IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudják ezek felmérni mibe is vágták a fejszéjüket én úgy látom.
Már mondottam,az Il2 es közösség az nem ugyanaz mint amit megszoktak:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Huhúúú, ezért mit kapnál atagon :)))
Atagon meg 1C-n olyanokon vitáztak, hogy a Merlin karburátoros motorja vajon 0.3 G-nél kezdett-e kihagyni (ami a tesztekben van), és hogy az üzemanyag hány másodpercig tarthatott még amit a karburátor még be tudott köpni, és csak utána kezd köhögni a motor. Nem vicc, hetekig ment a vita errõl, teszteket, videókat is bevetettek, az egyik srác saját maga írt egy scriptet, ami a játékban monitorozta a Spitre esõ G-t és a motor fordulatszámát. Rendes excell grafikont hozott bakker. És a vicc, hogy igazuk lett, kiderült, hogy tényleg rossz volt a modell, 0.3 helyett már 0.5 G-nél leesett a fordulat, és ezt javították is. A 7%-os sebesség eltérés meg már konkrétan botrány lenne. Már az, hogy a Hurrik 5%-al kevesebbet mennek full gázon, már ez is az. Nincs olyan online war, amin ezt elõ ne hoznák a veresek. :)
www.pumaszallas.hu
--
A véleményem errõl az egészrõl:
El kéne szeparálni az online- offline pontokat. Ugyanakkor meg elég gáz az unlockolás online rendszeren, mert a kezdõ pilótákat elrettenti az egésztõl. Vagy képzeld el az online wart, ahol a szerint kell kiosztani a feladatot, hogy ki tehet tököt a gépe alá. El vannak ezek tévedve...
De ez nem is lényeges,aki szereti a Rof ot és megfelel neki ahogy mûködik ,amilyenek a gépek ,az tök jó,de a II. VH -s gépekrõl biza van forrás bõven és kritikai is lesz bõszen ha valami nem fog stimmelni.Lesz ezeknek még álmatlan éjszakájuk erre van egy komoly fogadásom:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ez tényleg jó:) És majd õk megmondják ki a zöldfülû a játékban:) Eszem megáll.Beletettünk a repszimekbe minimum 5-10 évet ,minden nagyarc nélkül állíthatom,hogy jó pár magyar pilcsi neve fogalom az Il2 ben és a Clod ban a világban , erre majd köteleznek,hogy idétlen AI-kat lövöldözzünk.
Mondjuk szerintem észhez fognak térni,csak kell egy kisebb közvélemény kutatást tartaniuk:)
Központi online statisztikát is terveznek egyébként, ahol battlefieldhez vagy WT-hez hasonlóan teljesen mindegy melyik szerveren szerzed meg, a központi adatlapodon összesítve mutatja a statod a játék kezdetétõl fogva. Ez mellet még inkább érthetetlen, miért kell ráerõltetni az offline játékot arra aki nem akarja.
www.pumaszallas.hu
Plusz, ezt a mondatot is csak meglévõ programra tudtam érteni:
"Konkrét példát nem tudok, de sokszor emlékszem olyanra, hogy szavasztattak dolgokat a patchek fejlesztése alatt, hogy mi tetszene jobban a népnek. "
Szóval lehet totál elbeszéltünk egymás mellett.. :))
Laca:Megelíthetõ még a Windsock vagy a Osprey kiadványai is. Rendben, ezek nem gépkönyvek, de (és ezért fontosak a replikák) egy jó közelítést adhatnak az adott típusra.
És az, hogy pl nem 100, hanem 107 km/h-bál esik át az adott gép szerintem semmivel sem rontja az alkotást mint szimuláció..
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
www.pumaszallas.hu
S ha felvillanna egy kis felirat, ami igazolja, hogy egy felszállásból 5 gépet lõttel. Ezt késõbb lehet mutogatni a társaidnak ellenfeleidnek. Ez miért is rontaná a játékélményt?
