91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Hát hogyneeeeeee:))))
  • sakkay
    30% ennyi.
  • Her Laca
    Szerintem a Rof FM jét próbálták valahogy rávariálni a II VH-s gépekre oszt ez sikeredett. Olyan mintha egy dróton ráncigálnák. Asszem kezdhetik újra csinálni ezt a részét.
  • LeonSilver
    Árkád. Ennyi..
  • Her Laca
    1.30 tól :))
    És ezért akarsz te fizet sakkay mester?:)
  • sakkay
    Ahhoz viszont, hogy Mohács után nem tudott talpra állni az ország, a török után egyből az osztrák jön..talán nem kell részletezni. Ha kicsit bárki felfrissíti a memóriáját érdemes elolvasnia Mohács utáni 50-100 év eseményeit. Nem tudom ki a nagyobb ludas. Célzok itt arra, hogy ha nem csesznek ki velünk a kedves sógorok, megoldottuk volna sokszor magunk is a dolgokat. De legalább ugyanúgy ahogyan a nagy segítők alakították. Tényleg az egyik legjobb példa Zrínyi.
  • Her Laca
    Ugyan azt mondod amit én,csak te szépen ki is fejted míg én csak a végeredménnyel foglalkozom.
    Magunktól semmire sem mentünk és kész. Kellett hozzá az Osztrák ,a Francia,a Német ,meg istentudja ki a végére.
    Én nem kérdőjelezem meg azon Hősök eredményeit, erényeit akik próbáltak tenni de széllel szemben ugye nehéz.
    Igazán nagy vezető alig volt a történelmünkben sajna,a nemesek nagy része meg megbaxta anyját 10 fillérért.
    Ma is ez van csak már máshogy hívják őket.

• artivizsla #70202
    Szigetvár :

"...A Habsburg-hagyomány lényegében elbagatellizálta Szigetvár ostromát – és gyaníthatóan követi ebben a jelenlegi hivatalos magyar történetszemlélet is. Mivel az akkori uralkodó, az óvatos, kockázatot szinte sohasem vállaló Miksa (uralkodott 1564-76) ugyan óriási összeget (1,7 millió aranyforintot) szavaztatott meg a birodalmi gyűlésen a török elleni védelemre, és a tekintélyes létszámú fősereggel Győr környékén állomásozott, nem mutatott hajlandóságot a vár felmentésére.

Akkor sem avatkozott be, amikor a helyzet rá nézve kétségtelenül igen kedvezővé vált. A szigetvári ostrom alatt elfáradt, megviselt, ezer sebből vérző, főtiszti karának jelentős részét elvesztő oszmán hadsereg megtámadása az évszázad legkomolyabb katonai sikerével kecsegtetett – ezt nem én mondom, hanem a korszak katonai szakértői, és a jelen hadtörténészei ezt aligha cáfolhatják. A jelen lévő képzettebb katonák is sürgették a vár felmentését, és a török megtámadását, Miksa azonban nem merte rászánni magát. Követte a gyalázatos „tradíciót”: a Bécsben székelő magyar király soha egyetlen magyar várat sem mentett fel a török ostroma alól. Máskor talán ezt megkísérelte, most azonban – amikor az esélyek határozottan az ő oldalán voltak – ne is próbálkozott. Zrínyi magára maradt..."
  • LeonSilver
    Lehet, ezt igazából nem tudhatom.
    Ami viszont tuti, hogy nálunk sohasem volt a század 60%-a börtönviselt!
  • Lysandus
    "ha rajtunk múlt volna akkor most lenne vagy 3 asszony a háznál"

Hát, Zrínyi nem így gondolta. Ő ki akarta űzni a törököt, csak az osztráknak jó volt a status quo. És nem kellene elfelejteni a Wesselényi-összeesküvést sem: "Az arisztokraták elégedetlenkedésének közvetlen indítóoka az 1664. augusztus 10-én kötött vasvári béke volt, amely az előzőleg aratott szentgotthárdi győzelem nyomán feléledt reményeket derékba törve az Oszmán Birodalom birtokában hagyta minden addigi hódítását, beleértve Érsekújvár előző évben elfoglalt vidékét.

