91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
  • Her Laca
    Ja!! Voltam egy pipás arcnál,na ott letérdeltem mint a magyar szürke marha.
    Én meg nem számoltam de ott volt annyi pipa amennyit még szakboltban sem látni,félelmetes volt. Na ő bemutatott egy dohányfajtát nekem ez a latakia nevezetű dohány,az íze remek ,csak van egy bibije. Az illata ,nem nem is ez így helytelen ,a szaga az brutális. Nőm szerint konkrétan valami növényevő állat trágyája ,a szomszéd szerint kínai tornacipő (használat utáni) szaga van ,más szerint vasúti talpfán égetett autógumi a megfelelő érzet vele kapcsolatban.Nos ezt lakásban ,társaságban nem illik szipkolni,mert egyrészt olyan lesz a hatása mint amikor Shrekk fingik egyet a tóban,másrészt belső térben megmarad az ajer oszt ugye az nem kellemes.
    Nos ez egy kimondottan téli időben ,sétálásra teremtett isten adománya ,persze csakis magányosan,viszont ahogy áthatolok az utcán lágy füstbe burkolózva ,nem tudom nem észrevenni az utcán járó- kelő szomszédok csodálkozó és megrökönyödő tekintetét amit felém vetnek:)
  • Her Laca
    Azóta nem cigizem,vagyis minap reggel kértem egy szálat asszonytól,de nem esett jól és el is dobtam. Komolyan rosszul lettem tőle egy kicsit.
    Jó ez, legalább lelassulok közben (bár amúgy sem vagyok egy kapkodó idegbeteg) ,viszont jó alkalmat ad a töprengésre ,magvas gondolatok megfogalmazására. :)Tudod az élet értelme meg ilyesmik:) 42 ha jól emlékszem:XD
  • Her Laca
    Nagy az isten állatkertje ,meg az internet is:)))
  • sakkay
    Ez igen..tudsz élni. Amúgy tetszik ez a pipás dolog, de inkább nem játszom a dohánnyal, sportolok is meg vagy 10 éve leszoktam róla..de hangulatos a fene egye meg.
  • sakkay
    Pipázó majom? Hát ez honnan Laca?
  • mijki
    Jópofa kis videó :)
  • Her Laca
  • Her Laca
    A mai nap igen szépre sikeredett ,az idő gyönyörű,család munkába,iskolába ,remek dolgom volt -van:)
    Reggel azaz délelőtt sétáltam egy nagyot az ebemmel a közeli erdőben ,természetesen a minap felfedezett latakiás dohány kíséretébe.Hazafelé tartva éreztem,hogy megéheztem,így (bár nem vagyok a konzerv ételek híve) vételeztem egy Glóbus Sóletet (ennek viszont rajongója volnék időtlen idők óta) no meg a közeli cukrászdában egy bécsi krémest. Hazaérve nekiültem ,természetesen jófajta friss ropogós kenyérrel és igen csak belaktam. Kinézvén az ablakon még mindig hétágra sütött a nap ,gondoltam ez egy jó alkalom,hogy kiüljek és egy jó pipafüst társaságában élvezzem a napot (mint a gyík) és a gondolataimba merüljek. Tett követte eme tervet,készítettem egy enyhe Ír kávét ,meg egy tömet Stanwell Melange-t természetesen egy stanwell pipába.Gondoltam csinálok is egy képet :)
    És közben eszembe jutott egy dal .
    "Ez az élet Babocsai néni":)
  • Her Laca
    Drága testvírem:) Ne agonizáljál már:) Majd kijön ha kész lesz.
    Most lehúznak mindenkit akit csak lehet ,de abban biztos lehetsz,hogy drágább nem lesz csak olcsóbb. Miért adnál ki pénzt egy félig sem kész valamiért? Persze te dolgod:)
    Megjegyzem ha az kijön idén akkor én faguriga legyek.Jó ha nyárra max kész lesz.
  • sakkay
    Bocs az offért'. Pontosan nem értem, de nem azt jelenti ez, hogy decemberben kijön még az alap verzió is elővétellel?
    Early Access: Before purchase please read the details of the Early Access Program in our dev blog (post #38 and post #39). General or partial refunds are not allowed. Buyers of the Standard Edition of the Pre-Order Program will get early access in December 2013 prior to public release (the exact date will be announced later). Buyers of the Premium Edition will get the early access on November 19th 2013. Upgrade from the Standard to the Premium Edition is not available.
    Valaki esetleg értelmezné nekem?
  • Her Laca
    Az szvd optikája kifejezetten jó volt az állatok figyelésére.
    Milyen kár,hogy akkortájt nem voltak még mobilok ,micsoda fényképeket tudtam volna készíteni. Kedvencem az ürgére ,vagy pocokra ,vagy mittudomén mire vadászó róka. Nagyon mókás volt ahogy a hóba fejest ugrált.
  • Her Laca
    Én időm nagy részét az anyatermészet lágy ölén töltöttem,és mivel az esetek többségében más dolgom nem volt így beható ismereteket szereztem a honi élővilág sajátosságairól,az ízeltlábúaktól a nagyvadakig:)
    Nem volt ritka,hogy 2-3 napot egy helyben voltam ,volt időm tanulmányozni a flórát és faunát:)Egyszer másztam fára csörtető vaddisznó csorda elől:))
  • GálTomi
    Egy éjszakai harcászat során azt kaptuk feladatnak hogy derítsük fel és semmisítsük meg a másik szakaszt.Nekik ugyan ez volt a feladatuk annyi különbséggel hogy neki lesállásból kellett rajunk csapniuk. Kitalálták hogy nekem kel menni elől én leszek a terepkutató. Meredek hegyi gyalogút jobbra domboldal balra fene nagy mélység az alján patakkal. Hallom a neszeket ahogy pattognak az ágak. Én még úgy nem jöttem korában izgalomban legfeljebb a leányzó karjai közt! Na most megvagytok!! Jeleztem karjelzésekkel ahogy kell kis erejű ellenség 100 méterre! Lefeküdtünk az út szélére mindahányan és néztük a patakmedert ahonnan a zajok jöttek. Egy árnyék,még egy aztán még pár. Ott vannak! világító rakéta fel! Ami a csövön kifért karabélyok egy géppuska össztűz !!! _Zenget az erdő! Mikor abbahagytuk csodálkoztunk hogy nem szól a másik szakaszból senki...PK hívja őket rádión hogy gyertek elő mert vége a harcászatnak mi nyertünk.. Hát egy nagy túrót. A másik szakasz a fejünk fölött folt lesállásban a dombtetőn majd meg szakadtak a nevetéstől. Mi bementünk alájuk és egy szerencsétlen vaddisznó csordára hittük azt hogy a másik szakasz. Később megtaláltuk a patakmeder oldalán a patanyomokat is. Többet se voltam terepkutató :)
  • LeonSilver
    Mert mi olyan idiótákat rakunk abba a retkes parlamentbe, mint amilyenek ott ülnek. Pártállástól függetlenül kötélrevaló az összes!
    A Lengyelek nem pazaroltak el semmit, amijük megvolt!!!! Mi??? Kidobtuk a BMP-t, a 29-es. Megvettük a szar francia fos légvédelmi szarokat, stb... Mert valaki mindig jól járt és ez a valaki sohasem az adófizető volt.
  • Hecker007
    itt valaki jó pénzt akasztott a cserenél
  • bettly
    Csak azt repulik !
  • Lysandus
    Igen, ezt még akkor is mesélték, amikor mi ott voltunk Szombathelyen...