Ha az achivmentek valós kitüntetések alapján lennének elnevezve, akkor már meg is emelné a játékszínvonalat. Lelõtted a 100. gépet német oldalon (esetleg egy élettel?), nesze itt a vaskereszt tölgyfalombokkal.
Statbuziknak (köztük vagyok) kifejezetten örömüket lelnék benne.
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor kiderült, hogy a Clod Steamen fog futni. Néhányan elkezdtek nyafogni a régi Hyperlobbyért. Aztán idõvel õk is rájöttek, hogy jobb ez a rendszer.
www.pumaszallas.hu
Pl:Fokker DrI gyári rajzok
Tom legalabb nem osszevissza dobalozik, utana olvas a forumokon, stb.
Bocs, tudom hogy szemelyes tamadasnak fogod majd fel, de valaszolnod nem kell ra. elore is koszi
Game achievement shows how good you are as a player. (...) And every time another pilot sees you on the multiplayer server they will know you by those hard challenges you've came thru to earn this or that camo.
Kb: A (single) játékban elért eredmények mutatják meg, hogy mennyire jó játékos az illetõ. (...) (Az unlockolt "egyedi" skinekrõl): És minden alkalommal, amikor egy másik pilóta lát téged egy multiplayer szerveren, tudni fogják, hogy milyen kemény kihívásokat teljesítették, hogy viselhesd azt a kamuflázst.
Mindenki tudja itt, hogy a single játéknak nem sok köze van a multihoz. Max a le és a felszállást lehet ott megtanulni, vagy az útvonalrepülést. A harcot nem. Ha valaki úgy kezdett el online repülni, hogy elõtte valamelyik single kampányban megkapta a lovagkeresztet az összes kiegészítõkkel, vagy éppen ötször a Szovjetunió hõsét, akkor az eddig minden alkalommal keservesen csalódott egy online szerveren, és elölrõl, a nulláról kellett tanulnia a harcot... Tehát ez egész egyszerûen hazugság. És a playerek becsapása.
Tehát egy unlockolt, egyedi skin egy online szerveren kis túlzással nem más, mint egy bazi nagy "T" betû... :-)))
Az a röhej, hogy pont tegnapelõtt jutott eszembe: milyen szerencse, hogy az CloD-ban nincsenek ilyen steam achievmentek. Hát most már lesznek... :-(((
Marha közel vagyunk hozzá, hogy a BoS-nak ne legyen sok köze egy valódi szimulátorhoz. A régi Il-2-höz se sok.
Ami a single részt illeti: A régi Il-2-vel és a CloD-dal szerintem összesen nem repültem 10 órát single-ben. Majdnem 10 év alatt. És ennek az idõnek a nagy részét is a régi Il G2 vs 4*1 P-39 gyakorló quick mission adta.
Egyébként ugyanaz a bajom a sinlge-lel, mint azoknak akik a hivatalos fórumon kommentelték a bejelentést. Van két gyerekem, a harmadik meg úton van, qrvára nincs kedvem single-ben elcseszni azt a kis szabadidõmet, ami még megmaradt.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Amikor te jöttél és listáztad rofos fejlesztéseket, akkor esett le, hogy sakkay is végig rofban gondolkozott, amin megint csak pislogni tudok, mert rengetegszer el lett mondva, le lett írva, cloddal együtt külön topikba is vannak számûzve, hogy a bos kapcsán soha senki ne példálózzon se a cloddal (bár a csapat fele clod-os) se a roffal (bár a csapat fele rof-os), mert azok "más cégek más játékai".
De ez csak mellékes, mert a bos-ban -megint leírom- a csapat rof-os része SEM azt csinálja amit anno a rof-ban csináltak. Feketén fehéren ott a fórum, bárki elolvashatja. Ezek után mégis a rof-al példálózni... hát nem is tudom... minimum furcsa, de inkább nem ragozom tovább.
www.pumaszallas.hu
Erre kíváncsi vagyok de tényleg.
A replika az nem számít ,annak semmi köze a valódi régi gépekhez,csak hasonlít.
(Ezt amiatt írom, h ne gondolt, öncélúan OFF-olok.)