A felháborodott főurak eltökélték, hogy az ország politikai függetlenségét és vallásszabadságát csorbító, és a törökkel lepaktáló kormányzat ellen összefognak"
  • Lysandus
    Ha a folyamatos rabláncra fűzést nem veszed csesztetésnek, akkor tényleg nem is volt olyan sanyarú a dolog...
  • Lysandus
    Pedig de. A 4. században ez volt az arány. Aki nem tápos volt, az már volt büntetve. Germán fhgy. meg különösen utálta a táposokat. Az egész ezrednél - leszereléskor már dandár - mindenhol előfelvételisek voltak a századírnokok, kivéve a 4. századnál. Ott egy olyan nem tápost tett meg írnoknak, sikerült olyat találni, akinek "csak" felfüggesztettje volt. Ilyen volt a merítési bázis. :-)

Nálatok, a 6-nál a béke szigete volt a zászlóaljnál uralkodó állapotokhoz képest.
  • Zpogi
    Én nagyon szeretem, nem tudom mi bajod vele?
  • Willenbrock
    Szerintem az únijó semmit törődik a nemzetiségi jogokkal,ez a szlovák nyelvtörvény/oktatási törvény kapcsán már bebizonyosodott.Annyi volt az össz hozzáfűzni valójuk,hogy ez két ország belügye.A benes dekrétumokat is érvényben hagyják,azzal együtt,hogy az úniós jogszabályoknak is ellentmond.Úgy tűnik amit szabad szlotákiának,azt nem szabad Magyarországnak.
  • Nesut3n
    Melanzs és Pipa
  • artivizsla #70194
    Erdéllyel kapcsolatban azért azt nem értem egészen, hogy amikor Romániához csatolták, a románok szerződésben vállaltak egy sor dolgot a kisebbségekkel, amiket nem maradéktalanul tartottak be. Ezért miért nem lehetett, ill. lehet fellépni ? Ha a trianoni békeszerződés érvényben van, akkor annak a záradékai is, gondolom én.
  • artivizsla #70193
    Fordítva. Genetikusok kimutatták, hogy faj, de nálunk nem egyértelműsítik, mert ha úgy jobb, akkor vallás, ha meg amúgy jobb, akkor meg faj. Lényeg, hogy ne legyen biztos.
  • LeonSilver
    Az egy vallás, míg a többi nemzet :p
  • Willenbrock
    zsidóskodjál :D
  • Szepy2884
    Tényleg van még (persze Pogin kívül) akinek még megvan és használja?
  • Szepy2884
    Igazad van, csak volt. De mióta lecseréltem újra szeretet és béke van a szívemben
  • Zpogi
    Igen, köszi. Közben megoldottam, csak először rossz helyen kerestem.
  • Her Laca
    Nekem van de Ncore ról letöltheted. Bár én a Navigonra esküszöm.
  • Zpogi
    Urak, véletlenül nem tudtok megbízható IGO8-at Motorola Defy-re? Többeteknek is ez van/volt, gondoltam hátha van valakinek.

Előre is köszi.
  • sakkay
    Igen ebben egyetértek:hőbörögni felesleges, sőt veszélyes. Szívósan és csendben kitartani.
  • Her Laca
    A törökök nem csesztették a népet ,még a jogrendjüket,az adózást is hozzánk azaz a már meglévőhöz igazították.Vallást meghagyták.Na ezzel én nem azt mondom,hogy hú de remek volt de nem is volt annyira sanyarú a dolog.

Először 16 ban vették célba Erdélyt.Ha jól tudom akkor az Osztrák Magyar csapatok csak Német segítséggel tudták kirugdalni őket.18 közepén elismerték a vereségüket ,és megszületett a Bukaresti béke vagy mi.
    Aztán decemberben meg mint helyesen utaltál is rá ,felrúgták ezt és kihasználva,hogy nem volt hadseregünk újra nekiveselkedtek.

