IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.pumaszallas.hu
Amiket én írtam, azt viszont félreértetted kicsit. Én nem a bõvítésre mondtam, hogy felesleges, hanem hogy 500 repülhetõ típus legyen. Senki nem tanulná meg azokat, és megfizetni sem lehetne annyi munkát. A vezethetõ Wellington, amit pl Tomcsi is írt, az szerintem is nagyon hiányzik, meg én személy szerint az Fw 200-ast repülném szívesen (TF elvileg dolgozik ezeken, csak gyõzzük kivárni). Azzal nem vitázok, hogy vannak akik az il2-vel a planeset miatt játszanak még (meg a clod gépigénye miatt), de azt nem szeretném, hogy a mennyiség fontosabb legyen a minõségnél. Márpedig ilyen részletes modelleket egyszerûen nem lehet -pláne hobbiból- gyorsan megcsinálni.
www.pumaszallas.hu
A játékban egyáltalán nem szereplõ francia típusokról ne is beszéljünk.
Sok sok hibája mellett a Clodban teljesen máshogy kell gépészkedni pl a Ju 88-al. Összetettebb számomra élvezetesebb. A gázkart csak arra használom hogy a megfelelõ szívótér nyomást beállítsam! Sokkal többet kell gépészkedni sebesség függvényében a légcsavar lapátszöggel és ez merõben más mint a régi il 2 100%-ra tekerem és el lehet felejteni rendszerével. Nem mondom hogy szar a régi il 2 csak a clod e tekintettben nagyobb kihívást jelent.
Két dologgal azért vitatkoznék. Az egyik, hogy lenne-e igény arra, hogy a CLOD-ban is bõvüljön a géppark - ha nem is annyival, mint az IL2-ben található - mivel szerintem ez is az egyik oka, hogy sokan maradtak az IL2 mellett, de errõl akár meg is kérdezhetnénk a többi fórumozót.
A másik, hogy azért az IL2-ben sem csak annyiból áll a gép kezelése, hogy tolom-húzom a gázkart, azért ennél összetettebb a gép vezetése, még ha ennek modellezése talán nem annyira érzékelhetõ, mint a CLOD-ban, de azért még sem egy árkád szimulátor az IL2.
Amit írsz, hogy a clodosok nem fogják megvenni a BoS-t, az viszont szerintem nem igaz, maximum nem az lesz az elsõdleges szimulátor. Most sem csak a clod van a gépemen, és attól, hogy kevesebbet tud, még érdekes játék lehet. Csak legyenek észnél a 777-esek, hogy mit és mennyiért adnak.
www.pumaszallas.hu
A II. vh-s repülést kedvelõk alapvetõen 3 felé oszthatók igény, meglévõ Pc és a repülõs tudás szerint.
1. War Thunder
2. IL2 / CFS 2
3. CLOD
A DCS-t nem venném ide az egy szem P-51 miatt, de talán még a Fw 190D megjelenése sem fog ezen érdemben változtatni.
A láthatáron van a BoS és az "új" IL2, de mennyiben is fogja ez érinteni a mostani felhasználókat ? A BoS esetében talán csak az IL2-vel repülõk jönnek számításba, mert a CLOD-osok vszeg nem fognak visszalépni ill. az elért minõségbõl leadni, a War-osok pedig egy más igény mentén repkednek, nekik a régi IL2 is megfelelne, de vszeg az sem kell nekik. A BoS-nak talán még betehet az új játék, mert ha még jobban megosztja a felhasználókat, akkor a kisebb nyereség miatt a fejlesztések még jobban elmaradozhatnak, ami végsõ soron a játék végét jelentheti hosszútávon.