Hidd el, itt is vannak dokumentumok,ami felhasználható, még ha kevesebb is... Illetve vannak akik üzemeltetnek is replikákat.
Én nem idegesítem magam rajta ,részemrõl már keresztet vetettem erre a kísérletre ,max pozitívan csalódok,bár nem hinném:)
"Plusz, hozzátenném, a típusok repmodeljének a javítását, fejlesztését, amelyben a közösség is segít. (Seva, Nieuport 17)"
Minden tiszteletem mellett azt hogyan csinálják? Hasra ütnek oszt mondják,hogy ez így vagy úgy jó?Mert dokumentumok nem nagyon állnak rendelkezésre.
A II VH-s gépeknél is van nyûglõdés ,pedig ott azért vannak leírások rendesen.
Mindamellett ne keverjük már a szezont a faxommal ,a Rof az a Rof
ez meg Il2 akar lenni.
Ezek csináltak egy szimet (Rof) ami valakiknek tetszik ,úgy játékmenet ,mint más szempontjából ( de én nem sok arcot ismerek az Il2 es közösségbõl aki Rof ozik tegyem hozzá) azért gyanítom az se egy hú de nagy siker ,de mi megszoktunk egy szintet egy nagyfokú szabadságot ,ha a közönség mármint a régi számít valamit akkor ezeket figyelembe kéne venniük. Õk tojnak rá ahogy nézem.
Nincs is evvel baj,majd a Rof os közösség repked vele ,de gyanítom ez így ahogy leírják milyen lesz nem fogja az õs Il2 eseket meggyõzni.
A baj ott leledzik,hogy megszerezték maguknak az Il2 õ fejlesztését,és üzleti szempontból állnak hozzá,mi meg azt szoktuk meg,hogy elhivatott ,megszállott emberek csinálják ,nem sajnálva a kísérletezésre az újdonságokra az idõt. A Clod is egy elõremutató valami lett éppen ezért.
A 777 az véleményem szerint alkalmatlan felnõni eme elvárásokhoz ,nem is lesz egy nagy durranás amit tákolnak.
Sakkay!
A single játékmód elõtérbe tolása nem fura hanem nevetséges.
Persze vannak akik szeretik a kampányokat és nekik is kell készíteni a játékot de párhuzamosan a multi részt is csinálni kell.
Az úgy nem megy,hogy csak az egyikre fektetünk hangsúlyt szerintem.
De õk tudják,majd jóóól nem veszem meg:)
Ez a pontozásos rendszer meg egyenesen nevetséges. Ezek betegek:)
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Szerintem az, hogy gépválasztás tekintetében a közösséget megkérdezik pozitív dolog, nem szabad szemrehányásként megemlíteni. Nézd csak meg a DCS szériát Tom... Sokszor a rajongók körberöhögik õket, miért az a gép jelent meg ami.. (Pl, P-51, UH1, F-35A (!!!)). Jó most már a külsõs fejlesztések miatt javul a kép, de igenis jó dolog, ebben a közösség szava dönt, vagy hatással van a történésekre.
1. A statisztika elkészítése.. ebben semmi anyagi vonzat nincs.
2. Továbbá:
Ezt (The Big Wishlist) a fórumot néztem át neked. (Meg is kaptam a letolást, h már korán reggel fórumozok.. :D)
Mire átnéztem az 59 oldal jojózott a szemem.. :) De ez a lista az itt szereplõ már megvalósult fejlesztéseket tartalmazza:
Respawning option
Jump in/jump out play option
Custom skins (paint jobs)
More detailed terrain (hills, valleys, etc.)
More detailed joystick options (setting of curves and deadzones, better profile mangement)(IN GAME CONFIG)
Quick mission generator
Decrease load times (in whatever ways possible)
SLI and Crossfire support
Better UI (more in-flight options, menu for hand motions, saving convergence/loadout/paint)
Custom skins (paint jobs)
Pilot-driven career (historically accurate like flanders field)
Seasons
Prop Damage
Better wound effect, lose the yellow/red thing
Singleplayer:
Greater squadron detail. You know who the rookies are, who the aces are, how many hours they've flown, etc.
Ability for Server HOST to kick/ban a player
Ping display
Kill info
Track recording
if the selection (e.g. guns, fuel) you made in a hangar remained the same when you have to
repeat the mission.
save my plane settings for convergence, ammo load and skin
fix the SE5a elevator
Introducing flyable bombers
CL.II, D.H.4, D.H.9. Iam not even talking about Gotha and HP 0/400 ;) There are people here who fly bombers. Also, the German side lacks of planes which could drop some eggs.
6. SPAD S.VII 150 and 180 HP
-- Ez egy 2009-es HSZ és a D.H.9-es kivételével mind bekeült a RoF-ba! --
Gives us rockets/incendiary bullets.
The F.E.2, please, at least as AI; also the R.E.8 (if that has been modelled yet). We need more Entente two-seaters.
Also the Albatros C series, on the German side.
Cloud shadows
Le prieur rockets for Nieuport
Cooperative multiplayer (career and single missions like Russian Roulette)
Multiplayer Russian Roulette
map of the English (South-Eastern), French and Belgium coast, to introduce naval squadrons and to give an opportunity to create raids on London in the future.
My Only Request is for Multiplayer Please Please Allow for Dedicated Servers
3D model corrections
Aldis sight and Oigee sight
Plusz, hozzátenném, a típusok repmodeljének a javítását, fejlesztését, amelyben a közösség is segít. (Seva, Nieuport 17)
Alapvetõen -szerintem- a folyamatban lévõ fejlesztést nem biztos, hogy szabad a kívánságlisták miatt támadni. Legyen kész, és majd szép lassan rendbe szedik, ahogyan a RoF-ot.
Salute!
Azt mondjuk látom, hogy azóta szinte megállt a régen várt "nagy" patch pedig nagyon várják a ROF-hoz. Valószínû, hogy nagyon sok a melójuk. Egy biztos-ha WOT szerû félszimulátor lesz, nem veszem meg. De eddig nem látom annak.A single játékmód elõtérbe tolása a mai világba fura,de ezt már a ROF-ban is elkezdték. Nemtom' van-e értelme, talán a fizetési statisztikák azt mutatták megéri foglalkozni vele(a ROF-ban több kampányt is kiadtak fizetõsbe, a késõbbiek során is). Mindenesetre az tény, hogy egy szim(még a félszimek is) multiban teljesednek ki, úgyhogy nem hinném, hogy ez negatívan rányomná a bélyegét az egész játékra.
www.smart-bus.hu
NV a király!!!
Indulhat a flééééééééééééééééééém:)
Ne már! :) Vagy bedobom AMD vs NV flémet! :DD
www.smart-bus.hu
Tom:) Te se reagáld túl Sakkay nem írt bántót.
Mondom én hogy a 777 az a sátán maga .
Papa, köszi, hogy ezt beírtad, de gyakorlatilag lényegtelen, hogy anno a rofal mit csináltak, mert sajnos látjuk, hogy a bos-al mi van. Nincs szavazás amit Jasonék indítottak volna el (amik az il2- fórumon vannak, azokat csak néhány lelkes fórumozó csinálta, akik azt hitték lesz értelme), ha bárki javasol valamit, akkor a legjobb válasz amit kaphat, az az, hogy "talán bekerül, ha az eladások jók lesznek". "Szigorú és túlterhelt" idõrend szerint dolgoznak, amibe nem fér bele más, mint amit õk kitaláltak. Amiket ide példának felhoztál, azok egyébként a plusz fizetõs tartalmakra vonatkoznak, ha szavazást indítanak, hogy ki milyen gépet kér, akkor nyilvánvaló, hogy az eladások maximalizálása miatt kérdezik, nem (csak) azért mert annyira jó fejek. Próbálj kérni olyat, ami csak melóval jár, de nem adható el plusz tartalomként... mennyivel nehezebb ugye? :)
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"