Abban teljesen egyetértünk,hogy igenis legyenek mindenhol Magyar emberek ahol eddig is voltak, de én efelől nyugodt vagyok,hiszen a szülőföld nekik is ugyan azt jelenti mint nekem vagy neked.
    Viszont az semmi jóra nem vezet,hogy hőbőrgünk,igenis meg kell találni a hangot mindenkivel és szépen békében élni. Jelzem a mostani folyamatok szerintem e felé tendálnak. A nemzet nem az ország csupán,ezt elfogadni látszik mindenki a környezetünkben,még a Szlovákok is lassan belátják ezt pedig volt ott azért ez meg az.A Románok is másként állnak hozzá már a dologhoz,bár pl Székelyföld autonómiai törekvéseit nem tudom mennyire fogják tolerálni,de még az is lehet ,hogy sikerrel járnak a komák.
  • sakkay
    A szent ligát valóban a Pápa kezdeményezésére jött létre, de
    1. a lent említett folyamatok beindultak ezért jöhetett létre egyáltalán
    2. szinte semmi anyagi-katonai ereje ebben már nem volt a Pápának.Egy valódi dologban segített, egy ideig lebeszélte a francia királyt a az Osztrák cs. basztatásáról. A Katonák arányában a magyarok közül volt a legtöbb, bár a 100000-hez képest valóban elenyésző szám. Lévén nem volt magyar állam. De pont ezért mondtam kitartás, ellenállni a különböző asszimilációs törekvéseknek, és ki tudja mit hozz a jövő. De ha ott nem marad magyar, akkor tök mindegy mit hoz. Ezért kell ott maradni elég székelynek, és nem elfeledni az anyaországban ezt.

Amikor a Románok bejöttek
    1. nem volt hadseregünk mert egy jópofa (szemét *eci),h.miniszter nem akart több egyenruhát látni, Károlyi jelzőt sem érdemel és nem is tudom mit mondjak Kun Bélára..nincsen jelző.
    2.nem csak a Románok, hanem mindenki, minden iránybólez itt bár wiki, de nagyon szemléletes. Még a lábam is ökölbe szorul kora reggel.

EU....bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.
    Oliver Cromwell
  • Her Laca
    Alkohol elrejtése.
    Mennyezeti lámpabura (az a kerek tejüveg ,gondolom ismeri mindenki) leteker, kimos ,izzó kiszed ,búra megtölt HP val,majd visszateker.
    Azt a vakarózást a tisztek és tisztesek részéről,felforgattak mindent és qrvára nem értették mitől seggrészeg a szakasz ,pedig se ki se be senki :)
    Na most elárultam a nagy titkot:))
  • Her Laca
    Én úgy tudom:))) ,hogy 1684 ben a Pápa kezdeményezésére hozták létre a Szent Ligát ,én most nem taglalom ezt behatóbban ,hogy kik és hogyan vettek részt benne,de hogy a Magyaroknak sok közük nem volt a török kiűzéséhez az hótziher. Mint mondottam ha rajtunk múlt volna akkor most lenne vagy 3 asszony a háznál:)

Erdély.
    A közelmúltban azaz a XX század elején ugye két harc is volt érte.
    Egyszer 16 ban bevonultak ,akkor némi segítséggel ki lettek ebrudalva,aztán 18 ban újra eljöttek egészen a tiszántúlig.
    Aztán ez ,hogy ki mit kapott részletkérdés mert a Bécsi döntés meg Magyarországnak adta, 47 ben meg a Párizsi szerződés vissza a románoknak visszaállítva Trianont.

