91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Zpogi
    Csak, hogy egy kicsit "ON" is legyek:

Kár, hogy nincs hozzá magyar felirat...
  • Her Laca
    Az a nagyon érdekes ám,hogy ha magamból indulok ki aki egy elég szabadságszerető ember a szó minden értelmébe, értve ezalatt a munkától kezdve az élet egyéb dolgait,szóval nem viselem el ha meghatároznak nekem bármit is. Én így éldegélek . Viszont! Bármennyire is úgy gondolom,hogy nem vagyok egy vallás követője sem, de nem tudok kilépni azon kultúrkör adta szabályozásból amiben élek, ez pediglen a keresztény kultúra és tudat alatt pontosan követem én a 10 parancsolatot. Mint mindenki más is ,persze kivételek akadnak ,de hol nem. És itt van amit mondasz . A közösség az befolyásol ,ha akarom ha nem. Bővebben nem térnék erre ki ,itt mindenki bőven érti miről hablatyolok.
  • Her Laca
    Fején találtad azt a bezonyos szeget! Közösség építő,összetartó! Ez nagyon fontos momentum szerintem.
    Majd kifejtem .
  • Gundark 1 1
    Igen, igazad van.
    Azért is kell szerintem ez mert közösség építő ereje van. Mondok egy példát. Az én édesanyám és édesapám meghalt pár éve. De szeretném hogy egy szép és jó helyen legyenek. Te a saját szeretteidnek ha már így fordult az élet ugyan ezt szeretnéd. Íme elvtársak vagyunk :)

Viszont a közösségnek szüksége van vezetőre. (mert mint tudjuk ez egy anarcho szindikalista közösség és választott vezetőink vannak, és egyébként sem vagyok öreg :)
    Aki megmondja hogy merre az annyi. És ha még szerencsénk is van akkor minket figyel hogy nekünk is jó legyen ne csak saját magának :)
  • Solt
    Egy egészséges környezetben nem... mondjuk egy falu nagyságú közösségben ezek a dolgok kikerülhetőek. Nem véletlenül erőltetik annyira a városokat az elmúlt pár száz évben...
  • Her Laca
    Mind igaz amit mondtok,de még mindig ott tartunk,hogy ha változik is valami de maga egy egyházi intézmény megint lesz ,csak más névvel.
    Mindig lesz akiaz élére áll valaminek (tételezzük fel a mega ultra jó szándékot és semmi hátsót) de mindig is lesznek olyanok akik kihasználóiként jelennek meg ,és ők vannak többen.Ez szvsz kikerülhetetlen.
    Mint ahogy a politikában is ugyan ez játszódik le,végül is ugyan azok az ok okozati összefüggések. Az alapja mindennek az emberi természetünk.
    No ma kibölcselkedtem magam ,megyek iszom egy felest ,meg rápöffentek. Az a tuti.
  • Solt
    A hit egy kicsit más dolog a véleményem szerint... ahhoz, hogy higgyek valamiben, egy teremtőben, egy magasabb rendező elvben, az újjászületésben, vagy bármi másban, nem kell sem templom, sem egyház.

Az megint más kérdés, hogy az embereknek úgy könnyebb, ha a megrágott moslékot kapják a szájukba... nem kell gondolkozni, nyugodtan vétkezhetek mert úgyis feloldoznak csak egy kis adomány kell, vagy esetleg templomkert takarítás, irthatom nyugodtan a többi embert, mert a vallásom ezt megengedi, a vallási vezetőm pedig még ösztönöz is erre...

Fentebb sorolt dolgoknak semmi közük az egészséges hithez. Mondhatnék természeti, a világgal összhangban lévő vallást is, csak a vallás szó már annyira degradálódott, hogy az ember nem szívesen használja!
  • Gundark 1 1
    No és van egy másik vetülete is a hitnek. Szeretnéd hinni hogy a szeretteid miután elmennek innen egy jó helyre mennek tovább, míg a bűnösök (gyilkosok stb) pedig elnyerik büntetésüket.

Az egyház keretet ad ennek.