• LeonSilver
    A kurva fácán még nappal is be tudja fosatni az embert...
  • Her Laca
    Első éles kint létem.
    Éjszaka . Qrva sötét. Olyan nagyon sötétet el se tudsz képzelni,körülötted erdő.Minden kis éjszakai állat elkezd éledezni.
    Kezdem megszokni a neszeket ,már nem mindenre akarok lőni:))
    Erre a fejem felett 2 méterre megszólal valami de jó hangosan,hogy HUHUUUUUUUUU
    Én azt hittem menten szörnyet halok:))
    Retek bagoly meg tök nyugodtan üldögél ott tovább bedig dobáltam már kaviccsal miegyébbel ,meg még világítottam is rá:)
  • LeonSilver
    A lényeg, hogy úgy mentünk, hogy Záhonynál át a határon (a táskákból eltűntek az Ifjúsági Magazinok, mert egy darab félmeztelen nő volt benne és néhány tábla csoki is). Munkácsig mentünk vonattal, ott lepakolás és a zászlólaj lábon ment át a Kárpátokon.

Na most ez ha tetszik, ha nem Magyar föld. MAGYAR emberekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Az összes gépjárműre fel kellette ragasztani a piros-fehér-zöld ötágú csillagot.

A falvakban az emberek meg azt hitték, hogy megyünk felszabadítani őket!!!!!
    A hadiút szélénél álltak sorfalat baszki, sírtak, integettek, MAGYARUL éljeneztek, és mint a háborús filmekben látni, virágokat dobáltak ránk.