EU.
    Ok ne alapozzunk rá. Akkor mégis mire?
    Habzó szájjal kéne követelnünk ,hogy vissza nekünk mindent ,meg csörtessünk kardot,a régi fényünkre hivatkozva? Elmúlt! Nincs nagy Magyarország,és ahogy nézem nem is lesz. Evvel az erővel az Olaszok is nekiállhatnának vergődni,hisz annó Róma uralta az ismert világot.
    Vegyük már tudomásul,hogy bolhafingok vagyunk, majd ha ismét erős lesz valamilyen csoda folytán az ország akkor talán ,de addig ez van .
    És igenis mint mondtam és Leon is rámutatott Trianon megoldása nekünk az EU. Csak okosan kell csinálni a dolgokat és nem behajolni mutatva a segglikankat is ,hogyha valaki felveti,hogy megfolak baxni benneteket.
  • LeonSilver
    Annak azért örülök, hogy nekem nem kell és nem is kellett soha "bújkálnom" a városban :D
    Nem úgy, mint az Árkosinak vagy a biluxnak :D
  • LeonSilver
    Táposok... Hozzám sokan kijártak a lakásomba, beszélgetni. Csíptem őket, mert a zömmel értelmesen lehetett dumálni. De ha tetszik ha nem, voltak közöttük igazi balfaszok is. És azért a tápos elnevezés sem véletlen...
  • LeonSilver
    Ez a horváth lajos egy fasz. Sajnálom, hogy nem szopatták halálra.
    Igen, sok marha volt a hadseregben, de az állomány 60%-a közel sem volt bűnöző.
    Ez a manus egy szép, méretes faszparaszt lehet IRL is.
    A dinnyés alkesznek meg több köze van az urbánlegendához, mint a valósághoz.
  • artivizsla #70177
    Kávé mellé.

Benya.

Garasin I.

Garasin II.

"...Szabó Béla, a Vodafone márkaigazgatója :

Én még előfelvételisként nyomtam le az 1 évet, amiből végül 10 hónap lett. Mi voltunk a táposok, a gyenge, nyúvadt szerencsétlenek, akik a habzó szájú dolgozók kényekedvének kitéve botladoztak végig a szívatások erdején. Tulajdonképpen minden nap volt valami új lelemény ezen a téren.

De a legmetálabb az volt, mikoris télvíz idején kellett kipróbálnunk milyen is lehetett az Orosz sztyeppéken hajrá üvöltésével megfélemlíteni az ellent. Két napot töltöttünk kint a szántásban fel-le szaladgálva, BMP-be ki-be ugrálva. Éjjel persze a rettenet ellenség miatt nem lehetett tüzet gyújtani, így háromféle pokoli alvás innovációval próbáltuk a fagyhalált elkerülni: pokrócba csavarva mozdulatlanul fekve a melegség akarásával, a téli hideget ezerszeresen visszaverő fémből készült tankba húzódva és valami borzállatféle földbe vájt odujába vacarodva L alakban kinyújtózva miközben álmunkból a szánkba pergő homokra nyelve riadtunk fel. Másnap a főroham elmaradt..."

"...Horváth Lajos, a Cluso alapítója :

Kreativitás az olasz hegyi vadászok elleni küzdelemben
    Ha valamit kitörölhetnék az emlékezetemből, az a szombathelyi Garasin laktanyában eltöltött 1 év lenne. Életem legborzalmasabb időszaka, 18 évesen előfelvételisként bekerülni az ország legsötétebb figuráival egy körletbe, és a Magyar Néphadsereg kizárólag súlyos alkoholistákból álló szadista szombathelyi tiszti állományának engedelmeskedni olyan élmény, amit senkinek sem kívánok.
    A 4. században, ahol lövésszé képeztek ki, kizárólag kétféle ember volt megtalálható: a század 40%-a előfelvételis (akkoriban az egyetem megkezdése előtt kötelező volt 1 évet a hadseregben tölteni), mindenki más börtönviselt bűnöző.
    Miután a Kreatív c. lap hasábjain vagyunk, végiggondoltam, hogy a kreativitás jelen volt-e bármilyen módon a hadseregben, és találtam is ilyet. Nem sokat, de azt a keveset is meg kell becsülni.

