91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • 77pxdumbo
    Az valóban szuper felvétel, bár az az erdei héja.
  • Her Laca
    Van az amikor az erdőben tolja a madár. Az félelmetes.
    Különben a galambok is tudnak azért ,nem is kicsit.
  • artivizsla #70328
    Jó kis film ez is.
  • 77pxdumbo
    no meg ez
  • 77pxdumbo

Azért topon kellett ott lenni a camaraman-ek is. Bár a "biciklist levadászta" cím azért egy kicsit hatásvadász, és megtévesztő.
    Ez sem rossz
  • Her Laca
    ezt nézd meg
  • 77pxdumbo
    No ez éppen nem jutott eszembe, de nálunk tényleg ez a nyerő...
    Csak figyelj, hogy mindig időben fordítsd a széljakit :)
  • Her Laca
    Akkor belépek az éppen kormányzó pártba:))) No problem:)

• 77pxdumbo
    Ez bizony így van.Nekem a csúcs a vándorsólyom. No azzal már tényleg lehetne jókat vadászni, csak ugye ugyanaz a dolog rá is igaz. Valahol királyi udvar tagnak kell lenned ahhoz, hogy foglalkozhass vele...
  • 77pxdumbo
    Bár nem teljesen igaz, mert a vércsék és az ölyvek is a vágómadarak rendjébe tartoznak...
  • Her Laca
    Jól mondod. Pl a Kerecsensólyom az fokozottan védett, ha jól tudom (nemrég olvastam) sem vadászni,sem tartani,semmit sem lehet csinálni vele.
    Jelzem nagyon helyesen!
  • 77pxdumbo
    Az már eléggé ősi módszer, erre való a sapka. A kirgizeknél és mongoloknál inkább a sas félék dominálnak, mert kinn a pusztán nem igen akad sólyomnak való kis méretű zsákmány. Alapból a sólyomfélék levegőből vadásznak. Igen nagy a sebességük ezért a földről zsákmányolás komoly veszélyt jelent számukra. Ezért is tartoznak a vágómadár félékhez. A sas alkatúak ejtenek talajon zsákmányt.
  • artivizsla #70318
    A tojásokat és fészkeket védik a vadőrök, többek közt az amatőr madarászok miatt, a nagyon védett madarakat állítólag nem is igen engedik vadászatra, hogy megakadályozzák a fészekrablásokat. Most itt nem rád gondolok természetesen.:)
  • artivizsla #70317
    Nálunk egy vörös vércse költözött a rag alá. Nem győzök papírt tenni a járdára alá, mert ez bizony nincs legyengülve. Reggelente megy el, amikor a kutyát kiengedjük.
  • sakkay
    Egyszer olvastam valami orosz vagy kirgiz regényt, ami egy öreg solymászról meg egy sólyomról szól. Gondolom most már nem így van, de ott az öreg be varrta a sólyom szemét, miután befogta-kurva sokáig így volt, aztán utána amikor kiszedte a varrást kezdett el vele foglalkozni...érdekes volt. tök jól le volt írva hogyan látja aés fogja fel a madár a dolgokat. A vége az volt, hogy túl nagy vadnak ment neki aztán hősi halált halt.
  • 77pxdumbo
    Akkor hajrá! Remélem sikerrel jársz. Ha igen akkor egyszer elmegyek Veled röptetésre, mert én is igen kedvelem az effajta időtöltést. Már csak lovagolnod kell megtanulni, hogy igazán autentikus legyen a műsor. Azért mégsem járja, hogy a ragadozók királya után gyalog botladozzon az ember:)
  • Her Laca
    Ó már utána néztem. Kell vadász vizsga ( azt megoldom) akkor természetvédelmi vizsga ,a helyi vadásztársasággal is kell egyeztetnem ,de az nem problem.
    Egyszóval természetesen teljesen hivatalosan szeretném.
    Persze nem lesz egy sétagalopp ,azért nem kevés munkát kell belefeccölni ,de most ez érdekel és ha valamit a fejembe veszek ,azt mindig a legmagasabb intenzitással csinálom :)
  • 77pxdumbo
    Hát Mo.-on alapból minden fajta ragadozómadár védett és nem kis eszmei értéke van, főleg egy sólyomnak. Persze megoldható, (azért csak vannak solymászok) de nem kevés utánajárást és papírmunkát igényel, már ha hivatalosan szeretnéd a dolgot. Márpedig, ha terepre szeretnél vele menni akkor hivatalosnak kell lennie. Otthon kalitkába tartva, meg értelmét veszti a dolog, tulajdonképpen meg is ölted vele lényegét.
  • Her Laca
    Sólymot. ne gonoszkodj:)
    Papagáj az van faternak :)
    Képzeld. Van neki egy gyönyörű szép hím kanárija ,na az egész nap kint repked a lakásban és inzultálja a nagy papagájokat. Azok meg félnek tőle:)
    Kis mocsok peckesen jön meg a fejökre száll ,ütögeti a búbjukat,pedig a tojó papagáj már lecsippentette az egyik lábújáról egy kis darabot.
  • 77pxdumbo
    És miljen madarat akarsz? Papagájból jó sok félét lehet kapni :)
  • 77pxdumbo
    A környéken, ha valaki ilyen beteg madarat lát, mindjárt nekem szólnak. Már híre ment, hogy ilyen állatmentő vagyok :) Az előbbi már a második ilyen ölyvem volt, de a legcifrább sztorim egy szavanna varánusz volt amit, éppen jóapám talált a kiserdőben, októberben, éppen a kihűlés határán.
  • Her Laca
    Velem most nagyot fordult a világ.Vagyis azt hiszem,hogy változtam.
    Szükségem van a nyugalomra,és elkezdtem járni a határt.Most érdeklődöm mi is kéne ahhoz,hogy legyen madaram .
  • 77pxdumbo
    Mindig is tetszettek a sólymok. Anno a madártani egyesületben "ragadozószakos" tag voltam. Azóta is szorgalmasan küldözgetnek leveleket (főleg egy kis támogatásért) Tavaly volt egy egerészölyvem, de csak két hétig. Az erdőben találtam, amikor az a nagy hó volt. Teljesen legyengült, mert nem talált táplálékot. Már elrepülni sem volt ereje. Hazavittem, jó kövér egerekkel feltápláltam, aztán mikor megerősödött elengedtem. Annyira jó érzés volt, látni újra repülni.
  • Papa01 #70307
    Teljesen igazad van, a kép undorító.
  • 77pxdumbo
    Aranyos kis film volt, de már igen csak rég láttam.
  • 77pxdumbo
    Hát én is voltam így. Mikor a CloD kijött, az elsők között vettem meg. Aztán ahogy a 77Px széthullott, úgy elkedvetlenedtem (hú még leírni is elég), hogy vagy 7 hónapig gép elé sem ültem. (Mondjuk az is beszart közben.) Aztán csak vissza húzott a dolog. Mert lássuk be, ha nem volna a zsigereinkben ez az őrület, már régen abbahagytuk volna, oszt legfeljebb pasziánszoznánk néha egy kicsit.
  • Her Laca
    Emlékeztek erre?
  • Her Laca
    Tegnap előtt elhatoltam délelőtt a közeli erdőbe,és találkoztam egy solymász krapekkal.Nekem mindig is tetszettek ezen madarak,de most teljesen beléjük szerelmesedtem.
    Volt nála kettő,elengedte őket ,hát olyat játszottak,hogy lefo....am a bokámat.
    Na az légi harc volt!!!:))
  • Her Laca
    :)) Sokadik ,de ez most végleges döntésem.
    Tényleg nem izgat már egy picit sem,a gép elé is csak azért ülök,hogy itt társalogjak.
    Ha érdekel van G940 meg TR:)
  • 77pxdumbo
    Értem :)
    Azért ne nyomd el olyan gyorsan a cuccost, fogunk még szerintem jókat repkedni együtt. Sajna a pipázásban nem tudok partner lenni, mert 25 éves munka viszonyom tiszteletére nem csak egy kis pénzt kaptam, hanem egy jó kis asztmát is :(
    Egyébként kedvelem a jó illatú pipafüstöt, csak sajna most fuldoklok egy slukktól is.
  • Her Laca
    Értem!:)
    Na akkor hajrá!
    Én ezt kaptam,azaz,majd megyek megvenni én is:)
  • Zpogi
    Ez most hanyadik alkalom is?
  • 77pxdumbo
    Hát még csak a hozzájárulás van meg asszony pajtás részéről. De a többi már gyerekjáték lesz :)
    Igazándiból én sem a BOS miatt veszem. De a mostaninak a gázkarja nem tökéletes a helikopterekhez. Pedig azzal szeretnék foglalkozni többet.
  • Her Laca

Nem akarok vásárolni Testvírem:)))
  • 77pxdumbo
    Sajna monitorom vagy gépem nincs eladó, de nem sokat vesztettél, kihagyható látvány :)
  • Her Laca
    Ó:) Legyen benne sok örömöd:)
    És milyen?
    Egy darabig szemezgettem én is vele,de én most akarom eladni az egész szakramentumot:)
    Mán nem akarok evvel foglalkozni .
  • 77pxdumbo
    Ja! És van egy idősebb testvérkéje szintén X52. Annak a két tekerője néha egy kicsit ugrál, de amúgy jó.
  • 77pxdumbo
    Üdv Urak :)
    Remélem mindenkinek megtelt a fa alja. Nekem úgy néz ki, befigyel egy Warthog. Ezen okból megválnék szeretett és megbecsült X52-emtől. Tökéletes jó állapotban van, minden pöpecül működik rajta. Ha vkit érdekel dobjon egy Pü-t.
  • Her Laca
    Úgy látszik nekem már a gép is önvédelmi állásban van mert én ezt látom:)
  • GálTomi
    De legalább nagy felbontású lenne mert én nem látom. A rossz szemeimmel és monitorommal fél órája nézem közben cserélgetem a szemüvegeimet mit akar ábrázolni a kép.
    Mit hány borsólevest, főzeléket,vagy cigánykereket?