91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Soltom! Most ugyanazt csinálod csak fordítottan. Kiragadsz egy jellemtelen ember igénytelen írásából egy idézetet.
    Szerinted ezt tanítják valahol? Ezt még mi is kiröhögtük annó bakker.
  • Solt
    Ez is gond... no meg az is, hogy az MTA a politika kurvája a megalapítása óta. :)
  • Solt
    Lacám... nézzél be egy átlagos topikba, ahol javarészt fiatalok vannak... szinte kivétel nélkül ott rúg mindegyik a saját nemzetébe, ahol csak tud... ami magyar az csak szar lehet, itt mindenki bunkó, mindenki primitív, Magyarország szar, stb... azért ilyenek, mert ez folyik mindenhonnan, sőt még ezt is tanítják nekik!

A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában

Glatz Ferenc: A magyarok krónikája című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.)

Az úri ember az MTA volt elnöke, nemrég még miniszterelnököt akartak csinálni belőle.
  • sakkay
    Írtam egy csomót, de nem is baj , hogy félrenyomtam a végén..
    Szerintem meg az az egyik legnagyobb gond , hogy sokan írnak könyvet, neten blogot , stb. úgy, hogy arra sem végzettségük, sem beletett munkájuk nincs. Aztán sok esetben így nőnek kis igazságokra, nagy szarkupacok. Tisztelet a témában érintett egy két kivételnek. Egyszer egy ismerősöm biztatására beleolvastam a hihetetlen magazinba.. hát hihetetlen , hogy ilyet kiadnak az biztos.
  • artivizsla #71246
    A szkíta - hun - magyar vonal mellett szólnak érvek és akkor a rómaiak már képbe kerülhetnek és ez magyarázatot adhat a kettős honfoglalásra és a nyugati kalandozásokra is. A Duna volt a limes, azon túl nem nagyon kólicáltak azért a rómaiak, amennyire én tudom.

Én azért fontosnak tartanám, hogy az őstörténetünk ügyben a homály egy kissé oszoljon, túl sokáig akarták ezt vakvágányon tartani.

A nyelvünk nem indoeurópai, hanem uráli eredetű...
  • repvez
  • Her Laca
    "ahogy te is mondod - nem vagyunk alábbvalók a másoknál, talán az önbecsülésünket segíti helyre tenni, ami még jól jöhet a későbbiekben."

Hát ha valakinek ez kell az önbecsüléséhez .
  • Her Laca
    Na jó:) Van VV6?