Kreativitás az alkohol megszerzésében
    Ez az a terület, ahol börtönviselt harcostársaim képességei maximálisan kibontakoztak, és az igazság az, hogy az alábbi két módszer előtt én sem tehetek egyebet, mindhogy megemelem a kalapom. A laktanyában természetesen nem lehetett alkoholt kapni, ezért a fő beszerzési forrás a vasárnapi családi vagy rokoni látogatás volt. A bejáratnál szigorú motozás és ellenőrzés zajlott, így nem lehetett csak úgy besétálni egy üveg pálinkával.
    A legnépszerűbb nyári becsempészési módszer: ahogy elindult a dinnyeszezon, minden katona min. 3-4 óriási görögdinnyét kapott, amibe a rokonok injekciós tűvel előre befecskendeztek egy egész üveg rumot, majd gond nélkül átsétáltak vele az ellenőrző ponton.
    A legnépszerűbb téli becsempészési módszer: vegyél 3-4 tubus Glóbusz mustárt, majd szép lassan hajtogasd ki az alján levő feltekert zárórészt. Mosd ki a mustárt, majd tölts bele pálinkát. Ha megvan, tekerd vissza a tubus alját. Ha ellenőrzik a kupakot a bejáratnál, az alatta levő zárófólia érintetlen, a lebukás esélye minimális.
    Tökéletes megoldás..."

"...Kiskádár Tamás, a Mito kreatív igazgatója :

"Mit kolbászol itt? Ugorjon ki a zsebéből!"

A szombathelyi Garasin Rudolf laktanyában voltam katona, és mivel mi voltunk ott az első előfelvételis évfolyam, nem volt nagyon könnyű dolgunk.

Így aztán nagyon sokat nem röhögtünk, bár az végül is vicces volt, amikor az őrmesterem lejött utánam a gyengélkedőre - ahol napjaim jelentős részét töltöttem, mint ápolt -, hogy lelőjőn. Nyilván tök részeg volt, és amikor a 100 kilós mentősofőr azt mondta, hogy "na húzzál a kurva anyádba, mielőtt leverlek", a csávó elkullogott.

Én hatvan kilósan vonultam be, aztán gyorsan fogytam öt kilót, úgyhogy amikor anyám lejött meglátogatni, elment mellettem, mert nem ismert meg.

Viszont soha életemben nem láttam olyan szép napfelkeltéket, mint ott sorozatosan. (Ebben nyilván benne van az is, hogy nem mindig kelek olyan korán, mint ott, hehe.)

Szóval én a gyengélkedőn töltöttem a katonaidőmet, vagyis félévet, mert utána közös megegyezéssel eljöttem.

A gyengélkedőn Gyula volt a konyhás és büfés egyszemélyben. A büfés tevékenység abban merült ki, hogy lehetett venni kávét. A kávéfőzés módja Gyulánál a következő volt.

Lefőzte a kávét. Bevitte az orvosoknak.

A zaccot bennehagyta a gépben, és újra lefőzte. Ezt itták az eü (egészségügyi) katonák.

Végül még egyszer lefőzte, ami a gépben volt (nem tudom, ezt is zaccnak hívják-e), ezt vehettük meg mi, ápoltak.

A gyengélkedő amúgy nagyon jó hely volt, mindenki odavágyott, mert nemigen kellett lövöldözni meg rohangálni, és az ember csupa jó arccal beszélgethetett, akik szintén próbálták túlélni ezt a mérhetetlen baromságot, amit sorkatonaságnak hívtak. Teltek-múltak a napok, és már csak kb. 9000-et kellett aludni a rendszerváltásig.

Természetesen részt vettem olyan foglalkozásokon is, mint célbalövés meg fegyvertisztítás, de azokról nem nagyon tudok mit mondani, mert lőni összesen három golyót lőttem ki, a fegyvert meg nem szedtem szét, mert nem tudtam és/vagy akartam volna összerakni utána.

És még az is vicces volt, hogy a nem előfelvételis (tápos) katonák magáztak minket izomból.

Ja, és volt egy kedves katonatársam, aki elég sokat szívott a neve miatt, mert úgy hívták Százados. (érted, mennyire menő már, hogy Százados honvéd lépjen ki, muhaha.)..."

"...Kósa Lajos Debrecen polgármestere :

Kire emlékeztet Kuncze Gábor?