Felállítja a szabályokat, amiket valahonnan kapott. Ezáltal az egyszerű ember ennek megfelelően tud élni, lehetőleg úgy hogy az ő boldogulása ne ártson másoknak. Ahogyan a Koránban sem az van hogy kell teherautó bombát készíteni, a Bibliában sem az van hogy kell a Jézus nevében városokat felgyújtani.

Az egyház és a vezetők kihasználják ezt? Hogyne. A vallási (és egyéb) fanatikusok a legjobb katonák. Esze nincs sok, de lelkes és azt csinálja amit mondasz.

De egy idő után az emberek lázadozni kezdenek. És ha lesz egy vezetőjük mint mondjuk Luther akkor máris kész egy új felekezet.
  • Her Laca
    Gondold végig. Hitre igény van? Igen. Igényt ki kell elégíteni. Kialakul egy szolgáltatás forma köré.
    Turistabuszra szükség van? Igen. Kialakul egy szolgáltatás e köré.
    Élelmiszerre ,csempézésre, mifaszomra szükség van? Igen. kialakul egy szolgáltatás mind köré.
    Persze mindent meg is tudna csinálni az ember akár maga is ,de elaprózódna,nem jutna sehová.
    A vallás is ilyen. Nem ér rá elmélkedni a világ dolgairól nap mint nap mint egy buddhista szerzetes,vagy egy teológus keresztény egyházfi.
    Innen te is végigvezeted tovább,oszt tisztán látszik ,hogy nem az egyházak telepednek rá az emberekre hanem az emberek tartják őket életben. Ha senki ,de senki nem menne templomba,és egy büdös buznyákot nem adnának nekik,és lexarnák magasról őket ,vaj meddig maradnának fenn?
  • Her Laca
    Ez nagyon de nagyon leegyszerűsítené a hittel kapcsolatos dolgot. És ez nem ilyen egyszerű:)Bár mint részegység nem is vitatható sokszor.
  • Solt
    Szerintem nem.
  • Glo
    Bocs, hogy beleduma, de szerintem az embereknek arra van szüksége, hogy bizonyos körülményeket, eseményeket meg tudjanak azzal magyarázni, hogy azt egy felsőbb erő akarta így, és nem ők tehetnek dolgokról.
    Pl ha valami rossz történik, azt megmagyarázzák azzal, hogy a felsőbb erő próbára teszi őket, vagy bünteti egy múltbéli rossz cselekedetért. Az egyházak csak ennek az "igénynek" a haszonélvezői.
  • Her Laca
    Egyikből következik a másik. Nem kikerülhető.
  • Solt
    A hitre szükségünk van, de az egyházakra egyáltalán nincs... :)
  • Her Laca
    Urak! A világon jelenleg is (a múltról ne is beszéljünk) több milliárd ember hisz valamely felsőbbrendű lényben,mindegy mi is a neve.Merem állítani,hogy a bolygónk lakosságának többsége biztosan hívő ember.
    Ergo. A hitnek ,vagy a hozzá kapcsolódó vallásoknak helye van ,mi több szükségeltetik.Még azon emberek is hisznek valamiben akik nem tartoznak semmilyen vallási csoporthoz (ők másban hisznek ,de hisznek!),az embereknek szüksége van erre ,szüksége van a reményre amit ezen dolgok nyújtani tudnak. Egyszerűen ilyenek vagyunk.