De miért is különbözik? Ezt én sose értettem.
    Azt nem tudja senki konkrétan,hogy honnan kavartunk ide.
    A Rómaiak itt lebzseltek azért nem keveset ,és ők azért szépen lejegyeztek mindent ,na szóval ők még nem láttak Magyarokat.
    Aztán később megjelentünk itt. Hogy honnan ? Na ez jó kérdés. Nyugatról semmiképp sem. Se Északról ,se Délről. Marad kelet. Na de ott volt olyan katyvasz ,hogy ember nem bogozza azt ki. De most őszintén. Nem mindegy ,hogy a szkíták törzseiből jött a magyar,vagy máshonnan? Persze van akit ez érdekel,jól is teszi,de szvsz itt kb akkora a találgatás ,mint a Torinói lepel körül,hogy stílusos maradjak.
    Konkrétumot eddig senki nem mondott ,és gyanítom nem is fog.
  • artivizsla #71242
    A finnugor elmélet már megdőlt és bár nem sok tárgyi bizonyíték van a honfoglalás előtti történésekről, azért ha az nem igaz, akkor valahogy mégis csak lenni kellett valahogy a dolgoknak. A mi történelmünk sok mindenben különbözik a környékbeli népektől és ennek a témának a kutatása egy fokkal azért érdekesebb, mint a VV6, azért ezt leszögezhetjük azt hiszem. :)
  • Her Laca
    őőőőőőőőőő,nekem nincs bajom evvel ,csak sokan mint jeleztem átesnek vele a gebe másik oldalára.
    Nekem az a bajom ám ezekkel az előadásokkal,hogy ők is csak találgatnak ,belemagyarázzák a saját elképzeléseiket. Van itt már más sík,meg csakra meg mittudom én mi még. Ahogy nem hiszek a nagyszakállúban sem úgy ezeket is meghagyom a hívőknek.
  • artivizsla #71240
    Annyiban nincs igazad, hogy a múltba nézés egyfelől nem irányul mások ellen, másfelől szerintem segítheti az előre nézést is, mert ha egyszer elfogadjuk, hogy ne kicsik merjünk már lenni, hanem - ahogy te is mondod - nem vagyunk alábbvalók a másoknál, talán az önbecsülésünket segíti helyre tenni, ami még jól jöhet a későbbiekben.
  • Her Laca
    Na de urak!
    Értem én ,meg nagyon jó ha a helyére kerülnek a dolgok,legyünk akár Jézus vére akárkik. DE! Mi fog változni ? Mert jó ,hogy a múltunkat tudjuk,én magam úgy vagyok vele,hogy nekem édes mindegy,hogy a hunoktól ,a Szkítáktól,vagy magától a Jóistentől is származik a népünk ,elfogadom amit mondanak ,tanítanak. Na szóval a múltunk már nyitott könyv. ÉS? Akkor mi van ,lesz?
    Én az előre tekintés híve vagyok,nem a múltba révedésé.És nem vagyunk különbek senkitől , sem jobbak de rosszabbak se, én ezt tartom fontosnak.
    Más nemzeteknek ,népeknek is vannak hagyományai,mondái,elődei. Íreknek vannak manóik pl. Van aki szenttűl hisz is benne. Nekünk meg csodaszarvasunk van. Csak annyit akartam ezzel mondani,hogy jó meg szép ha kutatjuk a történelmünket,de azért ne essünk át a ló bizonyos túloldalára sem.
  • Solt
    Én lassan 10 éve, hogy megzakkantam ezen témák iránt... a Szent Korona nálam a fő irányvonal. :) Amikor először voltam előadáson, tátott szájjal és folyamatos hidegrázások közt hallgattam végig... azóta leszállt a köd... tízezreket hagyok ott az antikváriumban, előadásokra járok, stb... :D

Ha jól emlékszem EZ volt az első előadás amin voltam. :) 50 fok, nulla levegő, totál telt ház... késtem kicsit, így csak egy sámli maradt, amin úgy ültem végig a 2,5 órát, hogy észre sem vettem, mennyire töri a hátsómat! :D
  • artivizsla #71237
    És az Arvisura ? Már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen eretnek, hogy ilyeneket olvasok. Le sem merem írni, hogy szülinapomra egy 45 cm-es sámándobot kértem magamnak. De csak azért ezt, mert kürtöm már volt.
  • asw27
    Elolvastam végig, és meglepően reális képet fest rólunk magyarokról.
  • artivizsla #71235
    Végigment.
  • Lacusch69
    így
  • Solt
    Vagy a Képes Krónikáról, a Szent Koronáról, Csontváryról, a népm(i)eséinkről, stb... :)

Hatalmas előrelépés történt az elmúlt 5-10 évben... remélem felgyorsul a folyamat! ;)

@Lacush69: Loptam... :))
  • Lacusch69
    Egy másik érdekes:

[IMG] http://lnk.bz/k5f[/IMG]
  • Lacusch69
    A dakotákkal is összekapcsolnak minket (az igaziakkal, persze)

http://www.magtudin.org/Simon%20Peter.htm

Itt egy érdekesség:

"Az ember agya jó dolgokra is képes. Ha eltudod olvasni, erős az elméd! :)
    3Z 4Z UZ3N37 4Z7 4 C3L7 5Z0LG4LJ4, H0GY B3B1Z0NY1754
    M1LY3N C50D4L4705 D0LG0KR4 K3P35 4Z 4Z 3LM3.
    3LK3P35Z70 D0LG0KR4! N3H3Z V0L7 3L05Z0R 3L0LV45N0D
    3Z7, D3 M1R3 1D33R5Z 3HH3Z 4 50RH0Z, 4Z 3LM3D
    4U70M471KU54N 3L 7UDJ4 0LV45N1.
    4N3LKUL H0GY G0ND0LK0DN0D K3L3N3 R4J74.
    L3GY BU5ZK3! C54K K3V35 3MB3R K3P35 3L0LV45N1 3Z7.
    H4 7375Z377, 05ZD M3G M450KK4L"
  • artivizsla #71230
    És akkor a Pálosokról, vagy az Illig féle "Kitalált középkorról" még nem is beszéltünk. Én sem csodálkoznék azon, ha egyszer a sok-sok, a multunk körül feltűnő furcsaság megoldása után a történelmünket egy kicsit alaposabban át kellene írni. Mondjuk a technikai feltétele legalább a mai korban már adott, hála a digitális technikának, de gyanítom, hogy erre még várni kell egy kicsit.
  • Solt
    Nézd mit találtam! :)
  • Her Laca
    Jó is az ha valaki hisz is abban amikről beszél. Na én ezt az urat is tiszteletben tartom,nem is véleményezem.
    Megnéztem pár videót róla.
  • Solt
    Mesterem nézz utána a Szkítáknak... teljesen más dimenzió volt abban az időben. Csak nézd meg az aranyművességüket, a viseletüket, a szokásaikat, a vérszerződésüket, a mentalitásukat, az eszmeiségüket. :)

Ha érdekel, én ezt javaslom...
  • Her Laca
    Tovább megyek ,azaz fonom a fonalat.
    Tök mind1 milyen náció szülötte is volt ,már ha volt ugye.
    Lévén! Ugye Isten fia. Anyja neve Szűz Mária,( a blöff óta tudjuk ,mi is itt a tévedés) no ha elfogadjuk,hogy a nagy szakállú huncutkodott ,akkor a gyermeke népek fölött áll úgy nagy vonalakban. Ergo tök mindegy minek nevezik. Maga az eszmeiség az érdekes ,de én kétlem,hogy egy ázsiai nomád közösségből ki tudott volna nőni egy ilyen gondolkodás mód,hiszen ott teljesen mások az értékrendek a szokások még a mai napig is.
    Én ammondó vagyok,hogy a hitet meg kell hagyni azoknak akik hinni akarnak és kész. Magyarázatot se kell keresni semmire. Én tiszteletben tartom mindenkinek a vallását ,meggyőződését,ha neki az jó akkor nekem még jobb.
    Ugyan ez a politika.
  • Her Laca
    Valamelyik egyházi nagy góré annó még rég ,betiltatta a mutogatását ,lévén azt mondta,hogy hamisítvány.
  • Her Laca
    Mesterem! Ne kóóóóóperálj ,ne kóóóóóóóóperálj:)
    Tudom,hogy divat néhol a Magyarságot összefüggésbe hozni ,Idegenekkel (UFO) ,most már Jézussal,Japánokkal,Kínaiakkal,Perzsával meg még a tököm tudja kikkel ,de azért na:)
    Eleve az a katyvasz ami itt kialakult ,na az a komoly ,nem pedig ,hogy honnan gyüttünk,vagy nem . Gondolj bele. A kárpát medence egy átjáró ház volt mindig is. Volt itt mindenki vendégségbe,néha néha beugrott ide a tatár (asszem nem sok atyafi maradt életben akkortájt) ,a török is elpihent itt egy kicsit,aztán ,osztrák,német,orosz ,román meg a tökömtudja még kik.
    Nos kb szerintem mi vagyunk a legkevertebb nép a földön,ami még nem is rossz!
    Amúgy meg mindannyian tesók vagyunk asszem a a rokonság fennáll minden embernél.
  • Solt
    Az egyház álláspontja szerint Jézus fénnyé vált, ennek a lenyomata található meg a leplen. Szerinted nem lenne érdekes, ha egy magyar királyról is elmondható lenne ez? :)

Hogy miért dugdossák annak két oka is lehet... az egyik, hogy nyilván nem akarnak "konkurenciát" a torinóinak, a másik, hogy ha kiderülne, hogy a fehérvári is olyan mint a torinói, akkor az meglepően érdekes analógia lenne Jézussal, pontosabban a származásával.

A zsidó hagyományban nem tudok olyanról, hogy bárki is a fényből jönne, és a fénnyé válva távozna. Ezzel szemben egykoron így jellemezték a táltosainkat... :) Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy Jézus magyar volt!!! :)

Azt ugye tudjuk, hogy Jézus ténykedési helyének szomszédságában ott volt a Pártus birodalom. A pártusokról tudni kell, hogy ők is szkíta származékok. Náluk is a hátrafelé nyilazás volt a "divat", nekik is 7 vezérük volt, az ő vezetőik is viseltek olyan koronát, amelynek a tetején sólyom csücsült, a hátrafelé nyilazást pedig sok helyen említik úgy, hogy "pártus módra nyilazás".