Az SZDSZ elnökének privatizációs elgondolásairól is szólt. Kifejtette: Kuncze Gábor a valamikori Garasin-laktanya ezredorvosára emlékezteti. Álltak sorba a katonák és az egyiknek fájt a feje. Kalmopyrin - jött az orvosi javaslat. A másiknak láza volt. Kalmopyrin. A harmadiknak aranyere volt Kalmopyrin. Mindegy, kinek milyen tünete volt, mindig Kalmopyrint adott. Na, hát ilyen Kuncze Gábor is. Mindig azt mondja, hogy privatizáció. A helyzet az, hogy a Kalmopyrin jó gyógyszer, de nem gyógyít meg minden betegséget. A privatizáció is fontos dolog, de minden helyzetben nem nyújt megoldást. Ilyen értelemben Kuncze Gábor kicsit olyan, mint az az óra, amelyik megállt. A rossz óra ugyanis naponta kétszer egy percig pontosan mutatja az időt. Nagyjából ilyen találati aránnyal időnként Kuncze Gábornak is igaza van abban, hogy privatizálni kell. Mert alapjában véve a magánosítás nem ördögtől való rossz dolog. Ugyanakkor azt gondolom, hogy monopolszerkezetű ágazatokat normális szabályozási rendszer nélkül tilos privatizálni. Ilyen az egészségügy, a MÁV szállítmányozási cége, vagy például a posta. A magánmonopólium ugyanis éppúgy nem barátja a versenynek, mint az állami monopólium. Az energiaszektorban ez már bebizonyosodott..."

• artivizsla #70176
    "...Jelezném az a másfél száz év nem volt rossz az akkori lakosságnak! ..."

Csak ezt igen kevesen mondhatták el utólag az utókornak. A török kiűzését követő időszakban indult be a szervezett betelepítés - sváb, tót, - ill. a szervezetlen bevándorlás - rác, oláh - ami nem kis bonyodalom forrása lett a későbbiekre nézve. Egyébként nem csak Erdélyben, hanem az egész országra nézve sem érte el a magyarok aránya az 50 %-ot sem, ami nem egy áldott állapot azért.
  • sakkay
    Az EU-meg történelmi viszonyok között pár éves. Ha Németország nem lenne ennyire erős, már régen szétesett volna. történelmi távlatból a -ki tudja mi lesz belőle-kategória. Még csak most született. Erre tenni mindent, nem kis dőreség uraim. Ilyesmi miatt veszett el a Cseh állam 38-ban. Én is Eu párti vagyok, csak ez a dolog egyáltalán nem olyan karikacsapás.
  • sakkay
    A románok nem megszerezték Erdélyt, hanem megkapták Laca.
    Az összetételt tekintve, pedig az adott terület valóban kevert volt, 900 éven keresztül egyértelmű magyar dominanciával, és vezetéssel-tekintet nélkül az adott főhatalomra..legyen az a porta, vagy az osztrák cs. A pápának meg vajmi kevés köze volt az ország felszabadításához. Annál inkább az Oszták birodalom megerősödése, egy Lengyel király,és a török lassú, de szinte folyamatos gyengülése.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Nem nem,nehogy félre érts. Én is komoly gyökerekkel megáldott ember vagyok,nem véletlen,hogy itt élek.Hidd el ha akartam volna mehettem volna .
    Én csak azt akartam evvel érzékeltetni,hogy ha neked ,másnak,nekem hiányzik Pl Erdély ,akkor minden gond nélkül odamehetsz és ha jól érzed magad maradhatsz is. És evvel ők is így vannak.Az életkörülmények na az más dolog,de ha pl most Magyar lenne az a terület jobban élnének? Menj le a keleti határszélre és nézd meg ,hogy élnek itthon az emberek.Elkeserítő!
    Menj el Nyugatra ott meg egész más a helyzet. Budapesten meg megint más.
  • LeonSilver
    Erről van szó! Trianonra a legjobb válasz az EU! Ha tetszik, ha nem!
  • Indi69
    na ezt hívják globalizációnak. mennél többen kóvályognak a világban egy nemzettből annál irányíthatóbb + mindig az okosabbja megy elsőnek. nem véletlenül hívják hazának. én így látom.de mondom lehet igazad van