  • artivizsla #71475
    Nekem volt egy kollégám, aki hadilábon állt az anyósékkal. Anyósék és a lány nővére is Jehova tanúi voltak. Addig, addig osztották a haver feleségének az agyát, míg a lány egyszer csak összepakolt és amíg a haver délutános volt letiplizett vissza a szüleihez. Mivel épp akkor a lány munkanélküli volt és azért valamit kajolni is kellett volna a családnak, mentek szüretre napszámba a maradék időben meg járták a falvakat utcáról-utcára téríteni. A lány aztán elég hamar visszament a haverhoz, mert azért ott ennél jobb sora volt. Érdekes mód, a haver aztán igen csak egyenesbe jött anyagilag egy új meló által, anyósék meg a drágalátos sógornője és annak családja meg épp ellenkező irányba került, már ami az anyagi helyzetüket illeti, oszt most meg pont ők szorulnak a haver támogatására, szinte mindenben.
  • Romeo One
    Az egyik volt ügyfelünk valami kisebb szektaszerű egyház tagja, és mivel ettől eltekintve értelmes gyerek volt, időnként munkán túlmenően is csevegtünk.
    Gyakran kelt ki a RómKat egyház ellen, egyik okként az inkvizíciót megjelölve. A csevej egy későbbi részében "...hogy teszel boldoggá valakit, aki nem akarja?" kérdésemre nagyjából azt válaszolta, hogy az egyház feladata, hogy az embereket akár erőszakkal is az erkölcs, és a boldogság útjára terelje. Erre közöltem vele, hogy konkrétan most rakta le annak az elvi alapjait, amit ő inkvizíció címen ostorozott másnál. Aznapra véget ért a beszélgetésünk...
  • artivizsla #71473
    Rohadtul észnél kell lenni, mert Ámor nyila a legváratlanabb időben is be tud találni és a jegygyűrű nem biztosíték ellene, viszont nagy bukta lehet belőle, mire kijózanodik az ember. Fő a hideg fej ! :))
  • Her Laca
  • Her Laca
    Leonom! Egy bizonyos kulturáltsági fokot elért ember az kb így kell ,hogy gondolkozzon. De mint már régebben kifejtettem, ugye van a "nyáj" akiknek kell ,hogy megmondják mi a helyes és mi nem. És mindig lesz aki jelentkezik ,hogy megmondja a tutit. Ezzel nem fog tudni mit kezdeni az emberiség. Legalábbis az elmúlt sok ezer esztendő ezt mutatja nekem.
  • PhantomAss
    egyetértek
    én hívő vagyok, és vállalom is, de senkit nem akarok megtéríteni. Mindenki tájékozódjon és döntsön mit akar.
    A kereszténység is itt szúrta el nagyon, hogy évszázadokon át erőszakkal terjesztették azt ami alapból a szeretetről szól (inkvizíció, keresztes háborúk, stb)
  • LeonSilver
    "Minden más a sátán műve ami nem az ő hitéhez kapcsolódik."

Szerintem EZ a legveszélyesebb ebben az egész hitgyülis szarban!
    Soha nem értettem miért kell valakit csak azért utálni, lemészárolni, mert más a hite... És azt sem értem, hogy a sajátunkat miért akarjuk ráerőltetni a másikra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És nem csak a hitet. Politikai nézetet, szokást, étkezési szokást. Igen basszus, ettől tudok kiakadni még nagyon.

• Her Laca
    Mindig csak az alsó sorokban vannak akik "extázisba " esnek,direkt úgy van megépítve a cucc. Ez a Német Sándor nem kispályás ,amúgy az egészet ámerikából importálta:) Ott ugye számos hason van ,de ez itt egy kis ország így hála az égnek több ilyen nem élne meg nagyon.
  • Her Laca
    A Hitgyüli az érdekes jelenség. Van jó és van szerintem káros oldala is.
    Hogy miért is állítom ezt? Nos van egy huszonéves kislány (ez csak egy példa ,de jól szemlélteti a dolgot és őt személyesen ismerjük) aki elég nyomorúságos életkezdetet tudhat magáénak.Amúgy roma származású .Szóval kiskorában beadták nevelő intézetbe,majd amikor már tudott dolgozni akkor a rokonság kivette,elhelyezték takarítónak egy iskolába(még szerencséje is volt,hogy nem máshová) de munka után bezárták elvették a fizuját stb. Az iskola igazgatója megtudta ezt és lépett ez ügyben ,elhozta onnan,de ez egy más történet. Na a lényeg ,a kislány odakerült a hitgyülibe, ők felkarolták,szereztek neki egy albérletet ahol többedmagával lakik ,minimális pénzért ,de kell társadalmi munkát végeznie,meg valamit adakoznia a gyülekezetnek. Ez az adakozás különben általános ott.Ez eddig dicséretes a szememben ,segítenek embereken akik rászorulnak ,emberhez méltó életet tudnak élni. DE! És itt jött a megdöbbenésem. Egyszer több órát beszélgettünk,és megdöbbenve hallgattam ,micsoda egysíkú tudással van felvértezve a gyerek a vallás tekintetében pl. Másról nem is beszélek. Kérdezgettem,erről arról,és kiderült,hogy például a Bibliát nem SZABAD!!!!! olvasniuk,csak azt amit a gyülekezet ad neki. Más vallásokról aztán pláne nem informálódhatnak. Olyan fokú agymosás van ott ,hogy hihetetlen. Lévén nem volt célom megingatni a hitében ,de igenis egy kicsit fel szerettem volna nyitni a szemét ,így hosszasan beszéltem neki a vallásokról,mások hitéről,de egyrészt hihetetlen elutasító volt,másrészt nem is értette miről beszélek. Minden más a sátán műve ami nem az ő hitéhez kapcsolódik. Én megdöbbentem de rendesen.Persze nem egy atomfizikus a gyerek de így még esélye sem lesz egy normális világkép önálló kialakítására.
  • PhantomAss
    az ún. "karizmatikus" gyülekezetekben (mint pl. a Hit gy. is) azt tartják, hogy a Biblia alapján ha a Szentlélek megszáll azt ilyen jelenségek (rángatózás, sikoltozás, hisztérikus nevetés, földön fetrengés, stb) kísérik.
    Szerintük alapból a Szentlélek a "nyelveken szólás" ajándékát adja, ami azt jelenti hogy tudnak olyan "nyelveken" beszélni ami másnak érthetelen, de valószínűleg még a beszélő sem tudja mit jelent. A karizmatikus gyülekezetekben ez egyfajta alap elvárás, ezért mindenki beszél nyelveken (legalábbis azt hiszik). Ez egy kívülállónak úgy jön le hogy mindenki hangosan "hablatyol" valamit és nagy a hangzavar.
    Nem akarok senkit megsérteni ezzel, de én nem értek ezzel egyet.
    (van egy teológus diplomám is csak azért vagyok képben nagyjából ezekkel a dolgokkal)
  • Indi69
  • Lacusch69
    Én valami mesterséges (pl. villogó fény) hatásra előidézett epilepsziás rohamra gondoltam.
  • sakkay
  • Her Laca
    Ki van az találva ne félj:) No meg van ott orvos is ,meg komoly rendelő. Van ott lé ,fussa mindenre:)
  • Her Laca
    40+ éves!!!! És nagyon hasonlít egy nőre akibe majdnem beleszerettem (sőt nem majdnem),csak ugye hát na ,az asszonyt is szeresse az ember oszt gondolkodott a főldmíves.
  • Willenbrock
    Ez durva,ha így játszanak az még veszélyes is lehet.
  • Her Laca
    Nem,nem színjáték. Konkrétan pontosan tudom ,hogy miért tud ez történni emberekkel. Ismerem az egyik kivitelezőt aki csinálta a helységet:) A levegővel van kapcsolatban. Akik érzékenyebbek az oxigénhiányos levegőre így reagálnak,meg még ugye tudat alatt akarják is.
  • LeonSilver
    Hú de jó hangja van bakker
  • Willenbrock
    Egyszer 2 jól szituált ember megpróbált beszervezni a hitgyülibe.Nem tudom miért jó oda járni,ha jól sejtem pénzért :)
    De,hogy ITT mi történek,azt nem értem,színjáték ez,vagy valami gyenge idegzetű fazon hisztérikus rángógörcse?
  • repvez
    Ha tetszett akkor nézd meg a teljes koncertjüket az is fenn van YT-on.
    Nagyon jó hangulatot tudnak csinálni a koncerteken .
  • Her Laca
    Ez még jobb így.
  • Her Laca
    Ez a csaj se semmi. Nem is ismertem de ezt most majd pótlom.
  • LeonSilver
    Volt idő, amikor éjjel-nappal Jamie Winchester és a Hrutka Robi szólt a fülembe :)

• Her Laca
    Leon!!!!!
    Eztetet sasold meg!
  • Her Laca
    Ez mekkora!!!!!