Ha ehhez a kultúrkörhöz viszonyítod Jézus ténykedését, viselkedését akkor jóval több analógia található, mintha a zsidó kultúrkörhöz hasonlítanád. Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy mi is szkíta "származékok" vagyunk, akkor egy ilyen lepel újabb bizonyíték lehetne arra, hogy Jézus bizony nem volt zsidó. Na most gondolhatod, hogy annak a katolikus egyháznak, amely jelenleg már 80%-ban az ószövetségre alapoz, mennyire fűződik érdeke ahhoz, hogy Jézus származása megkérdőjeleződjön... :)

Arról nem beszélve, hogy milyen dolog lenne már, hogy a görbe lábú, csecsemőgyilkos, mindent össze-vissza lopkodó, pogány horda királya úgy távozik el erről a világról mint Jézus! :))
  • Her Laca
    Mért olyan fontos egy lepedő amibe halottakat tekertek?
    Ez a Torinoi lepel is semmi másról nem szól,mint ,hogy odavonzza a zarándokokat. Jó üzlet.Mint az összes többi hasonló cucc.
    Tudom,tudom érdekes,hogy mint lehetett a létrejötte a képnek rajta ,de van rá kismillió magyarázat és persze cáfolat is. Az se véletlen,hogy nem engedik teljes egészében megvizsgálni a cuccot. Szerintem.
  • Solt
    Pedig van lepel is... :) Na megpróbálom megszerezni azt a képet ami az előadáson volt, hátha...
  • L Viper #71220
    Már régen volt, hogy olvasgattam erről, de neked lesz igazad és én is csak a vörösmárvány képeket láthattam, pl ilyeneket: 1. 2. 3.
  • Solt
    Hmmm... én neten még nem találkoztam a képpel. Ha belefutsz valahol, mentsd el légyszíves! :)
  • Solt
    A torinói lepel ennél egy picit bonyolultabb, és nem ártana, ha azokat is meg lehetne úgy vizsgálni, amik Fehérváron vannak... mert, ha azok is olyanok, az bizony csoda, legalábbis nem keletkezik ilyen minden utcasarkon! :)
  • L Viper #71217
    Pár éve láttam a képeket is a vásznakról a neten. Nem volt annyira erőteljesen látható a lenyomat ennyire emlékszem.
  • Her Laca
    De az sem csoda. A lenvászon is ugyan úgy viselkedik,az most hót mindegy,hogy Jézus,vagy Gipsz Jakab van e betekerve vagy leterítve vele.
    Ha kiderülne,hogy minden jöttment akit betakartak valami gyolccsal ilyen nyomot hagy akkor mi lesz az egyházzal? Ne vicceljünk már.
  • Solt
    A lepel a csodálkozni való, csak azt gondosan dugdossák. :) Két pont olyan lepel mint a torinói... :)
  • Her Laca
    Mi ezen a csodálkozni való?
    A márvány ,főleg a fehér mindent magába szív. Ha egy 3 centis márványlap egyik oldalára fílctollal odafirkálsz ,akkor pár hét és a túloldalán meg is jelenik az írás. Ilyen az anyagszerkezete,végül is mészkő.
    A gránit az már más tészta. Szóval ha a márványon feküdtek akkror a szépen beitta a nedveiket ezálltal megmaradtak a körvonalak stb.
  • Solt
    A leplekről abszolút sehol nem lehet képet találni, és már kiállítva sincs... Van ám itt kavarás a múltunkban, de neked ezt nem kell ecsetelnem! :)
  • Solt
    A felhőn üldögélő fehér szakállas bácsiban én sem hiszek... viszont valami van, de, hogy mi azt nem tudom! :) Hitem van, vallásom már nincs, pedig annak neveltek. Szar volt szembesülni a dolgokkal... :)

Jézusnak ott volt dolga... a fény fiának legsötétebb helyre kellett születnie... :)
  • L Viper #71211
    Pár éve halottam róluk én is. Valóban nincs agyonreklámozva.