Tóth Lajos szerepel csak ebben az összesítésben ahogy látom és ha nem vagyok vak.
Azért akadtak még! Kéne betenni némi javítást!

Azért a lista végén, az 5-10 gépes listát nézegetve, vagy netán összeadogatva az USA pilóták által lelõtt gépek számát, nem csekély mennyiség jön azért ki, mondhatnánk, sok lúd disznót gyõzött. Azért azt se felejtsük el.

Her Laca
Azért Iván egy kiemelkedõ pilóta volt ,és az bebizonyosodott azért már,hogy nem a gép volt a lényeg.
Ott vannak a finnek ugye mint kedvenceim példaként.

Áh igen?!Akkor az orosz gépek jobbak voltak mint az amcsi gépek...😮)
Iván azt mondta, hogy tévedésbõl megtámadták az amcsik (a háború végén, amikor már sokat repültek közös légtérben), õ meg lelõtte õket.
"62 + 2 Allied P51" az orosznál ez hogy jött össze?
És akkor csodálkozik az ember, amikor az egyszeri angol vagy amcsi megnéz egy ilyen "dokumentumfilmet", beül a CloD-ba és kiabál, hogy rossz a szim, mert a "valóság" nem így nézett ki...
Egy angolnak vagy egy amerikainak lehet érdekes. Csak hát ugye a címe a sorozatnak "Az égi háború hõsei". Akkor nézzük csak a listát:

II. világháborús ászok

Valahogy az elején állókról nem sok szó esik. Kicsit unom már, hogy az angolok és az amcsik a saját nemzeti mítoszukat megpróbálják rám erõltetni. Most ezzel nem Douglas Badert vagy a társait akarom bántani. Csak a többi pár száz német, finn, magyar ászról is kellene beszélni már.
Papa01
Attól még lehet érdekes. 😊 Én leginkább a még élõ pilóták visszaemlékezései miatt szoktam nézni az ilyen mûsorokat. No és persze a korabeli felvételek miatt. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

mijki
Ahogy elolvastam a rész leírásokat, német pilótákról egy rész sem fog szólni.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro