IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Én alapon hagytam. Megszoksz valamit és onnantól megy az akár hova van állítva.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hány méterre rakjátok a fegyver összetartás? Vertikális és horizontálisan(gondolom azt nem rakjátok külön távra).

repvez
Hát igen .ezt nem értem én sem ,hogy ilyenek hogy maradhatnak benne a szabványban mikor pont ide kéne a nagy képfrissités.
Meg úgy a HD redy képfelbontást sem értem, hogy jött nekik ez ki,mert azon nativba nem lehet még filmet nézni sem,mivel nem egyezik meg a 2 felbontás. meg a 16:10es képarány is elvileg a szélesvászon azért lett hogy a fekete csikok eltunjenek a képernyõrõl,hát akkor ez hogy ?

Na mindegy nem itt offolonm szét ezzel a topicot.
VO101Tom
Hát passz. A videokártya egyedül a játékoknál nem adja ki az 1080p HD 3D-t. És ez nekem nem kábel vagy csatlakozó problémának tûnik...

www.pumaszallas.hu

repvez
Egy ilyen kábellal talán?

Egyébként azt hittem, hogy a 3D-s tartalomnál csak az számit hogy mit tol ki a VGA és csak a páros páratlan képeket válogatja szét a hardver.
VO101Tom
Komponens? Melyik videokártyán van komponens kimenet? Szerintem az a küldõ média lejátszók miatt van a listán, filmeknél a HDMI is tudja az 1080p HD 3D-t.

www.pumaszallas.hu

Kérdezz rá a Radeon topikban... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Radeon? Fogalmam sincs. De gondolom, hogy azon is ilyen.

www.pumaszallas.hu

repvez
Még esetleg meg lehetne probálni a komponens csatlakoztatást annál elérhetõ a 1080p/60hz
repvez
Csak hogy maradjunk a kedvenc témánál Radeonnal is hasonló a helyzet ? 😊
VO101Tom
A videokártya HDMI kimenetét nem teszteltem, unokatesóm azon használja, de az eredmény ugyanez. Illetve még annyit mondott, hogy a HDMI nem éled fel olyan hamar mint a sima DVI, és nehézkes BIOS-ba lépnie. De ezt én nem próbáltam. Hogy a DVI-ról meghajtásnak van-e hátránya, nem tudok róla (könyv annyit ír, hogy "hivatalosan" nem támogatott, amit kb úgy kell érteni, hogy ha van vele gondod, akkor azt oldd meg magad). Nekem viszont jól mûködik, azonnal bekapcsol, és még a hangot is teljesen jól átviszi PC-rõl a TV-re (TV-t kell kiválasztani, mint elsõdleges hangkártya, és kész - de én nem 5.1-ben használom).

Egyébként itt a TV leírása (NVDVBEU2E-HUN.pdf, a 124.oldalon van a táblázat, hogy milyen forrásnál milyen felbontásban mennyi frekit tud. Gondolom ez általános szabvány, mert nvidia oldalán is ezeket emlegetik. (ez a TV képernyõpanel frissítési frekvenciájától független dolog, az ennél is 200Hz. Ez a videokártyától (HD szabványtól) függ, hogy az mennyit présel ki magából)

Amirõl nem beszéltem az elõbb, az az 1080i. Itt ugyan 60Hz-et ír, de nvidia control panelen ezt beállítva nem kapcsol be a 3D, de ha bekapcsolna, akkor sem biztos, hogy játszható lenne (1080i-nél 60Hz-el csak minden második sort váltja, ha a teljes képet nézed, a freki itt is 30Hz, ami rohadt kevés a játékokhoz). Nem is kísérleteztem az 1080i-vel sokat (már a windows is zizis vele).

Média formátumot mindent lejátszik, amit általában elérhetõ. mkv-nál van annyi galiba (az a régebbi Samsung TV-nél is van), hogy néhány dual audio videónál a 2. hangsáv (ált az a magyar) csak akkor választható, ha pendrive-on van a tv-re dugva, amikor helyi hálón osztom meg (routerbõl egy kábelt kapott a TV is) akkor csak az elsõdlegeset játsza le. Ezért letöltött filmeknél van, hogy pendrive-ozni kell, hiába van a winyó megosztva. De végeredményben minden megy.

www.pumaszallas.hu

És Solt ezt az üzenetet el is mentette, hogy alkalomadtán szankciók nélkül élhessen ezen kiváltságával! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Az ugyan az lesz mint a radeonon max egy kicsit jobb. De nem számottevõen.
A lényeg ,hogy nincs többé olimpiai úszó medence érzetem,nincsenek random kikötõk,és olyan amilyennek lennie kell.
Engem a többi már hidegen is hagy😊
Soltot felhatalmaztam,hogy üssön fejbe egy szívlapáttal ha még egyszer ilyenre vetemedek😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Na , hogy megy a clod? Látom repülsz..<#finom>ja nézd meg majd a kis perverziómat..tudod a fekete halál track,reptér, bomba sorozatrobbanás..fps minimumra vagyok kíváncsi.

Her Laca
És nem hangosabb mint az asus DCII es 7970 ese.Tán még hallkabb is. .Alapon 29 fokos a gpu.

Her Laca
1200+ ra boostol alap feszen. Ez veszett gyors .

Her Laca
Bakker 😊 olyan 680 at szereztem ,hogy húúúúúúúúúúúú de bebaxik.

repvez
Köszi a hasznos infokat ezt eddig én sem tudtam, hogy lekorlátozzák a felbontást. Ez érvényes lehet akkor is ha van nativ HDMI kimenet a VGA-n?
A képfrissitésnél nem számit javulásnak ha a TV 100 vagy 200hz-es képfrissitést is tud kezelni?A média tipusoknál a legelterjetteb formátumokat lejátsza? vagy jó ha van egy erre a célra gyártott box? A netes tartalmak használhatóak a TV-rõl is vagy jobb ha a PC-s részt használja hozzá az ember.
Egy 32" HDready-rõl váltanék majd valami 40-46"ig És az ilyen dolgok rendszerint kimaradnak a manualokból.Csak ugy mint hogy optikain csak stereoban megy KI PC-rõl a hang játék alatt hiába 7.1es a hangkártya 😞
VO101Tom
Pár embernek már mondtam TS-en, vettem egy 3D TV-t (Samsung, aktív szemüveges, ha valakit érdekel, akkor ezt a típust: Samsung UE32EH6030), pár napja ezen játszom. Azért írom ezt ki ide is, hogy ha más is gondolkozik ilyesmin, akkor legyen képben néhány dologgal:

Eõször is ez nem monitor-tv, hanem sima led-es tv, tehát csak HDMI csatlakozót tud fogadni (Monitor tv-t Magyarországon csak 22-23 colosakat forgalmaznak, és azokból is elég szerény a választék. Neten rendelõs oldalakat, és a horror drága cuccokat hanyagoltam). Nekem a DVI kimenetrõl egy átalakító kébelen jut a jel a tv-be. A HDMI szabványnak van egy olyan megkötése, hogy játékoknál 3D-ben 60 Hz-en csak 720-as HD-t tud kezelni, ami 1280x720 pixeles felbontást jelent. Az 1920x1080-as 3D-t csak 27 Hz-en kezeli, ami mozgóképhez nagyon kevés. Ezen nem lehet sem programmal, sem máshogy segíteni, a PC-s szabvány ennyit tud (XBox pl HDMI-n kezeli az 1080p HD-t 3D-vel 60Hz-en). A nem 3D-s dolgokban, vagy ha a 3D filmet nézek PC-rõl vagy pendrive-ról, akkor ilyen gond nincs. Ez csakis és kizárólag a PC-rõl játszott 3D-s játékokra vonatkozik. Tapasztalataim alapján filmekben a 720-as HD egész jó, azt gondoltam a clodhoz is elég. Nos, nem. Elõször is nem natív felbontás miatt a képminõség alapból rosszabb lett. Igaz, hogy a távoli kontaktok jól láthatók a nagy pixelek miatt, de az azonosításuk már sokkal problémásabb. A kabinban a mûszerek is nagyon pixelesek. A felbontás mellett a 3D technológiában is van pro és kontra. Földközelben, kabinban nézelõdve, fel és leszállásnál baromi jó, hogy térben érzed is, mi milyen távol van tõled. A revi belóg a kabinba, a motor elõre nyúlik, a revi célzókörét tényleg térben, 30-40 méterrel a gép elõtt érzed. Ez a része qrvajó. Negatívum viszont, hogy a távoli objektumok, amik csak egy pixelesek, azokat nem térben érzékeltem, hanem a monitor síkjában (mint bármilyen más, nem 3D-s feliratot, ikont, satöbbit). Hiba még, hogy a nagyon világos részeknél jobban érezni a szemüveg letakarását, ezért azok vibráltak kicsit (nap besütött a kabinba, akkor akol élesen csillant a fény, ott pl). Ja, és volt még egy gond, a tenger felszíne zizis lett a horizont közelében. A felbontás mellett ez volt talán a legzavaróbb. Érdekes, hogy a Falcon 4 BMS qrvajó 3D-ben, ott ilyen gondok nem voltak, és ott a 720-as HD-t sem éreztem ennyire rossznak (talán mert másképp mûködik a zoom, mint clodban). ROF-ot még nem próbáltam. Lövöldözõsökben a célzás miatt az alacsony felbontás nagyon rossz, de ott pl más gond nem volt. Diablo, Starcraft az egész jó, ott is csak a 720-as HD vel lehet gond.

Negatívumnak meg kell említeni még, hogy 3D TV kezeléséhez az Nvidiához meg kell venni egy 40$-os szoftvert, az Nvidia 3DTV Play-t. Qrvaaynjukat. Ez kell ahhoz, hogy az Nvidia 3D Vision szemüveg helyett a TV szemüvegét tudja kezelni a kártya.

Nos, az eddigiekbõl látszik, hogy igazán nem nyûgözött le a dolog, sokkal többet vártam tõle. A 32 colos kijelzõ full HD-ben 3D nélkül is qrvajó (melómhoz is) ezért már biztos nem váltok vissza a 23 colos monitorra, a 3D megoldás filmekben és sok játékban teljesen jó, szal valszeg a 3D típus is marad, de ha valaki szimulátorra akar 3D-s naaaagy kijelzõt, akkor ezekkel legyen tisztában.

(Korábban kipróbáltam az LG passzív 3D technológiát, de az PC-hez nem jó. Nagyon távol kell ülni a készüléktõl. TV-hez jó lehet, de az nálam ez nem szempont. Az aktív szemüveges 3D-nél viszont gyakorlatilag nincs távolsági megkötés, monitorként használva is teljesen jó a kép.)

www.pumaszallas.hu

Múlt héten jelent meg :

Her Laca
Ja! és ezentúl tudok köpködni ezerrel megalapozottan! Ez sem utolsó szempont.<#eplus2>

Her Laca
OK😊
Már megfogadtam párszor,hogy soha többet Radeont ,de a kíváncsiság hajtott.
Nem baj mert legalább most újra megfogadom😊

[/url][/img]A mai magyar termés

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

V43 1105
Ne hogy b@sztatásnak vedd, nem az a cél

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Her Laca
Én most nem akartam foglalkozni vga val de ez a r adón a sírba visz.
Már nem is repkedtem mostanában mert ha megláttam a csíkos tengert elment a kedvem. Ezt meg egy hónaposan megkapom 110 ért .
Eleve nem is adnak el 680 at radeonból meg Dunát lehet rekeszteni

Hecker007
Szemeztem vele én is anno, de végül a DCII Top lett, nem sokkal lassabb ez se, a csendet meg megérte a az a pár fps mínusz 😄
880-ig csak kihúzom vele 😄
De ha ilyen lesz a játék ipar felhozatala akkor amíg megy addig ez lesz.

Her Laca
Ezt most mért mondod? Bántottalak? A célod ba nem jó a radeon sajna.Mostszopassam magam?

V43 1105
Akkor hamarosan te leszel az új Tirexi! <#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Her Laca

Her Laca
Tudom milyen a DCII es😊 Vót olyan is csak eladtam jóóóóó áron😊. De ezt pofátlanul jó áron kapom,a 780 ig nagy duzzogva elviselem😊De komolyan a radeonokat szinte nem lehet eladni,a GTX et meg viszik mint a cukrot.
Ez a 7970 es is ASUS DC II ami most van.

V43 1105
Terhelés alatt kész ipari porszívó, viszont az tény és való, hogy a legerõsebb GTX ha jól tudom.. bár aki játszik úgysem a zajszintre fog figyelni, ha meg a csend is fontos akkor egy vizesblokk oszt had szóljon..! <#hehe>

Hecker007
Viszont a 680 Lightning nem épp a leghalkabb, a 3 slotos Asus a legcsöndesebb 😄

Her Laca
ÉS! Megint grafikai bugok nélkül mehetek a csatorna felett, se csíkos tenger,se 6 ezre benyúló földnyelvek a tengerben,se AB,hogy az fpps fixálódjon,se vudu varázslat a TR hez. Nem bírom én ezt tovább😊

Her Laca
Savikám😊 De igen ez az😊 Holnap elvileg jönnek érte.Hála az égnek,már aszt hittem marad ajtótámasztéknak.
Én meg megyek egy twinforz MSI 680 Lighnitért.
De tudod mit. Én aszondom,hogy mivel úgy is veszek majd 780 at akkor ezt a 680 at el fogom adni,az még legalább 2-3 hónap. Addig gyûjtögess és akkor csak neked adom oda. Higgyé Laca bátyádnak.Nem egy kategória😊))

acidrain
Várj, nem úgy megy ez, hogy gyere cipó hamm bekaplak 😊
Ez az a kártya?

Pár napot adj átgondolom, ha kell, szombaton átveszem.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Na úgy néz ki ma nem megyek😞

Nem is tudtam , hogy ilyen is van. Ha lehet ma is megyek.

Mert én egy nagyobb messer köteléket kisértem, csak láttam egy másik messert ami biztos, hogy nem hozzájuk tartozott, mert nem volt velük, hanem kicsit távolabb magasabbrol csatlakozott be hozzájuk, így voltunk vagy kilencen, és k*rva szépen néztünk ki amint mentünk angliába kirándulni! ))) Tisztára mint a régi filmhiradókban.

Nem messzák voltak , hanem bombázók, csak volt velük 1 messzer is.

Szia sakkay!
Te tegnap este egy nagyobb messer köteléket kisértél? Mert én is azokhoz csatlakoztam be. oldalról és felülrõl kisértem õket, hátha találok pár tommy-t.

Érdemes végig nézni.

Remélem eljut addig a clod is...vagy esetleg a BOS vagy mi. Igazából már az nagy élmény volt amikor tegnap egy 9-vagy 12 köteléket kísértem, meg még talán egy messza és ránk támadtak a spitek. A gond csak az óriás laggolás volt, remélem megoldják.

Csináld evvel akkor :

1. IL2 4.11.1
2. HSFX 6.0-át bemásolni a fõmappába
3. HSFX 6.01 Patch 1 telepítés a fõmappába
4. HSFX History Mod Patch 6.0.11 - 6.0.17 ( ez helyettesíti az Auto Updater-t )

1. A 4.11.1-re tegyétek az elsõ patch-et !
2. A patch-eket letöltés után egy üres mappába tömörítsétek ki és utána
másoljátok be az IL2 fõmappájába. Nekem is csak így sikerült, ha
egybõl a fõmappába csomagoltam, nem mûködött a mod.
3. A JSGME-ben a HSFX Hystory mod-ot aktiválni kell.
Ifjonti emberkék FIGYELMÉBE!

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ugyan már... ha tudnád, mik mentek régebben a dogszervereken (pl. Grij, BGserver, stb...) amikor 25-en is voltunk egy reptéren, és közben öten-hatan vulcsoltak ránk... na az volt a káosz!

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

<#idiota>

Her Laca
Lófaxt😊 Motor indít ,gázkar orrkúpig ,szem becsuk ,imádkozás😊

Ja ja...csak más ne gondolja ugyanezt keresztbe rézsút..<#nevetes1>

Her Laca
Irány az egyenes😊 Ez a mottó😊

<#alien> Ja , csak tudod egyesek körülnézés nélkül indítás után csak ész nélkül elindulnak, nem egyszer éppen , hogy nem vertek telibe. Szóval mostanában jó alaposan körbenézek, aztán próbálok szabályos lenni. Többé kevésbé. Legalább jogosan k*rva anyázhatok,<#vigyor> így , hogy már tudom a kreszt.