Az "új" IL2-re gondolom még várni kell egy darabig, fõleg ha a repülhetõ és játszható verzióra vágyunk, de ha nem éri el a CLOD színvonalát, akkor az egyik csoport már ugrik, ha meg eléri, akkor a másik kettõ fog elfordulni tõle részben a hardwer igény és a kezelhetõség miatt. Attól félek, hogy marad a félbehagyott CLOD és a határait feszegetõ régi IL2", meg megszületik még melléjük két "félbehagyott" szimulátor, a BoS és az "új" IL2, ezért a jövõt tekintve utópia marad számunkra egy CLOD minõségû, IL2 gazdagságú és DCS féle realisztikus igazi szimulátor.<#rinya>#rinya>
Ez nagyon jo hir,mert a dcs mint szim nagyon rendben van,persze bugos szar ez is de azert elketyeg<#nezze>#nezze>
Ez magyarazatot adhat az uj grafikai engine csuszasara is,mert ugye reg kesz kellene lennie a Nevada mappal egyutt.
(Gondolom osszedugtak a buksikat es most ezerrel irjak ujra az uj kollegak tapasztalataival kibovitve)
A Béna.
www.pcpilot.hu
Az ED egyetlen ww2-es szimulátora a DCS P-51, de annak a legnagyobb hibája, hogy a játékban nincs hozzá korabeli térkép és korabeli ellenfelek, mert betették ebbe a modern környezetbe. Online P-51 vs P-51 dogfightok mennek csak, ami még a clodhoz képest is nevetségesen kevés, pedig ez sincs eleresztve gépek terén. Azt reméljük, hogy Luthierék ezt a ww2 vonalat fogják felturbózni kicsit, de egyenlõre semmi részletet nem árult el. Majd szeptember 1-én.
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Nem volt még szerencsém a DCS😛51-hez (mint ahogy a DCS egyik részéhez sem), így meg tudnátok mondani, az milyen? A képek alapján nagyon jónak tûnik.
Bár, ha mindketten hozzák a formájukat akkor 10 év múlva kapunk egy bug tengert, ami véglegesre soha nem készül el... ebben ED kiváló partner lesz! 😄
www.smart-bus.hu
Ezek alapján úgy néz ki,hogy van remény azok számára akik inkább a CoD féle vonalban gondolkodnak,mint a BoS féle "ne foglalkozzon a játékos az üza. rendszerrel,megy az magától,ha szét nem lövik" elgondolásban.
Ilja eredeti posztja: Itt

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
www.smart-bus.hu
A Béna.
Ide írok, hátha van valaki aki hasonló problémával küzd. Asszonypajti vett magának egy Lenovo laptopot, amin a fülesnek egy azaz 1 darab bemenete van, ebbe kéne olyan jack dugós fejhallgató, ami 1 kábelen vezérli a mikrofont és a fülest is. Szóval ilyen headset style. Ismertek esetleg olyan fej/fülhallgatót, ami ezt tudja? Hol kellene körülnézni?
Köszi elõre is!
G.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
http://www.luftwaffe39-45.historia.nom.br/ases/ases1.htm
Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van vmi hiba és csak én nem látok semmit.
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Itt felülrõ a 4 és az 5 hsz helyén csak én nem látok semmit?
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Hogy legyen összehasonlítás a többiekkel :
Top German Tank Killers...
1 Oberst Hans-Ulrich Rudel 519+ tanks 11 Air to air Kills
2 Ofw. Anton Hübsch 120+ 8 kills
3 Hptm. Gerhard Stüdemann 117
4 Ofw. Alois Wosnitza 104 2 kills
5 Lt. Jacob Jenster 100+
6 Hptm. Hendrik Stahl 100+
7 Lt. Anton Korol 99
8 Oblt. Wilhelm Joswig 88
9 Oblt. Max Diepold 87
10 Lt. Wilhelm Noller 86

Ez azt jelenti, hogy sz@r gép volt, vagy azt, hogy 30- esetben megmentette az életét? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Õszintén kíváncsi vagyok a véleményetekre!
D9
<#taps>#taps><#violent>#violent>
D9