Nagyon-nagyon megható és meghatározó élmény volt!!!! Azóta kinyílik a bicska a zsebemben, amikor az Erdélyi, Kárpátaljai, felvidéki,stb.. MAGYAR embereket lerománozzák, ukránozzák, szlovákozzák! MAGYAROK mint én.
  • Lacusch69
    van=vagy... (egész jó 8.3%-os sört vettem délután...)
  • Lacusch69
    Én is honvéd voltam (R-142 műszerész, rádiórelé ápk.)
  • Lacusch69
    Az nem volt vicces, amikor felhívták a figyelmem (tiszt!), hogy az a baktói őrségben, az én posztomon a kukoricástól két szál szögesdrót választ el, és 2 éve ott vágták el egy srác nyakát a fegyverért.
    Éjszaka behúzódtam a bódéba, AMD csőre, lady nevű német juhászt meg a bódé mellé kötöttem.
    Hajnalban elindultunk járőrözni, és a derékig érő fűben kb. 0.6m-re felröppent egy fácán. Nem tudom, hogy a kutya van én szartam be jobban...
  • LeonSilver
    Hát gyerekek, amikor az oroszokhoz mentünk, egy világ fordult meg bennem!!
    Mindjárt kifejtem!
  • LeonSilver
    Neeem, bár édesapám határőr volt (Körmenden, bizony Laca!) én honvéd voltam :)
  • Her Laca
    Ez a Hör nél alap volt:) Tányérsapkára még a disznó is ugrott:))
  • Indi69
    azért ezek a nevek és történetek Rejtői magasságokba emelik az egészet:D
  • Lacusch69
    Gondolom ismerted azt a trükköt, hogy a kutyások tiszti tányérsapkával verték az őrkutyákat.
    Nálunk nem minden tiszt ismerte, és a kopasz hadnagyok tányérsapiban mentek ki őrségváltásra / szemlélni. A kutyák majd' szét szedték a kennelt... ( A rafkósabb tisztek Bocskait használtak)
  • Her Laca
    Na ez vicces nem traktállak benneteket komolyabbakkal:)
    Két vadász valami pártemberek a magas lesről vagy honnan rálőttek az egyik járőrre. A srác lábát találták el.Na az azonnal viszonozta a tüzet ,aztán rádiózott,mi hatoltunk. Bekerítettük a delikvenseket akik már tudták,hogy az nem szarvas volt :)) és persze lapítottak hasmánt az édes anyaföldön a zárótűz miatt. No megfogtuk őket, be az Uazba (kicsit meg lettek közbe rugdosva) fel az Őrsre.Jön az ottani Őrsparancsnok. Na ezek ahogy tisztet látnak azonnal felélénkültek ,és máris elkezdték mondani ,hogy kik ők meg ilyesmik. Sose felejtem el,a Főhadnagy úgy baszta orrba a hangosabbat ,hogy eltört a cserpákja ,meg kilazultak a fogai.
  • LeonSilver
    Valaki volt 1985-ben a Garasinban?? Akkor voltunk az oroszoknál, ezerd éles lövészeten.
  • Lacusch69
    Az én arcom meg nőtt, nem is kicsit...
  • LeonSilver
    De ez azért volt közröhely, mert a 155 centihez tartozott az 50-es láb! Épületes látvány volt!!!

Vagy volt a suliban egy osztálytársam, akinek nem találtak megfelelő tányérsapkát!!! Akkora feje volt, mint az IFA pótkerék!
  • Indi69
    banyek egy ilyet én is ismertem. ha hátán volt a málha és hátulról nézted az olyan volt mintha a málhazsáknak lenne lába. ilyen et-sen mozgott. sikítva röhögtünk a sorban menet alatt
  • LeonSilver
    Nekem volt egy katonám. STRICI és kitartott volt. Az egyik legjobb faszi volt, akit megismertem!

Tudod engem mivel lehetett az őrületbe kergetni???????????????????? Egy mondta csupán... " Méé pont én?" Na ettől tudtam a falnak menni baszki!!!!

• Lacusch69
    Vácon (előttünk egy időszakkal) szitává lőtt az első őrségén egy kopasz egy tehenet a laktanya melletti kukoricásban.
  • LeonSilver
    Úúúúú ! Vagy a Jeremi honvéd!!! Még a Zpk is így hívta... És miért??? A böcsületes neve Névtelen János volt. Névtelen nulla- -jeremy .D :D

Majdnem analfabéta volt! De komolyan!
  • Her Laca
    Az biztos,hogy olyan arcokkal hozott össze a sors a seregben amikről nem is álmodnék:)
    Volt egy srác az egyik Őrsön. Sose ment haza. Nem engedték. Állítólag mindig részeg volt (senki sem tudta honnan szerzi a piát,pedig figyelték) és ha az idő engedte és nem volt szoliban akkor felült egy csepel női kerékpárra és órákon át kerekezett körbe körbe az őrs udvarán. Ja és nem szólt senkihez úgy általában.
  • Lacusch69
    Anno a Mezei Ricsi (válogatott kézilabdás volt, gondolom mindenki ismeri) nálunk volt katona.
    Hónapokig nem találtak surranót a lábára...
  • Lacusch69
    Ugyan már, Kaszának Szegeden elment a DAC féke, 110-zel előzte a Szabadkai úton a rendőrkocsit, aztán úgy-ahogy motorfékkel lassított, majd bejött a zárt MEA kapun.
    Láttam a körletből...